Proiecte PM 2022

Namespace-uri

 • Cum creez o pagină nouă pentru proiectul meu?
  1. Mă loghez cu credențialele de cs.curs.pub.ro
  2. Aleg asistentul meu de proiect (click pe namespace-ul corespunzător de mai sus).
  3. Creez o pagină nouă, pornind de la template-ul pus la dispoziție, in contextul namespace-ului asistentului meu. Pentru a crea pagina, completez URL-ul cu numele/id-ul proiectului, de forma:
   • ocw.cs.pub.ro/courses/pm/prj2022/<asistent>/<id_proiect>
  4. Copiez link-ul cu namespace-ul și pagina, pentru a formula link-ul către pagină. Acesta va reprezenta o nouă intrare în tabelul grupei voastre (de mai jos), de forma
   | [[pm:prj2022:<asistent>:<id_proiect> | nume proiect]] | student | descriere proiect |
  5. Dacă nu merge să editați această pagină, adăugați intrarea în Catalog proiecte PM, coloana wiki

ATENȚIE: Orice tentativă de vandalizare a acestei pagini sau a paginilor colegilor voștri va fi pedepsită prin pierderea punctajului de proiect.

331CA

Proiect Realizator Asistent Descriere
🥀 Indoor Garden System 🌹 -- Buf Sorina Anamaria 331CA BUF C. Sorina-Anamaria CristiP Un spațiu autonom al unei grădini, căreia i se va asigura temperatura, umiditatea și lumina necesară (eventual reglabile în funcție de tipul de plante). Temperatura va fi modificată prin intermediul unui ventilator, umiditatea printr-o pompă de apă, iar lumina cu ajutorul unor led-uri. De asemenea, voi folosi un LCD pentru monitorizarea constantă a parametrilor.
MIDI Footswitch Controller CIOLTAN I.M. Marian-Alexandru CristiP MIDI footswitch controller care controleaza parametrii plugin-urilor dintr-un DAW prin intermediul a 10 butoane. Fiecare buton are in apropiere un LED pentru a indica starea acestuia, iar in centrul board-ului se afla un ecran pe care sunt afisate informatii despre starea curenta, cum ar fi: acordajul folosit de pitch shifter, numele presetului folosit si efectele active.
Snake CIOPA C.Z. Cristian-Mihai RazvanS
Automatic bus door closer COCIORAN T. Ştefan RazvanS Motorul autobuzului va fi reprezentat de un DC motor ale carui rotatii(viteza) vor fi reglate cu un potentiometru. Pentru a deschide/inchide usile autobuzului, ce vor fi actionate prin intermediul unui servomotor, va trebui sa fie apasat un buton. Se amplaseaza un senzor de miscare la usa autobuzului pentru a verifica daca se afla calatori in apropiere, care vor sa urce/coboare in autobuz, verifica daca se pot inchide usile in conditii de siguranta. Pe un LCD se va afisa viteza autobuzului si mesaje de tipul “Attention! Someone at the door!”, iar starea in care se afla usile va fi data de un LED.
Deadlines Alarm Clock CULEA T. Cosmin CristiP Alarma de deadline-uri. Stocheaza maxim 5 alarme cu data (eventual ora) cu cate un mesaj cu materia la care e deadline-ul. Alarma va suna cu 3, 2 si o zi inainte de deadline. Functionalitati de listare a tuturor deadline-urilor, update a unui deadline, stergere a unui deadline. Voi mai avea un sensor de miscare care detecteaza miscarea din camera. Alarma nu va suna in cazul in care nu simte nicio miscare in camera, dar va fi memorata astfel incat sa sune la prima miscare detectata indiferent cat timp a trecut.
Magic Music Box FĂTU M.C. Miruna-Maria AlexV Arduino uno, breadboard, difuzor, LCD, Butoane, potentiometre si led-uri
Gamepad FODOR V. Rareş-Alexandru RazvanS Gamepad cu butoane si joystick-uri, comunica citirile prin USB. Suport pentru XInput (API Windows pentru controllere)
Music Player MATEI I. Hermina-Maria AlexV Music Player care foloseste un SD Card pentru a stoca melodiile. Pentru redarea sunetlui se va folosi un buzzer/speaker. In plus, numele melodiei redate va fi afisat pe un ecran LCD. Butoanele vor implementa functionalitati precum start, stop, previous, next pentru playlist-ul aflat pe cardul SD.
Blind Hand Assist MICU F. Florian-Luis RazvanS Un senzor ultrasonic va fi montat pe mana utilizatorului, iar cand acesta va detecta un obiect la o distanta mai mica de un threshold un motor special pentru vibratii va incepe sa se activeze sau daca utilizatorul a selectat celalalt tip de feedback, un buzzer piezo se va activa. Intensitatea acestora va depinde in functie de distanta obiectului. Daca utilizatorul doreste sa primeasca feedback in legatura cu temperatura unui obiect, atunci se va folosi senzorul de temperatura montat tot pe manusa, iar cele doua componente de feeback vor actiona exact ca inainte. Un LED va fi folosit pentru a indica daca circuitul este pornit sau oprit
X si 0 NICULESCU C. Tudor-Alexandru RazvanS Un joc de X si 0 cu o matrice de led-uri pentru afisare. Casuta de insertie va fi controlata cu ajutorul unui joystick. Pentru a confirma casuta, se va apasa pe joystick. La finalul jocului acesta se va reseta automat dupa 30 de secunde sau la apasarea unui buton, ce poate fi apasat si in timpul desfasurarii unui joc.
Sistem radar de atentionare PARIS M. Cristian-Tănase RazvanS Senzor de distanta ultrasonic care va comunica cu placuta si, in functie de o distanta setata de utilizator intr-o interfata grafica de pe computer, va emite sunete pentru obiectele care se afla mai aproape de distanta respectiva. Totodata, va avea o interfata grafica similara cu radarele armatei pentru a afisa obiectele din jur, senzorul fiind atasat unui servomotor care il va roti pentru a detecta obiectele intr-o raza mai mare.
Music Board PAŞCA D.G. Mihai-Alexandru CristiP Pian cu percutie cu functie de record si playback cu potentiometre pentru volum(unul pentru pian, unul pentru percutie) si unul pentru tempo-ul percutiei. Pentru percutie o sa fie ritmuri predefinite care vor fi selectat prin 2 butoane(inainte si inapoi). Pianul va fi reprezentat de butoane pentru o octava de note. Pe LCD va fi afisat numele ritmului, si starea potentiometrelor(volum si tempo). Ledurile for fi folosite pentru starea de on/off a pianului si a percutiei.
Fingerprint Smart Lock PESCARU E.G. Tudor-Mihai RazvanS Incuietoare pentru usa cu deschidere pe baza amprentei. Utilizatorul va apasa un buton pentru a incepe secventa de identificare biometrica. Dupa apasarea butonului un LED ii va indica faptul ca trebuie sa plaseze degetul inregistrat pe cititorul de amprente pentru deschiderea usii. LED-ul se va colora verde sau rosu in functie de accesul permis utilizatorului. Pentru a simula usa ce va fi deschisa voi folosii un servomotor cu doua pozitii definite ce simbolizeaza o usa inchisa sau deschisa.
Typewriter PREOTEASA M.V.C. Mircea-Costin CristiP O masina de scris ce are un cap de scriere care deseneaza caractere pe o banda lunga de hartie conform inputului de la mai multe butoane (pentru a limita numarul de butoane se pot folosi codificari pentru setul de caractere). Dupa ce un caracter a fost introdus, un motoras va muta capul de scriere la dreapta si se va repeta procesul.
Bionic Lizard SĂPUNARU M. Andrei CristiP Un robotel in forma de șopârla, care poate să execute diferite mișcări. Mișcările se vor executa cu ajutorul unei telecomenzi.
Snake STANCA C. Adelin-Nicolae CristiP Un joc prin care playerul urmeaza traiectoria unui pen si al carui scop este de a acumula cat mai multe puncte prin “inghitirea” punctelor de stamina generate aleator pe LCD. Jocul se termina cand jucatorul se loveste de sine insusi sau de unul dintre pereti
Karaoke Play VELO Dario IoanaM Mini karaoke in care se vor afisa versuri intr-un ecran lcd si melodii cu ajutorul unui buzzer. Va exista si un buton de play/stop.

332CA

Proiect Realizator Asistent Descriere
Environmental analyzer ALECU Gh.D. Vlad AlexV Se va afisa pe un ecran LCD calitatea aerului si nivelul de fum, folosind 2 senzori. Daca nivelul de fum depaseste o anume limita, se va activa o sonerie.
Gameboy (mini-consola de jocuri) BACIU C. Alexandru-Victor IoanaM O consola de jocuri cu un meniu din care poti selecta si juca unul din mai multe jocuri (in genul X si 0, minesweeper - TBD) Meniul principal precum si fiecare joc vor avea propriul theme song, precum si sunete la diverse actiuni, win/lose.
PMStation - Portable BORISOV V. Victor-Mihai AlexV O mini consoloa portabila care va rula un joc in care va exista un personaj care incearca sa ocoleasca obstacolele si sa -si distruga inamicii. Playerul va putea controla personajul prin intermediul unui joystick.
Senzor de parcare cu ecran LCD CEBOTARI S. Zinaida AlexV Cu ajutorul unui buzzer va fi semnalizata apropierea de un obiect. Ecranul LCD-ul va afisa distanta fata de cel mai apropiat obiect detectat.
True Random Number Generator CRISTEA S. Theodor-Ştefan IoanaM Voi folosi un senzor de zgomot si de virbatii pentru a genera numerele random. Voi avea un servomotor activat la apasarea unui buton (rolul acestuia este de a aduce mai mult randomness prin generarea de vibratii si zgomot)
Spanzuratoarea DALIMON S. Iarina IoanaM Voi folosi un buton care atunci cand e apasat poate fi inserat un joc; dupa aceea se va introduce cate o litera pe rand; daca litera e gresita, se va aprinde un beculet rosu; in momentul in care s-au aprins cele 3 beculete, jocul s-a terminat si playerul a pierdut
Senzor temperatura/umiditate cu server DRAGOMIR A.N. Andrei Valentin IoanaM Voi folosi un senzor de temperatura conectat la o placuta ce va transmite in timp real datele catre un server. Va contine un led ce se va colora in functie de cat de cald/umed este, un buton ce schimba functionalitatea led-ului si un buzzer pentru valori ingregistrate timp de prea multl timp
Brat robotic DUMITRESCU A. Radu-Andrei AlexV Un brat robotic care isi poate misca cele 5 degete si sa isi roteasca palma in functie de miscarile omului care il controleaza
Sistem de securitate cu avertizare sonora si notificari pe mobil GĂMĂNUŞI I. Cosmin AlexV Implementez un ansamblu de elemente care detecteaza miscare, iar in cazul detectiei ia urmatoarele masuri: activeaza un buzzer aprinde o lumina trimite o notificare pe telefon
Rolling text matrix HOLOVACH Gh. Veronika AlexV Un sistem ce afiseaza un text citit de la tastatura pe un ecran de tip matrice cu led-uri.
SeifSmart MIRESCU C.F. Victor-Marian AlexV Seif cu incuietoare bazata pe cartela magnetica si sitem de ventilatie integrat. Acesta are si un display unde apar diverse mesaje pentru User Experience. Rolul sau este sa ventileze aerul din seif pentru a asigura un mediu optim bancnotelor.
Masina pe Telecomanda NECULA V. Eduard-Ionuţ AlexV Masina formata din 4 motoare, este controlata din telefon prin bluetooth
Snake game NIŢĂ D.F. Laurenţiu-Mihai AlexV Jocul snake pe un LCD cu diferite nivele de dificultate reprezentate de LED-uri de culori diferite. Jucatorul va putea controla sarpele folosind un joystick. De asemenea, un buzzer va reda diferite sunete in functie de dificultate si interactiuni
Pong Game ONEA S. Stanislav IoanaM Joc Pong pentru 2 jucatori. Jocul consta in doua “palete” aflate in stanga si respecitv dreapta a ecranului si o minge care va sari daca se loveste de “paleta”. Scopul jocului e sa-ti aperi partea ta e ecranului. Jocul va fi acompaniat de muzica.
Detector de cutremur PEDURARU M. Anna - Mariia AlexV Detecteaza cutremurul folosind un senzor de vibratie, suna o alarma si afiseaza pe ecran ca a detectat un cutremur
etilotest RĂDULESCU V. Vlad IoanaM testeaza nivelul de alcool din aer in momentul in care apesi butonul. daca nivelul este prea mare, se aprinde un led. transmite acest nivel si pe telefon prin wi-fi
Gym tracker ROŞCA I. Cvintilian AlexV 2 dispozitive care monitorizeaza activitati sportive. Primul consta din 3 force-sensors plasati pe un sac de box (left, rigth, up) care transmit prin wireless sau UART datele catre o aplicatie de monitorizare. Al 2-lea, serveste pentru a analiza activitatea musculara constand dintr-un EMG sensor, avand aceeasi functionalitate de a transmite datele catre PC.
Heart rate and temperature monitor RUXANDA N.S. Antonia-Maria AlexV Detector ce se foloseste de senzorul de temperatura pentru a aprinde led-ul rgb in functie de valoarea temperaturii si de senzorul de puls cardiac pentru a inregistra pulsul si il afiseaza pe ecranul LCD.
Panou solar inteligent SARAEV S. Ştefan IoanaM Panou solar care se roteste dupa sursa de lumina a.i. tensiunea generata sa fie maxima. El se poate roti si daca a trecut un timp T de la ultima calibrare
aMAZEing SIMIOCENCU V. Andrei IoanaM Un joc de tip maze in care jucatorul e controlat printr-un joystick. Jucatorul are o limita de timp pentru a parcurge labirintul, trecerea timpului va fi semnalata prin intermediul unui led care va incepe sa straluceasca din ce in ce mai puternic pe masura ce trece timpul.Daca jucatorul nu a terminat labirintul in timpul dat acesta se reseteaza. De asemenea jucatorul va putea alege dintr-un preset de labirinturi prin apasarea unui buton.
Piano Player SPIRIDON C. Sergiu-Mihai AlexV Piano Tile Robot. Un robot care se poate juca piano tiles. In joc trebuie sa apesi pe casutele negre in timp ce aceseta se indreapta spre partea de jos a ecranului inainte ca ele sa dispara. Pentru a recunoaste casutele negre voi folosi light dependent resistors si pentru atingere voi avea pe ecran monede care se vor lega la ground cand trebuie sa simuleze atingerea.
Potential Fire alarm system STROE C.C. Tudor-Cristian IoanaM Un senzor de aer, ce masoara nivelul anumitor substante (gaze) din aer conectat la un Arduino 328p, iar in momentul in care cantitatea depaseste un prag un led va sclipari si un buzzer va tiui. Tonalitatea tiuitului depinde de nivelul de gaze din aer.
Pulse Meter TRĂISTARU A.M. Andreea-Maria IoanaM Proiectul consta in redarea ritmului cardiac cu ajutorul unui senzor pentru puls. Acesta va fi afisat pe ecranul LCD, iar in functie de valori culoarea si intensitatea led-ul RGB o sa varieze.
Detector de umiditate VISAN G. Ionut AlexV Proiectul consta intr-un aparat care detecteaza nivelul de umiditate din aer. Acesta se pozitioneaza intr-o camera, preia datele din aer si in functie de nivelul de umiditate transmite un semnal prin buzzer. In acelasi timp cu semnalul buzzerului se aprinde si un led care sa indice ca nivelul minim sau maxim a fost depasit.
Led Party Music Matrix VOICU C. Ana-Nicoleta IoanaM Matrice de led-uri, cu melodii, care pot fi schimbate cu ajutorul unui joystick. Jocurile de lumini se sincronizeaza cu melodiile.

