Sistem de securizare

 Virgolici Laura Elena

Introducere

Sistemul oferă o soluție eficientă și fiabilă pentru protejarea obiectelor prețioase împotriva furtului sau accesului neautorizat. Componenta centrală a sistemului este o alarmă dotată cu o diodă laser, care va fi fixată pe obiectul ce necesită protecție. Prin utilizarea unui semnal luminos continuu emis de dioda laser, sistemul detectează orice întrerupere a acestui semnal și declanșează o alarmă.

Prin intermediul unei aplicații mobile și a mesajelor Telegram, utilizatorul are posibilitatea de a monitoriza și controla sistemul de la distanță. În cazul în care alarmă se declanșează, utilizatorul primește o notificare instantanee pe telefonul său, asigurându-se astfel că este informat în timp real cu privire la orice potențială amenințare sau incident.

Descriere generală

Pentru inceput, utilizatorul trebuie sa activeze sistemul, de pe telefon, prin trimiterea comenzii “\on”. Alte posibile comenzi sunt “\options”(care afiseaza o lista cu access rapid la toate optiunile), “\help”(care afiseaza un ghid de utilizare), “\off” care inchide sistemul. Odata activat, acesta monitorizeaza valorile intoarse de o fotorezistenta, catre care dioda laser trimite un flux continuu de fotoni.

Cand se detecteaza o scadere brusca a acestei valori(echivalenta cu interuperea semnalului luminos emis), alarma se declanseaza si avertizeaza utilizatorul vizual( prin aprinderea celor doua leduri alternativ) si sonor(prin pornirea buzzerului) cat si printr-o notificare, in caz ca acesta se afla distanta. Alarma va fi ulterior dezactivata prin PIN, iar sistemul reia functionalitateaa.

Hardware Design

Listă de piese : Arduino UNO(sursa de tensiune), NodeMcu Esp8266, Modul dioda laser, Fotorezistenta, Rezistente, Tastatura numerica 1*4, Led-uri, Buzzer.

Software Design

Biblioteci suplimentare: UniversalTelegramBot.h, ESP8266WiFi.h, WiFiClientSecure.h, ArduinoJson.h.

Schema logica:

Rezultate Obţinute

Proiectul implementeaza sistemul in mod functional. Exemplu al fluxului de functionare al aplicatiei:

Concluzii

Download

Cod sursa: source.zip

Bibliografie/Resurse

pm/prj2023/amocanu/sistemalarma.txt · Last modified: 2023/05/25 20:46 by laura.virgolici
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0