Desk Assistant

Introducere

Prezentarea pe scurt a proiectului vostru:

  • ce face
  • care este scopul lui
  • care a fost ideea de la care aţi pornit
  • de ce credeţi că este util pentru alţii şi pentru voi

Proiectul ajuta utilizatorul sa aiba o experienta placuta cand sta la birou prin afisarea temperaturii din camera, asistenta la reglarea pozitiei scaunului si aprinderea unei lumini ambientale in functie de noapte/zi. Ideea mi-a venit in urma pandemiei care ne-a fortat sa stam cat mai mult in casa respectiv la birou pentru munca/facultate si in urma durerilor de spate pe care le-am dobandit pentru ca stateam prea aproape de monitor si a obosealii din cauza luminii folosite incorect. Cred ca este util pentru persoanele care petrec mult timp la birou deoarece te ajuta sa te concentrezi (nu mai stai sa verifici temperatura pe alte aplicatii/device-uri), lumina se aprinde/stinge automat, si te poate avertiza cand stai prea aproape de ecran.

Descriere generală

Schema bloc a proiectului:

Arduino-ul asteapta date de la senzorul de lumina, senzorul ultrasonic si senzorul de temperatura, si in functie de scenariul in care se afla va afisa informatiile pe ecranul LCD si va aprinde bandal LED.

Hardware Design

Nume Piesa Cantitate
LCD 1602 1
Arduino UNO 1
Potentiometru 1
Rezistenta 220ohm 2
Banda LED 1
Senzor temperatura 1
Senzor ultrasonic 1
Senzor lumina 1

Schema electrica

Schema fizica

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • Mediu de dezvoltare: Arduino IDE
  • librării şi surse 3rd-party: Adafruit_NeoPixel, DHT, LiquidCrystal
  • algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi: display LED

Code

In functia setup() se initializeaza librariile. In functia loop() se verifica distanta fata de utilizator si daca este destula lumina in camera sau nu. Daca este suficienta lumina, banda led ramane stinsa. Altfel, se aprinde, dupa care se verifica distanta. Daca este mai mica de 40cm, inseamna ca persoana sta prea aproape de ecran. Se verifica si daca se afla cineva la birou. Daca nu, banda led ramane stinsa iar pe ecranul lcd se afiseaza informatii despre camera.

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

In urma acestui proiect m-am familiarizat sa lucrez cu Arduino. De asemenea, am invatat cum sa fac “debugging” atunci cand lucrez cu componente electrice si cum sa folosesc statia de lipit. A fost o experienta placuta sa construiesc un proiect de la 0 atat hardware cat si software.

Download

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Export to PDF

pm/prj2022/amocanu/general_led_strip.txt · Last modified: 2022/06/02 14:28 by robert.caplan
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0