Multi-Clicker pentru dresaj caini

Student: Dica Maria-Alexandra

Grupa: 334CB

Introducere

Scopul acestui proiect “Multi-clicker pentru dresaj caini” este de a dezvolta și de a testa inteligența câinilor prin intermediul unui mecanism interactiv de alimentație. Acest dispozitiv inovator încurajează și măsoară capacitatea câinelui de a înțelege și de a răspunde la semnale luminoase, prin apăsarea unui buton pentru a primi o porție de mâncare. În plus, funcția de contorizare a apăsărilor pe buton în timp ce led-ul nu este aprins oferă o înregistrare vizuală a comportamentului necondiționat al câinelui, ceea ce poate fi folosit pentru a evalua înțelegerea și adaptarea acestuia la procesul de dresaj. Prin urmare, acest proiect vizează creșterea gradului de înțelegere a comportamentului și a inteligenței canine.

Descriere generală

1. Daca LED-ul este aprins, atunci cand se apasa butonul, ledul se stinge, usita de mancare se deschide (se roteste 90gr) si numarul de apasari e resetat la 0. Apoi servomotorul se roteste inapoi la 0 grade (se inchide usa) si isi ia un timp random pentru cand ledul trebuie sa se aprinda din nou. (intre 3 si 6 secunde)

2. Daca ledul este stins cand se apasa pe buton, se incrementeaza numarul de apasari. (de cate ori a apasat cainele in gol)

In fundal, daca ledul este stins si a trecut timpul random stabilit mai sus, ledul se aprinde din nou, si se trece la urmatoarea iteratie din bucla.

Ecranul printeaza numarul de apasari ale butonului, ca un fel de indicator al performantei antrenamentului cainelui.

Componente folosite

Se vor utiliza:

  1. Arduino uno
  2. Board
  3. Led
  4. Servo motor
  5. Rezistenta
  6. Display LCD

Schema electrica

proiect_pm.jpeg

Hardware Design

hardware1.jpeg

hardware2.jpeg

hardware3.jpeg

Youtube

Download

Bibliografie/Resurse

Laboratoarele de pe OCW

Export to PDF

pm/prj2023/drtranca/maria.dica.txt · Last modified: 2023/05/29 23:02 by maria.dica
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0