Atunci cand acea limita este depasita, alarma se activeaza si buzzer-ul incepe sa scoata un sunet puternic si, in acelasi timp, esti notificat pe telefon de faptul ca alarma a pornit si trebuie sa te duci sa vezi ce se intampla.
Atunci cand se detecteaza ca a fost depasita limita de temperatura, este activat buzzer-ul (verificam din 2 in 2 secunde daca s-a schimbat starea = timer) si este trimis pe telefon un SMS cu valoarea temperaturii si o atentionare.
Final look:
Am ales sa trimit SMS pe telefon folosindu-ma de “https://maker.ifttt.com/” avand 2 event-uri: “room_burning” si “fridge_broken”.
Proiect final:
Inca de cand am testat piesele am descoperit o problema pe care as fi intampinat-o in mod sigur pe parcursul realizarii proiectului. Biblioteca folosita pentru senzorul DHT nu este cea pentru Arduino UNO, in schimb, am folosit biblioteca speciala pentru ESP8266 NodeMCU. Descoperind si rezolvand aceasta problema de acum, inainte de a ma apuca de proiectul propriu-zis, mi-am usurat munca.
Pe langa ideea initiala a proiectului, pana la final, am mai adaugat un buton pentru a putea schimba limita maxima admisa de temperatura si 2 led-uri care m-au ajutat sa vad ce se intampla atunci cand nu este conectat la PC. Led-ul verde este aprins atunci cand a reusit conectarea la WiFi, iar led-ul rosu arata modul in care se afla alarma (stins = mod camera, aprins = mod frigider).
Consider ca am invatat foarte multe lucruri din acest proiect, in special faptul ca nu trebuie sa folosesti neaparat Arduino pentru a avea o experienta pozitiva facand un astfel de proiect. Pe langa asta, am invatat sa nu mai am niciodata incredere in baterii si sa fie chiar primul lucru pe care sa il testez atunci cand proiectul se opreste din a functiona dintr-o data, nu sa pierd 2 zile crezand ca s-a ars regulatorul de tensiune de pe NodeMCU, asa cum imi spunea google-ul.
Hardware:
Software: