Mini Consola

Introducere

Am ales sa fac o consola in miniatura cu un joc de tip side scroller incarcat pe aceasta. Display-ul are 1.8” jocul va fi controlat printr-un joystick de PS2.

Jocul are un personaj care se misca la nesfarsit la dreapta si trebuie sa evite obstacole si sa sara pe platforme, mentinand un scor cat mai mare.

Lista Hardware
  • Arduino UNO
  • LCD TFT 1.8” KMR
  • Joystick PS2
  • Jumper wires
Descriere implementare

poza_proiect_tc.jpg

Mai sus este un exemplu de cum arata proiectul. LCD-ul are pinoutul descris in data-sheet si l-am conectat folosind pinii integrati de SPI de pe Arduino. Joystick-ul este legat la 2 pini analogi si 1 digital.

Ecranul foloseste SPI, Joystick-ul foloseste ADC si progresia in timp a jocului este structurata pe intreruperi de 10Hz respectiv 1kHz.

Biblioteca pentru controlul LCD-ului este oferita de Adafruit (Adafruit_GFX si Adafruit_ST7735). Aceasta expune functii de desenare a primitivelor, al textului si control fragmentat al pozei (prin canvases de 1 bit).

exemplu functionalitate.

Punctele se acorda per saritura pentru a incuraja riscul de a sari unde nu trebuie.

pm/prj2023/gpatru/tcondrea_miniconsola.txt · Last modified: 2023/05/20 19:14 by tudor.condrea
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0