Proiecte PM 2023

Namespace-uri

 • Cum creez o pagină nouă pentru proiectul meu?
  1. Mă loghez cu credențialele de curs.upb.ro
  2. Aleg asistentul meu de proiect (click pe namespace-ul corespunzător de mai sus).
  3. Creez o pagină nouă, pornind de la template-ul pus la dispoziție, in contextul namespace-ului asistentului meu. Pentru a crea pagina, introduc în browser URL-ul cu numele/id-ul proiectului, de forma:
   • ocw.cs.pub.ro/courses/pm/prj2023/<asistent>/<id_proiect> (id-ul proiectului poate fi numele proiectului in format de URL)
  4. Copiez link-ul către pagina creată (format wiki, nu URL) în tabelul grupei voastre (de mai jos), de forma
   | [[pm:prj2023:<asistent>:<id_proiect> | nume proiect]] | student | descriere proiect |
  5. Dacă nu merge să editați această pagină, adăugați intrarea (wiki și URL) în Catalog proiecte PM, coloana wiki

ATENȚIE: Orice tentativă de vandalizare a acestei pagini sau a paginilor colegilor voștri va fi pedepsită prin pierderea punctajului de proiect.

Grupă necunoscută

Proiect Realizator Asistent Descriere
sample AWESOME A. Student
Joc de Sah MOLDOVAN Victor-Sever Un joc de sah afisat pe un LCD cu implementare proprie. Jucatorii au un timp limitat pe tura si un led se aprinde pentru a arata a cui este randul sa joace. Jucatorii interactioneaza cu tabla cu butoane de sus, jos, stanga, dreapta si select.
Gameboy Arduino GHIOCA Mihai-Iulian AdrianM Doresc sa programez o consola de jocuri portabila dintr-un arduino si un display LED. Doresc sa implementez un joc Snake, un joc de Ping Pong. Vor fi butoane care imi vor deplasa sarpele sus/jos/stanga/dreapta si in cadrul jocului de Ping Pong sus/jos.
Robot Dansator - Sara Iudith Maria 333CA SARA Iudith - Maria AndreiD Robotul dansator incepe sa cante si sa danseze, cu ajutorul unor servomotoare atunci cand este alimentat, iar ochii lui vor “clipi”. Prin apasarea unui buton se va schimba melodia dar si miscarile acestuia. Voi folosi laboratoarele 1, 2, 3.
Candy Sorter BIVOLARU Andra Teodora AndreiD Un sistem de sortare a bomboanelor care este echipat cu un tub prin care bomboanele sunt alimentate către o unitate de detectare a culorii, utilizand un senzor pentru a recunoaște nuanțele de culoare. Apoi, un sistem de poziționare dirijează bomboanele în pahare separate în funcție de culoarea lor identificată, folosind un ecran pentru a afisa culoarea si numarul de bomboane separate.
Sistem de irigare plante cu afisaj - Manolache Marius-Alexandru 333CA MANOLACHE Marius-Alexandru AndreiD Sistem de udat planta automat: verifica cantitatea apei din vas pentru refill, verifica umiditatea solului, anunta stare sistemului printr-un display LED
Zelda Guardian TUDOR Mihnea O imitatie de guardian, inspirat din Zelda Breath of the Wild. Un mic robot stationar care isi poate roti capul numai orizontal (fata de axa Oy), si care te poate urmari folosind senzori de distanta. Dupa un anumit timp de la intrarea in raza lui de actiune, daca ramai in raza, va arunca cu o bila in directia ta.
Solar tracker with data analysis COJOCARU Andrada-Ioana VictorS Panou solar ce urmareste unda de lumina maxima prin intermediul celor 4 fotorezistori, se poate misca atat pe lungime cat si pe latime prin intermediul a 2 servomotoare. Sistemul va colecta date despre sistem si le va stoca pe un card SD si va realiza diverse statistici
WFH Employee Monitoring System CHEREȘDI Doru System de monitorizare a angajatilor WFH si asigurare a ergonomiei muncii la birou. Sistemul suporta setarea programului de lucru verificat cu un senzor RTC si cu un senzor de distanta cu ultrasunete la un anumit interval de timp. Setarea programului este conditionata de introducere parolei. Se asigura ergonomia la birou prin verificarea ca angajatul ia pauze la un anumit inteval de timp, ca se afla la distanta optima fata de ecran, iar un senzor de lumina este folosit pentru a atentiona angajatul sa porneasca dark mode pe PC. Datele sunt prelucrate si un raport este trimis la PC pentru a fi afisat.
Mapping Robot SERIȚAN Luca AndreiD Robotel care crează harta unei incaperi. Acesta se va plimba autonom iar cu ajutorul unor senzori ultrasonici va crea o hartă a încăperii pentru pe care o va stoca pe un card SD
Interfon cu Acces Vocal IORDACHE Stefan-Darius AndreiD Proiectul isi propune implementarea unui modul care se ataseaza pe un interfon standard cu 2 butoane (vorbeste si acces) si asigura accesul automat persoanelor care suna si rostesc o parola setata in prealabil.
wifi μducky SIMACHE Cristian Ioan Un microcontroler simuleaza o tastatura si comunica cu un ESP pentru a obtine inputul. ESP-ul creaza o retea de pe care se poate accesa un server web de control
Acordor Chitara Electrica CĂLUGĂRIȚOIU Ion-Victor VictorS Acordor chitara electrica: preia semnalul de la chitara, il amplifica si ii masoara frecventa pentru a compara-o cu cea corecta corespunzatoare fiecarei corzi acordate. Frecventa sunetului si alte informatii utile vor fi afisate pe un LCD, astfel afișând dacă coarda respectivă trebuie strânsă sau slăbită.
Ceas cu tuburi Nixie DAN Cosmin-Mihai VictorS Obiectivul acestui proiect este realizarea unui ceas cu tuburi Nixie cu mai multe functionalitati (2 moduri de afisare, mod standby) si carcasa transparenta din acrilic.
Traffic Light Controller RIZESCU Bogdan-Constantin VictorS Proiectul presupune implementarea unui semafor pentru pietoni si unul pentru masini, cu temporizare. De asemenea, presupune utilizarea unui senzor de temperatura care in cazul in care este prea frig afara, timpul de asteptare pentru pietoni sa fie mai mic. In momentul in care un pieton apasa butonul, acesta declanseaza o intrerupere in care este tratata schimbarea culorii semafoarelor (atat pentru masini, cat si pentru pietoni).
Light Follower Robot BLOȚIU Mihnea-Andrei AndreiD Proiectul presupune implementarea unui robot care să urmărească o sursă de lumină. Această mișcare se va realiza pe baza unor module LDR, ce își vor modifica valoarea rezistenței pe baza intensității luminoase întâmpinate. Având în vedere că voi folosi trei astfel de module, deplasarea robotului se va face folosind un algoritm de tip PID în funcție de intensitatea luminoasă întâmpinată de fiecare dintre cei trei senzori. De asemenea, proiectul presupune folosirea unui LCD pentru afișarea bateriei rămase la un anumit moment de timp.
Vape BUTILCĂ Rareș Dumitru Proiectul consta in constructia si programarea unui vape care are posibilitatea de control in putere a curentului sau in temperatura a vaporilor
Gesture Controlled Music Player RĂDUȚĂ Lavinia-Maria AndreiD proiectul presupune redarea de melodii de pe un card sd, interactiunea cu acesta fiind realizata prin gesturi captate de un senzor. pe LCD se va afisa titlul melodiei si durata melodiei curente. Voi adauga si o functie de shuffle a melodiilor din playlist si as vrea sa incerc si o functie de crossfade intre melodii. Laboratoare folosite: Intreruperi hardware, SPI, I2C, Timere
Regulator Termic TEODOROIU Vlad-Mihail Proiectul consta in reglarea temperaturii folosind un peltier(element incalzire racire) a carui polaritate(pentru a putea schimba daca incalzeste sau raceste) ii este schimbata folosind un h-bridge. Pentru a seta temperatura dorita si raza de temperatura acceptata vom folosi un Encoder rotativ cu click. Pe un lcd vom afisa temperatura citita de un senzor de temperatura, temperatura dorita, si raza(delta-ul) de temperatura acceptata. In software vom verifica daca temperatura citita este mai mica sau mai mare decat temperatura dorita si in functie de diferenta de temperatura setam polaritatea curentului trimis catre peltier.
Line follower robot BUZEA Alexandru Mihai Iulian Proiectul constă în realizarea unui robot care să fie capabil să urmărească o curbă plană desenată cu negru pe un plan alb.
keyboard piano arduino PEDOLU Carmen-Petronela VictorS proiectul presupune implementarea unui pian cu 8 clape si afisaj electronic al notelor muzicale. fiecare clapa va fi simulata printr-un buton, iar pe afisajul electronic va aparea nota muzicala asociata clapei. Voi avea si un modul de cardSD pe care pot sa pun o melodie si sa fie redata automat
Ghost Repeler SPIRACHE Eduard-Mihai VictorS Proiectul consta intr-un proiector LED ce se aprinde in momentul in care detecteaza miscare si afiseaza pe un display temperatura si ora.
Parking Management System PAVAL Bogdan-Costin VictorS Gestionarea numarului de locuri disponibile dintr-o parcare. La intrarea in parcare este un senzor care detecteaza cand a ajuns o masina si ridica bariera daca mai sunt locuri libere, iar daca nu mai exista, accesul nu este permis (in acest timp se afiseaza anumite mesaje pe un ecran). Cand o masina pleaca din parcare, se deschide bariera cand senzorul din interiorul parcarii detecteaza masina si ridica bariera.
Automatic Climate Control ROSU Rares Stefan AndreiD Sistem de reglare a temperaturii. Reglarea temperaturii va fi realizata folosind un ventilator impreuna cu un senzor de temperatura. Se va introduce temperatura dorita de la tastatura si se va afisa temperatura curenta detectata de senzor pe un ecran LCD.
Ping Pong Ball Thermometer STOICA Rares-Tiberiu Voi realiza un termometru clasic, dar in loc de mercur va fi o minge de ping-pong care leviteaza, ajutata de un ventilator.
Statie meteo POPESCU David AndreiD Proiectul vizează proiectarea unei stație meteo inteligentă. Prin acest proiect, se urmărește în primul rând afișarea condițiilor meteo din zona respectivă. Ulteior, aceste date vor fi comparate cu date reale preluate din API-uri care stocheaza date de la statii profesionale.
RC Car NASTASE Maria Proiectul consta intr-un sistem automat de curatare a litierei unei pisici.User-ul poate seta o perioada peste care sa se activeze sistemul de curatare. Inainte de a-si incepe activitatea, automatul verifica intai daca pisica se afla la intrarea litierei si intra in sleep pana cand nu mai poate detecta miscare. Odata ce este setat in modul activ, automatul deschide o trapa pentru a goli litiera intr-o punga asezata intr-un container. De asemenea, cand se colecteaza punga de sub automat, acesta poate sa raporteze ca nu mai este nimic sub, cerand sa se puna o noua punga.
Simple Piano STANCIU Vlad AndreiD Proiectul consta intr-un pian digital minimalist care functioneaza pe baza de taste. Tastele pot fi configurate de utilizator.
Senzor de temperatura si umiditate conectat la aplicatie Android creata in MIT App Inventor cu trimitere date la Firebase prin Hotspot / Wifi CHELCEA Claudiu-Marian VictorS Cititor de temperatura și umiditatea la distanta cu încărcat date în Google Firebase
Wireless Cat Feeder PRIGOREANU Andreea Proiectul consta intr-un dispozitiv de hranire automata a pisicilor de companie. Stapanul seteaza prin Bluetooth, cu ajutorul telefonului, ora la care pisica urmeaza sa fie hranita si cantitatea de mancare. Aparatul elibereaza mancarea la ora selectata. Informatiile despre urmatoarea hranire sunt afisate pe un ecran LCD.
Mașinuță controlată Bluetooth CORNEA Alexandra AndreiD Masina va fi controlata prin Bluetooth de pe telefon sau joystick, va avea un senzor de distanta pentru a detecta obstacole. In momentul in care ajunge la o distanta predefinita de un obstacol, se va opri.
Sistem de alarma controlat prin telefon MITROI Eduard Ionuț VictorS Proiectul va reprezanta un sistem de alarma, care va trimite alarme catre telefon in functie de proximitate, iar in cazul in care se detecteaza la o distanta foarte mica, va suna o alarma ca poate fi oprita doar prin telefon, printr-un sms cu codul pin corect. Dupa 3 incercari gresite, va trimite mesaje de urgenta la contacte selectate.
Masina cu ghidaj inteligent DIMA Elena-Mădălina VictorS Masina va functiona in 2 moduri: unul in care poate fi controlat manual, prin bluetooth, folosind telefonul si unul automat in care masina ocoleste obstacolele si verifica sa nu cada de pe suprafata pe care se plimba
Mini Consola CONDREA Tudor-Daniel Un ecran LCD cu un joc platformer side scroller
Simulator Interfon Arduino RFID - Iordache Mădălina 333CA IORDACHE Mădălina-Gabriela AndreiD Acest proiect implică crearea unei incuietori inteligente utilizând tehnologia RFID. Funcționarea acesteia se bazează pe citirea unei cartele și verificarea dacă aceasta este recunoscuta de catre interfon pentru a permite sau nu accesul utilizatorului la optiunea de deschidere a usii.
Chrome Dinosaur Game COTOI Victorita-Marinela VictorS Proiectul o sa automatizeze jocul ce apare in Google Chrome atunci cand nu mai avem conexiune la internet (un endless runner cu un dinozaur care trebuie sa sara peste obstacole si sa stranga puncte). O sa adaug un afisaf, pentru informatii precum trecerea la nivelul urmator.
Sudoku DINU Maria-Beatrice VictorS Proiectul consta in implementarea jocului clasic sudoku. Jocul va fi afisat pe un ecran LCD, miscarea pe ecran se va face printr-un joystick, iar numerele vor fi introduse printr-un keypad.
sistem alarma COSOR Mihai VictorS proiectul va implementa un sistem de alarma printr-un senzor ultrasonic, si va scoate un sunet la detectarea unei persoane. Alarma va putea fi oprita printr-o cartela si un modul rfid.
Smart Parking ILIE Dana Maria Proiectul va implementa un sistem de gestionarea a unei parcări auto. La intrarea în parcare va exista o bariera care va permite accesul doar cat timp exista locuri libere. Voi Adaugă un ecran LCD, unde vor vi afișate informații cu privire la disponibilitatea locurilor de parcare.
Robotic hand SECAREANU Filip Voi implementa o mana “protetica”, controlata de la distanta cu o manusa
Fire Extinguisher - Bubatu Claudiu-Mihai 333CA BUBATU Claudiu-Mihai AndreiD Voi implementa un sistem de detectie a flacarilor. Cand focul este detectat de senzor, se va aprinde un LED si se va porni o alarma pentru a semnala prezenta flacarilor. Utilizatorul ii va seta dispozitivului un range al temperaturii astfel incat aparatul va sti cand va porni un incendiu. In plus, voi folosi o pompa pentru a trage apa dintr-un recipient si o voi folosi pentru a stinge focul.
Compresor Auto ZINCENCO Petru-Costin
Sequence Guess Game TIRON Teodor Proiectul constă în implementarea unui joc de tip Mastermind. Se va genera o secvență de simboluri aleator pe care jucătorul trebuie să o ghicească într-un număr limitat de pași/într-un interval limitat de timp. De câte ori jucătorul introduce o secvență, va primi prin intermediul unor LEDuri indicii despre secvența introdusă (un LED verde înseamnă că simbolul corect e în poziția corectă, iar un LED galben înseamnă că simbolul apare în secvență, dar în altă poziție). Pentru a introduce o secvență se va folosi un joystick cu care se selectează simbolul pentru fiecare poziție. Buzzer-ul va emite un sunet de fiecare dată când o secvență este introdusă. În plus, când aproape s-a scurs timpul, buzzer-ul va începe să scoată sunete de avertizare.
Alarm clock on wheels PODARU Andrei-Alexandru AndreiD Ceas de alarma cu posibilitatea de a seta alarma peste un anumit interval de timp, aceasta va suna (prin intermediul buzzer-ului) si va putea fi oprita / amanata folosind butoane. De asemenea va exista un display pe care se afiseaza ora curenta, dar si informatii in momentul setarii unei alarme. Intregul sistem va fi pe roti, actionate de motoare controlate de un driver L298N, iar atunci cand alarma suna, acesta se va misca in fata si in spate pentru a capta atentia. Laboratoare: Intreruperi hardware, I2C, Timere.PWM
Sistem de reminder irigare plantatie DUIU Ion VictorS Proiectul presupune realizarea unui sistem prin care utilizatorul poate sa vada cand trebuie sa isi ude plantele. Vor fi 2 led-uri, unul rosu si unul verde. Cel rosu va fi aprins in momentul in care plantele au fost udate iar cel verde cand acestea trebuie udate. Pe langa acestea utilizatorul are la dispozitie un buton pe care il poate apasa pentru a reseta timer-ul care tine minte cand trebuie udate plantele, in cazul in care acestea au fost udate mai devreme. Va exista si un senzor de ploaie care in momentul in care este activat va reseta timerul.
Modern Record Player - Trandafir Laura 333CA TRANDAFIR Laura-Florina AndreiD Proiectul simuleaza un pick-up modern, folosind un scanner RFID din interiorul unei cutii de lemn pentru a scana stickerele RFID, cele care tin loc vinilurilor, si pe care se afla un cod pentru o melodie ce urmeaza sa fie redata pe SPotify
Sign Language Glove OLTEANU Maria-Teona Proiectul reprezinta o modalitate prin care un utilizator poate sa invete si sa exerseze limbajului semnelor.Utilizatorul primeste cuvinte sau fraze in format text pe care trebuie sa le traduca in limbajul semnelor. Sistemul implementat verifica daca acesta a folosit semnele corespunzatoare. Interpretarea semnelor se realizeaza cu ajutorul unui device wearable de recunoastere bazat pe senzori. Mai exact, device-ul propus consta intr-o manusa care identifica miscarile unei maini si a celor 5 degete.
Line Follower - Băiatu Bianca 333CA BAIATU Bianca-Daniela AndreiD Proiectul presupune motorizarea unei masini LEGO care urmareste o linie neagra pe un fundal alb. Masina se va opri la intalnirea unui obstacol si va avea faruri care se vor lumina.
Deschidere automata a usilor PANAIT Stefan-Andrei VictorS Proiectul presupune un sistem de deschidere automata a usilor cu un servo motor un senzor ultrasonic si un lcd 16×2(I2C) afisand un mesaj sugestiv.
Snake - Stanciu Alex 333CA STANCIU Alex AndreiD Proiectul presupune un joc clasic de Snake pe care poti sa-l joci fie contra unui prieten fie versus Arduino. Jocul include diferite power-up-uri, un scor la care jucatorii trebuie sa ajunga pentru a castiga, mesaje sugestive. Voi folosi o matrice de LED-uri 32×32 pentru afisare si joystick-uri/butoane pentru controalele jucatorilor.
Lampa Inteligenta DRAGHICI Maria-Ana VictorS Proiectul presupune o lampa inteligenta care raspunde la gesturile utilizatorului. Culoarea luminii lampii se va schimba in functie de gestul pe care il face utilizatorul(mana in stanga, dreapta, sus sau jos). Butonul va fi folosit pentru a opri/porni lampa; intensitatea luminoasa va fi ajustata cu ajutorul unui potentiometru. Dupa 5 minute, lampa se va opri automat.
Sistem de irigare ZANFICU Mădălina-Valentina AndreiD Scopul proiectului este de a veni in ajutorul plantelor uitate de proprietarii plecati in vacanta. Folosind un senzor de umiditate, placuta Arduino va lua masuratori intr-un interval de 2-3 ore, si va afisa valorile pe un ecran LCD. De asemenea cu ajutorul unui modul ESP32 voi trimite notificari proprietarului de fiecare data cand planta a fost udata. Voi folosi o matrice de LED-uri 16×16 pentru afisare unei animatii. Laboratoare: I2C, Intreruperi, UART
Sistem Monitorizare Plante BRUTARU Bogdan - Alexandru Proiectul presupune implementarea unui sistem de alarma care detecteaza/se declanseaza folosind senzori(de miscare/lumina) si care declanseaza o alarma vizuala si sonora dar si un mesaj pe un ecran lcd.
M&M's Separator MIHĂILĂ Bianca-Nicoleta VictorS Proiectul presupune implementarea unui “robotel” ce sorteaza bomboane de diferite culori in functie de culoarea fiecareia.
Drona MIHAI Eduard AndreiD Proiectul are in vedere contruirea unei drone care
Intelligent Irrigation System PIRVANESCU Sandra Ioana Proiectul consta intr-un sistem de irigare ce poate fi comandat prin Bluetooth. Acesta uda plantele daca anumite conditii din mediul inconjurator se respecta. Am venit cu ideea de a crea un sistem de irigare inteligent, simplu, care poate fi extins pentru persoanele ce vor să ude plantele cand sunt plecati.
Sistem de securitate BRINZAN Darius-Ionut VictorS Proiectul presupune un sistem de securitate care scaneaza imprejurimile utilizand un servo motor + un senzor ultrasonic. Daca se detecteaza ceva la o anumita distanta, se va face trigger la un buzzer + un mesaj sugestiv pe un lcd 16×2 (I2C).
RetroPM NIȚĂ Irina-Cristina Proiectul consta in implementarea unui PC asemanator cu cele old school cu care utilizatorul poate comunica prin intermediul unui terminal si executa comenzi simple. Input-ul va fi preluat de la tastatura. Tastatura poate procesa taste apasate simultan pentru a trimite comenzi speciale spre terminal. (ex. mutarea cursorului). Mentinerea starii curente a sistemului se va face cu ajutorul EEPROM-urilor, iar pentru sistemul de fisiere se va folosi un card microSD.
Radar de viteza interactiv PANĂ Sergiu-Laurențiu Un dispozitiv care determina viteza unui obiect si o afiseaza pe un LCD, alaturi de alte informatii suplimentare, in functie de setari. Utilizatorul poate selecta afisarea vitezei in km/h, mph sau m/s si poate seta o limita de viteza. In functie de limita de viteza, se afiseaza diverse mesaje de informare insotite de colorarea corespunzatoare a unei benzi LED. In plus, daca obiectul depaseste limita de viteza impusa, se va calcula amenda corespunzatoare abaterii.
Consola portabila tetris TURCU Rares-Gabriel AndreiD Consola portabila pentru tetris cu afisaj grafic, si control prin butoane si joystick
Audio spectrum analyzer ENE Alexandru Andrei Un dispozitiv care recepteaza frecventele printr-un microfon si le afiseaza pe o matrice de led-uri. De asemenea atunci cand nu se doreste sa fie afisate aceste frecvente, se pot reda pe matrice niste jocuri de lumini presetate pe un card sd.