333CA

Proiect Realizator Asistent Descriere
Comanda vocala pentru deschis/inchis usi masina BUZERA M. Tiberiu-Alexandru SergiuI Aparat ce primeste o comanda vocala si afisaza pe un display un mesaj cu inchidere, deschidere pentru cele 4 usi ale masinii plus portbagaj + senzor distanta pentru verificare daca se pot deschide usile
Tureta Nerf DAVID G. Dimitrie SergiuI Tureta Nerf care se poate orienta prin Bluetooth (de pe telefon) pe doua axe (sus-jos / stanga-dreapta), care foloseste motoare brushless pentru a propulsa gloante Nerf cu putere
deschizator de usa DOBRE I. Andrei SergiuI deschide usa daca introduci corect codul/ sau cu o comanda vocala + un LCD care afisaza daca usa este deschisa sau nu + un sistem prin care activez comanda vocasa sau deschiderea prin cod sau doar prin apasare de buton
Aeroterma inteligenta GHERGHE E. Florin-Eduard SergiuI Aeroterma inteligenta, vreau sa controlez inteligent temperatura din camera cu ajutorul unui senzor de temperatura montat intr-un punct al camerei, o sa folosesc si un senzor de miscare in logica proiectului meu, o sa folosesc doua arduino-uri pentru a transimte informatiile de la unul la celalalt prin frecventa radio/bluetooth. Un arduino o citeasca datele de la senzorul de temperatura si senzorul de miscare, si altul o sa realizeze control aeroterme folosind un releu pentru a putea controla aeroterma alimentata la 220V, cu puterea nominala de 2000 de watt.
LCD Car Game IONESCU P.C. Martin Un joc pe ecran lcd in care este proiectata o masina ce trebuie sa se fereasca de obstacole. Jocul va fi utilizat cu butoane. Se va folosi un buzzer ce va scoate sunete in functie de evenimentele jocului.
Room Temperature LUPU M. Rares-Stefan Un senzor ce citeste temperatura dintr-o camera, o afiseaza pe un lcd. Vor mai fi 2 leduri care se aprind daca este prea cald sau prea firg, plus 2 ventilatoare care se activeaza automat la o anumaita temperatura, spre exemplu daca e prea cald.
Home Monitoring System MIEILĂ C. Eduard-Robert SergiuI Dispozitiv ce masoara temperatura, umiditatea, cantitatea de lumina din casa, detecteaza miscari. Se poate activa o alarma pentru miscare si se pot aprinde leduri de semnalizare. Controlul si vizualizarea datelor se realizeaza prin platforma Blynk, via WiFi.
Dino Runner MILLIO D. Radu AlexB Jocul de pe chrome cand nu merge internetul Un senzor detecteaza cand vine cactusul, iar un servomotor apasa tasta space pentru a sari peste cactus.
Joc X și 0 MOŞNEAG S. Maria AlexB Joc de X și 0. Grid-ul va fi format dintr-o matrice de led-uri RGB (3×3), fiecare jucător având o culoare (în loc de X sau 0). Jucătorii vor putea să aleagă căsuța în care introduc culoarea lor prin intermediul unor butoane. Va exista și un display LCD pe care va fi afișat scorul și diverse alte date.
Mp3 player NEDELCU L.F. Ştefan Laurenţiu SergiuI Mp3 care are stocate diverse melodii pe un card de memorie. Exista optiunile de play/pause, next track si previous track. Numele melodiei curente va fi afisat pe un lcd, iar output-ul se va auzi pe orice speaker care accepta conexiune jack. De asemenea, se poate comuta la modul de radio printr-o simpla apasare de buton.
Sistem intretinere plante NOROC G. Andrei-Mihail AlexB Sistemul are mai multe functionalitati precum verificarea umiditatii pamantului, udarea sa (extra), verificarea luminii necesare si verificarea temperaturii. Toti acesti parametrii sunt setati initial in functie de planta, iar sistemul va functia dupa acestia.
Temperature and polution station PĂUNE L.E. Lucian-Dragoş Statie meteo ce va monitoriza temperatura, umiditatea si calitatea aerului, acestea vor fi afisate pe un ecran OLED si eventual vizibile cu ajutorul unui ESP8266 si de pe telefonul mobil
Weather mood songplayer POPESCU M.C. Raluca-Elena SergiuI Dispozitiv care masoara temperatura si in functie de ea va canta melodii diferite. Spre exemplu, pentru temperaturi scazute, va canta un colind si cu ajutorul unui LCD voi realiza o animatie cu un om de zapada sau ceva craciunesc la care pot adauga si un joc de lumini cu leduri RGB.
Sistem de alarma STOICHIŢESCU D.R. Maria AlexB Dispozitiv care va detecta miscarea si va declansa un buzzer si va aprinde un led. Acesta va trimite alarma pe telefon.
LightSinger TACU I. Ionuţ-Cristian AlexB Un dispozitiv de masurare a intensitatii luminii, care in functie de aceasta afiseaza o imagine reprezentativa pe un ecran LCD si canta o melodie (intuneric - afiseaza o stea, canta twinkle little star)
Trainer Pian TÎMBUR D. Maria AlexB Vreau sa implementez un trainer de pian, care sa arate ceva de genul: https://www.youtube.com/watch?v=OF3Wbm6lZwQ&ab_channel=Luluetlolo. O sa-mi aleg o melodie si cu ajutorul unor leduri programabile voi arata treptat ce nota trebuie apasata. Momentan nu stiu cate randuri de led-uri voi avea, dar as vrea sa am cel putin doua, astfel incat sa fie intuitiva apasarea clapelor pe pian. Email: mariatimbur27@gmail.com
Senzor parcare URSĂŢANU G. Răzvan AlexB Pe masura ce ma apropi de un obiect, calculez distanta fata de acesta, iar pe masura ce aceasta devine din ce in ce mai mica, buzzer-ul va incepe sa scoata un sunet din ce in ce mai tare, iar intensitatea led-ului va deveni din ce in ce mai puternica.

334CA

Proiect Realizator Asistent Descriere
Betivometru CIORCEANU I.S. Andrei-Răzvan NarcisC Ideea principala a proiectului este reprezentata de implementarea unui sistem care pe baza concentratiei de alcool din aerul expirat si a unor factori precum sexul persoanei ce foloseste betivometrul, sa fie capabil sa estimeze timpul pana la care o persoana este eligibila sa se urce la volan.
Smart trash can DRAGNE A. Lavinia-Ştefana NarcisC Un cos de gunoi “inteligent” care se deschide cand detecteaza mana la o distanta intre 10 si 40cm, daca mana se aflam prea aproape de cos va genera un semnal sonor, daca cosul este plin se va aprinde un led.
Air Pollution Detector DRAGNE G.M. Andra-Amalia NarcisC Voi implementa aceasta functionalitate folosind o placuta Arduino si un senzor corespunzator, pe care il voi conecta la primul element mentionat. Astfel, in urma scrierii codului necesar prin care se face evaluarea dorita, dupa ce voi conecta placuta pe care am implementat la un device, aceasta va indica pe display concentratia de CO2 din camera in care ma aflu.
Position Password GROZA Al. Alexandru NarcisC Un dispozitiv ce poate cripta/decripta note muzicale de pe o memorie externa. In cazul decriptarii, notele vor fi cantate. Aceste operatii vor putea fi activate doar introducand o parola ce va consta din pozitii succesive ale unui obiect in jurul dispozitivului.
Ventilator inteligent IGNAT M. Andrei-Horia NarcisC Detectez temperatura folosind un senzor de temperatura, iar ventilatorul se va roti mai repede sau mai incet, in functie de temperatura masurata. Folosesc o telecomanda care va mari / incetini rotatiile si voi afisa temperatura camerei pe un display.
Sonar IONIŢĂ M. Cristian-Nicolae NarcisC Dispozitiv similar cu radarele militare ce scaneaza o anumita zona si afiseaza pe ecran obiectele si distanta la care se afla. Se foloseste de un servomotor pentru a scana aria respectiva si va avea un buzzer prin care semnaleaza obiecte aflate intr-un 'danger zone'.
Sistem antiincendiu MARINESCU D. Marian-Vlăduţ NarcisC Senzor de fum si unul de umiditate care declanseaza o pompa de apa in functie de parametrii masurati
Obstacle avoiding car MATIŞAN B.E. Răzvan-Andrei AlexV O masina care, atunci cand intalneste un obstacol, se intoarce, verifica imprejurimile, si alege un alt drum care sa evite obstacolul
Gym Cooling System MINEA I. Radu-Ştefan AlexV Cand detecteaza miscare, ventilatorul va fi pornit pentru un timp anume (spre ex.: 30 minute, cat e o rutina de workout, in general) Daca pe parcurs, dispozitivul nu mai detecteaza miscare pentru un timp anume (spre ex.: 1 min), venilatorul se va opri, intrucat astfel inseamna ca cei ce se antrenau fie au plecat acasa fie au finalizat mai repede rutina de exercitii. Pe display se va afisa status-ul aparatului (“ventilator running; X minutes left” ;; “ventilator stopped”)
Ghiveci inteligent PURCARU E. Ioana-Denisa NarcisC Senzor de umiditate care declanseaza o pompa de apa pentru irigare planta
Plant monitor SANDU F. Ştefania-Cristina NarcisC Sistem care monitorizeaza o planta si afiseaza caracteristicile pe LCD aprinzand un LED cand are nevoie de apa sau lumina
Robot care evita obstacolele TORCEA F. Octavian NarcisC Un robot care merge in fata si in spate, evitand obstacolele; viteza poate sa fie setata din butoane
Meteor Dodge TUDORACHE F. Bogdan Mihai NarcisC Joc cu o navă spațială care se ferește de meteoriți deplasandu-se stânga-dreapta si care poate sparge ocazional meteoriții. Se vor mai afișa starea power up-ului si scorul

335CA

Proiect Realizator Asistent Descriere
Joc numeric BARBU N. Mihai-Eugen SergiuI Folosind un keyboard 4×4, se vor introduce răspunsuri numerice la întrebările afișate pe un LCD; se va folosi un buzzer și un LED atunci când se răspunde corect la o întrebare sau la o serie de întrebări. Vor exista mai multe tipuri de jocuri, cât și un meniu din care se poate selecta modul de joc.
Tic Tac Toe CARCADEA P.M. Razvan-Alexandru SergiuI Folosesc doua placute Arduino corelate prin master-slave care vor imparti acelasi ecran si vor putea da comenzi prin intermediul unor butoane.
Jukebox CHIVEREANU M. Radu-Gabriel SergiuI Folosesc un senzor RFID si pentru cartele diferite se va da play la melodii diferite cu ajutorul unui buzzer. Se afiseaza pe un ecran LCD.
Senzor de gaze cu afisaj LED/aplicatie mobila DINU M. Dumitru-Răzvan AlinR Proiectul prezentat are ca obiectiv inregistrarea nivelului de gaze si afisarea acestuia pe un display led cu 4 cifre (sau LCD, inca nu m-am hotarat). Totodata, afisarea datelor se poate realiza si pe o aplicatie mobile, prin intermediul unui modul Bluetooth. Poate si o alarma / notificare, in cazul in care nivelul este unul crescut.
Maze Solver DRAICA E.P. Andrei SergiuI Robot pe roti care rezolva labirinturi simple - Maze Solver
Senzor de fum montat pe o masinuta DUMITRESCU G. Răzvan-Ştefan SergiuI Un senzor de fum care va fi montat pe o masina care, mergand va detecta fumul si va emite un semnal acustic
8-key Electronic Keyboard with LCD and 7-segment Display ENCULESEI G.A. Vlad-Răzvan AlinR Acest proiect imita comportamentul unui pian electric cu 8 clape reprezentand 8 note din gama DO Major. In momentul in care unul din cele 8 butoane este apasat, se va declansa buzzerul care genereaza sunetul corespunzator butonului apasat, pe display-ul cu 7 segmente se va afisa cifra corespunzatoare de la 1 la 8, iar pe LCD va fi afisata nota muzicala atat in notatia DO_RE_MI, cat si in notatia A_B_C.
Safebox IONESCU C. Mihai AlinR Un seif cu încuietoare; pentru a-l deschide, trebuie scanat un card RFID. Dacă nu este recunoscut, în maxim 10 secunde trebuie introdusă o parolă pe keypad. Dacă trece timpul, un buzzer va emite zgomot.
3x3 Led Matrix Tic Tac Toe IVAN N. Teodor-Andrei AlinR Realizarea unui joc Tic Tac Toe pe o matrice de 9 leduri, cu un buton pentru fiecare led. Se va afisa dupa fiecare mutare la seriala/pe un LCD cat a durat fiecare mutare si la final ce simbol/culoare a castigat. La inecputul si finalul jocului se va folosi un buzzer pentru o semnalare sonora
Snake Game LOVIN N. Cosmin-Viorel AlinR Realizarea unui joc de tip Snake cu un controller care sa permita miscarea sarpelui, un display care va afisa jocul si scorul jucatorului si de asemenea voi mai implementa buzzere pentru diferite sound-uri la colectarea de obiecte de care jucator.
Ceas multifuncțional MAŞALA N.V. Bianca-Ioana AlinR Implementarea unui ceas ce va avea diferite funcționalități precum măsurarea temperaturii, setarea unei alarme, afișarea datei și a orei, timer și cronometru, semnale luminoase pentru alarma si legarea la un modul Bluetooth(in functie de timpul ramas pentru implementare).
PicoMacroPAD MATEESCU Gh. Pavel-Vlad AlinR O tastatura programabila cu o matrice de 5×2 butoane mecanice programabile pe layere, cu un codor rotativ pentru controlul volumului si un display oled pentru informatii despre fiecare layer
Termostat cu ventilatoare MATEI D. Rareș SergiuI Aparatul masoara temperatura din incapere si in cazul in care depaseste o anumita valoare se porneste ventilatorul aferent. Vor fi 2 senzori independenti cu 2 ventilatoare individuale. In acelasi timp temperaturile vor fi afisate prin bluetooth pe telefon
Automatic pet feeder NECULA C. Bianca
Poligraf NICOLAE F. Mihaela-Diana SergiuI Realizarea unui poligraf, un aparat ce detecteaza daca persoana testata spune adevarul sau daca minte, pe baza pulsului. Pentru a determina daca persoana este sincera voi folosi un senzor de puls cardiac si un senzor de temperatura care ii vor fi atasate pe incheietura mainii, iar pentru rezultat voi folosi 3 led-uri: rosu - minte, verde - spune adevarul, galben - nu se poate determina. In plus, voi adauga un led si un buzzer care vor palpai/face zgomot pe ritmul batailor inimii.
Trivia Time SANDA P. Cezar-Paul AlinR Un quiz game in care se va raspunde la anumite intrebari ce vor fi afisate pe un LCD. La raspuns corect buzzerul va canta o melodie victorioasa, la gresit va scoate un sunet de eroare, iar la joc incheiat alta melodie (posibil si un joc de lumini).
Sistem de irigatie smart SAVU M. Adrian-Mihai AlinR Realizarea unui sistem de irigatie care se foloseste de parametrii precum: umiditatea solului, temperatura si intensitatea luminii pentru a elibera un debit de apa, va fi folosit un display 16 x 2 pentru a afisa anumite valori sau daca pompa este activa
Robot care evita obstacole SIMA B. Andreea-Teodora SergiuI Robot ce are doua module: unul in care evita obstacole cu ajutorul unor senzori de distanta si unul in care parcheaza
Pian electric cu 13 clape si inregistrare de melodii ŞTEFANIDIS E. Ştefan AlinR Proiectul consta intr-un pian electric cu 13 clape ale caror sunete sunt redate de un buzzer prin apasarea a 13 butoane. La apasarea fiecarui buton, se aprinde un led RGB, fiecare nota muzicala avand asociata cate o culoare. Totodata, exista posibilitatea de a inregistra pana la 50 de note muzicale si de a canta automat notele inregistrate prin apasarea unui singur buton. Se afiseaza la Serial Monitor informatii legate de pianul electric.
Door lock/unlock cu cartela (tip RFID) TACHE M.M. Alexandru-Cătălin AlinR Proiectul reprezinta un sistem de incuiat si descuiat usa, in baza unei tipologii RFID. La apropierea cartelei de senzor se va inchide/deschide o incuietoare, iar acest lucru va fi semnalat vizual prin intermediul unor LED-uri si unui display. De asemenea, va fi incorporat si un semnal sonor provocat de un buzzer. In caz ca nu va fi utilizata o cartela conforma, atunci se va oferi un mesaj de eroare.

