Smart Mirror

Introducere

Proiectul presupune crearea unui Smart Mirror cu mai multe ecrane, pe care vor fi afisate diferite informatii.

Descriere generală

Ecranele vor fi folosite pentru a afisa prognoza meteo, temeperatura (folosind un sezor de temperatura) din camera si melodiile ascultate pe Spotify. Informatiile prezentate vor fi preluate prin intermediului modulului Wi-Fi. Cu ajutorul unui fotorezistor se va ajusta automat luminozitatea ecranelor.

Hardware Design

Nume piesa cantitate
Arduino Uno 1
Breadboard 1
Ecran LCD 1
Modul Wi-Fi 1
Senzor temperatura 1
Fotorezistor 1

Software Design

Biblioteci folosite: 1. SoftwareSerial.h 2. Adafruit_GFX.h 3. Adafruit_ST7735.h 4. SPI.h

Programul se foloseste de un timer pentru a masura temperatura din camera si intensitatea luminii, prin intermediul a doi sezori. Aceste informatii vor fi afisate pe ecranul LCD, unde vor fi actualizate la fiecare secunda. Modulul Wi-Fi este setat sa se conecteze la hotspot-ul telefonului, si incearca apoi sa ceara informatii despre vremea actuala printr-un apel catre openweathermap.org.

Rezultate Obţinute

Rezultatele afisate de catre sezori sunt cele asteptate, insa modului Wi-Fi nu reuseste sa faca fetch datelor, primind eroarea “400 Bad Request”.

Concluzii

Desi nu am reusit sa rezolv problema modulului Wi-Fi, procesul de realizare a proiectului a fost unul foarte interesant. Am avut cateva probleme cu ecranul LCD la inceputul proiectului din cauza unui fir defect, iar procesul de depanare a durat destul de mult timp.

Download

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

pm/prj2022/apredescu/smartmirror.txt · Last modified: 2022/06/02 02:23 by dan_gabriel.ichim
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0