Line Follower and Obstacle Avoiding Car MACIUCA Alexandru-Petru Masina care urmareste o linie neagra pe un fundal alb. Masina prezinta si un buzzer, iar atunci cand va intalni un obstacol pe pista, se va opri si va actiona acest buzzer timp de 3 secunde. Daca obstacolul este indepartat, isi va continua miscarea linistita pe traseu, altfel va ocoli respectivul obstacol si va reveni pe traseu.
King's Cup BRANZEU Mihnea-Corneliu AndreiD Un joc King's Cup implementat cu ajutorul Arduino. Fiecare jucator va avea un modul construit in jurul unui ESP32, care va contine componente precum senzori de presiune pentru pahar, butoane pentru diferitele minigameuri, leduri si un ecran LCD. Aceste module vor comunica cu un modul ESP32 central, care va coordona jocul si cu ajutorul caruia se va face setupul initial al jocului.
Dispozitiv exploziv cu cifru MARICA Mihai VictorS La inceperea jocului, se va aprinde un LED de culoare rosie, semnaland faptul ca dispozitivul exploziv nu a fost inca dezamorsat. Pe ecranul LCD va aparea timpul ramas pana la “explozie” si patru spatii marcate, care reprezinta cele patru cifre ale parolei. Odata cu trecerea timpului, anumite cifre se vor afisa pe rand, pentru a face parola mai usor de ghicit. Daca parola este decodificata, se va stinge LED-ul rosu si se va aprinde unul verde, semnificand dezamorsarea dispozitivului si castigarea jocului, iar daca timpul se scurge fara ca parola sa fie decodificata, jocul va fi pierdut, “explozia” fiind reprezentata de un zgomot specific redat de cristalul piezoelectric.
Mini-Satelit (Sonda atmosferica) SEVERIN Sebastian Proiectul consta in realizarea unui sistem embedded, care sa integreze toate sistemele functionale ale unui satelit (senzori, power, comunicare, stocare date) si care poate fi testat ca o sonda atmosferica. Acest sistem embedded masoara, in principal calitatea aerului (temperatura, presiune, umiditate, prezenta compusilor volatili), dar inregistreaza si date de la un IMU pe care le stocheaza local pe un cardSD si pe care le transmite prin protocolul LORA la sol. De asemenea, mini-satelitul contine si un modul de GPS pentru a putea fi recuperat in cazul in care este lansat dintr-o racheta cu raza “scurta” (1-7 Km) sau din avion sau elicopter. Sistemul contine si un led de status, dar si 3 iesiri digitale care pot comanda servo motoare (ca o imbunatatire) pentru a extinde antene sau panouri solare.
Pușculiță Inteligentă - Mihai Andrei-Leonard 333CA MIHAI Andrei-Leonard AndreiD Proiectul constă într-o pușculiță inteligentă, care numără bancnotele introduse, utilizând un senzor de culoare pentru acest lucru, afișează valoarea totală a bancnotelor din ea și poate fi deschisă printr-un cifru, lucru care resetează numărătoarea, deoarece este considerat că se extrag toți banii
Consola de jocuri - MINESWEEPER - Anghel Andrei - Stelian ANGHEL Andrei-stelian VictorS Un joc minesweeper cu dificultate usoara, simulat pe un ecran LCD. Jucatorul va avea la dispozitie cateva butoane prin intermediul carora va selecta campurile si marca bombele.
Terry's Chariot PĂVĂLOIU Gabriel-Nicolae O masinutza comandata de un arduino cu giroscop, care trimite comenzi pe bt; functionalitati bonus in functie de timp :)
Novetschi Vlad - Bluetooth Boat NOVETSCHI Vlad VictorS Un aeroglisor (Hovercraft) in miniatura controlat de la distanta (prin bluetooth), construit din foamboard si propuslat de pc case fan-uri.
Firefighter robot ION Elena-Andra Robot pentru detectarea si stingerea focului
Jocul "2048" CROITORU Adrian-Valeriu VictorS Jocul de telefon 2048, realizat cu ajutorul unei placute Arduino si a unui ecran LCD. Se vor utiliza 4 butoane sau un joystick pentru controalele jucatorului.
Alarma de incendiu SELEA Tudor-Octavian VictorS Alarma preia temperatura din camera si cantitatea de fum din camera. In momentul in care valorile limita sunt depasite, alarma se declanseaza prin aprinderea unul LED rosu, activarea unui piezo-rezistor si prin afisarea unui mesaj de pericol pe un ecran LCD. Cand alarma nu este declansata, ecranul LCD afiseaza temperatura din camera. Pentru a opri alarma, se va introduce un cod pin setat de programator.
Sistem cartografiere sol PROFEANU Ioana AndreiD Sistemul monitorizeaza conditiile de mediu si sol, precum si coordonatele gps (pentru identificarea climei), afiseaza informatiile pe un ecran oled si permite interogarea utilizand o telecomanda a unei baze de date ce contine diverse tipuri de plante, pentru a afisa ce se poate planta in solul respectiv.
Music Player MARIN Eduard-Constantin Proiectul consta intr-un Music Player cu doua moduri de functionare, care ii permite userului sa uploadeze melodii de pe laptop pe un card SD, si sa aleaga melodia pe care isi doreste sa o asculte, titlul acesteia fiind afisat pe un display LCD. Navigarea printre melodii se face prin intermediul butoanelor, iar volumul poate fi schimbat glisand cu mana de sus in jos sau invers, printr-un senzor de gesturi.
Line-Follower Robot - Popescu Silviu 333CA POPESCU Silviu AndreiD Proiectul presupune implementarea unui robotel care urmareste conturul unei forme geometrice oarecare
Maze Solver Robot STAN Andreea-Cristina AndreiD Proiectul presupune realizarea unui robot care reuseste sa ajunga la finalul unui labirint
Starlight Headliner - Mihnea Dinica 333CA DINICĂ Mihnea-Gabriel AndreiD Proiectul presupune realizarea unui modul de lumini ambientale destinat utilizarii auto (asemanator variantei implementate de Rolls-Royce). Doua manunchiuri de 200 si 150 de fire de fibra de sticla cu diametre diferite vor fi introduse pe deasupra plafonului masinii, fiecare fir avand o strapungere individuala inspre exterior, si vor fi taiate la nivel cu materialul textil. La capatul opus al firelor, pentru fiecare manunchi exista cate un modul de 7 leduri Neopixel in format circular ce vor transmite lumina fibrelor de sticla. Utilizatorul poate controla modurile si culorile de iluminare printr-o telecomanda. De asemenea, un microfon va capta intensitatea sonora ambientala pentru a putea controla ledurile pe ritmul muzicii.
Smart Outfit Advisor CRĂCIUN Mara AndreiD Proiectul are ca scop sa ofere utilizatorului sfaturi in legatura cu imbracamintea in functie de temperatura si umiditate. De exemplu, daca temperatura este foarte scazuta atunci acesta va sfatui utilizatorul sa isi ia o geaca groasa si ghete, sau daca temperatura si umiditatea indica faptul ca urmeaza sa ploua va sfatui utilizatorul sa isi ia o umbrela. Temperatura si umiditatea sunt percepute de senzor, ca apoi sfaturile sa fie afisate pe ecranul LCD si un istoric al temperaturii va fi salvat pe un card SD. De asemenea, proiectul contine led-uri care se vor aprinde in diferite moduri daca temperatura/umiditatea sunt foarte scazute/ridicate.
Surveillance Car COMAN Călin-Alexandru Proiectul consta intr-o masina care, folosind un senzor IR rotit de catre un servomotor, poate detecta obstacolele/intersectiile si le pote evita/urma. In acelasi timp, masina va transmite live printr-un ESP32 CAM ceea ce filmeaza si va atentiona printr-un led RGB si un buzzer intalnirea unui obstacol.
Cutie de bijuterii DALĂ Oana-Cristina Proiectul presupune realizarea unei cutii de bijuterii, care se deschide pe baza de parola. In momentul in care parola este introdusa gresit, se va afisa un mesaj sugestiv pe LCD. De asemenea, folosesc un senzor cu infrarosu astfel: dupa ce cutia a fost deblocata, daca senzorul nu detecteza miscare, un buzzer este activat.
Subway Surfer TĂNASE Cristina-Antonia VictorS Proiectul este o implementare a unui joc Subway Surfer 2D. Jocul consta in evitarea unor obstacole prin deplasarea player-ului in stanga sau dreapta, pana la atingerea liniei de finish. Pentru interfata utilizatorului va fi folosit un afisaj grafic LCD. Utilizatorul va putea juca folosind doua butoane de directie (stanga, dreapta). Pentru restart va fi folosit un senzor de atingere. Daca jucatorul ajunge la FINISH, se vor aprinde leduri de culoare verde. Daca pierde jocul, se vor aprinde leduri rosii.
Memory Game APOSTOL Ștefan-Alexandru Proiectul presupune realizarea unui joc de memorie care presupune apasarea unor butoane intr-o anumita ordine data de catre microcontroler. Vor exista mai multe nivele cu dificultate liniara. Algoritmul de generare a secventelor de memorie se va realiza in functie de datele preluate din mediul extern. In spate se vor salva toate comunicatiile cu microcontrolerul (logger system salvat pe card SD).
Monitorizare puls NEGRU Robert-Marius DanielD Implementarea unui sistem de monitorizare al pulsului. Proiectul consta in verificarea valorilor pulsului unei persoane si stabilirea daca este sanatoasa sau nu. In functie de valorile obtinute, se vor folosi doua leduri, unul rosu pentru avertizare ca sunt probleme si unul verde daca persoana este in limitele normale. LED-urile vor blinkui in functie de valorile pulsului. Algoritmul o sa trateze si cazurile speciale in care o persoana depune efort inainte (e.g. face cateva exercitii inainte de masurarea pulsului) pentru a stabili nivelul pulsului la efort fizic sau in functie de varsta/sex.
Fingerprint Door Lock PUŞCAŞU Lucian Proiectul consta in implementarea unui mecanism de blocare care se foloseste de scanarea amprentei pentru a schimba starea lock-ului (deschis sau inchis). Se va face o verificare in baza de date daca exista deja o inregistrare a amprentei (in caz afirmativ se va debloca incuietoarea).
Cereal Sorter PANDELE Robert-Andrei Sortare cereale in una din cele doua clase (boluri) folosindu-ma de un servomotor comandat de arduino, comunicare seriala intre modulul responsabil de detectia tipului cerealei si arduino, si afisaj LCD pentru starea sistemului.
Ultrasonic Distance Alert System ABUDAL Ali Sistemul de alertă pentru distanțe cu ultrasunete utilizează un senzor de distanță ultrasonic pentru a măsura distanța obiectelor din raza sa. Sistemul oferă feedback vizual prin LED-uri roșii, galbene și verzi și feedback auditiv printr-o sonerie piezo. Pe măsură ce distanța până la un obiect se modifică, LED-ul corespunzător se aprinde și un ton de alarmă este produs atunci când obiectul se află într-o anumită distanță.
Mini Bariera POLITEHNICA VOINEA Raul Cristian Mini Bariera POLITEHNICA pentru autoturisme. Implementarea va consta in realizarea in miniatura a unei bariere auto care este actionata printr-un buton (Lab 2), nu coboara daca vede o masina sub ea cu ajutorul unui senzor (Lab 5) si asteapta cateva secunde sa coboare inapoi daca a trecut masina (Lab 3)
Dispozitiv de climatizare camera CÎRPICI Andrei-Sorin Are un motoraș (ventilator), senzor de temperatura su 4 butoane: on, off, memorize_stop care va seta noua temp de oprire a ventilatorului si l va opri (prea frig) si memorize_start (prea cald) pt a retine preferințele utilizatorului. De asemenea un safety cooldown timer. Daca il lasi prea mult pornit, se stinge singur
Mini Chess LĂZĂROIU Lucas Un mini-sah pe ecran LCD, folosind Aruino Uno. Vor exista 2 timere si miscarea pieselor se va face prin 6 butoane.
Consolă de gaming cu un joc VÎRLAN Mihnea-Alexandru Cu ajutorul consolei de gaming, doresc să ofer un mediu potrivit pentru a juca un joc care constă din 3 pahare și o bilă. Inițial, un pahar random se pune peste bilă și se amestecă paharele. Apoi, cu ajutorul unui buton cu parcurgere stânga-dreapta se alege paharul în care se află bila. Se va afișa un mesaj pentru o alegere corectă, respectiv un mesaj pentru alegere incorectă. Fiecare mesaj va fi însoțit de un sunet.
Sistem IoT de irigare STEGĂRUȘ Petre-Florin Sistem IoT de irigare compus din doua tipuri de componente cu conexiune la internet (wifi) si un REST API Server la distanta: - Sonda: citeste nivelul de umiditate al solului si trimite valoarea catre server - Actuator: citeste valoarea de la server pe baza careia actioneaza o pompa de apa De asemenea, valorile primite de la sonda si statusul actuatorului vor putea fi vizualizate in browser, de pe pc si telefon. (intreruperi, timere, adc)
Masina spionaj GAVRILIU Andrei-Mihai Vreau sa fac o masinuta, controlata prin Wi-Fi, iar in fata sa ii atasez o camera de filmat, care va filma drumul si va trimite imaginea pe telefon. De asemenea ii voi atasa in fata un senzor de miscare care va incetini masina atunci cand intalneste un obstacol
Mini-lift PASCU Alexandru Sistem de elevator care sa permita prin apasarea butoanelor dar si a unui senzor sa ajunga de la un etaj la altul conform instructiunilor primite. Senzorul va fi utilizat pentru a determina etajul curent
Etilotest STAN Stefan Etilotest,ce afișează pe un ecran LCD cantitatea de alcool in g/l și dacă s-a trecut de un anumit prag, se activeaza un buzzer pentru a avertiza utilzatorul să se oprească din consumat alcool.
Tureta PRUTEANU Theodor Andrei Tureta de jucarie cu control prin Bluetooth.
Simple Geometry Dash MINCU Mihai-Daniel Proiectul are ca scop crearea unui joc simplu inspirat din jocul Geometry Dash (din păcate recent eliminat de pe Google Play, dar încă disponibil pe Steam și în alte surse:)) ). Vor fi implementate câteva gamemode-uri (minim 2-3 din jocul original), minim 2 nivele scurte. Mișcarea avatarului în joc (cum ar fi cubul să sară la click) va fi controlată de un buton. Același buton va controla selectarea nivelului, trecerea în pauză sau revenirea în timpul în care se parcurge nivelul. Vor fi generate sunete specifice la intrarea în joc, intrarea într-un nivel, la eșuarea în a completa un nivel și la completarea nivelului.
Joc snake CIUREA Robert-Mihai Scopul proiectului îl constituie crearea jocului Snake pe o matrice RGB LED și afișarea scorului pe undisplay LED de 4×7. De asemenea, se va genera sunet la atingerea marginilor ecranului sau în momentul în care șarpele prinde un obiect de pe ecran.
Senzor gradina CIUCLEA Alexia Un sistem ce va inregistra date despre temperatura si umiditate pentru determinarea conditiilor din gradina. Inainte de a incepe masurarea, poti folosi 2 butoane pentru a creste/scade timpul pentru care se masoara date, urmand sa se afiseze media datelor in timpul cerut. Totul se va afisa la un led screen. Ma gandesc sa adaug si un led RGB care e verde spre rosu in functie de calitatea conditiilor.
Tic Tac Toe CARTALE Dan Jocul clasic X si 0 jucat pe un ecran. Jucatorii se vor folosi de butoane pentru a-si face mutarile, iar algoritmul din spate va determina daca jocul este castigat sau remiza, si va declansa un buzzer controlat prin PWM care sa anunte sfarsitul jocului. Pentru ecran voi folosi SPI, iar pentru butoane voi folosi intreruperi.
Seif RFID POPESCU Ioan-Emanuel-Theodor Un seif care se deschide cu ajutorul unei cartele, vor exista LED-uri care indica starea in care se afla seiful (inchis, deschis, inregistreaza cartela noua), va avea si un sistem de alarma si se va inchide automat. O sa existe și un buton de override pentru a testa funcționalitatea alarmei(daca seiful ar fi fost deschis fara scanarea cartelei)
Music Player TEACĂ Maria Pe un numpad, putem selecta un cantec – selectia apare pe un ecran LCD. Odata ce se apasa #, sa citeste cantecul de pe un card SD si se incepe redarea la un difuzor. Tastele A, B etc. vor juca rolul de “next”, “prev”, “stop” etc.
GPS tracker ION Sebastian-Florentin Tracker GPS minimalist folosind modul GPS si SIM pentru comunicarea locatiei dispozitivului.
Joc 2048 ROMAN Gabriel-Marian Joc 2048 interactiv pe un Arduino Uno (Atmega 328P) si un ecran LCD. Utilizatorul va avea la dispozitie 4 butoane pentru miscarea directiei tile-urilor.
Implementarea jocului Battleship LEAHU-MORIE Robert-Andrei Am decis sa fac implementarea jocului Battleship, folosind un microcontroller, o matrice cu LED-uri, m-am gândit sa folosesc un ecran LCD pentru scor, un timer pe care îl folosesc pentru a avea timeout la miscări si un buzzer pe care îl folosesc atunci cand câstigi/pierzi, eventual dupa fiecare miscare.
Controlarea Calculatorului cu Gesturi GÎRNEŢ Andrei AdrianM Voi folosi un senzor de gesturi Gesture & Touch Sensor SEN0285 care va da comenzi calculatorului si voi avea un LCD care va afisa miscarea recunoscuta.
Music Player PANŢUCU Ştefan-Alexandru De pe cardul SD se vor citi melodii, cea curenta fiind afisata pe ecranul LCD. Vor exista trei butoane, pentru play/pause, previous si next
Cos de gunoi automatizat electric ENE Alexandru Doresc sa implementez un cos de gunoi actionat automat cand se detecteaza in proximitatea lui ca se doreste sa se arunce ceva in el + sunete si luminite automate
Dispozitiv cu Nisip Miscator BUTNARIU Bogdan-Mihai Implementarea unei cutii sub forma de masa care permite unei bile sa se deplaseze pe nisip. Deplasarea se va face pe baza de magnet. Vor exista funcții care vor desena in nisip si va exista si un joystick cu care poti muta bila.
Color Identifier RAMADAN Ahmad Un identificator de culori unde atunci cand se pune un obiect in fata senzorului de culoare, culoarea obiectului afisata este luminata prin led ul RGB si afisata pe displayul OLED
Alarma temperatura GAVRILA Radu-Cristian O alarma care atunci cand trece de o anumita temperatura o sa scoata un sunet puternic si, in acelasi timp, o sa dea si o notificare / SMS telefonului cu faptul ca a pornit alarma.
joc de memorie FRANT Madalina joc de memorie similar “chimp test”, care presupune reproducerea corecta a numerelor pe un display, in ordine, utilizand un joystick
jocul pong SZOCS Mihaela-Felicia - o versiune a jocului clasic Pong folosind o placă Arduino Uno și un ecran.Jucătorii pot controla paleta cu ajutorul unor butoane.
Sistem audio inteligent IONESCU Andrei-Ionuț Un sistem audio care detecteaza directia si viteza cu care este miscat obiectul si in functie de acestea scoate sunete diferite de pe un card SD
Detector de culoare DRUGĂ Maria-Alexandra Un sistem audio care detecteaza directia si viteza cu care este miscat obiectul si in functie de acestea scoate sunete diferite de pe un card SD
Ventilator cu umidificare NICOLAE Paul-Gabriel Proiectul consta intr-un ventilator care o sa fie pornit cat timp senzorul de proximitate distanta o sa detecteze miscare in jurul sistemului. In cazul in care trec 30 de secunde de cand senzorul nu o sa mai detecteze miscare, ventilatorul o sa se opreasca pana la reluarea miscarii omului in jurul sistemului. Pentru un plus de confort, vom adauga si un umidificator care o sa pulverizeze apa in momentul in care senzorul de umiditatea o sa detecteze o umiditate a aerului scazuta.
Deschidere ușă folosind RFID BREAZU Radu Mihai Proiectul presupune realizarea unui sistem de autentificare pe bază de cartelă RFID, care distinge între cartele valide și invalide, astfel încât deschide o ușă (folosind un servomotor) pentru un timp prestabilit numai în cazul în care cartela trecută prin fața modulului RFID este validă (în acest caz, se va afișa pe un LCD mesajul “Bine ai venit!”). În caz contrar, pe LCD se va afișa mesajul “Acces interzis”, iar o nouă încercare de intrare nu va fi permisă pentru o perioadă prestabilită. Noțiuni folosite: PWM (lab 3), SPI (lab 5), I2C (lab 6)
Chug meter FILIȘANU Mihai Alexandru Este masurat timpul scurs de la ridicarea unui pahar de pe masa pana la asezarea acestuia, timpul fiind afisat pe un display, iar o melodie va incepe cand procesul se termina. Pentru a putea folosi dispozitivul utilizatorii trebuie sa foloseasca un card rfid. Laboratoare: pwn, intreruperi, spi
RFID lock MIRICĂ Victor Nicolae Un lacat construit dintr-un servomotor care se va debloca utilizand cititorul rfid, un buzzer atentioneaza faptul ca lock-ul este deschis si un ecran LCD afiseaza statutul lacatului. De asemenea, lacatul mai se poate debloca si cu un keypad, in cazul in care utilizatorul cunoaste parola
Sudoku 5x5 PASARE Catalin Ciprian Joc sudoku pe matrici 5×5 statice. Notiuni folosite din laboratoare: timer, uart, intrerupere, spi
Ceas cu alarma ALEXANDRESCU Marius-Cristian Pe un display LCD se afiseaza ora si data, care se pot schimba. Se pot seta mai multe alarme in functie de nevoie. Alarmele pot fi pornite sau oprite
Codificator/decodificator cod Morse CALMÎŞ Liviu AdrianM Un simplu device care va avea 2 moduri de functionare. Codificarea textului introdus in semnale sonore Morse si decodificarea semnalelor sonore capturate de microfon si afisarea textului corespunzator codificarii
Memory Game ANTON Dumitrița Proiectul reprezinta implementarea unui joc pe un ecran LCD. Proiectul contine 4 leduri de culori diferite care se aprind intr-o anumita ordine. Pentru a castiga o runda, jucatorul va trebui sa apese pe butoanele asignate fiecarui led, in ordinea in care s-au aprins led-urile.
Vending Machine ANGHEL Anca-Elena Un vending machine cu butoane si un mic ecran pentru display al starii curente. Se poate comanda dintr-o varietate de 2-4 produse.
Pong game ROANGHESI Ana Maria Implementarea jocului este de tip multiplayer. Odata cu inceperea jocului, se porneste un timer cu timpul alocat jocului. Cei doi jucatori isi controleaza paleta folosind 2 butoane, sus sau jos. De fiecare data cand mingea atinge partea de ecran a oponentului, jucatorul primeste un punct. Odata ce se ajunge la punctajul prestabilit se aude un sunet si se anunta jucatorul catigator. Daca nu se ajunge la acel punctaj in timpul stabilit, v-a fi considerat castigator jucatorul cu cele mai multe puncte, sau remiza in caz de egalitate.
