Aparat comanda vocala pentru deschis/inchis usi

Introducere

Dispozitiv adruino ce primeste comenzi vocale pentru inchiderea/deschiderea celor 4 usi de la masina plus portbagaj . Dispozitivul va contine si un senzor pentru distanta pentru a verifica daca portbagajul poate fi deschis. Utilizatorul va putea folosi microfonul de la telefon pentru a trimite comenzi la placuta arduino, de aici comanda va fi identificata si afisata pe ecran.

no img here

Hardware Design

Componente necesare: placuta arduino, breadboard, display LCD, senzor distanta, telefon mobil, modul bluetooth.

no img here

Software Design

Tool-uri folosite: Arduino IDE, Tinkercad(pentru schema hardware), StarUML (pentru descrierea generala a proiectului)

Biblioteci folosite: LiquidCrystal_I2C.h

Implementare: Am initializat 5 variabile cu 2, fiecare reprezentand cate o usa/portbagaj in modul inchis. Conectez telefonul prin bluetooth la modului bluetooth si retin in interiorul aplicatiei 10 comenzi vocale pentru inchis/deschis. In momentul in care spun in microfon una dintre aceste comenzi un mesaj este trimis la arduino care identifica mesajul, verifica daca senzorul de proximitate detecteaza ceva si afisaza pe LCD un mesaj. Variabilele declarate la inceput se modifica in 0 sau 1 in daca usile sunt inchise/deschise.

Rezultate Obţinute

Demo Youtube

no img here no img here

Concluzii

Proiectul a fost interesant si captivant, de la cautarea de idei pana la implementare. Cea mai placuta parte a fost lucrul pe partea hardware de unire al componentelor in vederea obtinerii unui produs finit complet functional. Ca dificultati am intampinat gasirea de piese si invatarea folosirii acestora. Am dobandit pe urma acestui proiect abilitati de folosire a unui microcontroller, al pieselor precum display LCD I2C si modul blootooth, precum si lucrul cu Arduino IDE si cu biblioteci in cadrul acestuia.

Download

Download source code

Jurnal

  • 01 Mai 2022 - Am conectat ecranul la arduino.
  • 14 Mai 2022 - Am conectat modulul bluetooth la arduino si apoi la telefon si am afisat comenzile de la microfon pe display.
  • 30 Mai 2022 - Am conectat senzorul de proximitate la arduino pentru a verifica daca portbagajul poate fi deschis.

Bibliografie/Resurse

Export to PDF

pm/prj2022/sionescu/62.txt · Last modified: 2022/05/31 20:58 by tiberiu.buzera
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0