336CA

Proiect Realizator Asistent Descriere
Smart Home ARSENE I. Ioana-Emanuela IoanaM Realizarea unei machete smart home cu diferiti senzori si functionalitati
Password Door Lock Security System CHIPER C.M. Maria IoanaM Sistemul are rolul de a proteja impotriva persoanelor nedorite,prin urmare, usa se va deshide doar cand este introdusa parola corecta,afisand “CORECT” pe ecranul LCD si aprinzandu-se un led verde; in caz contrar, se va afisa “INCORECT” pe ecranul LCD, aprinzandu-se un led rosu. La apasarea tastei ”#”, parola va putea fi schimbata.
Sistem de detectare incendiu CIUBUC I. Vlada AlexV Sistemul are ca scop detectarea unui incendiu cu ajutorul senzorului care detecteaza fumul, dar si alte gaze inflamabile, infra-rosu. In cazul in care se detecteaza, se va porni alarma, se aprind ledurile si apare afisat un mesaj pe LCD
EZpark CÎINEANU A. Ştefan-Andrei IoanaM Dual parking sensors with hud, buzzer and RGB led
Spedoometer CODERIE F. Andrei-Lucian IoanaM Un sistem menit sa masoare viteza unui corp care trece prin fata celor 2 senzori IR, provocand un sunet generat de un buzzer, in cazul in care viteza este prea mare. Led-ul isi creste intensitatea in functie de pozitia corpului fata de aria senzorilor.
Pacanele GAVRILĂ F. Mihai-Cosmin IoanaM Simulez fructele prin apasarea unui buton. Daca sunt 3 fructe la fel pe o linie, se considera o runda castigata. In cadrul unei runde castigate va exista optiunea 'dublare' ce poate fi activata prin apasarea altui buton. Aici fructele dispar si pe ecran vei avea de ales acum culoarea urmatoarei carti(rosu sau negru). Daca se ghiceste culoarea corect se dubleaza punctele castigate in cazul acestei runde si se adauga la scorul de pe ecran. Se revine in ecranul cu fructe si urmatoarea runda poate incepe. la fiecare apasare de buton pentru o noua serie de fructe, sistemul va scoate un sunet.
Joc 2D - Depasirea obstacolelor IONESCU I.N. Elena IoanaM Proiectul presupune crearea unui joc 2D, in care jucatorul trebuie sa depaseasca niste obstacole si sa supravietuiasca cat mai mult timp, incadrandu-se intr-un timp limita. In momentul in care se depaseste timpul limita sau se atinge de unul din obstacole, se va genera un zgomot. Cand se loveste de unul dintre peretii obstacolelor, jocul o ia de la capat. Jocul va fi afisat pe ecran LCD, iar miscarea jucatorului se va realiza prin intermediul unui buton.
Marble Labyrinth IORDACHE I. Tiberiu-Mihai IoanaM Un joc in care trebuie sa navighezi o bila prin labirint pentru a ajunge la punctul destinatie. Planul este rotit prin servomotoare operate de un joystick.
Dino Game ISPAS D. Alexandra-Petrina AlexV Un joc in care trebuie sa sari peste obstacole apasand pe un buton. Buzzer-ul si LED-urile indica diverse stari ale jocului.
Connect 4 LUPULEASA N.I. Marian-Paul AlexV Un joc multiplayer (2 persoane) în care jucătorii au alocate piese de o anumită culoare și le vor folosi pentru a completa, alternativ, un grid 8×8. Câstigă primul jucător care face o secvență de 4 piese aliniate.
Masina-teleghidata MIRCEA V. Andrei IoanaM O masina teleghiata folosind un modul de bluetooth.Masina dispune de doua motoare electrice,un L298N Motor Driver, un dispozitiv de bluetooth si un led, iar telecomanda un modul arduino, celalalt dispozitiv de legatura pt bluetooth, loc pt baterii si un buton care are o functionalitate de on off.
Pulse meter cu memorie NAUMENCU G. Mihai IoanaM Date legate de puls si nivelul de oxigen din sange vor fi citite prin intermediul unui senzor (Modul MAX30102), cititrea va fi activata de un switch . Acestea vor fi afisate in timp real pe un ecran LCD, daca pulsul depaseste un nivel critic, un led rosu se va aprinde si un mesaj va fi afisat pe ecran. Aceste informatii vor fi stocate pe un card SD, folosind SPI.
Portable Heart Monitor NECULA B. Alexandru AlexV Un modul cu senzor de puls si oximetru, care afiseaza datele colectate pe un display TFT. Pulsul si saturatia oxigenului sunt masurate prin plasarea unui deget pe senzor.
Lie Detector OLTEANU M.A. Cristiana-Ştefania AlexV Prin intermediul unui senzor de masurarea a pulsului si a un senzor de temperatura voi obtine informatiile necesare unui verdict asupra valorii de adevar a raspunsului unui individ (simularea unui test poligraf). Valoriile vor fi analizate si pe baza acestora un led va fi colorat fie in verde, fie in rosu, pe ecran se va afisa un mesaj corspunzator, iar buzzer-ul va scoate zgomote diferite in functie daca persona a spus adevarul sau a mintit.
Proximity measuring interactive device ORDEAN C.G. Tiberiu-Vasilian IoanaM Un senzor de proximitate care masoara distanta si schimba culoarea ledului in functie de distanta , afiseaza anumite informatii pe display in functie de distanta si culoarea becului, informatii care se vor trazitiona in functie de starea butonului , unde voi folosi intreruperi.
Memory Game PANĂ I. Mihaela-Iuliana IoanaM Joc de memorie bazat pe retinerea si reproducerea secventelor de culori (redate prin led-uri) sau a secventelor de sunete (redate prin buzzer). Numarul de elemente ce trebuie reproduse creste de la un nivel la altul, iar jocul are doua nivele de dificultate: easy (secventa este redata prin aprinderea ledurilor si redarea sunetelor) si hard (secventa este transmisa doar prin redarea sunetelor, led-urile nu se aprind). Scorul este afisat in timp real pe un display conectat la placa Arduino.
Piano Teacher PORUMB C. Andrei-Cornel IoanaM Un pian dotat cu leduri pentru fiecare buton ce are 2 moduri de functionare: free play si guided, mod in care pentru fiecare nota din melodie se va aprinde ledul de langa butonul aferent notei.
Intelligent greenhouse SIMIONESCU A.R. Marina-Ilariana AlexV Proiectul consta in construirea unei sere inteligente care este comandata cu ajutorul servo-motoarelor. Proiectul are in vedere rezolvarea a 3 probleme a serelor: problema temperaturii, problema luminii si problema umiditatii.
Activity Tracker STĂNCIOIU V. Laura Ioana AlexV Un tracker, care masoara numarul de pasi si ii afiseaza pe telefon prin intermediul unui modul bluetooth. De asemenea, trackerul are o functie prin care te atentioneaza cand au trecut mai mult de 5 minute de cand te-ai miscat ultima oara, prin semnalul sonor de la un buzzer.
ParkingSensor ŞNEAPOTĂ R.C. Cristian-Alexandru AlexV Senzor de parcare dotat cu LCD, pentru afisarea distantei fata de un posibil obstacol, led-uri de avertizare luminoasa si buzzer pentru avertizare acustica la detectarea unui obstacol
DoorLock VIŞAN M. Adrian-Mihai AlexV Pentru acest proiect am ales sa creez un sistem de deschidere a unei usi pe baza introducerii unui cod de acces.
Heart Monitor VRANCEA C. Oana-Roxana IoanaM Aparat de masura pentru bataile inimii cu ajutorul unui senzor. Informatia va fi afisata pe un ecran OLED. Un led RGB, un led verde si unul rosu furnizeaza informatii despre puls si un buzzer se va activa in caz ca valoarea acestuia depaseste limita normala
Automatic trash can ZAMFIRESCU M.V. Radu-Ioan IoanaM Cutie care se deschide automat pe baza unui senzor și cu ajutorul unui servomotor. Când se deschide se va aprinde și un led și se poate folosi și un buton pentru inchidere

331CB

Proiect Realizator Asistent Descriere
Detector fum AVRAM M. Luca AdrianM Detector de fum care va avea ca feature un motoras ce va porni un ventilator in cazul detectiei de fum si de asemenea, va trimite o alerta pe telefon propietarului casei de urgenta
Password Door Lock Security System BUZDUGAN I. Mihaela AlexM In acest proiect am realizat un sistemul de securitate bazat pe parola folosind Arduino si tastatura. Securitatea este o preocupare majora in zilele noastre, asadar cu aceasta incuietoare cu cod digital se poate securiza cu usurinta o locuinta sau un dulap. Usa va fi deschisa doar cand parola va fi introdusa corect. Daca parola este introdusa gresit, se activeaza un buzzer.
Incuietoare cu alarma CALIŢESCU G. Mihai-Gabriel AlexM Utilizatorul poate sa introduca / seteze o parola folosind un keypad 4×4. In momentul in care parola este corecta, vom actiona un servomotor pentru a deschide “usa” . Daca parola introdusa este gresita vom actiona o alarma. Ca un sistem de securitate suplimentar, voi permite deschiderea lacatului doar daca aceste este actionat de o persoana (cu un senzor de temperatura). Toate informatiile vor fi afisate pe un ecran.
Joc X si 0 pe LCD CONSTANTINESCU C.O. Ciprian AlexM Proiectul consta intr-un joc tip X si 0 in care utilizatorii vor folosi cateva butoane pentru a alege si selecta campul in care sa puna X, respectiv 0. Jocul se va putea juca atat intre 2 utilizatori(pvp) cat si intre un utilizator si un AI. Inputul ar putea fi introdus si cu ajutorul touchscreen-ului de pe LCD. Buzzer-ul va fi folosit pentru partea de sunet a jocului, in anumite cazuri.
RunForYourLife GHEORGHE M.L. Adrian-Valentin AlexM Un joc in care avem un player ce trebuie sa parcurga o distanta cat mai mare, sarind peste obstacolele ce ii ies in cale.
Joc învățare cod Morse (test+invatare) ILIE M. Alexandru-Gabriel DragoșE Acest proiect este destinat pentru a învăța codul Morse. Pentru îndeplinirea acestui scop, exista trei moduri diferite: învățare, unde se pot scrie cuvinte prin interfața seriala pentru a vedea care este traducerea lor in Morse, atat prin sunet, cat si printr-un motor ce va fi acționat pentru a simula impulsurile, test usor, fără limite de timp, axat în principiu pe litere și numere si test complex, cu limita de timp, ce are la baza un dicționar de cuvinte, care poate fi mărit prin interfață seriala. Pentru a scrie un simbol, se vor apasa butoane și se va simula, de asemenea, sunetul. Datele vor apărea pe un ecran LCD.
Sistem de securitate Wi-Fi IONICĂ V.V. Ştefan-Theodor DragoșE Printr-un senzor special bazat pe magneti deschiderea usii este detectata si se trimite un semnal dispozitivului principal. Acesta va astepta ca cel care a intrat in incapere (utilizatorul) sa introduca parola timp de 1 minut. Daca utilizatorul nu introduce parola in intervalul alocat, sau exista 3 incercari nereusite, va fi generat un semnal de alerta prin un buzzer si, de asemenea, va fi trimis un email catre echipa de paza.
Joc roguelike MINCU M. Marin-Daniel AlexM Un joc in care controlam un caracter intr-o temnita plina de obstacole, capcane si creaturi inamice. Scopul este gasirea iesirii din temnita. Caracterul (2D) se va putea controla cu ajutorul a 4 butoane pentru fiecare directie si vom avea 2 alte butoane pentru a putea folosi obiectele obtinute si pentru a ne putea lupta cu creaturile inamice.
Laser Piano POSTOLACHE C. Alexandru-Gabriel AlexM Acest proiect va fi alcatuit din mai multe perechi de dioda laser si fotorezistenta. Ideea principala a proiectului este ca atunci cand ceva blocheaza contactul intre laser si fotorezistenta sa se produca un anumit sunet, intr-o anumita octava. Va exista si un buton care porneste/opreste pianul.
My Talking Tom PURCĂREANU P. Corina Un joc cu un motan care poate reproduce ceea spui cu vocea lui. Pe langa asta, motanul trebuie ingrijit, anume sa ii dai mancare cand ii este foame, sa il speli cand este murdar sau sa il bagi la culcare cand ii este somn.
Detector de fum RADU B.P. Sabina-Ioana AlexM Acesta va detecta fumul si va anunta utilizatorul cu ajutorul buzzer-ului si ledurilor daca fumul depaseste anumita limita. De asemenea, conectez senzorul de miscare PIR la circuitul meu care, atunci cand detecteaza miscare, declanseaza montajul de leduri.
PC Sensor Control SĂCELEANU L. Andrei-Iulian DragoșE In functie de modul de operare selectat cu un buton,distanta data de un senzor ultrasonic(calibrat cu ajutorul unui senzor de temperatura) va fi folosita pentru a realiza diferite actiuni asupra PC-ului,precum:modificare luminozitate/volum,fast back/forward catre o anumita secunda intr-un video.Un mod aditional va fi realizat cu ajutorul unui fotorezistor,anume luminozitate adaptiva.Un LED RGB in blinking va indica modul de operare curent.
Snake POV STOICA V.M. Vlad-Marian DragoșE Un proiect ce consta in realizarea unui persistance of vision. Folosind o telecomanda, utlizatorul va putea sa se joace snake in functie de cum se aprind ledurile pov-ului.
RedMaze TOADER Gh. George-Catalin DragoșE Un joc de tip labirint ce foloseste o matrice de LED-uri in care player-ul incearca sa gaseasca iesirea in timpul acordat, cronometrul fiind afisat pe LCD. Fiecare nivel este progresiv mai greu, iar la final scorul este afisat pe LCD. Pe parcursul jocului este folosit un buzzer pentru redarea sunetelor, iar miscarea se realizeaza prin 4 butoane.
Game Console TOADER M. Petru Catalin DragoșE Consola va avea 2 sau mai multe jocuri simple (Snake, Pong, Simon Says, etc). Selectia lor, a setarilor pentru joc si detaliile despre joc cum ar fi scorul sunt afisate pe un LCD. Jocurile se afiseaza pe 2 matrice de LED-uri rosii (8×8, cu spatiu total 16×8) si sunt controlate prin intermediul a 4 butoane. Cu ajutorul unui buzzer se realizeaza efecte de sunet pentru jocuri.
Ghiveci Smart TOMA B.M. Andrei DragoșE Un ghiveci care va fi controlat din telefon prin intermediul unui modul bluetooth. Va fi capabil sa calculeze uimiditatea solului si sa puna apa prin intermediul unei pompe. Va avea si niste led-uri UV care la fel vor fi controlate din telefon sau prin intermediul unui buton.