Security Camera HRISTACHE Andrei-Robert Un sistem dotat cu o cameră video, prevăzută cu un senzor de mișcare, care declanșează un LED la detectarea oricărei activități. Această cameră va fi setată să facă fotografii la fiecare 10 secunde, timp de 4 minute, iar imaginile vor fi stocate pe un card SD. Acesta va fi dotat și cu un buton de oprire a LED-ului.
Mini-Tetris RICIU Vladut Stefan Mini-Tetris pe un ecran format din 2 matrice de LED-uri 8×8, un difuzor cu amplificator, un modul de card SD pentru citit si redat sunetele jocului (intreruperi, timere, PWM, SPI)
Multi-Clicker pentru dresaj caine DICA Maria-Alexandra “Multi-clicker pentru dresaj caini” permite stăpânilor să-și antreneze câinii pentru a apăsa un buton pentru a primi o porție de mâncare. Atunci când led-ul dispozitivului se aprinde, acesta semnalează câinelui că este timpul să apese butonul pentru a-și primi porția de mâncare. Trapa pentru porția de mâncare este acționată de un motor cu servo, care asigură un control precis și fiabil asupra deschiderii și închiderii.
Space Invaders PLĂIAȘU Iulia-Silvia Jocul space invaders in care poti sa te misti cu un potentiometru si sa impusti cu butoane. Output: ecran LCD si difuzor. Laboratoare: I2C, ADC (potentiometru), timer & intreruperi (game loop)
Robot urmaritor de linie CĂNUȚĂ Andrei-Mihai Un robot care utilizează senzori pentru a detecta o linie trasată pe sol și apoi își ajustează mișcările pentru a urma acea linie.
statie de monitorizare a mediului ȘERB Radu statie de monitorizare a mediului, care va masura temperatura, umiditatea aerului si presiunea atmosferica, informatii ce vor fi afisate pe un lcd.de asemenea voi folosi un detector de gaze care activeaza un buzzer atunci cand este depasita o anumita valoare.
Voice Changer VĂNUŢĂ George-andrei Un schimbător de voce, care va permite utilizatorului să își înregistreze vocea pentru un anumită durată de timp, după care vocea lui va fi redată, dar într-un mod diferit. Prin apăsarea unui buton va începe înregistrarea, vocea va fi preluată printr-un receptor audio, iar după trecerea timpului asociat, printr-un microfon va fi redată vocea, dar cu un efect asociat.
Sistem de alarma VÎRGOLICI Laura-Elena Sistem de securizare a unor obiecte valoroase. Alarma o sa aiba in componenta sa o dioda laser, care va fi fixata pe obiectul care trebuie protejat. In cazul in care semnalul luminos va fi intrerupt, se va declansa alarma, care va putea fi ulterior oprita doar prin introducerea manuala a unui cod. Sistemul va contine si un ecran lcd, pt afisarea starii curente.
Animatronic Eyes PANTAZICĂ Viviana-Ștefania Prototip animatronic de ochi ce poate fi atasat unui robot / papusa. Se misca cu ajutorul a 6 servo motoare si mimeaza clipitul la intervale regulate. Controlul acestor miscari se poate face cu un joystick (incercarea este de a se obtine un efect smooth care sa fie cat se poate de natural).
Bluetooth Media Player Controller SOHANIAN Daniel Un mic controller care se conecteaza la telefon prin bluetooth si controleaza media player-ul telefonului; butoane de pauza/play, seek forward, dial de volum. Labs: intreruperi (butoane), timer (delay ADC), ADC (read potentiometer), UART (Bluetooth)
Jocul x si 0 ȘTEFAN Andreea-Bianca device pe care poti juca x si 0 cu alta persoana ⇒ se va afisa la final castigatorul / remiza + new game; voi folosi timere, intreruper si SPI
Pomodoro timer ARTENIE Beatrice-Diana Timer care cronometreaza timpul de invatare si pauze conform tehnicii organizare a timpului de invatare pomodoro.
X si O version 2 TARARACHE Crina-Andreea Implementarea jocului este de tip multiplayer. Odata cu inceperea jocului, porneste un timer cu timpul alocat rundei respective in functie de dificultatea nivelului. Cei doi jucatori completeaza alternativ casutele matricei, deplasandu-se pe ecran cu ajutorul a 4 butoane ce reprezinta directia. Odata selectata pozitia, se va apasa tasta X/O. In momentul in care matricea este populata complet se decide castigatorul, cu exceptia cazului in care timpul se scurge inaintea terminarii jocului, caz in care se considera remiza.
Dozator de bobite pentru creaturile necuvantatoare NICULA Călin-Mihai Proiectul va avea un senzor de temperatura, care depisteaza prezenta unei pisici infometate. Daca pisica e in apropiere atunci bobitele vor cadea, iar daca cumva pisica doreste sa manance si mai mult, acest dozator are un timer, care tine cont ca in urmatoarele 6 ore nu va mai lasa bobitele sa cada. Atunci cand este permisa caderea bobitelor, un led va semnala asta.
Pulsoximetru - masurator al concentratiei de oxigen din hemoglobina VLADU Denis-Marius Pulsoximetrul măsoară modificările de absorbție a luminii de către cele două forme de hemoglobină: oxigenată și neoxigenată. Hemoglobina ce transportă oxigenul (oxihemoglobina) absoarbe radiaţii infraroşii (800-940 nm), iar hemoglobina fără oxigen absoarbe lumină roşie din spectrul vizibil (600-70 nm). Măsurătorile au la bază un principiu optic, senzorii putând fi plasaţi la nivelul degetului, lobului urechii, cât şi antebrațului, având două surse de emisie, una de lumină roşie în spectrul vizibil cu lungime de undă de 660 nm (650 nm după unii autori) şi una invizibilă în spectrul infraroşu cu lungime de undă de 940 nm (950 nm după unii autori), precum şi cel puţin un fotodetector. În infraroşu coeficientul de absorbţie al oxihemoglobinei este mai mare de cât al hemoglobinei reduse (neoxigenate). Partea electronică măsoară raportul lumină pulsatilă/lumină nepulsatilă și îl exprimă în lungimi de undă, în spectrul roșu şi infraroşu, şi ulterior il transpune în procent de saturaţie în oxigen.
Detector de culori CODREANU Dan AdrianM Proiectul va consta dintr-un aparat ce poate detecta diferite culori folosind un modul senzor de culoare, odata determinata culoarea aceasta va fi afisata pe un display si voi avea leduri RGB care vor afisa la fel culoarea detectata
RFID Smart Lock RUSU Dionisie Acest proiect implementeaza o incuietoare inteligenta cu RFID. Aceasta incuietoare se bazeaza pe citirea unei cartele si verificarea daca aceasta este inregistrata in baza a interfonului pentru determina daca utilizatorul poate sau nu sa deschida o usa.
Bluetooth Car CAUIA Alexandru Masinuta condusa prin bluetooth, o poti porni de la buton si are faruri led. Pe ecran se va avisa directia in care merge
Lampa Interactiva TIFTILOV Vladislav Lampa interactiva care reactioneaza la schimbarile de vreme.
Cos de gunoi electric MIHALCENCO David AdrianM Un cos de gunoi inteligent care isi deschide capacul automat la apropiere si va depista daca este plin sau nu(posibil va avea si un asistent vocal)
Whack a mole VOINEA Miruna-Georgiana Cârtițele sunt reprezentate de led-uri, iar jucătorul încearcă să obțină puncte prin apăsarea butoanelor din dreptul lor.
Ceas programabil cu telecomanda HUDIȘTEANU Cristina-Elena
Robot Line Follower - Samoila Andrei-Albert 332CB SAMOILĂ Andrei-Albert AndreiD Masina/Robot care poate sa urmareasca si sa se deplaseze pe o linie oarecare.
Alarma securitate OPREA Mihail DanielD Alarma securitate proprietate, cu display. Daca esti detectat de senzorul de miscare ai cateva secunde sa introduci codul deactivare cu o telecomanda. Dupa deactivare o poti activa la loc cand vrei.
Skittles sorter GORGOVAN Dragoş-Ioan DanielD Se sorteaza bomboanele Skittles dupa culoare in 2 categorii. Culorile din fiecare categorie vor putea fi setate cu ajutorul unul buton.
Camera Foto Instant STANCA Robert-Lucian O camera foto instant (Polaroid) ce printeaza fotografiile pe hartie termica.
Smart Door Lock PUFLENE Alex-Costin Proiectul consta intr-o incuietoare “smart”, care controleaza cheia in usa cu ajutorul unui servomotor. Accesul se face cu ajutorul unui cod OTP generat printr-o aplicatie de telefon, transmis apoi prin sunete, arduino-ul interpretand input-ul dupa frecvente (dupa ce aplica FFT) si verifica codul de acces; in caz ca este corect, usa se descuie si se incuie automat dupa 10 secunde.
Pulsometru ȘERBAN Emilia-Bianca DanielD Proiectul consta in preluarea ritmului cardiac cu ajutorul unui senzorului de puls. Valoarea si graficul ritmului cardiac vor fi afisate pe ecranul OLED. In functie de valoarea pulsului, culoarea LED-urilor va varia.
DAVIC picTronics DICU Teodor-Alexandru POV cilindric pentru redare imagini
Smart Lights STOICA Mihai DanielD Un sistem cu lumini cu motion detection pentru aprindere, masurarea temperaturii si afisarea acesteia pe un display conectat wireless. Intensitatea si culoarea luminilor va fi in functie de temperatura masurata. Oprirea luminilor va fi determinata de un timer.
Mini-tutorial pentru pian CATANA Indra-Theodora DanielD Proiectul constă în implementarea unui dispozitiv ce faciliteaza invatarea notelor muzicale din gama Do major. Se vor folosi 8 butoane, fiecare asociat cu o nota muzicala. Dupa redarea unei secvente de note muzicale prin buzzer, utilizatorul are la dispozitie un interval prestabilit de timp pentru a reda secventa corect. Lcd-ul si led-urile au rolul de a indruma utilizatorul in acest proces.
Vending machine DUMITRAȘCU Mihaela Proiectul are ca scop realizarea unui tonomat de vanzare a bauturilor racoritoare; clientul poate alege optiunea dorita prin selectarea numarului corespunzator de pe tastatura, dupa care se va simula plata cu cardul, iar doza va fi eliberata daca plata ,,s-a efectuat” cu succes. Exista si optiunea de reaprovizionare a aparatului, care va determina rotirea inversa a motoarelor daca este activata. Instructiunile de utilizare vor fi afisate pas cu pas pe LCD.
RGB Led Strip NISTORESCU Radu Constantin Proiectul are ca scop implementarea unui RGB Led Strip care are mai multe jocuri de lumini, inclusiv iluminandu-se pe muzica, folosind un senzor pentru captarea sunetului.Voi implementa si o aplicatie android pentru a putea utiliza proiectul si un display pentru afisare de informatii
Sistem de alarma PAIUS Marian-Cosmin Sistem de alarma ce detecteaza miscarea si trimite notificari pe telefon.
Robotel Line Follower RĂDUCANU Alexandru DanielD Un robotel asemanator cu o masinuta care are 2 senzori optici in partea din fata. Cu ajutorul acestor senzori, robotelul poate urmari o linie trasata pe podea. Vor mai fi prezente si LED-uri si un ecran LCD prin care se va semnaliza schimbarea de directie.
Smart DeskBin SICOE Teodor-Constantin NarcisC Cos de birou cu deschidere automata. Afisaj pe ecran LCD cu detalii despre nivelul de umplere si animatii user-friendly. Pe ecran se vor afisa emojiuri in functie de nivelul de umplere si de ora din zi. Un led RGB va fi folosit pentru a semnaliza daca e plin cosul sau mai exista spatiu.
Musical Christmas Lights POPA Roxana DanielD Instalatie de Craciun formata dintr-o matrice de LED-uri controlata prin Arduino. Pattern-ul de aprindere al luminilor poate fi schimbat printr-un buton, iar intensitatea luminii poate fi ajustata printr-un potentiometru. De asemenea, instalatia va avea un sistem audio pentru redarea colindelor. Melodiile si volumul acestora vor putea fi schimbate cu ajutorul unor butoane.
C.I.A.C - (Li)Chess Interface with Arduino Control PASCALE Radu-Ioan NarcisC Proiectul presupune realizarea unei table de sah care poate fi conectata printr-un port usb la calculator pentru a juca meciuri online sau OTB(over the board) cu un prieten folosind API-ul oferit de Lichess.
Smart Pot ANGHEL Elena-Beatrice DanielD Ghiveciul va avea un senzor de umiditate în sol care va afișa pe un lcd umiditatea curenta. Atunci când planta are nevoie de apa (scade umiditatea sub un treshold), se va activa o pompa submersibila și se va aprinde un led pentru a indica faptul ca planta este udata. Pe lcd se va afișa un mesaj corespunzător, apoi se va actualiza afișarea umidității. De asemena, va exista un buton care, atunci când este apăsat, activează pompa indiferent de umiditatea din sol.
Taietor de iarba ADAM Robert-Mihai Un line Follower, care sa porneasca cand ii dau eu un semnal prin telecomanda
Păpușă interactivă ARDELEANU Teodora-Ioana DanielD O păpușă care reproduce ceea ce spune persoana care se joacă cu ea, care cântă prin apăsarea unor butoane, care se îmbujorează în obraji cu ajutorul a 2 LED-uri și care își va mișca capul în timp ce vorbește și cântă.
BB-8 ION Alexandra-ana-maria DanielD Un robot controlat prin bluetooth care imita modul de deplasare al droidului BB-8 din Star Wars. Acesta va reda si diferite sunete caracteristice droidului originial, in functie de viteza cu care se deplaseaza sau la anumite intervale de timp.
2048 Game GHIOCEL Andrei-Sebastian Proiectul isi propune implementarea jocului 2048. Initial pornim cu un grid 4×4 cu 2 valoari intre 2 si 4 in casute aleatoare. Exista 4 tipuri de mutari: sus, jos, stanga, dreapta. Scopul jocului este sa atingi valoarea 2048
Morse Light NUCUTA Diana Cristina DanielD Avem un text pe laptop pe care il trimitem unui bec care o sa palpaie codat morse. Becul are langa el un senzor care receptioneaza semnalele luminoase si le trimite, prin Bluetooth, unui telefon, care decodeaza mesajul si il afiseaza in forma lui initiala.
Ceas luminos BADESCU Andreea Codruta DanielD Ceas digital care te trezeste dimineata luminand gradual ca sa simuleze lumina soarelui. Acesta poate fi conectat prin bluetooth pentru a fi controlat folosind o aplicatie mobila.
Line Follower Robot NITULESCU Stefan DanielD Un robot controlat de pe telefonul mobil folosind bluetooth, care urmareste o linie si se opreste in cazul in care detecteaza obstacole pe traseu
Sistem pentru monitorizarea somnului bebelușilor PAVELESCU Florin DanielD Proiectul consta intr-un microfon care asculta in camera in care bebelusul doarme si, in momentul in care sesizeaza zgmot puternic (bebelusul plange) se trimite un mesaj pe telefonul parintelui, prin intermediul unui modul Bluetooth. Mai departe, parintele poate comanda, de pe telefon, tot prin Bluetooth, un difuzor care sa redea un cantec de leagan, o figura colorata, alcatuita din LED-uri etc. care sa atraga atentia bebelusului si sa-l opreasca din plans, pana cand soseste parintele.
Oblon Automatizat MOLDOVAN Daria DanielD Oblon automatizat cu senzor pentru lumina si ploaie; atunci cand senzorii detecteaza lumina/apa, oblonul poate trimite mesaj catre un telefon folosind Bluetooth in care asteapta confirmarea sa se inchida de la utilizator un anumit timp (oblonul se poate inchide sau poate sa ramana deschis in functie de alegerea utilizatorului). Oblonul poate fi configurat si automat sa se inchida atunci cand senzorii depasesc o anumita limita.
TicTacToe PETCU Eduard DanielD Doresc sa fac o implementare a jocului de X si 0 pe un LCD in care un jucator poate juca singleplayer sau cu o alta persoana. La modul singleplayer, se va reda un sunet corespunzator in caz de victorie, egal sau infrangere Laboratoare folosite: SPI, PWM, intreruperi, timere
Trivia Game CEAUȘENE Oana-Patricia Proiectul consta intr-un joc de cultura generala de tip 1v1. Intrebarea va aparea pe un ecran LCD si primul concurent care va apasa pe buton va avea sansa sa raspunda la intrebare si sa castige puncte. In functie de raspuns corect sau gresit se va pune o melodie si LED-ul va lumina verde sau rosu.
Bomb Defuser CONSTANTIN Razvan DanielD Dupa ce este setat un cod, timer-ul incepe sa descreasca, la fiecare introducere gresita a codului, timpul se injumatates-te, iar obiectul este de a deduce codul. In tot acest timp, pe fundal se aude un tick din ce in ce mai frecvent
Distantainatorul RADU Octavian-Ștefan DanielD O masina controlata prin intermediul unei placute arduin cu ajutorul unui modul blueetooth si accelerometru, de asemenea masoara distante cu ajutorul unui senzor cu ultrasunet
Fire alarm and detection unit BALA Alexandru-Constantin Realizarea unui dispozitiv pentru monitorizarea automată și detecție a incendiilor cu scopul atenționării din timp și a minimizării daunelor
Pong Game PELIN Raluca-Maria Joc de pong in care jucatorul controleaza directia “crosei” ce va lovi mingea pe teren. Se poate juca 1v1 sau 1vArduino
Weather Station BORȘ David-Ștefan DanielD Statie meteo care inregistreaza calitatea aerului, umiditatea, temperatura si praful. Datele imediate vor fi afisate pe un ecran LCD, dar transmise si calculatorului prin interfata seriala, pentru salvarea datelor istorice.
Senzor de parcare VULPE Andrei
Multifunctional Beacon NECHIFOR Tudor-Mihail Girofarul multifunctional este menit sa poata fi utilizat atat de echipajele de salvare si de politie, cat si de cele de pompieri, astfel acesta devine un girofar universal, care lumineaza si emite sunete in functie de echipajul care il foloseste. Instrumentul poate fi folosit de echipajele de urgenta in cadrul misiunilor speciale.
Sistem de control al unei instalatii de irigare a plantelor care foloseste apa pluviala CARATAȘ Maria Sistemul se bazeaza pe un Arduino Uno, care va controla o pompa. Apa pluvială va fi colectată intr- un bazin. Nivelul acestuia va fi monitorizat cu ajutorul unui senzor. Când nivelul apei scade sub 50%, va porni o pompă,  care il va menține peste acest procent cu apă din rețea. Irigarea se va realiza prin intermediul unui senzor,  care va măsura umiditatea solului, iar datele de la senzori vor fi afisate pe un LCD
Mobile Game Joystick NEDELCU Alexandru-Ștefan DanielD Un controller care se poate conecta la un joc pe mobil print-un joystick intr-un mod wireless. In functie de starea jocului, muzica se aude si voi implementa un ecran pentru scorul curent
Sistem de parcare cu bariera GUȚICĂ Ștefan Proiectul consta in implementarea unui sistem de parcare cu un anumit numar de locuri disponibile ce contorizeaza numarul de masini din parcare si deschide bariera pentru a intra alte masini doar daca parcarea nu este ocupata in intregime. De asemenea, se afiseaza pe un LCD numarul de locuri disponibile din parcare.
Ryobo DINU Ioana Un robot care urmareste un obiect de culoare distincta la o distanta fixa, avand si 2 axe de mobilitate pentru camera folosita drept senzor optic.
Multimetru Digital BĂDULESCU Vlad-Alexandru DanielD Multimetru digital care masoara tensiuni, curenti si rezistente. Afisarea se va face cu ajutorul unui display oled, iar cu ajutorul modulului de bluetooth, multimetrul va putea fi conectat la telefon.
Ceas Multifunctional BĂDULESCU Andrei-Cătălin DanielD Ceas Multifunctional care cu ajutorul senzorilor va afisa si temperatura, umiditatea si presiunea aerului din camera. Ecranul va afisa la diferite perioade de timp ori ceas-ul ori temperatura, umiditatea si presiunea aerului. Voi avea de asemenea si un buton care va schimba ceea ce afiseaza ceasul. Cesul se conecteaza la internet si trimite datele pe un server, apoi datele pot fi citite de pe telefon.
Music Board BÎRLEANU Florina-Mihaela Scopul proiectului este realizarea unui mini instrument de muzica prin intermediul caruia jucatorul apasa pe tasta corespunzatoare unei note muzicale, luminand in functie de nota muzicala selectata.
Home automation FLORESCU Georgiana-Iuliana DanielD Permite vizualizarea in timp real a temperaturii si umiditatii. Aprinderea luminii in functie de miscare si controlul acestora de la distanta.
GPT Multimedia Assistant GUL Farhad Ali Irinel DanielD Device portabil care poate fi folosit pe post de Assistant asemanator Alexa etc. Preia comenzi din telefon, prin bluetooth, si produce raspunsul vocal, in 2 limbi (engleza sau romana, in functie de modul selectat). Dispune de functionalitati precum: play la piese de pe youtube, vremea din orice oras in momentul actual sau in viitorul apropiat, statistici locale de temperatura si umiditate si nu in ultimul rand, poate face request-uri la ChatGPT, sa primeasca raspunsul si sa-l transmita prin boxe. O sa dispuna si de alte facilitati care includ ChatGPT, pe care le voi descrie in documentatie.
TempPulse Monitor NIŢĂ Elena - Marina DanielD Proiectul are ca scop proiectarea unui microprocesor care să colecteze datele de temperatură și puls, să le afișeze pe un ecran LCD. Procesorul va avea senzori de temperatură și puls și va fi programat să monitorizeze aceste date în timp real, să le stocheze în memorie și să le afișeze pe un ecran LCD. Scopul final al proiectului este de a crea un sistem simplu și eficient de monitorizare a temperaturii și a pulsului pentru uz personal sau medical.
Robot Video JUDEA Alexandru-Daniel Proiectul presupune dezvoltarea unui robot specializat în monitorizarea unei încăperi sau a unui apartament prin intermediul unei camere video. Robotul va fi programat să se deplaseze autonom prin locuință și să înregistreze imagini prin intermediul camerei sale video. Feed-ul video va fi transmis către o aplicație de suport disponibilă pe platformele Windows și/sau Android, prin intermediul conexiunii Bluetooth sau stocat direct pe un card SD. Întrucât frecvența de transmisie este redusă, robotul va activa înregistrarea doar atunci când se află în repaus, pentru a asigura o calitate ridicată a imaginilor înregistrate.

