Home Alarm System

Autor

Elena LAZĂR

Grupa 331CC

Introducere

Am ales implementarea unei alarme de casa cu un sistem de detectare a miscarii in doi pasi detectand miscarea prin intermediul a doi senzori(unul de proximitate si unul de miscare).

Descriere generală

Sistemul va folosi doi senzori pentru detectie a prezentei, un senzor de miscare si unul de proximitate. Atunci cand se va detecta miscarea unui obiect si alarma este activata, buzzerul va detecta un semnal sonor. Alarma se va activa/dezactiva tastand un PIN cu ajutorul telecomenzii.

Hardware Design

Lista componente:

  • Arduino Uno
  • Breadboard
  • Senzor ultrasonic HC-SR04
  • Senzor prezenta PIR HC-SR501
  • Telecomanda infrarosu
  • Display
  • Led
  • Buzzer

Software Design

Biblioteci utilizate

IRremote - pentru telecomanda

LiquidCrystal_I2C - pentru ecranul LCD

NewPing - pentru masurarea distantei pana la senzor

Structura codului:

Functia setup: Initializez ledul, senzorul pir,buzzerul,telecomanda,ecranul lcd

Functia ultrasonic: Masor distanta de la senzor pana la obiect si daca distanta este mai mica decat 0 pornesc alarma, am utilizat codul din laboratorul cu buzzerul pentru melodia alarmei.

Functia get_pir_data: Detectez miscarea prin intermediul senzorului Pir si daca este detectata aprindem ledul

Functia correctPassword: Daca parola introdusa a fost corecta, in cazul in care nu a fost nicio miscare detectata luam date de la senzorul PIR, daca a fost o miscare detectata luam date de la senzorul ultrasonic si daca miscarea nu persista mai mult de 60 de secunde oprim ledul.

Functia loop: Preluam informatii de la telecomanda, pentru a introduce parola apasam butonul OK,dupa ce a fost apasat introducem parola, daca aceasta este corecta se activeaza alarma, daca nu, putem apasa butonul # pentru a introduce parola din nou.

Rezultate Obţinute

Concluzii

Download

Bibliografie/Resurse

pm/prj2022/sgherman/home_alarm_system.txt · Last modified: 2022/06/01 23:01 by elena.lazar1708
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0