332CB

Proiect Realizator Asistent Descriere
Smart Fan BOLDIŞOR C.G. Dragoş-Alexandru AlexB Un sistem de birou care va racori utilizatorul cand temperatura trece de un anumit prag. Acest prag poate fi setat printr-un potentiometru.
Useless Box COADĂ A. Vlad CristiP Cutie cu un deget (eventual animalut) intern, care reactioneaza la modificarea starii unui buton prin readucerea butonului la starea anterioara. Scenariul acestei apasari va fi dirijat in cod. De asemenea vor fi afisate mesaje pe un ecran LCD.
Smart Flower Pot DRĂGHICI N.E. Vlad Matei AlexB Un ghiveci inteligent care va masura temperatura, umiditatea solului si intensitatea luminoasa. Va avea un display unde va afisa temperatura curenta. Cu ajutorul a trei butoane se va putea seta un interval acceptat de temperatura. Daca temperatura curenta va iesii din interval sau umiditatea / intensitatea luminoasa scade de un anumit prag un buzzer va scoate un sunet si pe display se va afisa problema.
Walking alarm clock GAVRILĂ St. Irina CristiP Ceas cu alarma. I se poate seta ora curenta folosind doua butoane. Folosind un switch se poate trece in modul de setare alarma, unde ora alarmei la care va suna ceasul poate fi aleaza. Acesta va avea un buzzer care va suna in momentul declansarii alarmei. Acesta va avea 4 rotite atasate care se vor porni in momentul declansarii alarmei.
Smart Crosswalk GHEORGHE M.G. Luminita-Gabriela CristiP Trecere de pietoni inteligenta: va exista un semafor pentru pietoni care va fi actionat de catre orice pieton prin apasarea unui buton. La dorinta unui pieton de a trece strada, semaforul pentru masini va avea culoarea rosie, iar cel pentru pietoni verde. Va exista si un sistem de iluminat al trecerii de pietoni care va avertiza luminos soferii atunci cand un pieton trece strada. Un sistem de sonorizare va fi functional la culoarea verde pentru pietoni a semaforului pentru nevazatori, iar deasupra trecerii pentru pietoni va fi un display care ii va avertiza pe soferi ca soseaua este umeda pe baza unui senzor de apa. Prin senzorii de culoare atasati pe carosabil, culoarea verde a semaforului pentru masini va fi activa atunci cand senzorii detecteaza ca sunt masini oprite la semafor si butonul semaforului pentru pietoni nu este apasat.
Pocket SD Card Buddy MOGA D. Sergiu CristiP Folosind o placuta compatibila Arduino, prin comunicare SPI cu 2 sclavi (un display si un modul de SD Card) o sa expun printr-un display un shell interactiv cu care utilizatorul poate naviga/citi/scrie intr-un fisier de sisteme de pe SD Card. Pentru interactionare se va folosi o tastatura improvizata (15-16 butoane legate la acelasi pin prin rezistente diferite pentru a le putea distinge cu ajutorul analogRead)
Cactus Dansator NICOLETE S. Ştefania-Liliana O jucarie in forma de cactus ce danseaza daca recepteaza un sunet peste nivelul normal. Poate fi oprit si pornit inapoi prin apasarea unui buton.
Statie Meteo RĂCHIŢEANU C.I. Robert-Alexandru AlexB Un dispozitiv ce arata starea vremii in timp real. Acesta masoara temperatura, umiditatea aerului, intensitatea luminoasa, dar si daca ploua sau nu. Prin actionarea butonului se trece prin modurile aparatului, afisandu-se pe rand pe ecran informatii despre: temperatura, umiditatea aerului, etc.
Brat Robotic SMĂU I. Alexandra-Mara AlexB Un braț robotic care are o gheară cu care poate ridica/apuca obiecte. Gheara va fi controlata prin intermediul a 4 butoane (mișcare sus-jos, mișcare stânga-dreapta) si a unui potențiometru (controlează închiderea/deschiderea ghearei). Totodată, va exista si un buton ON/OFF (atunci când gheara e ON se va aprinde un bec).
ArduBoy STAMATESCU A. Dragoş CristiP O mini consola de jocuri simple cu afisaj pe un ecran LCD Color de 1.8”. Consola va citi de pe un card SD mai multe jocuri si va avea un meniu de unde se poate alege jocul dorit. Controlul se va face cu ajutorul unui modul Joystick impreuna cu 4-5 butoane.

333CB

Proiect Realizator Asistent Descriere
Battleship ANICA M. Alexandru-Gabriel IoanaM Joc battleship cu 2 playeri, controlat din joystick, afisat pe cate o matrice de leduri pentru fiecare jucator, buzzer cu diferite sunete pentru hit/miss/win
Udarea automata a plantelor de apartament BEJINARU F.C. Talida Manuela IoanaM Sistemul poate fi montat la cele mai comune vase pentru plante.Sistemul automat de pastrare a umiditatii detecteaza cand umiditatea solului scade sub un anumit prag si avertizeaza sonor aceasta situatie pornind pompa pana la ajustarea umiditatii. Sistemul poate fi declansat si manual prin apasarea unui buton.
Destroy Your Lungs - Mario Survival Edition CAZAN A.I. Bogdan-Marian AlinR Joc pe un ecran LCD cu un personaj care trebuie sa sara peste obstacole. Saritura va fi facuta in momentul in care senzorul de lumina va identifica daca laserul sau lanterna folosite separat, sunt pornite. Buzzer-ul va fi folosit pentru a emite sunete in functie de rezultatul jocului: victorie sau infrangere. Victoria va fi asigurata in momentul in care jucatorul a reusit sa supravietuiasca timp de 100 de secunde fara a fi lovit de vre-un obstacol. Obiectele vor veni cu viteza mare, si pentru asta, jucatorul trebuie sa le incetineasca, tipand :). Exista 3 trepte de viteza, in functie de cat de tare se tipa. Vitezele vor fi date de culoarea LED-ului. Senzorul de sunet se va activa in momentul in care se apasa pe buton.
Radar CÎRLOMĂNEANU I. Alexandru AlinR Radar rotativ care afiseaza pe un ecran LCD distanta pana la un obstacol. Radarul va consta intr-un senzor de proximitate care se va roti cu ajutorul unui servomotor. De asemenea distanta va fi semnalata prin vibratia unui buzzer, iar un LED RGB isi va schimba culoarea verde-galben-rosu tot in functie de distanta.
Joc Snake COMAN G. Robert-Alexandru IoanaM Voi implementa jocul Snake, pe o matrice LED 8×8. Jucatorul va putea interactiona printr-un joystick. La final, se va afisa scorul pe un ecran LCD.
ReMINDer DAMIAN I. Robert-Ilie IoanaM Un gadget ce vine in ajutorul studentilor uituci.Utilizatorul poate adauga deadline-uri/remindere, cu ziua, ora si un titlu asociat fiecaruia, iar in momentele corespunzatoare, dispozitivul va anunta utilizatorul in legatura cu task-urile pe care le are de indeplinit, prin semnale acustice, luminoase si afisarea titlului task-ului pe un display.Acesta poate fi folosit si ca ceas/termometru, deoarece va afisa data, ora, temperatura si umiditatea in momentele in care nu se afla in starea de reminding.
Joc de lumini si sunete securizat GHIŢAN V. Bogdan-Elvis-Dumitru AlinR Sistemul este format din 2 matrici de leduri, un buzzer si un senzor de distanta. Cand userul va trece mana pe deasupra senzorului efectul luminii si sunetul se vor schimba (vor fi mai multe efecte). Pentru a putea accesa sistemul, userul va trebui intai sa introduca un cod de acces pe un numpad, daca se introduce codul gresit, se va activa o alarma (se vor aprinde toate ledurile si buzzerul va scoate un sunet de alarma) ce va fi activa pana cand se va introduce un alt cod pentru a o opri.
Home Assist Station IORDACHE I. Ionuţ-Iulian IoanaM Proiectul consta in utilizarea unor senzori precum cel de temperatura, umiditate, calitatea aerului si de masurare a distantei pentru a monitoriza incaperea in care se situeaza panoul pe care acestea sunt montate. Cu ajutorul unui ecran LCD sunt afisate informatiile preluate de la senzori. Astfel apare o alerta in cazul depasirii valorilor normale pentru senzorul de gaz spre exemplu. Se vor utiliza indicator led rosu pentru abatere si verde in lipsa oricarui pericol.
Gym Helper LĂZUREANU Gh. George-Ionuț AlinR Sistemul va folosi detectie de sunet de inalta calitatate pentru detectarea unor diverse 'comenzi' - pocnit din degete, batut din palme, care vor fi customizate pentru nevoile utilizatorului. Utilizatorul va incrementa valoarea pe displayul pe 7 segmente folosind un buton, astfel ca va seta un numar de repetii initial, maxim 99. Batutul din palme va decremnta valoarea, iar la valoarea 0 un speaker/buzzer va atentiona utilizatorul sonor. La pocnitul din degete, speaker-ul va folosi un semnal sonor motivational, iar la o apasare indelungata a butonului (10 secunde), valoarea de pe display va fi resetata la 1.
Masina de numarat bancnote LEDEZEU N.I. Robert-Andrei IoanaM Un sistem in care este introdusa o bancnota, avand afisarea unui mesaj corespunzator pe ecranul LCD. In urma apasarii pe buton, senzorul de culoare detectează tipul acesteia, urmand sa actualizeze suma totala pe ecran. Bancnota este introdusa intr-o zona de depozitare cu ajutorul servomotorului, apoi se activeaza buzzer-ul care specifica ca se poate introduce o noua bancnota, avand un mesaj corespunzator pe ecranul LCD. La apasarea unui alt buton, sistemul se reseteaza, suma totala devine 0 și un servomotor ofera acces limitat la zona de depozitare în vederea scoaterii bancnotelor introduse. Dupa expirarea timpului, buzzer-ul se activeaza pentru a permite repetarea procesului de introducere a bancnotelor, afisandu-se din nou pe ecranul LCD un mesaj potrivit.
Matrice led 8x8 MARCU A. Genţiana-Adeane IoanaM detectează şi afişează temperatura în diferite moduri pe o matrice de leduri
Sistem de door-lock cu RFID MARCU V. Vlad Vasile AlinR Sistem de blocare si deblocare a unui lock cu ajutorul tehnologiei RFID.Ecranul LCD va afisa mesaje in functie de validitatea semnalului introdus.De asemenea ledurile si buzzerul vor avea efecte in functie de semnal.In plus, voi adauga un buton care sa deblocheze lockul care va activa de altfel efectele de LCD buzzer si leduri.
PriviBot MIHALCEA V. Laurenţiu-Cristian IoanaM Sistem format din 2 matrice de LED-uri, fiecare reprezentand un ochi. In functie de pozitia individului fata de camera web acestia isi vor schimba pozitia ochiului, dand impresia ca te urmaresc. Pentru a lua in considerare doar indivizii aflati la o anumita distanta, sistemul se foloseste de un senzor ultrasonic. Detectarea pozitiei individului se va face pe calculator, folosind OpenCV si Python.
Snake NISTOR A.Gh. Andreea Iuliana IoanaM Jocul Snake pe un LCD, controlat din 4 butoane, avand posibilitatea de a introduce numele la final pentru a pasta o lista de highscores. De asemenea, cu cat creste scorul, cu atat se va mari intensitatea unui led RGB.
PIN Door Lock OLARU Gh. Georgiana-Letiţia IoanaM Un sistem care deschide o usa prin introducerea pinului corect de la tastatura. Pentru a deschide usa, se introduce pinul urmat de tasta '*', iar pentru resetare se apasa tasta '#'; se va afisa un mesaj in functie de pinul introdus.
Flappy Bird Definitive Edition OPREA-GROZA G. Gabriel Joc flappy bird pe LCD, cu sunet si nivele de dificultate; impreuna cu posibilitatea de customizare a pasarii prin apasarea butoanelor
Snake POPESCU I.C. Alexandru AlinR Joc snake pe o matrice LED (10×10 sau 12×12) unde jucatorul va putea interactiona printr-un joystick
Sistem pentru detectarea incendiilor RADU A. Cosmin IoanaM Sistem ce va fi activat prin apasarea unei combinatii de 3 butoane si dezactivat de o alta combinatie a butoanelor. Sistemul utilizeaza un senzor de gaz si unul de temperatura pentru detectarea unui incendiu si il va semnaliza utilizand un LED RGB si un buzzer.
Joc Snake SARU A. Gabriel-Alexandru AlinR Implementarea jocului Snake folosind o matrice 8×8 ca display pentru joc, si un accelerometru care este folosit pentru a detecta mișcarea întregii table de joc. Practic, direcția în care înclinați dispozitivul va mișca șarpele în aceeași direcție în care este înclinat
Clepsidra STANCU E. Radu-Alexandru AlinR Crearea unei clepsidre folosind 2 matrici de leduri
Ping Pong ŞTEFAN S. Mihai-Cosmin Jocul Pong pe un display LCD in care player-ul va putea juca atat impotriva computer-ului, cat si impotriva unui alt player, cei doi putand interactiona cu jocul prin intermediul butoanelor.
Monitorizare stare de sanatate planta ȘTIUBEIU O. Ioana-Nicoleta AlinR Utilizarea unui ecran LCD si a unor leduri pentru monitorizarea sanatatii unei plante (temperatura, luminozitate, umiditate sol)
Digital Security Door Lock TANELLARI Kristina IoanaM Sistem bazat pe pin pentru securitatea usilor. Pentru a deschide usa se introduce pin-ul de la keypad si daca este corect se aprinde un LED verde si un sunet. Daca nu este corect se aprinde un LED rosu si u alt sunet. In ambele cazuri se afiseaza un mesaj de eroare sau succes pe ecran. NodeMCU va fi folosit pentru a schimba pin-ul de la calculator folosind o conexiune tcp server.
Retro Racing game VRABIE-DINU E. Darian AlinR Proiectul va consta intr-un joc similar gasit cu cel pe consolele retro de tip 9999 games in 1. Mai exact, jocul cu masini, in care jucatorul controleaza o masina si trebuie sa evite ciocnirea cu alte masini, ce vin din fata. Viteza cu care masinile ce trebuie evitate apar pe ecran creste gradual, jocul devenind din ce in ce mai greu. Implementarea NU se va face pe un ecran LCD, ci se va folosi o matrice de becuri LED. Fiecare LED va reprezenta un pixel al “ecranului”. Pentru matricea de LED-uri se vor folosi shift register iar pentru afisarea scorului se va folosi un ecran LCD 1602.