334AB

Proiect Realizator Asistent Descriere
Test poligraf ANTAL Daniel-Rareș RazvanS Proiectul propune detectarea minciunilor prin intermediul a doi senzori. Daca semnalele generate de acesti doi senzori depasesc un anumit threshold, inseamna ca persoana spune un neadevar si un led se v-a aprinde.

334CA

Proiect Realizator Asistent Descriere
Bluetooth car PANCU Robert-George RazvanS O masina care se poate controla din telefon prin bluetooth si care putea merge in fata si spate
Smart Temperature Controller TULPAN Andrei RazvanS Termostat complet wireless care poate fi controlat individual pentru fiecare camera, controland atat fiecare calorifer in parte cat si centrala. Fiecare camera poate avea mai multi senzori de temperatura in functie de dorinta utilizatorului.
Volan Gaming DUGAESESCU Filip RazvanS proiectul presupune implementarea unui volan de gaming ce poate fi folosit pentru jocuri de tip racing acesta poate prezenta si butoane pt diverse comenzi utile ce pot fi mapate in jocuri, iar principala functie este posibilitatea de rotire pe 720 grade cu ajutorul unui potentiometru precis
Parking Helper BALEA Catalin Ioan RazvanS Proiectul implica realizarea unui sistem pentru masini care sa ajute conducatorul auto sa parcheze mai usor si mai rapid in conditii de siguranta. Sistemul este compus din 2 senzori de distanta, cate unul in fata si spatele masinii, mai multe leduri care indica, in functie de culoare, distanta pana la un obstacol, un buzzer care avertizeaza sonor din ce in ce mai alert pe cat masina se apropie de un obstacol si un ecran oled unde este reprezentata orientativ masina si distanta pana la obstacolele detectate.
Smart Home System FILIP Fabian RazvanS Proiectul consta in automatizarea unor actiuni ale casei: *Una dintre acestea, va fi monitorizarea unei ferestre daca este deschisa sau inchisa *O alta functionalitate va fi monitorizarea temperaturii si a umiditatii din casa si afisarea acestora pe un display, si se va raci camera cand este depasita o limita; *O alta functionalitate va fi montarea unui senzor de miscare intr-o zona a casei, unde se doreste a stii cand cinvea se apropie de acel loc
Tic Tac Toe on LEDs DICU Ștefania RazvanS Joc X si 0 realizat prin intermediul LED-urilor. Vor exista butoane prin care jucatorul se va deplasa pe pozitia dorita, si un buton ce selecteaza acel LED. Jucatorul va juca impotriva placutei Arduino. Vor fi prezente si alte componente precum: un ecran LCD pentru scor si mesaje sugestive, un buzzer pentru redarea unor melodii.
Motion Detection Alarm Clock RIZEA Adelina-Maria RazvanS Ceas desteptator care afiseaza ora curenta si ora pentru alarma pe un display. Ora pentru alarma e aleasa prin intermediul unor butoane. Odata ce alarma suna, aceasta nu poate fi oprita pana cand ceasul nu detecteaza prezenta utilizatorului in fata sa(prin intermediul unui senzor PIR). Daca butonul de amanare este apasat, dar nu este detectata prezenta, alarma se va opri, dar va reincepe sa sune peste 30 de secunde, obligand utilizatorul sa se ridice din pat.
Sistem de alarma de incendiu DUMISTRACEL Eduard Costin Voi realiza o casa cu senzor de foc, senzor de temperatura, senzor de umiditate si o alarma atunci cand detecteaza focul. Atunci cand o sa deschida usa cu ajutorul unui motor si o sa porneasca alarma. Senzorul de temperaturi si de umiditate o sa fie afisate pe un site web.
Smart Roulette PATRAȘC Andrea-Eduardo AlexP Voi face o ruleta de cazino inteligenta in care utilizatorul poate sa parieze pe o anumita culoare si in functie de rezultat, suma pariata este modificata. Aceasta este insotita de un speaker care sa ofere o ambianta specifica unui cazino si de un accelerometru/buton care sa capteze inputul userului (cand acesta o sa “invarta” ruleta).
Monitorizare plantă IONIȚĂ Ștefăniță RazvanS Voi implementa un sistem de monitorizare al unei plante. Senzorul folosit va transmite date ce vor fi afisate pe un ecran LCD. Datele reprezinta temperatura si umiditatea solului. Alaturi de planta, va exista si un rezervor cu apa. Rezervorul cu apa va fi deschis atunci cand umiditatea solului atinge un nivel critic SAU de buna voie din aplicatie Android conectata la placuta. (prin bluetooth)
Stream Deck CAPRAGIU David-Andrei RazvanS Un dispozitiv cu macro keys virtuale folosit pentru schimbarea scenelor din stream-uri sau pentru diverse shortcut-uri
Keyless Door Lock ILIE David RazvanS Un dispozitiv care poate sa imi deblocheze usa cu ajutorul amprentei pe care o voi lua de la senzorul de telefon si prin intermediul unui nfc reader permitandu-mi sa deschid usa si prin intermediul asta folosind telefonul.
3D Rendering Engine ENACHE Traian RazvanS Randarea unei scene simple / unui obiect simplu (cu functionalitati de shading) pe un display digital
Pet feeder NIŢĂ Maria-Alexandra RazvanS Dispozitiv pentru hrănirea automată a animalelor de companie

336CA

Proiect Realizator Asistent Descriere
Robodog CRESTUS Adelin-Doru AlexP Robot catel care patruleaza prin casa pe timp de zi, iar noaptea face paza si latra cand detecteaza miscare. De asemenea se poate interacționa cu el cu un laser
Memory Game VOLINTIRU Mihai-Cătălin AlexP Joc de memorie bazat pe retinerea si reproducerea secventelor de culori (redate prin led-uri) sau a secventelor de sunete (redate prin buzzer).
Bomb Defusal Device (BDD) BESLIU Andrei-Cornel AlexV Proiectul consta intr-un device care contine diverse puzzle-uri care trebuie rezolvate intr-un timp limita. Este gandit a fi folosit in aplicatii pentru paintball/airsoft.
Safe box NICOLAE Alexandru-Dimitrie AlexV Proiectul consta in implementarea mecanismului unui safe box care va avea o tastatura pentru a seta si introduce parola,un ecran lcd pentru a afisa mesaje sugestive,un servomotor care va fi actionat in cazul in care parola este corecta si un buzzer care probabil va suna in cazul in care parola este gresita de 3 ori.
Smart Plant Water Dispenser DIȚĂ Alin - Gabriel AlexV Proiectul presupune implementarea unui sistem care se asigură că o plantă are umiditatea potivită și este udată automat. Va exita un senzor de umiditate, iar când pământul este uscat, se va acționa o pompă care va iriga planta. Pe un ecran LCD se vor afișa umiditatea solului și faptul că pompa funcționează sau nu. De asemenea, vor exista 2 leduri, unul verde care indică faptul că umiditatea este ok și unul roșu ce se aprinde când pompa pornește.
Laser Turret SURDU Cristian AlexP Proiectul presupune implementarea unei turete cu 2 servo motoare care se poate misca atat vertical cat si orizantal cu ajutorul unui joystick care va manevra directia laserului
Puzzle Box PETROVICI Vlad-Gabriel AlexV Un puzzle care se foloseste de ghicitori si raspunsuri corecte (ordinea apasarii butoanelor, proximitate, sunet etc.) pentru a elibera comoara / cufarul.
Disco lights POPESCU Vlad Cristian AlexaU Prin acest proiect doresc sa realizez un sistem “disco” prin care sa ai posibilitatea sa pornesti melodia preferata de pe un SD card si sa o converteasca corespunzator pentru a fi redata prin intermediul unor speakere. De asemenea, in urma redarii prin difuzoare, banda led conectat la sistem se va anima in functie de semnalele primite din melodie.
Automatic Cat Toy POPESCU Ioana-Denisa AlexP Proiectul consta in implementarea unei jucarii automate pentru pisici, care va avea, in principal, 2 moduri de functionare: Modul active → jucaria se misca continuu la diferite intensitati, care pot fi reglate prin intermediul unui potentiometru Modul sensor → jucaria se declanseaza in momentul in care detecteaza miscarea pisicii la o distanta minima In implementare se doreste includerea unui LCD care sa afiseze detalii despre activitate si animatii.
RC Car MAN Andrei Vlad AlexV este o masina cu telecomanda/bluetooth
Senzor de parcare BĂLĂNESCU Corina-Angi AlexV
Snake Game OLARU Alexandru AlexP Joc Snake afisat pe o matrice 8×8 de leduri. Miscarea sarpelui va fi controlata prin intermediul joystick-ului.
Laser tag game BOLDEANU Ana-Maria AlexV Un pistol cu laser (implementat folosind Arduino) si o tinta (senzor). Pistolul poate avea atasate si un ecran LCD pe care sa apara informatii legate de numarul de 'gloante' ramase si un difuzor care emite un sunet cand se trage.
Anxiety & stress detector COTELIN Maria-Diana AlexV Scopul proiectului este de a detecta stresul și anxietatea folosind un senzor pentru puls și unul pentru temperatura. In momentul in care se constata ca datele depășesc anumite valori se va declanșa un sunet și sa vor afișa mesaje.
Sistem de detectie si alarma a incendiului CONSTANTINESCU Ana-Teodora AlexV Proiectul presupune un sistem de detectie a fumului sau a unor temperaturi ridicate si declansarea unei alarme. La pornirea alarmei se porneste o pompita de apa si dupa incetarea incendiului se opreste alarma
Garduino CRACIUN Flavia-Maria AlexP Proiectul presupune realizarea unui sistem care sa monitorizeze umiditatea solului si parametrii mediului (temperatura, luminozitate) in care se afla o planta. In cazul in care umiditatea solului este scazuta, sistemul va actiona o pompa pentru a umezi pamantul, iar daca mediul in care se afla planta nu este propice, vor fi afisate mesaje de atentionare pe un ecran LCD.
Hand gesture control computer PARASCHIV Theodor-Vlad RazvanS Derularea unui videoclip si setarea volumului cu controlul mainilor
Alarma de casa VÂLCU Florin-Alexandru AlexV Alarma ce se declanseaza in momentul in care se detecteaza miscare pe o anumita arie, se afiseaza un mesaj corespunzator pe un ecran, iar alarma poate fi oprita in momentul introducerii PIN-ului corect de pe o tastatura
Smart Temperature Alarm FOTIN Andrei-Ştefan AlexV Proiectul are ca scop implementarea unei alarme de temperatura inteligente, care are rolul de monitorizare a temperaturii si afisarea ei pe ecran LCD (refresh la 5 sec). Daca temperatura se mentine inafara valorilor permise, utilizatorul este alarmat, in diverse forme: vizual si sonor.
Translator Morse RIZOIU Alexandra-Elena AlexP Proiectul presupune un instrument care, primind un sir de caractere va blink-ui un LED ca sa reprezinte traducerea in cod Morse a mesajului, dar poate face si traducerea inversa (daca cineva apasa un buton in codul morse, va afisa mesajul)
Live or Die MAZUR Alexandru AlexV Jocul implică doi participanți: comandant și prizonier. Comandantul trebuie să-și mențină pulsul deasupra unui anumit nivel, monitorizat printr-un senzor de puls, iar prizonierul încearcă să se elibereze prin introducerea unei parole corecte pe un keypad. Prizonierul are acces la un buton “kill” pentru a “ucide” comandantul, ceea ce reduce pulsul acestuia timp de 60 de secunde si forteaza prizonierul sa introduca parola. În acel timp, comandantul nu poate oferi indicii. Dacă prizonierul introduce o parolă greșită, ambii sunt considerați “morți”. Prizonierul nu are voie să părăsească o zonă desemnată, monitorizată de un senzor de distanță.
Maze Game DUŞA Mihaela AlexV Un puzzle de tip labirint în care jucătorul trebuie să găsească ieșirea înainte de expirarea timpului.

