Anunțuri

26 august 2020: Vă mulțumim pentru participarea la materia de Sisteme de Operare din cadrul anului școlar 2019-2020! Catalogul online de SO a fost actualizat cu notele finale, note care vor ajunge în catalogul oficial al facultății/universității. Vă rugăm să acordați timp să vă uitați peste catalogul online de SO. Dacă există erori sau probleme legate de nota finală, trimiteți un email către Răzvan Deaconescu cu formatul [SO][Catalog] - NUME Prenume - Notă finală. Menționăm faptul că nota la examen nu se poate contesta.

25 august 2020: Reamintim că mâine, 26 August, este a doua zi din examenul de restanță/mărire la SO.

În prealabil pentru pregătirea examenului, puteți să urmăriți simularea examenului din vară.

Discuțiile vor porni de la o serie de întrebări publice pe care le găsiți aici.

Asigurați-vă că sunteți punctuali pentru intervalul orar în care ați fost înscriși pe repartizare. Canalele de Microsoft Teams în care se va desfășura examenul au un nume după formatul “Examen - August 2020 - Echipa X”.

Modul de desfășurare al examenului este descris într-un anunț precedent, pe data de 22 August 2020.

25 august 2020: Reamintim că mâine, 25 August, este prima zi din examenul de restanță/mărire la SO.

În cazul în care vă pică internetul sau curentul şi nu puteţi da examen, nici măcar de pe telefon (deoarece reţeaua de 3G/4G nu permite), puteţi să-mi trimiteţi un email către Dragoș Costea după ce revine curentul şi internetul sau daţi un mesaj la numărul 0727057532 astfel încât să vă reprogramăm în următoarea zi pe 26 August.

În prealabil pentru pregătirea examenului, puteți să urmăriți simularea examenului din vară.

Discuțiile vor porni de la o serie de întrebări publice pe care le găsiți aici.

Asigurați-vă că sunteți punctuali pentru intervalul orar în care ați fost înscriși pe repartizare. Canalele de Microsoft Teams în care se va desfășura examenul au un nume după formatul “Examen - August 2020 - Echipa X”.

Modul de desfășurare al examenului este descris într-un anunț precedent, pe data de 22 August 2020.

22 august 2020: Găsiți aici repartizarea pentru examenul oral de SO pentru sesiunea din august 2020.

Reamintim faptul că fiecare dintre studenți va fi evaluat la fel, indiferent de seria din care acesta face parte, și de aproximativ aceleași echipe de evaluatori. Nu va conta cu cine a făcut fiecare cursul sau laboratorul. 

Dacă nu vă aflați pe repartizare, trimiteți un email către Dragoș Costea cu subiectul: [Examen][Repartizare] NUME Prenume - Înscriere, ex. [Examen][Repartizare] POPESCU Alexandra - Înscriere.

Dacă aveți motive întemeiate pentru care nu puteți ajunge în intervalul în care ați fost repartizați, trimiteți un email către Dragoș Costea după formatul: [Examen][Repartizare] NUME Prenume - Schimbare interval, cu intervalele orare în care sunteți disponibili precum și motivul asociat. Intervalele orare în care examenul de SO va avea loc se găsesc aici.

Precizăm că motivul: “am făcut cursul la seria CC deși sunt înscris la seria CB” nu este unul întemeiat, deoarece nu influențează modul de notare.

Modul în care se va desfăşura examenul este în felul următor: Fiecare student va intra în meeting-ul/call-ul asociat echipei din care face parte, cu 1-2 minute înainte de ora specificată din repartizare. Observaţi că în lista asociată de canale de pe Microsoft Teams, există 3 noi canale cu numele: Examen - August 2020 - Echipa X, exemplu: Examen - August 2020 - Echipa 1.

Evaluatorii din fiecare echipă vor porni un meeting/call de la 8:50, pe fiecare canal. Voi (studenţii), va trebui să vă asiguraţi că sunteţi “intraţi” în meeting/call cu 1-2 minute înainte de intervalul vostru alocat. La începutul examenului/intervalului alocat, va trebui să aveţi la îndemână un act de identitate şi camera video disponibilă pentru a vă valida identitatea. Pentru a asigura o decurgere bună a examenului pe toată durata celor 2 ore, vă rugăm să fiţi punctuali. Să vă asiguraţi că aţi parcurs şi Ghidul Studentului în prealabil.

Exemplu de desfăşurare: Alexandra are examenul la ora 9:45 şi a fost repartizată în Echipa 3.

 • 9:43 - Alexandra intră în meeting-ul/call-ul de pe canalul Examen - August 2020 - Echipa 3.
 • 9:44 - Alexandra se asigură că are microfonul oprit, camera video pornită şi un act de identitate la îndemână.
 • 9:45 - Evaluatorii îi vor cere Alexandrei să arate actul de identitate ca să-şi confirme identitatea. Alexandra poate să-şi pornească microfonul.
 • 9:46 - Alexandra dă examen.
 • 9:58 - Alexandra află nota la examen.

22 august 2020: Datele de examen de SO pentru sesiunea din toamnă, august 2020, sunt:

 • marți, 25 august 2020, 9-11.
 • miercuri, 26 august 2020, 9-11.