334CB

Proiect Realizator Asistent Descriere
Pong Game ALDEA C. Raluca-Elena IonutO Implementarea jocului Pong, cu optiunea de a juca player vs player sau contra calculatorului, folosind joystick-ul si abilitatea de a colecta diverse puteri.
Seif BLAGA T. Ana-Maria-Andreea SebastianG Un seif constituit dintr-un keypad pentru introdus cifrul, un servomotor pentru a inchide/deschide seiful, un LCD display pentru a afisa diverse mesaje, un senzor de miscare pentru trecerea in modul sleep a sistemului atunci cand nu exista potentiali utilizatori in apropiere. Buzzer pentru generare de sunet in functie de cifru(corect/incorect),eventual si led-uri colorate sugestiv.
Contor bidirectional BOTICI V. Irina SebastianG Proiectul consta in implementarea unui sistem care contorizeaza numarul de obiecte sau persoane care trec prin fata senzorilor si afiseaza acest contor pe un ecran digital.
Sistem de monitorizare si racire a temperaturii lichidelor pentru copii BUTACU L. Andra-Bianca IonutO Sistemul va avea in componenta sa 2 senzori: unul pentru masurarea temperaturii lichidului si unul pentru masurarea nivelului lichidului. Pe LCD se vor afisa cele 2 informatii + temperatura dorita (ce va fi schimbata prin intermediul unor butoane). Cat timp nu este atinsa temperatura dorita, LED-UL va fi rosu si buzzer-ul va canta → ventilatorul va merge pentru a raci bautura, iar cand se ajunge la temp. dorita LED-ul devine verde si buzzer-ul si ventilatorul se opresc. + buton on/off
Matrice led programabila BUZATU-PAHONŢU D. Mihnea-Nicolae SebastianG Sistemul va avea un modul card SD unde se pot încarcă scripturi care rulează pe matricea de led-uri. Scripturile pot conține și afișarea orei curente sau, folosind un microfon, intensitatea frecventelor audio. Selectarea scripturilor se poate face folosind un buton sau prin Bluetooth de pe telefon. Scriptul curent este afișat pe un LCD.
Senzor de gaz CHIRILĂ M. Alexandru SebastianG Senzor de gaz cu leduri verde/galben/rosu, buzzer si DC motor cu elice pe post de ventilator
Joc spânzurătoarea DRAGOMIR E. Constantin-Cristian SebastianG Cu ajutorul unui keypad, jucătorul trebuie sa ghiceasca literele pentru a descoperi cuvântul afișat pe LCD. Șansele jucătorului vor fi exprimate printr-o matrice de leduri reprezentând un omuleț. La o literă ghicita corect/greșit se va aplica un efect sonor. De-asemenea trebuie ținut cont că exista un timp limită de ghicire a cuvântului.
Shaders automate bluetooth DUMITRACHE F. Geani-Gabriel SebastianG Shadere ce se vor ridica/cobora automat actionate prin bluetooth cu senzor de temperatura/luminozitate pentru coborarea / ridicarea automata ale acestora. Vor avea un lcd ce va afisa diverse mesaje
Light piano FLOAREA M.V. George-Marian SebastianG Un pian cu 6 note actionat de lumina prin intermediul unor fotorezistoare si a unui buzzer pasiv. In plus, va avea si posibilitatea de a da play la melodii salvate pe un card sd si controlate prin aplicatie de android / site web.
Smart alarm system ION D.G. Teodora-Andreea SebastianG Un senzor de miscare detecteaza miscarea si cu ajutorul unui servomotor se roteste dupa pozitia unde a detectat miscarea, actionand un buzzer ce poate fi oprit prin introducerea unei parole care sa fie afisata pe un ecran lcd. Servomotorul roteste totodata si o camera care va face un numar predefinit de poze pe care le va salva intr-un fisier pe pc-ul utilizatorului, doar camera fiind gestionata de un Raspberry Pi. Totodata, de la detectia miscarii si pana cand alarma va fi oprita prin introducerea parolei corecte, un led rgb va lumina rosu intermitent indicand prezenta nepermisa.
Defuse the bomb puzzle LĂBĂU-CRISTEA F. Andrei-Liviu SebastianG Utilizatorul are posibilitatea initial de a selecta un mod de joc cu ajutorul a 2 butoane: sandbox sau domination. Se va cere sa se seteze un cronometru si o cheie de dezamorsare (in modul sandbox) sau vor fi generate random (in modul domination). Apoi i se va cere sa introduca codul de armare a bombei cu ajutorul unui numpad si un buzzer va emite un sunet care sa indice faptul ca bomba a fost armata si timpul va incepe sa se scurga. Pentru a dezamorsa bomba utilizatorul trebuie sa decupleze 3 fire in ordinea indicata de cheia de dezamorsare. Daca firele sunt scoase in alta ordine sau nu sunt scoase in timp util se va emite un sunet care sa indice faptul ca bomba a fost detonata. De asemnea va exista posibilitatea de a dezamorsa bomba si prin introducerea codului secret.
Math Game PARASCHIV C. Andrei-Alexandru SebastianG Un joc care va folosi un ecran lcd pentru a afisa timp de un minut diverse operatii aritmetice. Userul va introduce pe un keypad rezultatul fiecarei operatii. Aplicatia va numara cate operatii aritmetice a rezolvat userul intr-un minut si va afisa un mesaj de succes in caz ca a depasit recordul de pana atunci.
Pulse Meter PĂTRAŞCU V.Gh. Maria-Larisa SebastianG In implementarea proiectului voi folosi, pe langa componentele de baza, un senzor de puls, un Display OLED, un LED si un buzzer. Atunci cand se pune degetul pe senzor, se asteapta afisarea valorii pulsului pe ecran. In functie de aceasta culoarea LED-ului o sa se schimbe, iar buzzer-ul o sa functioneze pe intreaga perioada a masurarii.
Sudoku PISCANU C.F. Albert-Alexandru IonutO Un joc Sudoku ce va fi afisat pe un ecran LCD. Jucatorul va avea la dispozite un keypad cu care va putea selecta casuta in care vrea sa scrie si valoarea pe care o introduce. Un LED se va aprinde atunci cand toate casutele au fost completate. Daca jocul a fost rezolvat corect LED-ul va lumina verde, altfel acesta va lumina rosu.

335CB

Proiect Realizator Asistent Descriere
Sistem garaj ILIE G.N. Andrei-Leonard RazvanT Voi implementa un sistem pentru un garaj astfel. La intrarea in garaj va exista o bariera controlata de un servo. Tot la intrare va exista un led si un LCD (ledul va fi verde/rosu daca e ocupat sau nu) iar pe led va scrie OCUPAT/LIBER. In garaj va fi un senzor care va vedea daca exista o masina sau nu in parcare.
GPSocialMedia IONESCU I.M. Marius-Andrei AdrianM Aplicatie prin care telefonul poate comunica cu placa arduino din proximitate. Telefonul se va conecta la placa arduino prin intermediul unui modul Bluetooth si va putea trimite informatie ce va fi afisata pe ecranul LCD/serial monitor. De asemenea, modulul GPS va afisa locatia curenta a ansamblului (poate fi vazuta pozitia pe Google Maps cu ajutorul telefonului).
Lampa de veghe LĂUTĂRESCU G.L. Anca-Mihaela AdrianM O lampa pentru copii/bebelusi care sa aiba ca scop usurarea adormirii copilului.Lampa o sa contina 3 LEDs RGB care se vor roti cu ajutorul unui motor.Un senzor de miscare pentru a vedea daca copilul/bebelusul inca se misca(adica nu a adormit) si care va porni o melodie pentru a face copilul sa adoarma. Cu ajutorul unui microfon o sa vada parintele daca copilul plange sau nu prin comunicare wifi cu telefonul.
Alarma distanta MANDA E. Bogdan-Florin AdrianM Senzor care determina daca un obiect este prea aproape / departe (gaura in pamant) si alerteaza utilizatorul printr-un LED / semnal audio.
Panou de afisaj pe matrici LED ŞERBAN Gh. Alexandru-George AdrianM Panou format din 8 matrici 8 x 8 LED-uri. Permite afisarea prin scroll stanga de mesaje transmise prin bluetooth sau preluate din SD card, respectiv ora exacta. Mesajele se pot salva pe SD card.
Detector de incendiu/fum de tigara UDRESCU A. Alexandra RazvanT Detector de fum de tigara care se bazeaza in principal pe informatiile de la mai multi senzori, analizeaza datele, estimeaza pericolul si emite o alarma. In plus, informatiile determinate de acesta vor fi afisate sub forma de grafic pe calculator (python).

336CB

Proiect Realizator Asistent Descriere
Device tracking with SMS notifications ABAGIU C. Ioan-Razvan AdrianM Aparat de tracking care isi poate comunica locatia in timp real prin SMS sau poate trimite SMS-uri personalizate in functie de unde se afla
Detector cod secret APOSTOL D. Cristian AdrianM Un aparat ce va detecta daca a fost folosit un cod secret introdus prin batai ritmice (la usa)
Web Minesweeper BORUGĂ A. Dan-Andrei AdrianM Un joc Minesweeper controlat din browser care afiseaza tabla de joc sub forma unei matrici de led-uri.
Smart tracker BURDÎNIUC A. Ilie AdrianM Un dispozitiv care masoara bataile inimii si numara pasii parcursi, se sincronizeaza cu telefonul prin Bluetooth si aplicatie.
Multi-purpose led visualizer CAPLAN V. Robert Ştefan AdrianM Un dispozitiv care in functie de modul de utilizare selectat va putea sa: preia sunetul prin intermediul unui microfon si sa construiasca automat jocuri de lumini, sa foloseasca banda led pe post de “health bar” in jocuri, “progress bar” pentru checkerele temelor etc.
Ghiveci care uda automat plantele DAN M. Gabriela AdrianM Voi realiza un ghiveci care uda plantele atunci cand solul nu mai este umed si ma va anunta cand nu mai are apa in rezervor
Alarma de incendiu GRUIA N.F. Amalia-Georgiana AdrianM Sistem de alertare in caz de incendiu si de prevenire in caz de incendiu
Lie Detector LĂZĂRESCU D.F. Vlad-Mihai AdrianM Detecteaza schimbarile subite de puls si temperatura(poligraf?)
Web Snake MAROGEL C. Marius AdrianM Un joc clasic de Snake controlat de pe un browser
Smoke Detector Alarm NEGOESCU V. Bianca-Maria AdrianM Sistem de detectare a fumului cu alarma (sonora si luminoasa). Fumul este detectat de un senzor de gaz, alarma va consta dintr-un buzzer si led rgb. Pe un LCD se afiseaza nivelul fumului.
Password Storage Unit PETRE I. Dragoş AdrianM O unitate de stocare si criptare a parolelor pentru diverse conturi care va face autocomplete.
Robotic claw PETREA D. Andrei AdrianM Un cleste robotic din plastic controlat folosind gesturile mainii, el va fi folosit pentru a ridica obiecte de dimensiuni mici(usoare)
Guitar Tuner SMARANDI F. Anastasia AdrianM Un tuner pentru chitara electrică care detectează frecvența sunetelor produse de fiecare coardă a chitării, compară valoarea cu cea dorită și activează un servo motor atașat la mecanismul de acordare al chitării dacă necesită ajustare.
Nu Parcați! STAN S. Sabina AdrianM Sistemul va avertiza proprietarul garajului prin pornirea unei alarme si trimiterea unui mesaj pe telefon in momentul in care o masina blocheaza calea de acces.
Vizualizator muzica TUDORACHE J.N. Ioana-Alina AdrianM Vizualizatorul de muzica afiseaza pe ecranul lcd frecventele identificate in fisierul audio care este redat
Calculator stiintific cu redare vocala UNGUREANU L. Anda AdrianM Calculator stiintific care functioneaza diferit in functie de lumina din jurul sau. La lumina operatiile si rezultatele vor fi afisate pe LCD, iar la intuneric vor fi redate vocal.
Litiera Smart VASILE F. Rareş-Ioan AdrianM O litiera care va afisa numarul de utilizari de la ultima curatare si atunci cand acest numar va depasi o anumita valoare, aceasta va alerta ca trebuie curatata
Mood Lamp + Music Player VĂCĂREAN C. Lorena-Andra AdrianM Mood Lamp care detecteaza lumina din camera folosind un fotorezistor, schimba culorile lampii in functie de aceasta si da play la muzica ambientala folosind un mini mp3 player.