331CA

Proiect Realizator Asistent Descriere
Run, Billy, run AMZĂRESCU Adina-Maria AlexP Joc 2D cu un player ce depaseste obstacole in miscare. Utilizatorul va folosi un joystick pentru a controla playerul
Sistem de semaforizare MITROI Mihnea-Cristian AlexP Proiectul presupune o intersectie in cruce ce are cate un semafor pentru masini si pietoni pentru fiecare directie. Pietonii au optiunea de a apasa un buton pentru a face ca semafoarele sa isi schimbe directia mai rapid, altfel ele facilitand pentru o perioada mai lunga de timp trecerea masinilor.
Karaoke Machine OȚETEA Andrei AlexP Proiectul consta intr-un player de muzica pe o boxa bluetooth si afiseaza versurile pe un LCD. Versurile si melodiile sunt stocate pe un card microSD.
Statie Meteorologica MOSCALU Cosmin-Andrei AlexP Statie meteorologica care colecteaza si afiseaza pe ecran temperatura, presiunea si umiditatea ambientala precum si data curenta introdusa de utilizator. Prin intermediul butoanelor se va putea seta data curenta si se vor putea afla parametrii minimi si maximi din ultimele 24 de ore.
Seif Deștept AVRAM Isabela-Maria AlexP Proiectul constă în implementarea unui seif deștept care se poate deschide cu cifru, cu cartelă și introducând un cod de pe telefon prin funcția de bluetooth. Acesta va avea și un radio încorporat.
Maze solver BULICĂ Andrei AlexP Proiectul consta in realizarea unui robot care rezolva un labirint cu ajutorul unor senzori de proximitate. In plus, un utilizator poate interveni cu o sursa de lumina pentru a redirectiona robotul catre iesire (sursa de lumina avand prioritate fata de restul senzorilor).
Sistem de alarma SOARE Mihai-Daniel AlexP Persoana care va folosi sistemul poate sa seteze un cod de alarma pe care trebuie sa-l introduca de fiecare data cand se intoarce in locatia respectiva sau va putea atinge cu cardul RFID pentru dezactivarea senzorului. Clientul introduce codul pe o tastatura si va interactiona cu un display. Acesta va putea si sa schimbe codul de la alarma daca doreste. In spate sistemul de alarma va avea un senzor de miscare, daca o persoana trece de pragul mentionat, o alarma va incepe sa sune, si 2 led-uri vor incepe sa licare. Pe langa asta, sistemul va fi conectat la wi-fi si se va trimite un mail catre o adresa de e-mail setata de client.
Hand Wave Cinema STROE Teodora AlexV Proiectul foloseste senzori pentru a controla comportamentul unei aplicatii prin gesturi. Contine butoane pentru pornire/oprirea interpretarii gesturilor, un display OLED pentru afisarea comenzii curente care se executa si led-uri pentru un feedback vizual.
Tea Machine BOBOCU Alexandra-Florentina AlexV Proiectul presupune realizarea unui automat de pregatire a ceaiului. Se coboara gradual un pliculet de ceai in cana cu apa si se asteapta o perioada de timp data de utilizator, dupa care se scoate pliculetul din cana pana ajunge in pozitia initiala.
Harpa Laser BĂLUȚĂ Alexia-Elena AlexP Proiectul consta intr-un laser care e reflectat de o oglinda pusa pe un motor stepper care se misca destul destul de rapid incat sa produca impresia ca exista mai multe raze in acelasi timp. In functie de care dintre raze e intrerupta se produce o anumita nota muzicala. Microcontrerul isi da seama de care nota a fost produsa dupa pozitia motorului de la momentul intreruperii.
Piano-Tiles-inator VLĂSCEANU Denis-Mihai AlexP Proiectul presupune asamblarea unui “robot” format din 4 “brațe” mecanice puse în paralel. Fiecare braț are în vârf un capăt de stylus pentru a putea apăsa pe un ecran cu touchscreen, iar la bază are un servomotor pentru a le controla mișcarea de “apăsare”. De asemenea, pentru fiecare braț va exista un fotorezistor care detectează apariția dreptunghiurilor negre din jocul Piano Tiles; în cazul în care fotorezistorul unui braț detectează un asemenea dreptunghi negru pe ecran, va fi activat servomotorul corespunzător, iar astfel brațul respectiv va apăsa în acel moment pe ecran. Procesul se repetă până la o apăsare greșită care va avea ca rezultat ieșirea din modul de joc.
Sound Reactive VU Meter STATE Andreea-Rebecca AlexP Proiectul presupune realizarea unui dispozitiv care răspunde la sunet prin afișarea nivelului de semnal audio în timp real, prin intermediul unor indicatori vizuali (led-uri), care se vor mișca în funcție de volumul și frecvențele sunetului, iar pe un ecran LCD se va afișa nivelul de dB.
Potato Tiles MOROIU Alexandra-Maria AlexP Basically un pian ale carui clape sunt cartofi. Notele, volumul si gama vor fi afisate pe un ecran LCD, ultimele 2 putand fi si modificate
Light-based Musical Instrument POPESCU Maria-Mateea AlexP Proiectul presupune realizarea unui instrument muzical pe baza luminii. Acesta o sa fie compus din 6 senzori de lumina, plasati in cate un recipient. In urma umbririi acestora, instrumentul trebuie sa inceapa sa cante.

333CA

Proiect Realizator Asistent Descriere
Acordor de chitara GHEORGHIȘOR Ileana-Teodora AndreiD Voi face un proiect care ma va ajuta sa imi acordez chitara. Cand voi canta o nota, se va afisa pe ecran valoarea ei, iar prin intermediul unor leduri se va semnala distanta pana la nota corecta. Se va alege apasand pe un buton coarda pe care vreau sa o acordez.
Health kit NICOARĂ Laura-Elena AndreiD Proiectul consta in obtinerea unor rezultate legate de propriul corp, mai precis nivelul de oxigen din sange, pulsul si masurarea activitatii electrice cardiace (EKG). Pe un ecran LCD voi afisa pulsul si nivelul oxigenului, iar cu rezultatele obtinute prin senzorul de EKG voi realiza o diagrama folosind Processing programming language. Datele vor fi inregsitrare si salvate pe un card microSD.
Piano Board - Kullman Robert-Alexandru 333CA KULLMAN Robert-alexandru AndreiD Un pian format din mai multe leduri si butoane, avand posibilitatea de a alege o melodie de pe un micro sd card, iar led-urile vor lumina astfel incat sa te invete sa canti acea melodie, Un ecran va afisa starea de recording sau learning in care se afla pianul
Ultimate Tic-Tac-Toe ROŞU Mihai Cosmin AndreiD Proiectul presupune implementarea jocului Ultimate Tic-Tac-Toe (Un X si 0 mai complex, pe o matrice 9×9 si cu reguli aditionale) cu moduri de Singleplayer cat si Multiplayer, joc ce va fi afisat pe ecranul ST7789v. Controalele includ doua butoane si un potentiometru pentru navigarea meniului, selectarea pozitiei pe tabla de joc si confirmarea acesteia. De asemenea, este folosit si un buzzer pentru a semnala o miscare nepermisa, dar si pentru a anunta finalizarea jocului.
Tilt the Maze DUMITRESCU Alexandra AndreiD Proiectul constă într-un labirint ce va fi deplasat prin intermediul unui joystick pe două axe OY și OZ cu 2 servomotoare. Labirintul are capcane, respectiv găuri în care se vor afla senzori magnetici ce vor detecta dacă bila magnetică a căzut în locul unde trebuia sau nu. Jocul are 2 moduri - Save the Ball - în acest mod, labirintul se mișcă singur nedeterminist și jucătorul trebuie să reziste cât mai mult posibil (va fi cronometrat) - Lose the Ball - în acest mod, o gaură va fi aleasă drept gaură de Finish, iar jucătorul trebuie să deplaseze labitrintul astfel încât mingea să ajungă la Finish fară să cadă în altă gaură.
Sistem de inregistrari de date din atmosfera COHEA Ioan-Tudor AndreiD Proiectul presupune implementarea unui sistem de inregistrare a datelor referitoare la atmosfera imprejuratoare precum temperatura, umiditatea sau anumite metrici precum cantitatea de fum. Senzorul de temperatura va trimite date la un LCD care va afisa un grafic cu ultimele inregistrari si ora acestora (cu modulul RTC). Inregistrarile se retin in memoria unui card MicroSD. Va exista si un sistem bazat pe intreruperi care va schimba datele afisate pe LCD.
Codul Morse coder/decoder GIRLEA Anana Catalina AndreiD Programul va avea 3 stari posibile: traducere din codul morse, traducere in codul morse si un joculet care te invata codul morse. Voi folosi elemente din laboratoarele: 1, 2, 5 si 6.

332AA

Proiect Realizator Asistent Descriere
Rama Foto - Popescu Raluca 332AA POPESCU Raluca-Georgiana AndreiD Proiectul presupune implementarea unei rame foto cu functionalitate duala, de rama foto cu derulare de imagini pe un ecran preluata de pe un microsd card si de termemetru digital, partea de termomentru fiind implemtata cu un senzor i2c
Sistem de interpretare a stării atmosferice - Iordache Alexandra 332AA IORDACHE Elena Alexandra AndreiD
Automatic Pet Feeder BREAZU Laura-Andreea AndreiD Proiectul are ca scop realizarea unui dispozitiv care sa hraneasca in mod automat animalele de companie. Utilizatorul are optiunea sa seteze ora si data la care animalul trebuie sa fie hranit.

335CA

Proiect Realizator Asistent Descriere
Retrofit Telefon cu Disc BRANOIU Mihai-Catalin Proiectul presupune adaugarea unui circuit la un telefon retro cu disc care ii permite sa foloseasca o cartela SIM si sa comunice in retea GSM. Se vor folosi cat mai multe componente originale ale telefonului (receptor, disc, buton incheiere apel).
Ceas digital ŞANDRU Mihaela-Ilinca AlexL Tema proiectului reprezinta un ceas digital, care are posibilitatea de a-i seta un numar maxim de 6 alarme. In plus, ceasul afiseaza temperatura si umiditatea din camera, iar pentru anumite valori critice ale acestora se declanseaza pornirea unui umidificator alimentat prin usb-c.
Long-distance Lossy Livestream ULMEANU Vlad-Adrian AndreiD Modulul extern este format dintr-un ESP32, un transceiver LoRa, un modul camera si o baterie. Modulul local este format din alt ESP32, alt transceiver LoRa si un laptop pentru display. Periodic, modulul extern va face o poza, o va compresa si o va transmite modulului local. Algoritmul de compresie se uita la valorile pixelilor din imagine. Daca sunt indeajuns de apropriate, le aproximeaza pe toate cu o valoare medie. Altfel, sparge imaginea in patru cadrane si repeta algoritmul.
Water refilling system POPOVICI Robert-Adrian Proiectul consta intr-un sistem automat de umplere al paharelor cu apa. Utilizatorul va selecta volumul dorit de lichid prin intermediul unui potentiomentru acesta fiind afisat in timp real pe o matrice led 8×8 care va fi comandata manual (fara a folosi un driver auxiliar). Mai apoi sistemul va porni mecanismul de umplere al paharului care este format dintr-o mini pompa de apa submersibila care extrage lichid dintr-un rezervor extern si se va opri o data ce cantitatea ceruta a fost introdusa in pahar.

332CA

Proiect Realizator Asistent Descriere
Super Mario on LCD DIACONU Tudor-Gabriel VictorS Joc de X si O afisat pe un ecran LCD. Controlul va fi realizat cu un Joystick. Ce va permite alegerea casutei in care jucatorul isi pune simbolul. Cate un beculet LED se va aprinde pentru a marca randul carui jucator este si un buzzer va semnala finalul jocului ce va avea inclus si un timer care va cronometra durata meciului.
Sperietoare animale în recoltele fermierilor OLTEANU Alexandru VictorS Voi realiza un masurator ultrasonic de distanta ce va intercepta distanta unui obiect din fata acestuia. Distanta va fi afișată pe un LCD iar la o anumita distanta minima, un servomotor va începe sa miște o elice / silueta pentru a speria “animalul”
Calculator de bicicletă - Cherciu Andrei CHERCIU Andrei VictorS Sistemul măsoară viteza, distanța, precum și cronometrează drumul curent cu bicicleta și afișează temperatura. Doresc ca acesta sa fie reîncărcat solar
Ambilight PC CHIOVEANU Stelian-Ovidiu VictorS Proiectul presupune realizarea unui ambilight pentru laptop cu posibilitatea de a alege intre 3 moduri: culorile de pe ecran, o culoare selectata si primita prin bluetooth sau un Spectrum Cycling ca cel de la razer

331AB

Proiect Realizator Asistent Descriere
Crazy clock with alarm and RTC CIOBANU Adrian Danut CristiP Voi face un ceas cu functionalitatile normale (afisare ora, minut, secunda, eventual si data) caruia ii voi adauga functionalitatea de alarma (voi face un vector de mai multe alarme), afisare temperatura si/sau umiditate, dar, cel mai important, 2 motoare care il vor face sa se miste haotic atunci cand suna alarma pentru a trezi de-a dreptul utilizatorul. El va putea fi manipulat folosind un joystick pentru a naviga un mini-meniu si tot joystick-ul sau un buton pentru a opri alarma.

332AC

Proiect Realizator Asistent Descriere
Health Monitor BĂRBĂLAN Florin-Costinel AlexV O bratara care sa-ti monitorizeze pulsul, cantitatea de oxigen din sange si temperatura corporala. Acestea vor fi afisate pe un display OLED si transmise prin bluetooth catre o aplicatie mobila.

341C2

Proiect Realizator Asistent Descriere
Senzor display SIMIOCENCU Andrei AlexV Proiectul consta in folosirea unui senzor de gaz si temperatura pentru masuratori si apoi afisarea acestor valori pe un ecran lcd

336CB

Proiect Realizator Asistent Descriere
Safe Me COCOARĂ Oana-Alexandra IonutO Un sistem care cripteaza/decripteaza datele de pe un stick USB
Tesla Coil Musical ODOBESCU Dragoș-Cristian IonutO Un tesla coil care prin descarcarile electrice (efectul corona) produce muzica; Laboratoarele ce vor fi folosite:4,3,2,1
Clock Set Data Time AL AGHBARI Asmaa Gamal Abdulhalim IonutO Proiectul are ca scop construirea unui ceas digital care afișează cu acuratețe data și ora. Proiectul va folosi un microcontroler Arduino și diverse funcții pentru a controla și interfața cu alte dispozitive.
Tesla 2 TRANDAFIR Matei IonutO Masina controlata prin telefon (bluetooth), cu afisaj LCD. Masina franeaza si vireaza automat pentru a ocoli obstacole si are functie de autopilot - inainteaza singura, ocolind toate obstacolele intalnite.
Smart Light System MATEI Alexandra Elena IonutO Sistem IoT de iluminare inteligentă pentru clădiri de birourile/facultate. Cu ajutorul unui senzor infraroșu matriceal determinăm prezența și poziția unei persoane în cameră și cu ajutorul unui senzor de intensitate luminoasă determinăm câtă lumină vine de afară, putând astfel să controlăm prin PWM un led care să ilumineze camera. Pe un ecran afișăm diverși parametrii ai mediului. Concept lab:ADC,PWM,I2C
Pacanea NITU David-Gabriel IonutO 3 led uri care schimba culorile sa imite slots, un buton/maneta pentru pariat, un ecran care sa afiseze informatiile, un senzor care detecteaza banii
Alcoololmetru STAICU Matei IonutO Etilotestul va inregistra nivelul de alcool care va fi prelucrat si afisat pe un ecran LCD. De asemenea, va putea face diverse estimari, cum ar fi nivelul de intoxicare sau in cat timp ar putea utilizatorul sa urce la volan in siguranta. Laboratoare utilizate: 1,2,3,4.
Mana robotica CÎNJĂU Constantin-Iulian IonutO O mana robotica controlata din telefon ce va putea misca degetele utilizand un motoras si se va putea suci folosind un al doilea motoras, toate comenzile primite pe de pe telefon, vor fi afisate pe un LCD. Laboratoare: I2C(pt LCD), PWM(pentru motorase), Intreruperi si partea de conectivitate cu telefonul.
Safe House MANTA Stefan Costin IonutO Proiectul consta intr-un sistem antiefractie, acesta va folosi un senzor de proximitate pentru detectia unui intrus. In cazul in care se detecteaza un intrus, se vor aprinde luminile de urgenta, alarma va suna, ecranul LCD din biroul proprietarului va indica acest lucru, iar in cazul in care acesta nu se afla in proximitate va primi si un mesaj pe telefonul mobil. Laboratoare: UART / ADC / I2C
Labirint POPA Ioana-Theodora IonutO Labirintul trebuie parcurs cu o minge. Mingea pleaca dintr-un punct si pentru a ajunge la al doilea punct, labirintul va trebui inclinat prin intermediul unui joystick. Labirintul nu va fi fizic, ci va fi redat printr-un LCD. Laboratoare 2, 4, 6
Aparat de alba-neagra POATA Andrei-Catalin IonutO Un robot care va juca alba-neagra cu ajutorul unor cupe si o minge. Acesta va plasa mingea sub una dontre cupe, va schimba pozitia cupelor pe masa, iar cu o anumita sansa, va realiza o tentativa de a pacali jucatorul prin schimbarea pozitiei bilei.
Solar Panel Tracker RADULESCU Stefan IonutO Sistem cu panou fotovoltaic care urmareste pozitia soarelui. Voi avea 2 moduri de functionare: 1. Automat(sistemul cauta in permanenta cea mai buna pozitie pentru a capta cat mai multa energie) 2. Manual (pozitia panoului poate fi modificata prin intermediul unei telecomenzi care transmite semnale IR)
Music Pad BOCANU Raul-Teodor IonutO Un Music Pad bazat pe butoane care vor reda diferite sunete/note. Secventa de sunete va putea fi salvata, redata, stearsa sau se vor putea adauga alte note in continuarea acesteia. Ma voi folosi si de un ecran LCD pentru afisare, desi inca nu m-am decis la formatul final al printarii. Cele 3 laboratoare folosite pentru realizarea acestui proiect vor fi: Intreruperi, Timere si I2C
Smart Parking Sensor MITROFAN Alexandru IonutO voi face un sistem pentru masini de parcare care va afisa pe un ecran lcd cat de aproape ma situez de obstacol si incepe sa scoata un sunet din ce in ce mai puternic cu cat sunt mai aproape si voi folosi si uun buton in cazul in care se loveste de obstacol sa apara pe ecran ati facut accidentvoi folosi intreruperi timere si i2c
Gardianul inimii NECULA Andreea-Teodora IonutO Proiectul implementeaza si simuleaza usile glisante ale centrelor comerciale. Atunci cand se va detecta miscare in fata usii, aceasta se va deschide singura.
Mecanism automat de udare a plantelor POPA Ștefania IonutO Proiect de facilitare a udarii plantelor, in care o pompa de apa se va declansa la un anumit timp setat de utilizator sau la ajungerea senzorului de umiditate la un anumit prag. Laboratoare: 3, 2, 6
Rhythm Game VÂRBAN Ana-Maria IonutO Un joc de ritm in care jucatorul apasa butoane corespunzatoare notelor muzicale dintr-un cantec. Labs: 2, 3, 6
Retro Chicken Invaders TEODOR Maria IonutO joc cu butoane si cu un buzzer afisat pe un ecran - Laboratoare: 2, 4, 6
Locker SÎRBU Dan IonutO Un lacat digital pt usa casei/garaj/bagaj, etc, cu un ecran lcd (i2c lab 6), buzzer (lab 3 pwm) si modul rfid (lab 5 spi)

