Mașină teleghidată

Introducere

Proiectul presupune crearea unei mașini cu trei roti care poate fi controlata folosind o telecomanda prin intermediul modului bluetooth. Atat masina cat și telecomanda vor dispune fiecare de o placa arduino, un modul bluetooth si un suport pentru baterii. Pe langa acestea, masina va dispune de 2 motoare care folosesc dc, un motor driver si un led, iar telecomanda de un joystick si un buton. Masina va avea future-ul de on/off (cand ledul masinii este rosu e off iar daca becul este verde ma pot folosi de telecomanda) prin apasarea butonului de pe telecomanda.

Descriere generală

In momentul in care se apasa butonul de pe telecomanda, masina va intra in starea on, semnalata de ledul verde. Din acest moment masina va merge inainte,stanga,dreapta in functie de pozitia joystickului. Daca se vrea sa se intre din nou in starea off se apasa butonul de pe telecomanda.

Hardware Design

  • Placa Arduino x 2
  • Led x 1
  • Buton x 1
  • L298N Motor Driver x 1
  • Modul Bluetooth x 1
  • Joystick x 1
  • Dc Motor x2

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
  • librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
  • algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
  • (etapa 3) surse şi funcţii implementate

Am intampinat destul de multe probleme pe partea de soft, deoarece nu am gasit foarte usor libraria pentru modulul acesta de bluetooth adica rf24 ca sa o includ in libraria pt arduino ide. Intr-un final am gasit aici https://github.com/tmrh20/RF24/ libraria si documentatia. Dupa ce mi-am dat seama ca semnalul trebuie trimis sub forma de bytes si cum as putea face mai usor partea de PWM folosind functia map, codul e destul de intuitiv si nu mi-a creat multe probleme.

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Mi-a placut destul de mult sa lucrez la acest proiect, in special ca pentru prima data am vazut ceva cat se poate de functional fizic. De asemena, mi s-a parut foarte interesant ideea aceasta de imbinare intre partea de software si hardware in acelasi timp.

Download

Jurnal

13.05.2022 - mi-au venit piesele necesare proiectului

15.05.2022 - am inceput sa fac o oarecare schema de lucru si sa incerc sa imbin componentele

20.05.2022 - am terminat cu schema electrica

21.05.2022 - am inceput sa scriu codul

23.05.2022 - am terminat insa inca mai aveam cateva bugguri

Bibliografie/Resurse

pm/prj2022/imacovei/masina-teleghidata.txt · Last modified: 2022/05/27 23:10 by andrei.mircea0405
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0