Examenul de SO din această sesiune se va desfășura online, la fel ca cel din sesiunea de vară. Modul de examinare va fi asemănător unui examen oral sau al unui interviu. Vom folosi Microsoft Teams ca mediu de comunicare.

Examenul de SO va consta într-un call / interviu de 15 minute cu doi supraveghetori. În decursul acestui examen oral, studentul va fi rugat să răspundă la câteva întrebări din materia de SO adresate de către supraveghetori. Răspunsurile date de către student la întrebarile supraveghetorilor vor fi evaluate cu un punctaj. Nota obținută în cadrul examenului va fi suma punctajelor obținute la toate întrebările. În timpul examenului veți putea consulta orice material scris sau online. Nu este permisă comunicarea, fie fizică, fie online (Messenger, Instagram, WhatsApp etc.) cu alte persoane în afară de supraveghetori în timpul examenului.

Precizăm că va trebui să aveți la dispoziție, în timpul examenului, o cameră video pentru a vă confirma identitatea, împreună cu un act de identitate. Dacă există situații obiective în care nu veți avea o cameră video în timpul examenului, trimiteți un e-mail către Dragoș Costea cu subiectul: [SO][Examen] Cameră video: Prenume NUME, grupă, de exemplu [SO][Examen] Cameră video: Alexandra POPESCU, 332CB.

Informații adiționale puteți găsi în paginile wiki: examen şi notare, asociate examenului.

Vom reveni curând cu informații concrete legate de planificarea slot-urilor pentru fiecare student și un exemplu de desfășurare.

9 iunie 2020: Vă mulțumim pentru feedback-ul de examen pe care ni l-ați transmis! Echipa de SO a făcut o prelucrare a feedback-ului aici. Prelucrarea presupune extragerea ideilor comune sau mai deosebite din fiecare feedback. Această prelucrare nu conține absolut toate ideile, pentru a nu încuraja o atitudine distructivă în scrierea unui feedback. Cu toate acestea, întregul feedback “brut” a fost recepționat de către echipă.

29 mai 2020: Vă rugăm să ne acordați 5 minute prin a completa formularul de feedback pe Moodle despre examenul oral de SO.

Aveți ocazia să ne spuneți părerile voastre despre corectitudinea evaluării, dificultatea întrebărilor și să vă revărsați frustrările, în cazul în care există. Formularul de feedback este deschis până duminică, 31 mai, 23:55. Formularul este, bineînțeles, anonim.

29 mai 2020: Găsiți în catalog notele finale la SO. Dacă sunt orice fel de probleme cu notele, vă rugăm să trimiteți până cel târziu luni, 1 iunie 2020, ora 20:00, un e-mail privat cu subiectul [SO] Examen - NUME Prenume, grupă (de exemplu [SO] Examen - POPESCU Ana - 334CB) astfel:

 • studenții de la 3CA: lui Alexandru Radovici
 • studenții de la 3CB: lui Mihai Carabaș
 • studenții de la 3CC și Alții: lui Răzvan Deaconescu

26 mai 2020: Modul în care se va desfăşura examenul de mâine şi în următoarele două zile este în felul următor: Fiecare student va intra în meeting-ul/call-ul asociat echipei din care face parte, cu 1-2 minute înainte de ora specificată din repartizare. Observaţi că în lista asociată de canale de pe Microsoft Teams, există 12 noi canale cu numele: Examen - Echipa X, exemplu: Examen - Echipa 1.

Evaluatorii din fiecare echipă vor porni un meeting/call de la 8:50, pe fiecare canal. Voi (studenţii), va trebui să vă asiguraţi că sunteţi “intraţi” în meeting/call cu 1-2 minute înainte de intervalul vostru alocat. La începutul examenului/intervalului alocat, va trebui să aveţi la îndemână un act de identiate şi camera video disponibilă pentru a vă valida identitatea. Pentru a asigura o decurgere bună a examenului pe toată durata celor 4-5 ore, vă rugăm să fiţi punctuali. Să vă asiguraţi că aţi parcurs şi Ghidul Studentului în prealabil.

Exemplu de desfăşurare: Ana are examenul la ora 9:45 şi a fost repartizată în Echipa 3.

 • 9:43 - Ana intră în meeting-ul/call-ul de pe canalul Examen - Echipa 3.
 • 9:44 - Ana se asigură că are microfonul oprit, camera video pornită şi un act de identitate la îndemână.
 • 9:45 - Evaluatorii îi vor cere Anei să arate actul de identitate ca să-şi confirme identitatea. Ana poate să-şi pornească microfonul.
 • 9:46 - Ana dă examen.
 • 9:58 - Ana află nota la examen.

25 mai 2020: Repartizarea de acum este în forma finală. În pregătirea examenului, asigurați-vă că ați parcurs și Ghidul Studentului. Vom reveni și cu alte informații în zilele următoare.

24 mai 2020: Pentru a acomoda cererile de schimbare de interval pe care le-am primit în ultimele 24 de ore, am modificat repartizarea.