332CB

Proiect Realizator Asistent Descriere
Accesoriu ajutor deplasare orbi. "Blind omnitrix" BĂRBUCEANU Constantin AlexaU Implementarea unui sunet intermitent cu frecventa variabila in functie de distanta si volum variabil, intr-un mod de functionare, sau emitere de vibratii de catre motorul servo in celalalt mod de functionare. Butoanele vor activa sau dezactiva modurile.
Măsurarea temperaturii prin detectarea radiației infraroșii OLARU Gabriel AlexaU Proiect ce implementeaza un dispozitiv numit termometru cu infraroșu, care poate măsura radiația termică emisă de o suprafață prin intermediul undelor infraroșii.
LED Controller for syncronization with music MIHAILESCU Eduard-Florin AlexaU Doresc sa construiesc un montaj ce are ca scop controlarea unei benzi de led-uri, care sa preia semnalele muzicale de pe laptop si in functie de frecventa si de note sa schimbe culoarea led-urile astfel incat sa creeze senzatia de “dans” pe melodia respectiva. Vor fi si doua stiluri diferite de schimbare a culorii selectate prin intermediul a unui buton care cicleaza prin aceste moduri. Daca reusesc sa fac acest lucru rapid, o sa incerc sa maresc complexitatea prin adaugarea unui senzor de proximitate care prin diferite miscari ale maine sa mareasca sau sa micsoreze intensitatea luminii.
Mini pian digital cu leduri ANGHEL Ionela-Carmen AlexaU Un pian digital ce emite sunete la apasarea unei 'taste' (un buton), un led corespunzator fiind aprins pentru a indica apasarea, odata cu emiterea sunetului corespunzator. Pianul contine inca 2 moduri auxiliare: inregistrarea unei melodii si redarea acestea, cu aprinderea corespunzatoare a ledurilor pentru a indica notele redate de inregistrare
Pac-Man DINU Andreea-Sabina AlexaU Jocul Pac-Man va fi o versiune mai simpla a jocului clasic, care poate fi controlată prin intermediul unui joystick și a unui ecran LCD. Arduino va fi programat să gestioneze toate aspectele jocului, cum ar fi mișcarea personajului principal, fantomele și punctele de pe harta. Joystick-ul ar fi utilizat pentru a controla direcția de mișcare a personajului, iar ecranul LCD ar fi utilizat pentru a afișa jocul. Pentru a face jocul mai interactiv, voi adauga efecte de sunet si un buton de reset.
Radar pentru distante TAIATU Iulian - Marius AlexaU Radarul va scana zona din fata sa, fiind rotit de un servomotor. Pe servomotor se va afla un senzor de proximitate. Daca se detecteaza un obiect la o distanta mai mica decat un THRESHOLD setat: Semnaleaza acest lucru printr-un buzzer; Aprinde un led rosu;Foloseste un alt modul care interpreteaza datele scrise cu `Serial.println()` si ploteaza un grafic in real-time asupra distantelor capturate de senzor; Afiseaza distanta pe un display pentru senzorul ultrasonic HC-SR04
Movement Detection System DIACONU Arina-Ioana AlexaU Un sistem de detectare a miscarii, in care in lipsa detectarii vreunei miscari, se va afisa pe un ecran lcd un mesaj default, iar daca este detectata miscare de catre un senzor PIR, se va afisa pe ecran un mesaj de alarma impreuna cu distanta la care se afla “intrusul”, aflata cu ajutorul unui senzor ultrasonic de detectare a distantei. De asemenea, va porni o alarma cu ajutorul unui buzzer. In functie de distanta la care se afla “intrusul”, se va aprinde un led in culoarea corespunzatoare: aproape - rosu, mediu - galben, departe - verde.
Tuner Chitara SAVU Ionut Cristian AlexaU Un sistem care te ajuta sa iti acordezi chitara electrica
Senzor de puls si temperatura MUȘAT-BURCEA Adrian AlexaU Implementarea unui senzor de puls si unul de temperatura si afisarea valorilor acestora pe un display LCD. Daca acestea sunt in afara limitelor normale, un led se va aprinde si un buzzer va rula muzica ori pentru a te calma ori pentru a te agita (daca ai puls/temperatura prea mica)
Alcoolometru CIUBOTARU Ion AlexaU Doresc implementarea unui detector de alcool cu modul bluetooth si buzzer, care sa tiuie atunci cand nivelul de alcool din aer trece de un anumit prag. Poate fi folosit pentru a testa daca un sofer incalca legea sau pentru a testa nivelul de puritate al alcoolului cumparat de la supermarket
Joystick pentru Windows CAZANOV Veaceslav AlexaU Un joystick si un set de butoane, in care pozitia joystick-ului va fi mapata la inputul unui mouse in Windows. Voi realiza un program de gen Paint, in care voi putea desena cu ajtuorul joystick-ului, si apasand pe butoane, sa selectez dintre modul de desenare/stergere, sau sa aleg alte culori
Masina linie ILINCA Mihai AlexaU Masina care merge dupa o linie
Seiffe CIOBANU Andrei-Bogdan AlexaU Te-ai săturat să ții banii sub saltea? Este momentul pentru o schimbare! Ține-i în Seiffe! Seiffe este un produs absolut revoluționar: un seif pentru economiile tale de-o viață! Acesta se deblochează prin intermediul unui card contactless RFID. Odată ce ai închis ușa seifului, aceasta se va bloca automat. Nu trebuie să îți faci griji privind uitarea seifului cu ușa deschisă, întrucât acesta te va alerta, atât printr-un semnal sonor, cât și vizual, prin intermediul display-ului LCD integrat. Cu Seiffe, bunurile tale sunt în siguranță!
Pong Game ENUȘ Cerasela-Francesca-Florina AlexaU Pong Game pe un display color oled controlat prin butoane, care afișează scorul curent
Simon Says Toy RAVARIU Eugen-Cristian AlexaU Proiect ce implementeaz functionalitatea jucariei Simon Says. Jucatorul trebuie sa apese butoane pentru a realiza o secventa de apasari indicata de aprinderea ledurilor. Jucaria afiseaza pe un ecran LCD scorul curent si, la final, scorul maxim. Fiecare buton genereaza un sunet distinct, generat de un buzzer
Plant watcher DUMITRU Radu-Andrei AlexaU Ideea proiectului este de a crea cu ajutorul Arduino, un mecanism prin care se observa mediul in care se afla plantele. Astfel, imi propun sa ofer notificari trimite prin SMS de la Arduino despre sol, temperatura, presiunea aerului.
Automatic cat drinking water dispenser BERCHEZ Florin-Răzvan AlexaU Cat water dispenser that automatically refills the cat's bowl on a timer, up to a pre-established water level, and sends a notification to the user's phone upon refill
Fântână cu apă pentru animale GORINCIOI Felicia AlexaU Proiectul reprezintă o mini fântână cu apă pentru animale. Atunci când senzorul va detecta mișcare în apropierea fânânii sau se va apasa butonul, pompa va porni apa. De asemenea, pe LCD va fi afișat un mesaj.
Sistem de securitate TROHIN Cristina AlexaU Proiectul va reprezenta un sistem de securitate care va folosi senzor de mișcare, senzor de fum și de senzor umiditate și temperatură pentru a monitoriza o locuință. De asemenea, va transmite o alertă prin Wi-Fi către un dispozitiv mobil atunci când va detecta o problemă de siguranță. Înafară de alerta Wi-Fi care va fi utilă atunci când utilizatorul nu este în apropierea sistemului, se va aprinde un buzzer și se va afișa un mesaj pe ecran LCD I2C. Pentru a reseta sistemul, se va folosi un keypad pe care se va putea selecta o parolă.
Paza Casa MUNGIU Corneliu AlexaU Paza casa. Un sistem care va deschide usa doar atunci cand introduci codul pin corect.
Smart Alarm Clock ROTARI Ana Maria AlexaU Proiectul reprezinta trezirea la o anumită oră prin emiterea unui sunet. Pentru a dezactiva alarma, utilizatorul trebuie să rezolve un calcul matematic generat de sistem.
Parking obstacle detector CATRUC Ionel AlexaU Asistent de parcare bazat pe 4 senzori pentru fiecare parte a unei masini (Fata, spate, stanga, dreapta) care vor verifica si detecta aparitia unor obstacole pe una din parti si va semnala asta cu un sunet sonor si aprinderea unui led intr-o anumita culoare (in functie de distanta pana la obstacol). De asemenea, pe un display se va afisa starea celor 4 parti, ex. Right - Safe, Front - Medium, Behind - Critical. De asemenea va exista un buton pentru activarea modului de parcare.

343C4

Proiect Realizator Asistent Descriere
Retro Racing Game VRABIE-DINU Darian FlorinS Proiectul va consta intr-un joc similar gasit cu cel pe consolele retro de tip 9999 games in 1. Mai exact, jocul cu masini, in care jucatorul controleaza o masina si trebuie sa evite ciocnirea cu alte masini, ce vin din fata. Implementarea NU se va face pe un ecran LCD, ci se va folosi o matrice de becuri LED. Fiecare LED va reprezenta un pixel al “ecranului”. Pentru matricea de LED-uri se vor folosi shift register. (refac proiectul de anul trecut; decizie aprobata de laborantul Florin Stancu)

335CB

Proiect Realizator Asistent Descriere
Parking Sensor System BANCIU Horia-Adrian FlorinS Implementarea unui sistem de senzori de parcare - Distanțele față de obstacolele din spate și din lateral vor fi afișate pe un ecran LCD. Sistemul va conține un LED și un buzzer care se vor activa atunci când distanța dintre mașină și obstacole devine mai mică decât o valoare fixată. Apropierea de obstacole va modifica blink rate-ul LED-ului și frecvența buzzer-ului.
Drona RADOVICI Mihai FlorinS Drona va fi una de tipul “trainer aircraft”. V-a fi controlata de pe laptop printr-o aplicatie folosind un joystick.
Statie meteo DUMITRU Vlad-Alexandru FlorinS Sistem meteo ce capteaza date atat online (OpenWeather), cat si fizic (senzor temperatura). Astfel se vor afisa (pe un LCD) detalii precum temperatura si umiditatea sprecifice localitatii si pozitiei curente (interior / exterior) a utilizatorului.
Dice Simulator VOICILĂ Alexandra FlorinS Simulator de zar cu senzor de vibratii sau buton. La aruncarea numarului castigator 6, se va deschide, printr-un servomotor o cutie cu o surpriza. Eventual, va contine un ecran cu afisarea numarului incercarilor ramase. (intreruperi, adc, i2c)
Smart Fire Alarm BARBU Dragoș-Sorin Sistem de alarma incendiu, cu detector de gaze, fum si flacara. In momentul in care o alarma este declansata, un mesaj corespunzator este afisat pe ecran, se porneste un difuzor, iar printr-un modul bluetooth este trimis un mesaj si pe telefon.
Flood Security System CHIPER Alexandra-Diana FlorinS Sistem de alarmă și protecție împotriva inundațiilor și prevenirea accidentelor mortale produse prin electrocutare. Nivelul apei dintr-o încăpere tehnică este permanent monitorizat cu ajutorul unor senzori de nivel al apei. Dacă se detectează prezența apei în încăpere, atunci cu ajutorul unor pompe de apă controlate prin intermediul microcontrollerului, aceasta va fi evacuată în exterior. Când apa atinge nivelul de alertă este pornită pompa de serviciu din bașă. Dacă nivelul apei continuă să crească și ajunge la nivelul de pericol este pornită și a doua pompă de siguranță, cu debit mai mare. Cele două praguri de alertă sunt citite cu ajutorul a doi senzori de nivel al apei plasați la înălțimi diferite. Starea curentă a nivelului apei va fi afișată pe un ecran LCD și abstractizată vizual printr-un LED RGB
Levitator acustic CHIPER Ioana-Cristina FlorinS Levitator ultrasonic de mici dimensiuni. Scopul este de a putea levita o biluta de polistiren (si eventual o picatura de apa). Fiind un obiect cu scop ambiental, acesta va dispune si de o serie de led-uri ce vor lumina obiectul levitat si butoane pentru pornirea/oprirea led-urilor sau a emiterii de unde ultrasunet.
Măsuță interactivă DRĂGĂNOIU Andreea FlorinS Realizarea unei masute 3 x 3 cu LED-uri care detecteaza asezarea unui obiect pe aceasta si isi schimba culoarea la pozitionarea obiectului pe masa. Culorile se vor controla prin Bluetooth.
Cutie securizata PAUNOIU Darius-alexandru FlorinS Doresc sa implementez o cutie securizata pe baza de pin, cu un display pentru afisarea informatiilor, led-uri de indicare a functionarii si posibilitatea de setare a unui nou pin.
Interfata catre internet SÎRGHE Radu-Andrei FlorinS O implementare de stiva UDP/IP (ca semi-router) pentru Arduino. Microcontrollerul se va lega la o rețea via (cel mai probabil) cablu Ethernet și va primi mesaje pe multiple canale (un emițător wireless, UART și I2C), fiecare cu porturi asociate, și le va trimite sau recepționa mesaje. (Posibil ca routerul să își afle adresa IP proprie prin DHCP.)
Pian Digital VLAICU Vlad Gabriel FlorinS 2 placute arduino care comunica prin I2C, o placuta este conectata la 7 butone, fiecare responsabil pentru cate o nota muzicala, cealalta placuta are conectat ecranul LCD si 2 butoane sau 3 butoane care vor repezenta principalul mod de navigare prin meniul dispozitivului. Totodata, se va conecta unul sau doua Buzzer prin intermediul carora se vor emite sunetele. Dispozitivul va emite la comanda ritmuri muzical pe care utilizatorul sa poata exersa la pianul digital. Ritmurile pot fi unele simple precum un metronom sau mai complicate. Posibil sa fie nevoie si de un potentiometru pentru a regla tempo-ul sau frecventa treapta a clapelor
Bariera Auto ZECHERU Andreea Corina FlorinS Voi implementa o bariera auto pe care o vom putea deschide de pe telefon, prin conexiune bluetooth. Aceasta va avea un senzor ultrasonic cu ajutorul caruia vom putea afla la ce distanta se afla masina de bariera. Atunci cand bariera se deschide se va aprinde ledul verde, iar cand este inchisa va fi cel rosu aprins. Cele 3 laboratoare folosite pentru implementare sunt: PWM, UART, intreruperi.
Pazea, bordura! PÎRVAN Andra-Alexia FlorinS Un senzor de parcare destinat cetateanului modern din Bucuresti, menit pentru asistarea soferului la parcare si evitarea eventualelor coliziuni, care te atentioneaza prin toate modurile imaginabile ca urmeaza o colizune daca nu ai grija. Pe scurt, dispune de o alarma, led-uri colorate sugestiv si un ecran LCD care sa iti spuna in mod direct ca te intreci cu gluma si masina nu este menita sa fie atat de aproape de o bordura.
Arduino iPod PETOLEA Cosmin Un music player care reda fisiere audio wavelenght de pe un card sd, cu optiuni de playback cum ar fi next, previous, shuffle, repeat etc. Pe un LCD se vor afisa date configurabile cu privire la melodia curenta.
Slot Machine TRUŢĂ Robert Cătălin FlorinS Slot machine unde poti paria si castiga bile de sticla. Pentru a paria trebuie introdusa o bile si selectat unul dintre cele 4 fructe. Un fruct va fi ales random si afisat pe un led ring. Daca fructul ales este si cel pariat, sunt eliberate 4 bile. Slotul emite si muzica cu ajutorul unui buzzer.
Monitorizare camera CRĂCIUN Cristian-George FlorinS Se vor folosi niste senzori de la care se vor citi date de temperatura, umiditate, etc. Datele se vor afisa pe un ecran LCD sub un anumit format folosind probabil niste butoane pentru a schimba formatul. Se va folosi un modul wifi pentru a trimite datele impreuna cu un timestamp catre Adafruit pentru monitorizare
Monitor puls OBLESNIUC Ștefana FlorinS Dispozitiv care ne arata vizual ritmul cardiac pe un ecran LCD. Cu rezultatele obtinute putem afla daca un om e sanatos sau nu.
Rave Helmet GÂLIE Ana-Maria FlorinS Casca orientata activitatilor de tip rave concert. Masca o sa aiba display LED care poate fi presonalizat de purtator folosind un mediu de input (butoane/joystick) pentru a naviga pe display si selecta si aprinde LED-urile necesare pentru a forma imaginea dorita pe ecran, impreuna cu modul/state-ul in care va ramane afisata.
Fa-te mucificatorul POTÎNG Georgina FlorinS Drinking game. Se apasa un buton care activeaza servomotorul si se opreste random la un jucator. Dupa asta, se apasa un alt buton care afiseaza pe LCD una din mai multe categorii de jocuri Random: truth or dare, physical challenge, chestii de genul. Apoi se apasa un al treilea buton care afiseaza pe LCD intrebarea/provocarea in sine. Practic daca jucatorul alege sa faca provocarea/ sa raspunda la intrebare, se trece la urmatorul. Daca nu face provocarea/raspunde la intrebare, va trebui sa bea. De asemenea, o sa am un buzzer care scoate sunete la intervale relativ random, semnal pentru jucatori sa bea. Ultimul care bea va trebuie sa mai bea inca o data.
Smart Desk Health BOLONTOC Daniel FlorinS Aparat inteligent de mic8i dimensiuni ce poate fi asezat atat pe birou cat si in alte zone din casa care monitorizeaza parametrii aerului, temperaturii etc.
Sound Efect Board POPESCU Philip-Cristian AlexaU Placuta de efecte de sunet cu functie de inregistrare. De asemenea va contine un display pentru a putea vedea ce efect este activ la un moment de timp.