331CC

Proiect Realizator Asistent Descriere
Shooting Arcade BOGHIAN A.V. Alin-Ştefan SebastianG Joc arcade in care playerul controleaza prin bluetooth o figurina actionata stanga-dreapta printr-un motor si care poate sa “impuste” folosind un laser niste tinte.
Guitar Effects BURLACU P. Marian AlexP Pedala cu diferite efecte pentru chitara electrica.
Elevator COMAN M.E. Răzvan Alexandru SebastianG Lift cu doua etaje in miniatura
EKG COSTESCU V. Theodora-Maria SebastianG Smart EKG cu afisare “grafic” cardiac si depistare aritmii
Oximetru CRICIU P. Cosmin AlexP Dispozitiv ce permite monitorizarea pulsului, a oxigenului din sange si a nivelui de stres, rezultat din monitorizarea pulsului. Valorile vor fi afisate pe un ecran lcd
Guitar Pedal GRIGORE D.N. Cristina SebastianG Pedala de efecte pentru chitara electrica cu mai multe efecte programabile.
Guitar Auto Tuner HERMENEAN S.C. Tudor SebastianG Un dispozitiv ce se ataseaza pe cheitele de acordaj la o chitara electrica/acustica. Acesta tensioneaza sau detensioneaza coarda in functie de nota dorita si cea citita de senzor.
X si 0 IBRAIM S.B. Elvin AlexP Implementarea jocului X si 0 cu 2 jucatori reprezentati de culori diferite. Pozitia se selecteaza prin intermediul a 5 butoane.
Smart Mirror ICHIM C. Dan Gabriel AlexP Smart Mirror cu mai multe ecrane, pe care sa fie afisate prognoza meteo, temeperatura din camera si melodiile ascultate pe Spotify in acel moment. Fotorezistorul va fi folosit pentru a ajusta luminozitatea ecranelor.
Home Alarm System LAZĂR I. Elena SebastianG Alarma de casa cu un sistem de verificare a miscarii in doi pasi prin intermediul unor senzori
Racing Car MATEI P. Vlad-Cristian SebastianG Masinuta va fi controlata cu ajutorul unei aplicatii mobile. Conectarea se va realiza cu ajutorul unui modul de Bluetooth. Aceasta va dispune de leduri pentru a putea simula semnalizarea, stopurile si farurile unei masini. De asemenea, va avea lumini suplimentare ce vor putea fi aprinse pentru modul de noapte si va dispune de un mini sistem audio.
Wordle MĂRĂCINE M. Mihail-Robert AlexP Joc wordle pe un ecran lcd de 1.8' . Cuvintele se introduc de la o telecomanda cu IR . Folosesc un modul sd pentru citirea fisierelor si cautarea cuvontelor intr-o baza de date constituita din mai multe fisiere.
Sistem automat de udare a plantelor NICOLESCU N.D. Andrei SebastianG Un sistem care detecteaza nivelul de umiditate din sol si, daca este sub un anumit prag, foloseste o pompa pentru a uda planta corespunzator. De asemenea, va detecta nivelul apei din rezervor cu un senzor si va aprinde un led RGB cu o culoare sugestiva. Nivelul de umiditate va fi afisat pe un LCD.
Casca DaftPunk/ Ochelari pentru nevazatori PĂUN A. Iulia-Miruna SebastianG Casca cu led-uri, cu diferite miscari de lumina/ Ochelari pentru nevazatori care detecteaza obiectele din jur prin transmiterea de sunete
Mini statie meteo PETRICĂ C.M. Ilie-Alex SebastianG Un sistem ce masoara temperatura, umiditatea, presiunea atmosferica, intensitatea luminii, indicele UV, concentratia de praf ce foloseste Wi-fi pentru a publica datele colectate pe platforma ThingSpeak, ce are suport pentru arduino.
Bluetooth Battleships POALELUNGI V. Gabriel AlexP Joc Battleships cu doua placi Arduino (cate una pentru fiecare jucator) conectate prin Bluetooth. Harta fiecarui jucator este reprezentata de o matrice de led-uri 8×8. Dupa ce jucatorii si-au plasat navele, jocul incepe, iar fiecare dintre cei 2 jucatori va arunca cate o bomba pe harta adversarului.
Dog feeder system PUIU M. Sebastian-Andrei SebastianG Un sistem care se asigura ca un catel nu va duce niciodata lipsa de mancare. Cu ajutorul senzorului de greutate, sistemul va cunoaste cantitatea de hrana existenta in bol si va elibera mancare, atunci cand se atinge un anumit prag. Motorul servo va ajuta la atingerea acestor obiective. In cazul in care utilizatorul doreste sa regleze manual cantitatile, acesta are la dispozitie butoane fizice sau aplicatia de telefon (prin Bluetooth).
arithmetic game RADU F. Alberto-Mihai SebastianG O sa realizez un joc cu operatii aritmetice in care utilizatorul va primi 2 numere intregi random si o operatie aritmetica random si va trebui sa scrie rezultatul contra timp. In functie de corectitudinea rezultatului va aparea un mesaj sugestiv pe un ecran lcd , scorul lui va creste , iar la un buzzer se vor canta sunete specifice. Scorul lui va aparea pe 7 segmente.De asemenea voi avea butoane pentru cresterea dificultatii , pauza si resetare.
SGS (Simple Game Set) SCHIBINSCHI P. Artiom SebastianG O sa implementez un sistem care stocheaza mai multe jocuri simple pe care le poate alege utilizatorul dintr-un menu. (momentan 2 : 1. X&0 2. TheLastOneWillLose). Instructiunile/regulile pentru acestea jocuri o sa apara pe LCD inainte de a incepe jocul).
2048 game SMARANDI C. Tudor-Ştefan AlexP Implementarea jocului clasic 2048. Scopul jocului este sa atingi valoarea 2048. Initial avem un grid 4×4 cu o valoare de 2 intr-o casuta aleataore. Exista 4 tipuri de mutari: sus, jos, stanga, dreapta, si fiecare mutare consta intr-o shiftare a tuturor campurilor in directia aleasa. Campurile cu aceeasi valoare se aduna si se goleste unul din campuri. La fiecare miscare se adauga intr-o casuta goala aleatoare din grid o valoare de 2. Jocul de termina cand nu mai exista miscari posibile (cand grid-ul s-a umplut) sau cand se atinge valoarea 2048.
Door lock STRUŢU R.M. Ilinca-Ioana AlexP Sistem de tipul DOOR LOCK care sa functioneze pe baza unui cod introdus pe un key pad. Deblocarea usii se va realiza la introducerea codul corect cu ajutorul unui servo motor. La inchiderea usi blocarea se va realiza automat datorita unui proximity sensor
Sistem de electroyala TĂMĂŞAN D.O. Dan-Mihai SebastianG Un sistem de yala electronica , in loc de yala voi folosi un motor ce va deschide usa,aceasta se poate deschide cu card sau tastatura si afiseaza un mesaj pe un ecran
Pickup discuri vinil TĂNASE V. Radu AlexP Un pickup cu rpm reglabil prin bluetooth din telefon (poti alege dintre cele 3 viteze standard pentru redare a vinilurilor). Semnalul preluat de la acul de citire va fi amplificata si trimisa catre boxe.
Security alarm TOMESCU D.C. Petru-Alin SebastianG Implementarea unei alarme, ce detecteaza miscarea printr-un senzor PIR. Sistemul permite si utlizarea unei parole pentru a opri zgomotul buzzerului. O data cu activarea alarmei este trimis si o notificare pe telefonul utilizatorului. Parola poate fi si resetata, fiind salvata pe cardul sd. Pe LCD sunt afisate diverse mesaje in timpul functionarii alarmei.
MP3 Player URSE St.D. Adrian-Dinu SebastianG Modul audio pentru redarea fisierelor mp3/wav, ce poate fi controlat prin gesturi

332CC

Proiect Realizator Asistent Descriere
ETILOTEST BIŢA N. Răzvan-Nicolae BogdanC Implementarea unui etilotest care masoara cantitatea de alcool din aerul expirat, afisand pe un ecran un mesaj corespunzator si un buzzer care va actiona dupa un prag limita
Piano Tiles BÎNCĂ T. Andreea-Cristina NicusorD Implementarea jocului Piano Tiles, folosind 4 butoane ce trebuie apasate la momentul corect conform afisarii de pe ecran, in ton cu muzica redata printr-un buzzer. In momentul in care se apasa un buton gresit, se aprinde un led din cele 3, semnificand vietile pierdute. Daca se ajunge la 3 leduri aprinse, jocul este pierdut. De asemenea, se pot reda si melodiile, fara functia de joc. Selectia modului in care este utilizat se face din meniu prin intermediul unui joystick.
Telecomanda Smart prin Bluetooth CĂTUNEANU D.C. Mihnea-Ştefan BogdanC O placuta cu un receptor de bluetooth pentru conexiunea cu telefonul si un emitter de infrarosu ce va trimite comenzile la televizor precum : schimbare canale , volum , inchis/pornit si eventual niste comenzi specializate doar pentru o marca de televizor : - buton de netflix , selectarea canalului cu numar
Drona ESP32 GHEORGHIU M. Adrian NicusorD O drona tip quadcopter bazata pe ESP32 care va putea fi controlata cu ajutorul telefonului mobil prin WiFi, folosind o aplicatie pe Android
Detector de Viteza GRIGORE F. Cosmin-Mitică BogdanC Detector de viteza ce va determina viteza unui obiect si pentru o limita de viteza stabilita va aprinde un Led in functie de viteza, va porni un Buzzer in caz ca limita a fost depasita si va transmite viteza pe un dispozitiv mobil printr-un modul bluetooth. Viteza se va afisa si pe un ecran LCD.
Music Visualizer + vu-meter GRIGORESCU A.V. Ana-Maria BogdanC Music Visualizer atractiv care transforma semnalele audio complexe in semnale simple, in functie de frecventa lor. Vom folosi transformata Fourier pentru efectuarea acestor conversii. Visualizer-ul va fi reprezentat pe o matrice de led-uri. De asemenea va avea ca extra-feature un VU-meter care va arata audio level-ul.
LED Roulette IANCU M. George BogdanC Joc de ruletă, implementat folosind 37 de LED-uri și 5 shift registers 74HC595. La apăsarea unui buton, LED-urile se aprind pe rând, simulând o traiectorie circulară a mișcării unei bile. Tranziția de la un LED la altul este din ce în ce mai lentă, până la oprire, având un buzzer care emite un sunet pentru aceste tranziții. Viteza unui spin poate fi modificată folosind un potențiometru. Exista si un ecran LCD, folosit pentru a afișa mesaje de ghidare a pariorului, dar și numerele rezultate din ultimele spin-uri.
Robot Arm NEDELCU Gh. Cosmin-Florian NicusorD Un mini robot arm controlat cu ajutorul a doua joysticku-uri pentru a ridica obiecte de dimensiuni mici
Line follower PANĂ V. Ştefan BogdanC Masina care urmareste o linie neagra cu diferite pattern-uri
Black Line follower PAVEL I.T. Elena-Alexandra FlorinS Masina cu 2 roti si 2 motoare care va urmari directia si curbele unei linii negre

333CC

Proiect Realizator Asistent Descriere
Senzor temperatura pentru automat mancare AMZA P. Andreea-Georgiana CostinS Acest proiect are ca scop realizarea unui senzor de temperatura pentru automatele de mancare. Cu ajutorul unui buzzer si a unor leduri va fi semnalizata temperatura. Buzzerul va suna atunci cand temperatura e prea ridicata si se risca deteriorare alimentelor. Ecranul LCD-ul va afisa constant temperatura si de asemenea va trimite prin wi-fi constant temperatura catre proprietar.
Minesweeper console ANDREEV R. Hristofor FlorinS Proiectul prezinta jocul minesweeper ce se va juca cu ajutorul unor butoane si output-ul se va afisa pe un display LCD
Reaction Time Calculator ANDREI I. Alin-Ionuţ FlorinS Proiectul consta intr-un mini joc prin care este calculat timpul de reactie al unuei persoane, aceasta vede un anumit led de o culoare ca se aprinde si trebuie sa apese cat mai repede butonul corespunzator, acest lucru se repeta pana persoana greseste sau de maxim 10 ori, iar la final primeste media timpurilor de reactie.
Space War ARVAT E. Ovidiu-Daniel CostinS Proiectul consta in realizarea unui joc asemanator cu Space Impact de pe telefoanele vechi Nokia.
Masina teleghidata prin bluetooth CIOBAN A.I. Andrei-Alexandru FlorinS O masina ce poate fi controlata printr-o aplicatie Android prin intermediul modulului hc-05
Lie Detector CIUCULAN S. Maria-Cristiana FlorinS Ideea principala a unui lie detector este de a verifica schimbarea reactiei corpului omului cand minte vs cand raspunde la o intrebare obisnuita (de exemplu “cum te cheama?”). Eu voi folosi un senzor de temperatura si umiditate pentru a verifica nivelul perspiratiei si un senzor care analizeaza pulsul pentru analizarea tensiunii. In functie de aceste date, voi aprinde un beculet rosu pentru minciuna si unul verde pentru adevar si voi afisa pe un ecran raspunsul.
etilotest CIUDIN F. Luiza-Adelina FlorinS O sa implementez un test de alcool care va afisa cu ajutorul unui LCD cat de mare este nivelul de alcool din aerul expirat si cu ajutorul unui buzzer va anunta daca acesta trece peste limita
Alarma pentru casa DĂNESCU E.S. Andrei-Lucian CostinS O sa implementez o alarma pentru casa ce poate fi activata sau dezactivata cu ajutorul butoanelor, detecteaza miscarea si semnalizeaza prezenta persoanelor care nu introduc codul corect
Tetris DRĂGOESCU C.M. Alexandru-Mihai FlorinS Scopul proiectului este reproducerea jocului Tetris cu ajutorul mai multor matrice de LED-uri.
Semnalizator pentru biciclisti DUMITRESCU C.F. Andrei CostinS Un biciclist poate avea pe spate o matrice de 8×8 de leduri pentru a semnaliza dinamic directia in care se indreapta. acesta poate folosi un potentiometru pentru a selecta viteza de animatie si 3 butoane pentru selectia directiei.
Sistem de parcare HIRT M.A. Andrei-Cristian FlorinS Un sistem de parcare cu bariera care tine cont de numarul de locuri libere si afiseaza pe LCD
Barca pentru plantat momeala MARII V. Hristofor FlorinS O barca contolata wireless care se poate deplasa pe apa pana la locul in care pescarul doreste sa arunce momeala
Pulse Oximeter MORARU O. Anemona-Maria FlorinS Pulsoximetru cu afisaj pe un ecran LCD a valorilor identificate. Proiectul va include de asemenea un buzzer.
Masina Bluetooth MUNTEANU C. Alexandra-Gabriela FlorinS Masina controlata prin Bluetooth care cu ajutorul unui senzor ultrasonic detecteaza marginile suprafetei pe care se afla si se opreste.
Fit Tracker NOAGHEA I.M. Marian-Florentin CostinS Proiectul reprezinta un tracker pentru numarul de pasi parcursi intr-o zi, si masurarea in timp real a pulsului persoanei. Pentru a vizualiza informatiile poti urmari displayul dispozitivului sau telefonul mobil, acesta avand o conexiune bluetooth, trackerul iti mai poate aduce aminte printr-un semnal sonor sa bei apa.
Wordle LCD PIELE M.C. Bogdan-Gabriel CostinS Proiectul este o adaptare a jocului Wordle cu scopul de a ghici un cuvânt scurt. Jucătorul trebuie să introducă întreg cuvântul, având 6 încercări. Folosind un joystick, voi putea schimba indicele literei curente, enter sau ștergere totală.
Magic 8 Ball POAŞCĂ M. Ştefan FlorinS Se păstrează doar literele existente, la poziția corectă în cuvântul introdus, urmând ca cele care se află de fapt pe altă poziție să fie indicate utilizatorului într-o listă, în dreapta cuvântului.
Radar POPA G. Marian-Elvis FlorinS Senzorul ultrasonic transmite informatii sugerand printr-o interfata grafica daca in proximitate se afla obiecte
Pian Electric PRISACARU D. Andrei-Nicolae FlorinS Pian Electric ce permite si inregistrarea notelor cantate si redarea lor
Snake TOMA D. Ştefan-Mădălin FlorinS Jocul clasic de mobil prezent pe telefoanele Nokia 3310 implementat cu ajutorul unui Arduino.
Simon Says ŢĂPOR M.C. Andra-Cristiana FlorinS Jocul clasic de memorie simon says

