SimpleGameSet

Introducere

Proiectul pune la dispozitia utilizatorilor un set de jocuri simple (actual 2) PlayerVSPlayer. Ideea proiectului a constat in implementarea unui set de jocuri simple PlayerVSPlayer care pot fi folosite pentru a petrece distractiv micile pauze cu prietenii. Implementarea proiectului va fi utila pentru invatarea si intelegerea unor concepte atat pe partea de hardware cat si software. In concluzie acest proiect constituie o baza fundamentala in ceea ce priveste dezvoltarea viitoarelor proiecte.

Descriere generală

Jocul este controlat cu ajutorul a 5 butoane (LEFT, UP, RIGHT, DOWN si OK).

Schema bloc:

Hardware Design

Lista de piese:

  • Arduino UNO
  • LCD nokia 5110
  • Breadbord 400
  • Componente de baza (cablu USB, pini, fire, butoane)
  • Buzzer

Schema Electrica:

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • mediu de dezvoltare : Arduino IDE
  • librării şi surse 3rd-party : Adafruit-GFX-Library si Adafruit-PCD8544-Nokia-5110-LCD-library
  • A fost implementat doar jocul X&0 din cauza lipsei de timp. Ce tine de partea de cod a fost totul relativ usor, citirea input-ului de la butoane pentru mutarea cursorului/sau selectarea celulei (incepe jucatorul X), verificarea daca jocul a luat sfarsit. Partea bonus pe care am implementat-o : flicker ca jucatorul sa-si dea seama in ce casuta se afla si deja sunetele de la buzzer cand incerci sa selectezi o casuta ocupata si cand se termina jocul.

Rezultate Obţinute

Concluzii

Daca sa nu luam in calcul banii cheltuiti pe proiect si faptul ca sa cuprinzi o buna parte din laboratoare in proiect e destul de complicat, a fost totusi o experienta frumoasa si interesanta. Nu am reusit sa fac la maxim ce mi-am pus in plan atat pe partea te soft cat si cea hard, dar o sa incerc in continuare sa il prelucrez!

Download

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

pm/prj2022/sgherman/aschibinschi.txt · Last modified: 2022/05/27 10:29 by artiom.schibinschi
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0