333CB

Proiect Realizator Asistent Descriere
Writing machine MUȘUROI Daniel-Nicușor AndreiB Un aparat care scrie cifre si semnele de plus, minus, inmultire, impartire pe hartie si face calcule.
Sistem irigatii automat SVEMER Robin - Cristian AndreiB Sistemul va masura umiditatea solului, in cazul in care aceasta scade sub un anumit nivel va verifica nivelul de apa din vasul de alimentare si daca este suficient va porni o pompa, de asemenea afiseaza nivelul apei sub forma culorii unui led rgb, cand nivelul scade sub o valoare critica va porni un buzzer pentru atentionare. Se va implementa si o intrare ethernet pentru a trimite istoricul umiditatii solului catre un server pentru a obtine un grafic pentru observare.
Pocket ChatAI BANESCU Eduard AndreiB Scopul proiectului este de a permite utilizatorului să introducă o întrebare prin tastatură, să obțină informații despre întrebare prin intermediul API-ului de la ChatGPT și să afișeze aceste informații pe ecranul LCD. În plus, utilizatorul dispune de o serie de comenzi pe care le poate introduce pentru a verifica lista retelelor disponibile, dar si pentru a gestiona raspunsurile lungi care nu au loc pe LCD dintr-o singura afisare.
Multifunctional fingerprint lock door ANDREI Gabriel AndreiB Pentru a deschide usa, utilizatorul va trebui sa puna degetul pe cititorul de amprenta si se va verifica daca amprenta corespunde cu cea din sistem. Exista posibilitatea sa schimbe amprenta prin introducerea unei noi amprente. Prea multe incercari esuate de introducere a amprentei va rezulta in pornirea alarmei. Exista si o sonerie care poate fi pornita si un senzor care indica daca o persoana se afla in fata usii.
Music Player ORZAȚĂ Gabriel Nicușor AndreiB Player de muzica care citeste melodiile dupa un card SD. Acesta va contine un ecran LCD unde vor fi proiectate numele melodiilor redate, led-uri RGB care isi schimba culoarea in functie de sunet si butoane pentru navigarea printre melodii. De asemenea, voi folosi un difuzor impreuna cu un amplificator pentru incrementarea sunetului.
SafeZone POPA-MIHAI Patricia AndreiB SafeZone are ca scop implementarea unei zone delimitate de un volum cubic în care o alarmă va porni în cazul accesului neautorizat. Verificarea permisiunii accesului se realizează prin intermediul unui cod introdus printr-un echipament PS2 (în acest caz, un joystick). Notificări sunt transmise în cazul accesului neautorizat.

334CB

Proiect Realizator Asistent Descriere
Line Follower Robot ANTON Alexandra AlexaU Un robot care merge pe un traseu marcat cu o linie neagra pe un fundal alb.

331CB

Proiect Realizator Asistent Descriere
Etilotest ANDREI Mihai-Cosmin se va implementa un dispozitiv care va afisa pe ecranul LCD cantitatea de alcool din aer. Prin senzorul de masurare concentratia va fi interpretata de microcontroller si transmisa LCD ului.
Masinuta cu telecomanda PIELE Mihai-Teodor Masinuta cu telecomanda. Masinuta va fi controlata prin Bluetooth. Aceasta va avea un sistem de directie actionat de un motor, propulsia va fi actionata de asemenea cu un motor. Inca nu m-am hotarat dar tind sa merg si spre implementarea unor faruri care vor fi pornite tot prin Bluetooth

335CC

Proiect Realizator Asistent Descriere
Game Suite SOLONARU Mihaela NarcisC Mai multe jocuri, printre care X&O si SnakeGame
Instrument muzical (mini pian) JURAVLEA Teodor-George NarcisC Instrument muzical cu butoane (gen pian) si cu functionalitate de inregistrare (nu cu microfon, ci efectiv se retine informatia despre notele muzicale) si de playback. Inregistrarile se salveaza pe microSD si pot fi stocate si pe alte dispozitive. Va fi si un display LCD pentru a selecta inregistrarile.
Smart Lantern CRĂCIUN Albert Cristian NarcisC O lanternă activată vocal cu posibilitatea de a ii schimba intensitatea luminii si de asemenea culoarea (peste 10 comenzi). Poti activa un semnal s.o.s (morse) atat luminos, cat si sonor. Lanterna se va stinge singură daca cateva minute nu este utilizata, iar daca se doreste poate sa isi regleze luminozitatea singura conform luminii ambientale. Aceasta optiune poate fi dezactivată
Super Mario Game STEFAN Elena-Ioana NarcisC Un joc Mario in care caracterul va trebui sa ocoleasca obstacole, utilizand un joystick. Se va putea deplasa sus, stanga, dreapta. Pe parcursul jocului va canta melodia specifica acestuia, cea clasica.
Theremin MĂGIRESCU Ștefan NarcisC Instrument muzical cu selectarea tonalitatii si a volumului prin senzor ultrasonic. Va avea afisaj LCD, master volume, va fi cablat pe pcb, inchis intr-o cutie de circuite pt estetizare.
Automated cat laser DEAK Mihai Tiberiu NarcisC Brat care va contine doua servomotoare si care va avea o dioda laser in varf. Va fi conectat la telefon prin bluetooth, de unde se va putea selecta intre mai multe stari: va putea merge automat random, va putea fi controlat direct din telefon printr-un joystick sau va putea fi in modul “plecat de acasa” (va exista si un senzor de distanta care atunci cand va detecta miscare langa se va activa si va merge automat pentru un minut, dupa care iarasi va trece in asteptare pana detecteaza miscare).
Plant Supervisor URSACHE Codruț-Ștefan NarcisC Sistem de monitorizare temperatura si umiditate a unei plante + auto-watering in functie de parametrii mediului inconjurator. Vizualizarea datelor pe un LCD display incorporat si intr-o aplicatie mobile/ web folosind modul bluetooth
Treasure Box MITRACHE Mihnea Petruț Ilie NarcisC Pornind de la ideea de secret sliding lock door,prezentă in filme si desene animate, am conceput un mecanism inteligent de deschidere a unei uși. Sistemul asigură accesul la conținutul cutiei pe baza recunoașterii unei succesiuni de sunete generate de bătăi în cutie. Fiind o entitate programabilă, este cu atât mai atractiv că secvența de bătăi poate să fie schimbată oricând iar precizia setată pentru a putea diferenția chiar și între două persoane diferite care reproduc codul secret.
MP3 Player MATEI Ioana-Alexandra NarcisC Dispozitiv de ascultare muzica de pe un card SD, la boxa sau la casti, cu led indicand diferite stari, si butoate pentru melodia urmatoare, precedenta si pauza / play
Walkie Talkie GHEORGHIOIU Dragos NarcisC pereche de walkie-talkie pentru vorbit la distanta

331CC

Proiect Realizator Asistent Descriere
Stație meteo pentru determinarea temperaturii reale CHIRU Cristian-Valentin DragoșE O stație meteo cu LCD care măsoară temperatura, presiunea și umiditatea relativă din aer pentru a determina temperatura simțită de corpul uman. De asemenea monitorizează și nivelul de CO2 din aer și declanșează o alarmă folosind buzzer-ul în cazul depășirii unei limite.
Karaoke Player FLOREA Daria Mihaela DragoșE Proiectul constă într-un Karaoke Player care va reda instrumentalul unor melodii printr-o boxă prin intermediul unui modul Bluetooth și versurile acesteia pe un ecran LCD. De asemenea, vor fi integrate un microfon și un card SD pentru înregistrarea persoanei care cântă. Vom integra și câteva leduri RGB care vor lumina în funcție de notele melodiei.
Shogi DICU Adrian Emanuel DragoșE Implementarea jocului Shogi (denumit si 'sah japonez'). Proiectul consta in implementarea acestui joc pe un arduino uno, un display LCD touch screen pentru interfata grafica si comenzile primite de la utilizator, respectiv un buzzer care va produce sunete la diferite apasari pe ecran
Robotic Arm ULARIU Corina-Elena NarcisC Brat robotic care prin intermediul unui modul joystick apucă și mută obiecte, afișând mesaje corespunzătoare pe un ecran LED
Pedală Chitară electrică JUMĂREA Ștefan-Dorin DragoșE Pedală programabilă cu diferite efecte pentru chitară electrică. Chitara se va conecta prin mufă jack, iar ieșirea din circuit va intra într-un amplificator. Se va amplifica semnalul primit de la chitară cu un op-amp, se va genera semnalul de ieșire folosind un adc și semnale pwm.
Masina cu senzor de parcare PAVEL Calin-Sss DragoșE Masina controlata prin Bluetooh , insotita de un ecran ce afiseaza distanta din jurul masinii la momentul parcarii. In consola de control a masinii va exista o functie de parcare automata cu spatele.
Test poligraf ANGHEL Andrei DragoșE Test poligraf ce analizeaza drept date pulsul si umezeala mainii pentru a determina valoarea de adevar. De asemenea se va transmite un semnal analogic ce se va printa pe hartie
Sistem de monitorizare si alarmare BALAICAN Ovidiu Stefan DragoșE Proiectul constă în crearea unui sistem de monitorizare și alarmare a temperaturii și fumului, folosind un senzor de temperatură, un senzor de fum, o alarmă și un modul WiFi cu capacitatea de a trimite mesaje prin e-mail sau SMS în cazul în care temperatura depășește o valoare prestabilită. De asemenea, proiectul include și un LCD pentru afișarea mesajelor și un releu pentru controlul dispozitivelor. Sistemul poate fi utilizat într-o varietate de medii, inclusiv în locuințe, clădiri comerciale sau industriale, pentru a preveni incendiile sau alte accidente cauzate de supraîncălzirea sau producerea de fum.
Sistem de monitorizare și alarmare a temperaturii și fumului cu conectivitate WiFi BADEA Ștefan Dragoș DragoșE Pedala programabila pentru efecte de sunet. Aceasta va primi de la chitara un semnal analogic, il va modifica si il va trece printr-un dac mai departe. Efectul dorit se va alege cu o telecomanda IR.
Cow Player NICOLA Florin-Cătălin DragoșE Un player de Mp3
Air Quality Monitor Device VOICU Laura Andreea DragoșE Sistem de monitorizare a calitatii aerului prin 2 senzori. Valorile for fi afisate intr-o aplicatie folosind un modul wifi. De asemenea,un led va indica nivelul calitatii aerului prin cateva culori (rosu/galben/verde) si un buzzer va semnala daca aerul este de o calitate foarte proasta.
Pulsometru RUSEA Andrei DragoșE Voi implementa un pulsometru care va afisa pe un display o reprezentare grafica a pulsului, un buzzer care va suna la secunda si un led RGB pentru statusul procesului. Ia si temperatura.
Sistem de irigare inteligenta JANTEA Dragoș-Valentin DragoșE Senzorul de umiditate furnizeaza permanent informatii la arduino si daca valoarea e sub valoarea prag, pompa uda planta. Cu senzorul infrarosu ne asiguram ca nu udam planta ziua/noaptea.
Lampa ADN GRECU Adina AlexL Scopul proiectului este de a crea o lampa cu lumini dispuse intr-un helix care ofera moduri de iluminare diverse. Acestea pot fi controlate manual dintr-o aplicatie mobila sau din butoane. De asemenea,lampa dispune de un mod automat bazat pe lumina si temperatura din camera.
Joc pentru invatarea codului Morse NECULAI Ștefan-Cătălin DragoșE Un joc pentru invatarea codului morse. E un quiz cu 2 moduri: codificare si decodificare. De asemenea, un mod playground unde utilizatorul poate codifica/decodifica ce isi doreste.
Self-Parking Car MICU Alexandru DragoșE O mașină autonomă care poate parca lateral, cu fața sau cu spatele în locuri libere lăsate în parcare
Dancing Stickman NĂSTASE Daniel-Dumitru DragoșE Pe un ecran LCD creeaza un stickman care imita miscarile utilizatorului care este filma cu un XBOX 360 Kinect
Treasure Hunter Robot LINCĂ Nicolae-Robert DragoșE Masina autonoma care pe un traseu cu obstaccole va detecta monede de metal si va transmite pozitia relativa/vectoriala a acestora si va contoriza si notifica gasirea unei monede
Sistem de securitate pentru usa. BĂRBUŢĂ Cristian AlexP Un sistem pentru o usa inteligenta ce va avea următorul comportament: - Camera la intrare care va capta imaginea persoanei din fata ușii și o va trimite la backend - Backend-ul va decide dacă persoana este autorizată iar în caz afirmativ se va deschide usa - În caz contrar, proprietarii vor primi notificare pe aplicația mobila care va afișa fata persoanei ce așteaptă în fata ușii - Moment în care se poate aproba deschiderea ușii sau nu - Dacă usa se deschide cu forța(fără aprobare sau recunoaștere), în spatele acesteia vor exista 3 senzori de miscare ce vor detecta intrarea prin efracție și vor atenționa proprietarii cu o notificare pe mobil și se va porni o alarma
Sistem de avertizare inteligent DUŢĂ Cosmin-Mihail DragoșE Sistem ce determina temperatura, umiditatea, calitatea aerului dintr-o incapere. Sistemul va avea un modul Bluetooth pentru a verifica toti parametrii de pe telefon. Totodata, daca temperatura, umiditatea sau nivelul calitatii aerului ies din limita admisa, sistemul trebuie sa notifice prin MAIL. Avertizarea se va face prin aprinderea LED-urilor corespunzatoare.
Portable Heart Monitor BULGARU Diana-Maria DragoșE Proiectul ales are scop medical, masurand pulsul cardiac al utilizatorului in functie de mediul in care se afla. Astfel, se vor masura si temperatura si nivelul de umiditate din camera. Aceste date inregistrate de senzori se vor afisa pe ecran informand utilizatorul despre starea lui actuala.
Baston Inteligent BRAN Rareș DragoșE Un baston inteligent pentru nevazatori care ii avertizeaza daca in fata lor se afla un obstacol. Poate fi localizat usor de pe telefon prin coordonatele oferite de modulul gps.
Smart Home COCONU Taisia-Maria NarcisC Căsuță inteligentă care prezintă diverse funcționali- tăți: senzorul fotorezistiv detectează întuneric și senzorul de sunet detectează zgomot, atunci se aprinde un led la intrarea în casă, geamul se închide atunci când senzorul nivelului de apă detctează ploaie, bariera de la parcare se ridică atunci când se introduce o monedă detectată de un senzor fotoelectric, cu ajutorul unor butoane se introduce o parolă ce va fi afișată pe un LCD, alături de mesaje corespunzătoare și melodii aferente, ventilatorul pornește automat atunci când este o temperatură mult prea ridicată, senzorul de fum detectează incendii și se pornește automat sistemul de aerisire și stingere a acestuia, solul este monitorizat și se afișează pe LCD date referitoare la plante. Toate aceste funcționalități sunt acompaniate de diverse sunete/melodii și semnale luminoase cu ajutorul ledurilor. De asemenea, toate aceste funcționalități vor fi controlate dintr-o aplicație cu ajutorul unui Modul Bluetooth.

334CC

Proiect Realizator Asistent Descriere
Intersectie BĂNICĂ Alexandru-Cristian NicusorD Intersectie dirijata. Aceasta va avea 4 semafoare si 4 treceri de pietoni. La ambele capete ale trecerii de pietoni vor fi butoane pentru a se “cere” verde la semafor. Pe fiiecare banda pe care circula masini se va afla un senzor inductiv ce va masura nivelul traficului. De asemenea, semafoarele pot fi controlate si printr-o telecomanda.
Plug & Play chatGPT NICULAE Andrei NarcisC Un dispozitiv care parseaza pachetele USB trimise de o tastatura, le trimite mai departe la PC (usb-passthrough), dar care poate face si request-uri la api-ul de la chatGPT, iar apoi raspunsul primit il tasteaza la PC. In plus, are si capabilitatea de a functiona in mod standalone, fara a fi conectat la pc, iar raspunsul primit il afiseaza pe un display, fiind alimentat de un acumulator.
Scanner produse market CIOCAN-MERĂUȚĂ Mihai NarcisC Scanner magazin implementat folosind un cititor de tag-uri RFID. Acesta trimite datele la un server de backend, iar apoi afiseaza informatiile intr-un format user friendly in UI. La fiecare citire se activeaza un buzzer.
Cooler laptop BARBIERU Bianca Stefania NicusorD Cooler care creste nr de rotatii ale ventilatorului in functie de temperatura laptopului cu ecran lcd care sa afiseze temperatura si nr de rotatii.
Brat robotic DOSPINESCU Artemiza NicusorD Proiectul consta intr-un brat robotic controlat de un alt brat robotic(master). Astfel, miscarile realizate cu ajutorul bratului master vor fi duplicate de bratul initial. Bratul initial va fi realizat prin alaturarea mai multor servomotoare, iar cel master din mai multe potentiometre. Servomotoarele vor depinde de valorile potentiometrelor pentru a cunoaste miscarea curenta a bratului master.
Firefighter Car TUDOR George Alexandru NicusorD Proiectul consta intr-o masinuta care are ca scop detectarea focului si stingerea lui. Masinuta va detecta focul cu ajutorul unor senzori de foc si va merge in directia corespunzatoare pentru a opri incediul. In acelasi timp, masinuta trimite semnale audio si luminoase si mesaje bluetooth.
Arduino Obstacle Avoidance + Voice Control SAPUNARU Andrei Iliuta NicusorD Proiectul presupune implementarea unui mini robot Arduino care se deplaseaza pana in momentul in care in fata lui apare un obstacol. Atunci el se opreste si asteapta o noua comanda . Comenzile sunt vocale , prin intermediul conexiunii bluetooth dintre robot si telefon.
Chatssistant PASAT Ionuț-Vlăduț NicusorD Sistem remote ce primeste user prompts si trimite requesturi de pe telefonul mobil folosind bluetooth catre chatgpt si intoarce raspunsuri/feedback folosind diferite metode precum: buzzers, led matrix, lcd, etc. Also are functionalitati extra precum vremea in functie de locatia curenta, starea emotionala curenta in functie de prompt, comenzi vocale simple (maybe).
Elevator PUTINEANU Andrei Cristian NicusorD Un lift în care la fiecare etaj sa fie un buton pentru chemarea liftului care va fi acționat cu ajutorul unui stepper motor. Îmi propun sa realizez cu ajutorul unui senzor de mișcare deschiderea ușilor în cazul în care acestea detectează mișcarea în dreptul lor. De asemenea, o sa folosesc și module pe 7 segmente pentru afișarea etajului.
MP3 Player with RGB Music Visualizer TUDOSE George-Ștefan NicusorD O boxa care reda muzica, folosind melodii incarcate pe un card SD si care prezinta si functionalitate de music visualizer, prin intermediului unei benzi led. Boxa, va oferi si o interfata cu utilizatorul, oferita prin intermediul unui ecran OLED.
Sistem Smart Home AFUMATU Elena-Cristina NicusorD Sistem smart home, ce implica o alarma de securitate ce poate fi activata/dezactivata introducand un cod, iar la declansarea acesteia alarma se va activa si proprietarul va fi notificat printr-un SMS; detector de gaze care poate declansa alarma; un ecran LCD pe care se afiseaza temperatura, nivelul de umiditate si data curenta.
Interactive Infinity Mirror NOVAC Ştefania DanielD Proiectul consta in implementarea unui obiect decorativ care produce efectul de infinity mirror. Acesta are si doua elemente de interactiune: banda de LED-uri cu care este dotat poate reactiona la sunetul muzicii si este implementat un joc de tipul Cyclone Arcade Game. Jocul presupune apasarea unui buton, are mai multe nivele de dificultate si se redau diverse efecte sonore. In starea neinteractiva, LED-urile se aprind in functie de niste pattern-uri prestabilite si pot fi reglate culorile. Senzorul de intensitate luminoasa permite de asemenea ajustarea intensitatii LED-urilor.
Race car AVRAMESCU Cosmin-Alexandru NicusorD Proiectul consta intr-o masinuta controlata bluetooth de pe telefon, care va avea si leduri sub caroserie (care isi vor schimba culoarea/intensitatea la apasarea unui buton) si 2 difuzoare pe spate (pentru a reda sunetul de motor/muzica). In plus, as dori sa o fac sa se opreasca la un obstacol (chiar daca se da in continuare input de a merge inainte). Pentru aceasta oprire aveam in vedere utilizarea unui senzor ultrasonic
Smart plant BADESCU Alexandra Ioana NicusorD Vreau sa ma folosesc de o planta, in cazul in care umiditatea solului si temperatura din aer sunt optime, placuta arduino va canta si planta se va auto iriga. De asemenea, implementarea va mai contine si un ecran lcd care va afisa temperatura si umiditatea.
Stergatoare masina automate MAXIM Alexandru Gabriel NicusorD Stergatoare auto ce sunt actionate manual sau cand senzorul detecteaza apa. In functie de intensitatea ploii, stergatoarele au 3 viteze ce pot fi modificate si manual.
Locky Box OLTEANU Iulia NicusorD Scopul proiectului este realizarea unei cutii securizate, in care se pot pastra diverse obiecte, astfel acestea sunt protejate, iar numai proprietarul poate sa deblocheze cutia. Servomotorul va permite accesul, doar in cazul in care cartela RFID este corecta sau codul introdus prin intermediul potentiometrelor este cel corespunzator, in caz contrar se semnaleza mesaje de eroare, atat pe ecranul LCD, din punct de vedere sonor cu ajutotul buzzer-ului, iar vizual printr-un led de o culoare adecvata.
Ceas cu alarmă bazat pe RFID BARBU Lavinia-Mihaela NicusorD O alarma de ceas in care după ce se scurge timpul suna o melodie și se aprind beculețe și pentru a inchide alarma folosesc o cartela RFID. Pentru a seta timpul ma folosesc de o telecomanda cu un modul IR receptor.
Door locking system BARBU Alexandra-Manuela NicusorD System door locking/unlocking cu comenzi vocale, care trimite mesaje atunci cand nu sunt introduse comenzile corecte