334CC

Proiect Realizator Asistent Descriere
Alarma pentru casa cu display lcd BASARABĂ N. Răzvan-Gabriel LauraA O alarma care imi detecteaza miscarea si afiseaza un semnal pe un ecran lcd folosind un senzor de miscare, cu posibilitatea de on/off dintr-un buton si un led care se aprinde atunci cand este detectata miscare.
Air Pong BEJAN N. Alexandru-Gabriel DragoșE Implementarea jocului clasic de Pong, dar controlat in aer prin miscarea mainii. Odata inceput un joc acesta va fi afisat printr-un ecran NOKIA 5110 cu o rezolutie 84×48. De asemenea, pe un display LCD se vor afisa diverse informatii despre jocul curent, iar prin intermediul unui buzzer se vor crea efecte sonore.
Sistem de lumini controlat remote CORNEANU D. Nicoleta LauraA Proiectul contine 2 LED-uri RGB care au trei moduri de lumini (intermitent, diferite culori, slow etc.), switch-ul intre modurile de lumina fiind controlat ori prin apasarea a doua butoane ori remote, prin intermediul unui site hostat local pe placuta de arduino, care joaca rolul de server, in cadrul caruia este vizibil un drop-down din care se poate selecta modul de lumina dorit (realizabil prin intermediul unei placute de Ethernet, atasata la placuta de arduino). De asemenea, sistemul are disponibil si un card SD pe care se pot incarca music tracks din intermediul site-ului.
Ventilator inteligent COSTACHE Ș.F. Andreea-Alexandra DragoșE Ventilatorul va incepe sa functioneze daca temperatura din camera depaseste un anumit prag setat de catre utilizator. Daca se depaseste acest prag, ventilatorul isi mareste sau scade turatia in functie de temperatura din camera. De asemenea, pe ecranul LCD se vor afisa ora, temperatura si umiditatea. In cazul in care sistemul se supraincalzeste si ia foc, flacara va fi detectata folosind senzorul pentru flacari iar buzzerul va scoate un sunet.
Laser Whack-a-mole DAMIAN O. Robert-Eugen DragoșE Jocul va consta dintr-un grid de 8 sau 9 perechi de receptor/LED si o “tureta” formata din 2 servomotoare si o dioda laser controlate din Arduino. La intervale prestabilite de timp, unul dintre LED-uri se va aprinde, semnalizandu-i jucatorului sa tineasca spre receptor cu ajutorul unui joystick. Pentru o lovitura cu succes, un buzzer va scoate un sunet. Daca imi permite numarul de iesiri de pe arduino, as adauga si un “scoreboard” care sa tina contabilitatea numarului de lovituri cu succes.
Lampa Proiector DORDEA M. Sabina-Ioana DragoșE Proiectul este o lampa proiector ce va avea mai multe jocuri de lumini, reglabile prin butoane si afisaj pe ecran-ul LCD. Un motor cu un disc transparent deasupra LED-urilor RGB si un laser vor crea modele pe perete/ tavan.
Pinball game DRANCA C. Ştefana-Ioana BogdanC Jocul va avea un board de carton, pe care vor fi montate 2 brate de carton actionate de servomotoare prin care jucatorul va interactiona cu jocul. Vor fi si obstacole care vor avea limit switch-uri, care odata lovite vor creste scorul jucatorului, care este afisat constant pe un display LCD.
Piano player & MicroSD song looper GHIŢAN I. Răzvan-Florian DragoșE Vor exista butoane corespunzătoare fiecărei note care vor reda frecvențele unei octave și transmite către speaker. De asemenea, va exista un cittior de card MicroSD care va putea reda muzica de pe cardul corespunzator și se va putea pune pe loop o anumită parte dorită din orice piesă. E posibil să existe limitări hardware
Fingerprint & Passcode Door Lock MIHAI Gh. Andrei LauraA Proiectul consta intr-o incuietoare pentru usa securizata prin amprenta sau passcode. La validarea amprentei identificata prin senzor, LED-ul se va colora in verde, iar servomotorul se va misca in pozitia de usa deschisa. Exista si alternativa introducerii unui passcode pentru primirea accesului. In cazul in care amprenta nu este valida sau codul introdus este incorect, LED-ul se va colora in rosu.
Masurare Puls MISTODINIŞ F. Robert-Alexandru DragoșE Proiectul are ca scop masurarea pulsului unei persoane folosind un senzor si afisarea pulsului pe un ecran.
self-balancing robot NEAGU M.V. Andrei-Constantin LauraA Proiectul are ca scop crearea unui robot care sa se balanseze singur.Acesta va avea 2 roti si va incerca sa se incline constant contra sensului care il atrage spre jos.
Sistem_Udare_Si_Umbra POPA V. Cătălin-Gabriel DragoșE Proiectul are ca scop udarea unei plante la un anumit timp. Sa aiba un buton cu care sa setezi un anumit procent din cantitatea de apa cu care sa uzi, si un led care sa afiseze cand are nevoie de refill. De asemenea o sa vina echipat cu un senzor de lumina pentru a putera pune o “draperie” peste planta in cazul in care este prea intens.
Automatic Door POPESCU C.D. Andreea-Claudia DragoșE Proiectul consta intr-o usa care se va deschide si inchide automat, deblocata cu ajutorul unei cartele rfid. Un led intermitent va confirma starea de functionare, la folosirea cartelei corecte usa se va deschide si led-ul va fi aprins verde, apoi cand persoana va trece prin usa, aceasta se va inchide. Daca se foloseste o cartela gresita becul se va aprinde rosu si se va emite un scurt zgomot.
Sudoku RARINCA G. Ana-Elena LauraA Jocul Sudoku afisat pe un ecran LCD. Inputul este preluat de la un keypad cu mai multe taste. Jucatorul va putea selecta casuta in care completeaza numarul si poate sa si stearga. Cand v a completa corect ii va aparea mesajul “you win”.
Sistem senzori de parcare bi-directionali STĂNESCU I. Gabriel DragoșE Proiectul presupune monitorizarea distantei unui autovehicul fata de unul sau mai multe obstacole, in momentul parcarii. Distanta va fi afisata atat pe un display cat si pe telefon, prin intermediul unui modul wireless
Recording 3 octave piano TIMPURIU R. Mircea DragoșE Proiectul consta in realizarea unui pian cu 8 butoane, cu o gama de 3 octave disponibile, care pe langa posibilitatea de free play, are si functionalitate de inregistrare. O melodie poate fi inregistrata si redata prin intermediul unor butoane de control si a unui buzzer, iar parametri precum tempo-ul si notele vor fi vizibile pe un ecran LCD si modificabile cu ajutorul unor potentiometre.
Arcade Console for DOOM VASILE I. Bogdan-Catalin LauraA Proiectul are ca scop rularea unei variante mai simplificate de DOOM (1993) pe un ecran de 3.5 iinch, controlat printr-o consola cu un joystick arcade si 2 butoane
Tetris VERNA F.Al. Dorian-Alexandru DragoșE Proiectul consta intr-un joc Tetris realizat cu ajutorul unei matrice de LED-uri. Jucatorul trebuie sa aseze piesele care apar in matrice astfel incat aceasta sa nu fie acoperita de ele. Cu cat jucatorul poate sa amane completarea cu piese a spatiului pe care il are la dispozitie, cu atat acesta este mai aproape de a castiga. Jucatorul castiga atunci cand rezista o anumita perioada de timp data de dificultatea jocului. Scorul se afiseaza pe un display, iar dificultatea (viteza, timpul) se regleaza cu ajutorul unui potentiometru. Rasplata pentru castig consta intr-o surpriza data catre jucator prin intermediul unui servomotor.
Sistem de auto-orientare telescop VÎRTAN S.V. Răzvan-Nicolae SebastianG Proiectul propune realizarea unui sistem care să orienteze un telescop de masă după un anumit corp ceresc. Ne vom baza pe o bază de date stocată pe un telefon / laptop, din care vom putea selecta un anumit corp ceresc. Coordonatele corpului ceresc și ale telescopului vor fi transmise prin bluetooth la Arduino, care va face calculele bazat pe inputul de la un giroscop și va reorienta telescopul prin intermediul a 2 motoare pas cu pas.

335CC

Proiect Realizator Asistent Descriere
Sudoku AXINIA D.C. Claudiu-Andrei RobertL Joc Sudoku afisat pe un ecran LCD. Jucatorul va putea selecta din butoane atat pozitionarea pe grila de sudoku, cat si incrementarea si apoi selectarea/stergerea inainte de selectare a unei cifre. In caz de incalcarea unei reguli, se va aprinde un led rosu si va porni un semnal sonor pentru atentionare. In final, in caz de victorie utilizatorul va primi un mesaj de felicitari.
Tanc teleghidat BODOCAN M.H. Cristian-Ştefan RobertL Un tanc senilat cu turela și tun, o sa poată sa meargă față, spate, să se întoarcă pe loc, turela ca se învârte 360 de grade și tun care simulează tragerea prin aprinderea unui led. O sa conțină și o sursa de sonor, vreo 4 motoare sau servo motoare și o sa fie controlat din 2 joystick-uri(deplasare si turela)și un buton(tragere)
Simulare Baraj Automat BORDINCEL I. Andra-Maria NicusorD Un dispozitiv care verifica nivelul apei dintr-un spatiu. Daca nivelul limita este atins(se verifica cu un senzor pentru nivel apa), se porneste un semnal sonor de la buzzer, se activeaza banda de led-uri pe rosu intermitent si se trimite un mesaj pe un modul LCD “nivel apa prea ridicat” (sau ceva de genul) si se cere apasarea butonului de siguranta. Daca butonul este apasat, un servo motor deschide un orificiu de evacuare a apei pana la un nivel de siguranta. Daca butonul nu este apasat in 30 de secunde, se va trimite cu ajutorul unui modul WI-FI un mesaj de informare pe telefonul mobil in care se anunta ca este nevoie de interventia pompierilor.Pentru determinarea nivelului de siguranta al apei voi avea un obiect plutitor si un senzor ultrasonic. Daca obiectul se afla la o distanta de 10cm(sa zicem) fata de acest senzor, nivelul este safe.
etilotest BRÎNZEA C. Gheorghe-Fabian o sa implementez un etilotest care are un senzor de masurarea alcoolului si care o sa afiseze pe un ecran valoarea alcoolului din sange
4 in a row CHIRAC C.T. Andrei NicusorD O sa implementez jocul de 4 in a row clasic, selectia piesei se va face din butoane, iar in momentul in care unul dintre jucatori castiga se va auzi un sunet produs de buzzer. Randul fiecarui jucator este semnalat de leduri RGB, acestea fiind folosite si pentru selectarea culorii cu care vrea sa joace un jucator
Dice Simulator DICULESCU O. David RobertL O versiune digitalizata a clasicului joc de barbut. Cu ajutorul unui accelerometru voi simula “amestecarea” zarurilor, iar in momentul cand nu se mai misca placuta se va afisa pe un display cu 7 segmente numerele generate aleator. Se va putea juca in doua persoane, persoana cu zarul mai mare ( sau cu dubla mai buna) va fi castigatoare.
Cutie de bijuterii muzicala DINA V. Ştefania-Gabriela RobertL O sa realizez o cutie pentru bijuterii muzicala cu deschidere automata cu ajutorul unui senzor de miscare si a unui servomotor. Dupa deschidere aceasta va reda o melodie.
Boxa portabila bluetooth cu display lcd DONCEA C. Ilie-Alexandru NicusorD O boxa cu modul bluetooth care se poate conecta la telefon, iar pe ecranul lcd va fi afisat numele melodiei care rueaza. Melodiile se pot pune de pe telefon via bluetooth.
Weather app GORGOVAN V. Dragoş-Ioan NicusorD Placa inregistreaza date meteo si le trimite catre o aplicatie de pe telefon.
Gardian automat GROSU P.V. Ioana-Alexandra Gardian automat la Poli: O poarta ce se descuie automat dimineata la ora 7:30 si se inchide seara la 8:30 (ora exacta se va calcula cu ajutorul unui modul RTC) sau care mai poate fi deblocata prin rfid, telecomanda sau cod pin introdus la tastatura
Mini sistem de alarma MATEI M.S. Ştefan Mădălin NicusorD Un sistem de alarma ce functioneaza pe baza unui senzor de distanta si o camera. Este impartit in 3 zone logice. In prima zona intre 2 si 4m se coloreaza un led RGB in galben. In a2a zona intre 1 si 2m se trimite un o alarma silentioasa(mesaj) proprietarului si ledul se coloreaza in portocaliu. In a3a zona intre 2cm si 1m se declanseaza o alarma audio prin buzzer, ledul se face rosu, iar camera face un screenshot.
Automatizare irigatie solar POSTOLACHE C. Florin RobertL Sistem de monitorizare a umiditatii din sol si a temperaturii ambientale. In momentul in care nivelul de umiditate este scazut, pamantul va fi automat udat cu apa dintr-un rezervor. Apa din rezervor ajunge in pamant cu ajutorul unei pompe. Pentru a nu exista scurgeri, sistemul de irigare va fi inchis de o electrovalva. Aceasta se va deschide in momentul udarii. In momentul in care temperatura ambientala este foarte ridicata se va activa un buzzer care semnaleaza ca temperatura trebuie scazuta. Toate informatiile despre temperatura si umiditate vor fi de asemenea afisate pe un display.
Detector de fum si temperaturi ridicate cu alarma ROŞU R.P. Adriana-Ştefania NicusorD Pe un lcd se vor afisa temperatura si nivelul de fum inregistrate. Daca nivelul de fum sau temperatura depasesc limitele impuse se va declansa o alarma (buzzer + joc de lumina pe un led rgb). Acesta alarma poate fi oprita prin introducerea unei parole prin intermediul unei tastaturi. Daca parola introdusa e gresita se va afisa un mesaj corespunzator pe lcd.
Crypto tracker STAMATE S. Robert Andrei RobertL Un display care afiseaza preturile de la criptomonedele tale favorite in timp real
Music synthesizer piano STANCIU I. Bianca-Andreea RobertL Implementarea unui pian cu posibilitatea schimbarii suntelor: pian, trompeta si vioara, redarea unei melodii blocand suntetul celorlalte clape(butoane), melodie care poate fi intrerupta apasand pe butonul de stop, cand pianul este on se va aprinde un led, cand este off ledul se va stinge.
Apără Duckadam! STANCIU N. Ioan-Răzvan RobertL In cadrul acestui proiect voi realiza o masa de mini fotbal, ce cuprinde o poarta de fotbal si zona de penalty din cadrul unui teren de fotbal. Poarta va fi aparata de Duckadam, care reprezinta teoretic elicea unui servomotor, elice pe care respectivul jucator de la masa o va putea controla atat prin intermediul unui joystick, cat si de pe un Smartphone cu Android prin intermediul unui Modul Bluetooth HC-05. In ceea ce priveste fotbalistul care va executa penalty-ul, acesta va fi controlat manual prin intermediul unui elastic atasat unui punct fix.
Smart Clothes Selector STROESCU C. Tudor-Ştefan RobertL Aplicatie care genereaza in functie de vreme recomandari de vestimentatie. Pe un lcd se vor afisa temperatura si umiditatea din mediul inconjurator. Va exista o aplicatie pentru android care va permite vizualizarea acestor metrici si care va genera recomandari de vestimentatie bazandu-se pe acestea. Din aplicatia android putem seta o temperatura si un nivel de umiditate maxime admise. In cazul in care se depasesc aceste valori setate se va porni o alarma.
MP3 player de bord TRAŞCĂ V. Robert-Ionuţ RobertL Numele melodiei afisate pe un lcd, butoane de schimbarea melodiei(prev si next), afisarea numarul melodiei curente pe leduri si un buton care mareste volumul sau scade volumul melodiei, si leduri care tin evidenta volumului.

