Vor fi 5 lucrări de curs pe parcursul întregului semestru, ce vor consta în 4 întrebări grilă, cu unul sau mai multe variante de răspuns, lucrări ce vă vor ajuta în pregătirea pentru examenului final teoretic. Lucrările se vor da la inceputul orei de curs, vor dura 4 minute si vor fi disponibile pe meta-cursul USO, conform planificării:
Pentru seria CA, lucrarile 2 si 3 se vor da pe data de 21 Noiembrie 2023, iar lucrarile 4 si 5 pe data de 9 Ianuarie 2024.
Punctajul total care poate fi obținut de la curs este de 2.5 puncte și este compus din:
Semestrul acesta sunt în total 12 laboratoare la USO, fiecare laborator va fi notat cu o notă între 1 și 11 în funcție de implicarea studentului. Punctajul pentru laborator se obține adunând toate notele de la laborator și împărțind la 12. Tot ce este peste 10 se trunchiază la 10. Laboratorul valorează în total 1p din nota finală.
Examenul grilă final valorează 2.5 puncte din nota finală și este susținut în sesiune.
Examenul conține 44 de întrebări grilă fie cu o singură variantă de răspuns corectă fie mai multe. Se precizează în cadrul întrebării numărul de răspunsuri corecte. Fiecare întrebare valorează 1 punct, pentru un total de 44 de puncte. Nota pe examenul grilă final se află împărțind punctajul la 4; ce este peste nota 10 se trunchiază.
Examenul grilă final acoperă întreaga materie de curs, așa cum este prezentată în suportul de curs. Se va desfășura pe platforma Moodle și va dura 40 de minute.
Puteți naviga înainte și înapoi în lista de întrebări în timpul examenului.
Nu vom publica variantele de subiecte pentru examen. Nu veți putea vedea răspunsurile voastre corecte / greșite. Puteți marca întrebări pentru a fi verificate de echipă.
Examenul este individual. Nu aveți voie cu acces la nici un material pe parcursul desfășurării examenului grilă final. Puteți folosi foi albe sau o fereastră de editor pentru notițe. Tentativele de copiere sau fraudare prin orice mijloc se penalizează cu eliminarea din examen.
Se primește punctaj pozitiv pentru fiecare răspuns corect și punctaj negativ pentru răspunsuri greșite, astfel:
1/număr_răspunsuri_corecte
; aceasta înseamnă:-0.5
puncte; punctajul negativ cumulează.De exemplu, fie o întrebare cu 7 variante de răspuns, dintre care 3 corecte. Funcție de răspunsurile oferite, rezultă punctajele:
2*0.33 = 0.66 puncte
2*0.33-0.5 = 0.16 puncte
1*0.33 - 2*0.5 = -0.66 puncte
3*(-0.5) = -1.5 puncte
Dacă la o întrebare nu se alege nici o variantă de răspuns sau dacă se optează pentru varianta Nu știu/Nu răspund
, acea întrebare va primi 0 puncte (nu se scade, nu se adună).
Dacă se obține punctaj negativ la examenul grilă final, punctajul/nota va fi 0 (zero).
Fiecare student va participa la examenul final planificat pentru grupa sa. Dacă nu poate participa din motive întemeiate, va trimite un e-mail titularului de curs cu subiectul [USO] Participare examen final - NUME Prenume, Grupa
, de exemplu [USO] Participare examen final - POPESCU Ana, 313CD
și va preciza motivele. I se va semnala o altă dată de participare.
Studenții care refac materia pot veni la examen la orice dată doresc. Sunt rugați să trimită un e-mail cu data la care doresc să participe lui Andrei David cu subiectul [USO] Participare examen final - NUME Prenume, Grupa
, de exemplu [USO] Participare examen final - MUNTEANU Ionuț, 324CA
în care să precizeze data de examen când dorește să participe.
Există două teste pentru verificarea abilităților practice dobândite. Cele două teste valorează, împreună, 3.5 puncte din nota finală.
Pentru cele două teste aveți voie cu acces la orice formă de documentație necolaborativă atât în format fizic cât și electronic și online. Puteți parcurge cartea de USO, cursuri, laboratoare, puteți căuta pe Internet. Nu aveți voie să discutați cu colegii sau să folosiți forme interactive de comunicare/colaborare pe Internet: chat, întrebări pe StackOverflow, IRC, Google Docs sau altele. Mai pe scurt, puteți accesa resursele de pe Internet în mod “read-only”.
Examenul este individual. Tentativele de copiere sau fraudare prin orice mijloc se penalizează cu eliminarea din examen.
Nu vom publica variantele de subiecte pentru examen.
Se desfășoară pe data de 25 noiembrie 2023. Durează 50 de minute și valorează 1 punct din nota finală. Acoperă materia din primele 7 laboratoare.
Se desfășoară în sesiune. Valorează 2.5 puncte din nota finală. Acoperă materia din toate laboratoarele.
Examenul practic final durează 100 de minute. Trebuie să obțineți minim 5 din 10 puncte la examenul practic final. Un punctaj mai mic atrage după sine restanță, cu posibilitatea de refacere în sesiunea de restanță din septembrie.
Temele valorează 3 puncte din nota finală.
Temele se vor rezolva doar în mașina virtuală. Nu este permisă alterarea în niciun fel a mașinii virtuale decât dacă cerința temei permite o astfel de modificare.
Sunt 4 teme. Tema 0 valorează 0.2 puncte, tema 1 valorează 0.8 puncte, iar temele 2, 3 valorează 1 punct fiecare. Temele pot avea subiecte bonus pentru obținerea unui punctaj mai mare.
Punctajul total al temelor se trunchiază la 3 puncte.