333AC

Proiect Realizator Asistent Descriere
CO2 sensor URSEA Cristian-Iulian AlexP Senzorul monitorizează în permanenta calitatea aerului dintr-o încăpere. Acesta afiseaza pe ecran cantitatea de CO2 din încăpere și cât de bun este acesta pentru persoanele din incapere.
Sistem de securitate bazat pe cartela ȚÎRU Alexandru AlexP Proiectul este o replica de interfon care permite sau nu accesul, dar in loc de actionarea unei incuietori se va aprinde un led dupa caz si se va afisa pe un ecran starea actuala.
Cyclocomputer TOMA Bogdan-Gabriel AlexL

336CC

Proiect Realizator Asistent Descriere
Trashbot automat USTUROI Flavius-Gabriel AlexP Un cos de gunoi care isi deschide capacul in mod automat in momentul in care detecteaza un obiect in apropiere. Cand indepartam mana din apropierea lui, capacul se inchide.
Robotic hand CALOIAN Tudor-Ioan AlexP Mana robotica controlata wireless printr-o manusa. Se folosesc servomotoare pentru miscarea degetelor de la mana robotica si senzori de flexare pentru manusa.
Display PoV circular TUDUREAN George-Alexandru AlexP Un display ce se foloseste de conceptul de persistence of vision pentru a reda imagini prin intermediul unei benzi de led-uri atasata la un brat rotitor.
Talking Fish Speaker SOFIA Dragos NarcisC Talking Fish Speaker are ca scop creearea unei box bluetooth care recunoaste vocea umana si controleaza jucaria “Big Mouth Billy Bass” prentru a creea iluzia ca jucaria vorbeste
Self balanced Robot ZAMFIR Radu-Ștefan NarcisC Un roboțel inalt cu 2 roți care in functie de cum cade (in față sau in spate) se balanseaza miscandu-se față-spate.
Theremin ARGHIRA Ioan-Daniel AlexP Un instrument muzical electric, care reda notele fara sa fie atins, pe baza distantei dintre mana instrumentistului si instrument.
Traffic Racer JITEA Gabriel-Octavian AlexP Joc cu afisaj LCD in care controlezi o masina care trebuie sa evite traficul. Controlul masinii se va face prin butoane/joystick.
JewelGuard Proximity Defender ION Dragoș-Cosmin AlexP Proiectul reprezinta un sistem inovator de securitate pentru protejarea obiectelor de valoare, precum bijuteriile. Acesta utilizează tehnologia avansată de detectare a mișcării pentru a monitoriza în timp real orice mișcare suspectă în apropierea obiectului protejat. Sistemul va trimite o poza, un mesaj text si locatia atacatorului proprietarului, declasand o alarma si va bloca bunul.
SmartLocker(LockMeIn) BARBULESCU Andreea AlexP Incuietoare de seif cu deblocare smart de pe telefon prin intermediul bluetooth
Stație meteorologică inteligentă PETRISOR Razvan Mihnea AlexP Acest proiect constă în realizarea unei stații meteorologice inteligente avansate care va măsura și afișa temperatura, umiditatea și calitatea aerului în timp real, înregistrând datele colectate și afișând data și ora curentă. Stația meteorologică va include și funcționalități de conectivitate wireless și înregistrare a datelor.
Electronic keyboard VODITA Andreea AlexP Un pian polifonic cu mai multe moduri de sunet (pian acustic, chitara, orga, vioara) intre care poate sa schimbe
Consola de jocuri programabila FOCA Bogdan AlexP O consola de jocuri cu display LCD, input printr-un joystick si d-pad si modul de sunet folosind un buzzer. Jocurile se pot programa folosind un framework facut de mine ce permite accesul la modulele de mai sus si se pot incarca folosind un card SD.
Detector de metale TRAȘCĂ Lucian George NarcisC Scoate un sunet la un interval de timp, interval care scade spre 0 cand bobina se apropie de metale
Sintetizator POPESCU Radu-Andrei AlexP Un instrument muzical care va genera diferite semnale audio. Va avea incorporate mai multe sunete pe care le poți selecta cu ajutorul unui display LCD și a unui potențiometru. Sunetul va fi redat prin niște difuzoare sau printr-un output de tip Jack. Nu va conține clape, ci va avea un input USB în care se poate conecta o clapa MIDI externă.
Home Defense System ENASOIU Alin-Andrei AlexP Sistem de protectie ce activeaza o alarma atunci cand detecteaza intrusi, “motivandu-i” pe acestia sa se retraga cu ajutorul unei turete ce foloseste un nerf gun. Poate fi activata/deactivata/configurata cu ajutorul unei telecomenzi infrarosu.
Ochelari pentru nevazatori SAGHIN Felicia NarcisC Ochelari care masoara distanta si transmit semnale acustice(ca la senzorii de parcare) pentru a ghida persoanele nevazatoare
Minigames ZAMFIRESCU George-Iulian NarcisC Mai multe joculete, precum tetris, snake, etc., in care sa incorporez si tot felul de senzori.
Disco Strip RUSU Ioana NarcisC Un circuit care foloseste un microfon sa detecteze muzica si controleaza o banda RGB ce reactioneaza in functie de beat
House Managing Tool ZAMFIR Robert-George NarcisC Cu ajutorul a două butoane se poate regla intensitatea luminii din cameră (se crește sau se scade intensitatea unui LED). Ușile se deschid automat când o personă se apropie. Display LCD cu 3 moduri: -primul: date despre cameră: temperatură, umiditate, lumină. - al doilea: mini-hartă cu fiecare cameră și locul unde se află o persoană in cameră (dau display la un dreptunghi cu dimensiunile camerei scalate și un punct roșu unde e o persoană). La inceput, cand se pornește aplicația, acest senzor o să se rotească pentru a măsura lungimea și lățimea camerei. - al treilea: se poate seta o alarma care sună la ora respectivă (tot prin butoane se si selecteaza ora, ziua când se pune alarma).
Mini GPU CIOC Alex-Andrei AlexP Implementeaza o placa video care poate emite semnale pe VGA, primi prin Wi-Fi imagini pe care sa le stocheze sau sa afiseze animatii simple. De asemenea, poate comunica (tot prin Wi-Fi) informatii despre monitor, preluate prin DDC, si poate primi o selectie de rezolutie/frecventa cu care sa transmita semnalele video.
Dispozitiv de masurat distante prin laser POPESCU Flaviu-Benoniu AlexP Un dispozitiv care poate marca puncte in spatiu de la distanta. Prin marcarea a doua puncte, dispozitivul va afisa distanta intre ele. De exemplu: masurarea diagonalei ecranului de la un metru, marcand cu laser 2 colturi opuse. Am sa pun totul intr-o carcasa printata 3D modelata de mine
Dispozitiv pentru monitorizarea acvariilor RAFAILĂ Ana-Corina NarcisC Dispozitiv care masoara nivelul lichidului din acvariu si il reumple daca este depasita o anumita limita.Trimite prin kafka intr-o aplicatie web notificari si afiseaza pe ecranul LCD-ului info despre actiunea executata
Pulsoximetru ORTILĂ Georgiana-Diana AlexP Pulsoximetru care va afisa pe un LCD saturatia de oxigen si bataile inimii/minut
Etilotest VELEA Florian NarcisC Etilotest ce afiseaza pe LCD nivelul de alcoolemie detectat de aparat. Acesta va trece cea mai mare valoare detectata. Scopul proiectului este de a monitoriza nivelul de alcool din aer.
Cântar de bucătărie STĂNILĂ Mihai - Teodor NarcisC Cântărește diverse obiecte ce se pun pe el. Măsurătorile pot fi făcute în mai multe unități.
Battleship ANDRONIC Dragoş-Sebastian AlexP Joc multiplayer in care fiecare jucator are o mapa cu diverse pozitii ale navelor de lupta afisate pe un LCD, scopul jocului este sa distrugi navele celuilalt jucator, pe fundal ruland o coloana sonora.

333CC

Proiect Realizator Asistent Descriere
Aparat de aer conditionat POPA Eduard Costin NicusorD Pentru proiectarea aerului conditionat vom avea nevoie de urmatoarele componente: doi senzori de temperatura ( exterior + interior ), un display de tip LCD si trei butoane ( doua pentru cresterea si scaderea temperaturii si unul pentru alegerea informatiilor afisate pe display ).
Line follower robot BĂLĂNICĂ Ciprian DragoșE Un robot care urmareste o linie neagra desenata cu un marker. Se foloseste de mai multi senzori infra rosu (cel putin doi), pentru a detecta cand linia isi schimba directia, producand modificarea directiei rotilor. O linie perpendiculara cu linia de pe traseu va semnala sfarsitul pistei.
Mini Enigma Machine RIPANU Catalin-Alexandru DragoșE Mașina Enigma reprezintă o unitate electro-mecanică cu suport criptografic ce a fost implementată și folosită de către Germania Nazistă cu scopul de a transmite mesaje critice criptate cu ajutorul unui algoritm complex ce se credea a fi imposibil de spart, bazat pe plugboard și rotoare. Proiectul constă în proiectarea unei variante moderne a acestei mașini folosind transmiterea de mesaje text, în clar, prin Bluetooth și întoarcerea lor, de către mașină, în varianta criptată (o modalitate de criptare). De asemenea, folosind un display LCD TFT (touchscreen), se va expune o interfață grafică ce va simula panoul central de comandă cu toate componentele aferente (lămpi, tastatură, rotoare, etc).
Puls-Oximetru MIHALCEANU Cristian-Ionut NicusorD Sistem de masurare a batailor inimii si al nivelului de oxigen din sange. Valorile masurate de senzor sunt afisate pe un ecran lcd, iar un buzzer emite sunete in ritmul batailor inimii. Un led lumineaza (rosu/galben/verde) pentru a indica daca valorile sunt optime sau exista motiv de ingrijorare.
Masina conectata prin bluetooth TONCIU Alexandru-Alin NicusorD Proiectul presupune implementarea unei masini Arduino care sa fie controlata prin intermediul telefonului mobil, avand posibilitatea de miscare in toate directiile
Clocitoare cu control automat de temperatura si umiditate BUCUR Alexandru-Dragoș NicusorD
Mp3 Player BUHNICI Andrei-George DragoșE Un MP3 Player cu afișaj LCD care va afișa melodia curenta, trupa și cât mai este din melodie. Functionalitati de skip, back, pause, volumeUp, volumeDown si select melodie. De asemenea, prin Bluetooth se vor expune aceleași functionalitati de control al device ului de pe telefon.
Jucarie pentru bebelusi NĂSTASE Ana-Maria DragoșE Jucarie pentru linistirea si monitorizarea bebelusilor, care detecteaza plansul copilului si incepe sa cante si sa lumineze pana cand este apasat un buton; va trimite si o notificare pe telefonul parintelui, prin bluetooth.
Line follower DINU Simina-Cristiana NicusorD Un robotel-masina care urmareste o linie neagra folosind un senzor infrarosu si se misca numai pe acea linie.
Barber Shop DOROBANTU Tania-Alexandra DragoșE Simularea programului de lucru a unei frizerii care contine 3 frizeri si o sala de asteptare. Sala de asteptare are locuri limitate, nu este obligatoriu sa fie toti frizerii disponibili si timpul de lucru pentru fiecare client este variabil.
Dispozitiv de masurat pasii si bataile inimii BUZATU Dragos-Lucian NicusorD Proiectul reprezintă un dispozitiv care tine alergatorul la curent cu datele de care acesta are nevoie, numarul de pasi efectuati de la inceperea activitatii si pulsul acestuia
Smart Green Lamp ZINCĂ Vlad-Alexandru DragoșE O lampă inteligentă axată pe consumul eficient de energie. Aceasta este însoțită de un ceas digital (display LCD) și se aprinde/stinge ori la nevoie, ori la apus/răsărit. Ceasul digital este conectat la un senzor și se activează doar în prezența unei persoane, tot în scopul economisirii de energie.
Masina de scris controlabila(imprimanta) RUSU Radu-Constantin DragoșE O masina care poate scrie, desena, controlata din joystick
Aspirator automat FLORIAN Silviu-Gabriel DragoșE Aspirator smart care se plimba prin camera si face curatenie singur, se fereste de obstacole si o ia pe traiectoria buna pentru a acoperi o arie cat mai mare din camera
Orga de lumini EPURE Maria-Denisa DragoșE Orga de lumini controleaza mai multe becuri LED pe care le aprinde prin separarea frecventelor sunetului din gamele joase, medii si inalte. Acesta se foloseste de un microphone module pentru a distinge intre aceste frecvente. Include si un speaker care reda muzica dintr-un card SD, ce ii da input microfonului.
PulseOxyTracker DOGARU Laurentiu DragoșE Dispozitiv care masoara pulsul cardiac si nivelul de oxigen din sange, si calculeaza media ultimelor 10 secunde. Rezultatele sunt afisate pe un LCD si trimise prin Bluetooth pe telefon. In acelasi timp, un buzzer va simula bataile inimii
Sistem de monitorizare pentru casa BAICU Bogdan Alexandru DragoșE Un dispozitiv care masoara la anumite intervale de timp parametri din casa, precum temperatura, umiditatea, nivelul de gaz si nivelul de apa. Pe display sunt afisate constant temperatura si umiditatea, iar in caz ca mai multe masuratori consecutive ale nivelului de gaz si de apa trec de un anumit nivel, pe display este afisat un mesaj corespunztor, buzzer-ul emite sunete pentru atentionare, iar utilizatorul este informat si prin SMS.
Forza 4 CORNEA Nicolae-Cosmin NicusorD Un mini-joc de Connect 4 reprezentat printr-o placuta cu led-uri ce reprezinta jetoanele si un ecran care afiseaza randul jucatorilor si castigatorul, plus 2 joystickuri pentru a alege coloana pe care sa pui jetonul.
Seif BORBEI Andreea DragoșE Seif pentru pastrarea in siguranta a obiectelor de valoare. Se va putea introduce un cod pentru securizarea bunurilor. Utilizatorul va putea introduce codul PIN de 3 ori pentru a debloca seiful. Daca codul nu este introdus corect dupa 3 incercari, un semnal de alarma va porni iar detinatorul seifului va primi o notificare pe telefon cum ca s-a incercat deschiderea seifului.

332CC

Proiect Realizator Asistent Descriere
Calculator de buzunar DEONISE Costin-Alexandru AlexL Vom prelua datele de intrare de la utilizator folosind o tastatură numerică și vom efectua operația folosind Arduino UNO și vom afișa rezultatul pe un ecran LCD.
Priza Smart URSU Laurentiu Cristian AlexL O extensie la priza care masoara atat consumul instantaneu, cat si consumul total de cand a fost inceputa masuratoarea. Priza este de asemenea echipata cu un modul SD unde sunt stocate datele culese pentu o prelucrare ulterioara.
Game Console PROCA Andreea-Dana DragoșE Consola portabila cu jocuri 1v1: jucătorul poate controla mișcările folosind un joystick, iar meniul si jocurile vor fi afișate pe un ecran LCD, muzica si mesaje informative vor fi redate de un difuzor. Când unul dintre jucători câștiga un punct, ledul se aprinde pentru câteva secunde. La final, ledul câștigătorului se aprinde intermitent schimbându-și culoarea și va fi redata muzica.
Sistem de alarma ȘUIU Ana-Maria DragoșE Un sistem de alarma care detecteaza prezenta unui obiect folosind senzori de distanta si de miscare. Luam 3 intervale care reprezinta distanta posibila fata de obiect si in functie de valoarea aceasteia avem un led RGB care isi schimba culoarea, primim un mesaj pe telefon si avem un buzzer care scoate un sunet de alarma. Constant va aparea pe un ecran un mesaj cu distanta fata de obiect.
Smart Greenhouse CIOBANU Daria DragoșE O mini-sera cu sistem de irigare a plantelor in functie de umiditatea solului si ventilare in functie de temperatura. Pentru cresterea armonioasa a plantelor va exista un dispozitiv de ascultare muzica de pe un card SD activat printr-un buton. Pentru monitorizarea activitatii plantelor, voi afisa pe ecanul LCD diverse mesaje.
Basketball Game PÎRVU Ștefania-Daniela Joc de basket pentru 2 jucatori. Arunca la cos alternativ. Pe display va fi afisat jucatorul curent, timpul si scorul. Cand mingea intra in cos se vor aprinde si limunite de culoarea jucatorului curent si se va modifica scorul. Va exista si un buton de reset.

333AB

Proiect Realizator Asistent Descriere
sistem de securitate ANTAL Cristina Jasmyna NarcisC Sistem de securitate care prin senzori de mișcare detecteaza prezența unui intrus și sistemul emite un semnal sonor si trimite o alertă prin SMS.

331AC

Proiect Realizator Asistent Descriere
Statie Meteo TEODOSESCU Dan-Patrut RazvanS Statie meteo ce va transmite date care vor fi afisate pe un ecran LCD. Aceste date sunt: temperatura, umiditate, presiune atmosferica si UV, date care depind de conditiile atmosferice curente.

FILS 1221A

Proiect Realizator Asistent Descriere

FILS 1221B

Proiect Realizator Asistent Descriere
pm/prj2023.txt · Last modified: 2023/05/30 09:37 by florin.stancu
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0