336CC

Proiect Realizator Asistent Descriere
Mood Lamp ALEXANDRU S.R. Andrei-Bogdan SebastianG Ornament cu lumina ambientala pentru birou cu jocuri de lumina, jocuri de lumina pe muzica, +- alte functionalitati
Cutie securizata ALEXANDRU S.R. George-Mădălin SebastianG Cutie securizata care se deschide folosind cifru sau card/cartela RFID. Cifru este introdus folosind un potentiometru asemanator cu sistemul unui seif.
Survival Shooter ANGHEL I. Mihai-Gabriel NicusorD Jocul consta intr-un personaj ce este controlat de un joystick, se poate misca sus-jos, stanga-dreapta impuscand obiecte ce se misca pe verticala (sus →jos).Cand player-ul elimina obiecte, i se mareste punctajul si buzzer-ul va produce un zgomot, altfel punctajul va scadea. La anumite perioade de timp, viteza cu care obiectele vin sau densitatea lor va creste. Personajul va ataca in momentul apasarii unui buton. Anumite informatii legate de joc se vor salva pe un card microSD. Scopul jocului este de a ramane in viata cat mai mult timp si de a acumula un punctaj cat mai mare.
Mood Tracker BALACI M. Alexandra-Daniela SebastianG Mood Tracker care inregistreaza feedback-ul primit (pozitiv, negativ, sau neutru), avand un buzzer care se declanseaza in momentul unui feedback negativ si un ecran lcd pentru afisarea in timp real a rezultatelor
Coin Sorter & Counter (aparat magazin dat voucher) BĂCEANU C. Bianca-Ioana SebastianG Cutie in care mai intai se face logarea cu card-ul (RFID) si ulterior se va baga o anumita suma(contravaloarea cardului). Dupa aceea, utilizatorul va primi un voucher(actionat prin intermediul a doua servo motoare). Cand se extrage voucher-ul, se va aprinde un LED/buzzer pentru semnalizare. Va avea si un LCD pt diverse mesaje, senzori pt sortare monede si senzori pentru recipiente pline monede.
Analog Matrix Multiplier CÎRCEANU Şt. Bogdan-Andrei SebastianG Un grid de rezistori variabili care realizeaza o inmultire dintre un vector 1×2 cu o matrice 2×2 analogic. Valorile din vector sunt reprezentate de o serie de tensiuni care curge prin gridul de rezistori. Conductivitatea fiecarui rezistor reprezinta valorile din matrice. Vectorul rezultat este reprezentat de curentul din coloana de rezistori. Rezultatul va fi afisat pe seriala.
Fuel pump system for I.C.E. CONSTANTIN M. Cristian SebastianG Un motor cu ardere interna nu are nevoie de aceeași cantitate de combustibil din rezervor, astfel am sa simulez alimentarea unui motor cu ardere interna. O sa simulez temperatura motorului si temperatura mediul exterior cu senzori de temperatura care vor dicta comportamentul(PWM) unei pompe de apa care va simula pompa de combustibil. O sa utilizez și un LCD pentru a informa conducătorul cu privire la tipul de amestec produs de sistem(Rich/Lean mixture)
Mini CNC Plotter Machine COROABĂ A. Maria SebastianG
Masinuta cu elice CUNE L. Alexandra-Ioana SebastianG O masinuta ce se va putea deplasa fata-spate printr-o elice atasata la un motor, avand viteza si directia controlate prin bluetooth.
Agro sensors DRAGODAN Al.G. Andrei-Şerban NicusorD Vom masura nivelul de umiditate si aciditate al unui teren agricol folosind un senzor npk si unul de umiditate a solului. In functie de valorile obtinute vom aprinde diferite led-uri in functie de aciditatea sau cat de bazic este terenul si ni se va afisa pe ecran un mesaj cu indicele ph al solului, umiditatea sa si daca are un ph acid, neutru sau bazic.
Bejeweled in Arduino DUŢU Gh.A. Alin Călin NicusorD Implementare hardware a jocului Bejeweled. Jocul consta in a face perechi de cate 3 sau mai multe pietre pretioase pentru a le distruge sau pentru a le colecta. Obiectivul jocului este de a colecta un anumit numar de piese intr-un timp limita. Jocul va avea si functionalitatea de MP3 player alaturi de salvarea progresului la iesire si un leaderboard. Melodiile, nivelele si alte informatii vor fi preluate din cardul Micro SD. Se vor putea adauga melodii si nivele custom.
Joc de memorie controlat prin gesturi FLOREA V. Andrei-Bogdan NicusorD Jocul consta in repetarea unei secvente de directii (stanga, dreapta, sus, jos) prin gesturi. Dificultatea creste pe masura ce secventele sunt reproduse corect. Pe un ecran LCD vor fi afisate informatii utile, precum si un leaderboard cu cele mai bune scoruri obtinute de-a lungul timpului, scoruri preluate de pe un modul de card SD.
Alcool tester GARBUZ O. Cătălin SebastianG Tester care urmeaza sa calculeze nivelul de alcool din aerul expirat si sa afiseze acest nivel pe un ecran LCD. De asemenea la un nivel specificat in cod urmeaza sa se aprinda un led, iar buzzer-ul sa emita un sunet specific. Modulul RFID, va fi utilizat pentru a se controla accesul la tester.
Desk Buddy GHILUSI F. Corina Adriana SebastianG Un robotel multifunctional care se deplaseaza pe birou evitand obstacolele. Pe un ecran lcd controlat de user sunt afisate diferite functionalitati.
Electric Piano IFTIMIE A. Adelin-Cosmin NicusorD Pian ce poate sa redea notele muzicale dintr-o gama; pianul are optiunea de record and play folosindu-se de o banda analizatoare de spectru pentru a afisa ce note muzicale sunt folosite la acel moment.
Alarma cu notificare la distanta LUNGU I. Maria-Teodora SebastianG Alarma ce detecteaza intruziunile si notifica utilizatorul pe telefonul mobil.
Pip-Boy 3000 MENAN S. Yasemin SebastianG O implementare simpla a unui Pip-Boy ce permite vizualizarea inventarului, quest-urilor, si a starii personajului printr-un ecran LCD. Pentru a comuta intre cele trei ferestre se foloseste un buton si pentru a parcurge continutul ferestrelor se folosesc doua potentiometre.
Led Dress MOISĂ N. Irina-Florentina SebastianG O rochie cu LED uri si cu bănci de alimentare cu velcro pe picioare. O să incerc sa decupez banda RGB în LED-uri separate și să le lipesc împreună cu un fir, astfel încât să le pot distanța mai mult și să folosesc mai puține LED-uri.
Sistem de panica MUNTEANU C. Andrei Stefan NicusorD Proiectul consta in construirea unui sistem de panica pe baza detectarii miscarilor apropiate asupra unui obiect precum un seif, o usa sau o poarta. Scopul acestuia este de protejare a anumitor zone/bunuri. Exista trei nivele de avertizare, ultimul nivel declansand sistemul de panica care va trimite sms unei/unor persoane cu locatia curenta, va bloca (daca nu este deja blocat) obiectul caruia i-a fost atasat si va activa o alarma.
Joc Endless Arcade Hopper OSTAHIE-EFTADOPOLOS G.I. Andrei-Marian NicusorD Proiectul ales este un joc, inspirat din “Crossy Road”. Va exista un meniu principal in cadrul caruia se va naviga folosind butoane. Jocul presupune ca player-ul sa avanseze cat mai mult, fara a se lovi de obstacole. Odata ce se porneste jocul, utilizatorul va oferi input folosind niste cartonase ale caror culoare va fi detectata de catre un senzor de culori. Culorile vor determina un anumit comportament in cadrul fluxului principal al jocului (de ex.: verde - jucatorul avanseaza, rosu - jucatorul sta pe loc). In functie de cat de departe ajunge jucatorul, i se va asocia un scor. LCD-ul va fi folosit pentru a afisa partea grafica a jocului. Butoanele vor fi folosite pentru a da comenzi in cadrul meniului. LED-urile si buzzer-ul vor fi folosite pentru a da un fel de feedback utilizatorului (pot indica scorul, game over, un alt eveniment ce a avut loc in joc etc.). Este posibil sa folosesc un card SD pentru a stoca un top al scorurilor anterioare.
Telecomanda infrarosu PANAITESCU F. Iulian NicusorD Proiectul consta intr-o telecomanda cu infrarosu universala implementata folosind arduino; va avea mai multe butoane fiecare dintre ele corespunzand unei comenzi(ex.: volume up/down); cand un buton va fi apasat arduino ii va transmite diodei cu infrarosu semnalul corespunzator codificarii binare a comenzii respective; dioda va emite radiatie conform acelui semnal; odata ajunsa la device-ul destinatie aceasta radiatie este decodificata si se executa comanda.
Parking Sensor PÎRVU I. Ioan-Cristian NicusorD Doi senzori de parcare pe partea stanga si dreapta, cu un sistem de leduri care se aprind in functie de proximitate, un lcd display care sa afiseze grafic distanta fata de obstacol si un buzzer pentru cand distanta este foarte mica
Termostat RADU G. Cristina-Andreea SebastianG Circuit care primește o temperatură și o menține prin pornirea și oprirea unui motor. Pentru modificarea temperaturii de setpoint se introduce o parolă la keypad. Temperatura setată și temperatura actuală sunt afișate pe ecran LCD.
Simon & a mole SANDU V. Ştefania SebastianG Proiectul are ca scop implementarea a doua jocuri: Simon Says si Whack a mole.

343C3

Proiect Realizator Asistent Descriere
Masina controlata bluetooth DRĂGHICESCU M. Adrian-Ioan LauraA Masina controlata prin bluetooth de pe telefon, se poate controla directia, viteza si tipul de avansare (automat sau controlat) care poate merge si in mod automat evitand obstacolele folosind un sezor ultrasonic.

342C3

Proiect Realizator Asistent Descriere
Agregare senzori gradina PETRE V.B. Alexandru SergiuI Agregare de senzori temperatura, umiditate si de lumina din mai multe puncte si centralizare prin wifi.

331AC

Proiect Realizator Asistent Descriere
Chicken Invaders VESPAN Diana-Gabriela AlexV Proiectul are ca scop crearea unei clone a popularului joc din copilărie Chicken Invaders. Jocul presupune distrugerea găinilor malefice care vor să distrugă galaxia. Pentru acest joc sunt necesare un strop de concentrare, dar și niște reflexe bune.
Platforma piscina miniatura BARBU Angelo-Gabriel AlexV O platforma in miniatura din mousse actionata de un motor servo cu rolul de a acoperi o piscina
Fan controller DRAGAN Mihai AlexV Sistem ce variaza viteza de rotatie a unui ventilator in functie de temperatura unui senzor sau permite controlul manual al vitezei folosind un potentiometru.
Step Sequencer DOCAN Iulian Sebastian AlexV Proiectul constă în implementarea unui Step Sequencer ce va produce diverse secvențe de tonuri 8-bit.
Iluminare Interioara cu Banda LED PĂTRAȘCU Ionel CostinS Controlez o Banda Led care va avea mai multe moduri(oprit, pornit, breath, music). Controlul intensitatii si culorii acesteia se va face din potentiometre(1 intensitate, 3 pentru culoare). Modul va fi controalt printr-un buton. Voi mai folosi un lcd i2c pe care voi afisa modul curent.
Camera termala Sara Sorana-Andreea AlexV Proiectul consta în construirea unei camere termale prin conectarea modulului senzorului IR AMG8833 Grid-Eye la un Arduino Mega 2560. Va scana termal fiecare persoana care va trece prin fata senzorului IR și va afisa acest aspect pe LCD-ul cu card SD; va citi temperatura persoanei care tine mana aproape de senzorul ultrasonic și va afișa daca acesta are temperatura mare sau mica pe un LCD standard.

332AB

Proiect Realizator Asistent Descriere
Pong Game COCONU Robert CristiP Pong game: bara laterla controlata cu un joystick, scopul este mentinerea unei mingi cu ajutorul barei inauntrul ecranului. Implementarea setarilor permite reglarea marimea si viteza de miscare a barei, viteza mingii, activarea sau dezactivarea sunetului si schimbarea in modul de joc importriva unui simplu AI.

333AC

Proiect Realizator Asistent Descriere
X si 0 SAVU Oana-Georgiana IoanaM Joc de x si 0 pe un LCD, pozitiile pot fi alese fie cu ajutorul unui Joystik fie prin telefon, care este conectat cu ajutorul unui modul bluthooth. Cand alegem o poztitie va fi redat un sunet, iar cand castiga cineva va fi un sunet mai vesel.

331AA

Proiect Realizator Asistent Descriere
Uși automate UCEANU Valentina-Georgiana NarcisC Doua usi trase de doua motoare. Se detecteaza prezenta in fata sau in spatele usilor pentru a actiona motoarele si a deschide usile. In timpul in care usile sunt deschise, se va emite un semnal sonor pentru atentionare. Va exista, de asemenea, un display lcd care, in functie de partea care activeaza deschiderea usilor, va afisa “Bine ati venit” sau “La revedere”.
Sistem de alarma Tiberiu-Iulian IURCO SergiuI Initial, sistemul este dezactivat pentru a putea permite angajatilor sa intre in cladire. Odata ce a fost apasat butonul de pornire a sistemului, acesta va detecta, cu ajutorul senzorilor plasati in punctul cailor de acces, miscarea si va porni o alarma (buzzer in cazul meu) pentru a pune in alerta situatia neprevazuta. Pentru a putea opri alarma, trebuie introdus un cod (pentru a nu lasa intrusul sa o poate dezactiva de unul singur) stiut numai de catre angajati/ administratorul de sistem. In caz contrar, alarma va suna la nesfarsit. Pentru monitorizarea cailor de acces si localizarea punctului prin care intrusul(intrusii) a patruns, starile acestora vor fi afisate pe un LCD.

333AA

Proiect Realizator Asistent Descriere
Dispenser de mâncare pentru animale MIHAILA Iuliana-Raluca SergiuI Proiectul are ca obiectiv principal ușurarea modului de hrănire a animalelor de companie. Modul în care va fi proiectată accesarea mâncării prevede două scenarii: 1. Animalul de companie apasă pe un buton, acționând servo-motorul, iar utilizatorul primește o notificare pe telefon pentru a fi înștiințat 2. Utilizatorul trimite o comandă de pe telefon, cu ajutorul unui bot, servo-motorul fiind acționat de un server
Sistem Parking VALCIU Razvan Teodor SergiuI Parcare restrctionata de utilizarea cartelelor RFID. tl;dr: Utilizarea cartelelor valide duce la ridicarea barierei

333AB

Proiect Realizator Asistent Descriere
Pulsoximetru PLESCA Natalia SergiuI Proiectarea unui dispozitiv care masoară ritmul cardiac şi nivelul de oxigen din sânge cu transmiterea datelor prin bluetooth, afisarea pe ecran si conectarea unui buzzer
pm/prj2022.txt · Last modified: 2022/06/02 12:12 by robert_mihai.lica
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0