Vă rog să vă uitați din nou pe repartizare, deoarece intervalul de examen a fost modificat inclusiv pentru o parte dintre voi care nu au trimis email. În general, am încercat ca orice modificare de interval să fie cu maxim 30 de minute mai târziu față de repartizarea inițială.

Dacă există și alte cereri de schimbare de interval, vă rog să le trimiteți către Dragoș Costea până astăzi, 24 Mai 2020, 23:55, cu formatul [Examen][Repartizare] NUME Prenume - Schimbare interval.

23 mai 2020: Găsiți aici repartizarea pentru examenul oral de SO.

Reamintim faptul că fiecare dintre studenți va fi evaluat la fel, indiferent de seria din care acesta face parte, și de aproximativ aceleași echipe de evaluatori. Nu va conta cu cine a făcut fiecare cursul sau laboratorul. 

Dacă nu vă aflați pe repartizare, trimiteți un email către Dragoș Costea cu subiectul: [Examen][Repartizare] NUME Prenume - Înscriere, ex. [Examen][Repartizare] POPESCU Ana - Înscriere.

Dacă aveți motive întemeiate pentru care nu puteți ajunge în intervalul în care ați fost repartizați, trimiteți un email către Dragoș Costea după formatul: [Examen][Repartizare] NUME Prenume - Schimbare interval, cu intervalele orare în care sunteți disponibili precum și motivul asociat. Intervalele orare în care examenul de SO va avea loc se găsesc aici.

Precizăm că motivul: “am făcut cursul la seria CC deși sunt înscris la seria CB” nu este unul întemeiat, deoarece nu influențează modul de notare.

22 mai 2020: Am publicat pe pagina de wiki aferentă un ghid pentru studenți al examenului de SO și lista de întrebări de la care vom porni discuția pe parcursul examenului.

20 mai 2020: Datele de examen de SO pentru sesiunea mai 2020 sunt:

 • marți, 26 mai 2020, 9-11 și 12-14, seria 3CC.
 • miercuri, 27 mai 2020, 9-11 și 12-14, seria 3CA.
 • joi, 28 mai 2020, 9-11 și 12-14, seria 3CB.

Având în vedere situația din acest an, examenul de SO din această sesiune se va desfășura exclusiv online. Modul de examinare va fi asemănător unui examen oral sau al unui interviu. Vom folosi Microsoft Teams ca mediu de comunicare.

Examenul de SO va consta într-un call / interviu de 15 minute cu doi supraveghetori. În decursul acestui examen oral, studentul va fi rugat să răspundă la câteva întrebări din materia de SO adresate de către supraveghetori. Răspunsurile date de către student la întrebarile supraveghetorilor vor fi evaluate cu un punctaj. Nota obținută în cadrul examenului va fi suma punctajelor obținute la toate întrebările. În timpul examenului veți putea consulta orice material scris sau online. Nu este permisă comunicarea, fie fizică, fie online (Messenger, Instagram, WhatsApp etc.) cu alte persoane în afară de supraveghetori în timpul examenului.

Echipa de SO va organiza o sesiune de simulare cu 8 studenți, sâmbătă, 23 mai 2020, unde ceilalți studenți vor putea participa ca public.

Precizăm că va trebui să aveți la dispoziție, în timpul examenului, o cameră video pentru a vă confirma identitatea, împreună cu un act de identitate. Dacă există situații obiective în care nu veți avea o cameră video în timpul examenului, trimiteți un e-mail către Dragoș (dragosflorincostea@gmail.com) cu subiectul: [SO][Examen] Cameră video: Prenume NUME, grupă, de exemplu [SO][Examen] Cameră video: Ana POPESCU, 332CB.

Informații adiționale puteți găsi în paginile wiki: examen şi notare, asociate examenului.

Vom reveni cu informații concrete legate de planificarea slot-urilor pentru fiecare student în cele 3 zile menționate anterior. Vom reveni de asemenea cu ora exactă când se va desfășura simularea examenului de SO.

20 mai 2020: Notele pentru lucrarea 4 au fost trecute în catalog, iar răspunsurile de referință le găsiți pe wiki. Vă rugăm să le consultați înainte de trimiterea unei eventuale cereri de recorectare.

Cererile de recorectare se vor trimite până joi, 21 mai 2020, ora 18.00, către Veronica Radu (cu subiectul [SO][Lucrare X] PrenumeNUME - grupa), conform regulamentului.

18 mai 2020: Găsiți pe Moodle, pe instanța de curs de SO aferentă fiecăre serii (CA, CB, CC) testul grilă online pentru cursul 18: Networking în sistemul de operare.

Testul are 5 întrebări grilă. Fiecare întrebare grilă are 4 răspunsuri din care unul singur este corect. Testul durează 10 minute din momentul în care este pornit. Veți primi nota pe test imediat după submiterea răspunsurilor. Nu vi se va transmite răspunsul corect, puteți discuta întrebările la curs.

Testul este activ până joi, 21 mai 2020, ora 23:00. Este ultimul test online.

13 mai 2020: Găsiți pe Moodle, pe instanța de curs de SO aferentă fiecăre serii (CA, CB, CC) testul grilă online pentru cursul 17: Implementarea sistemelor de fișiere.

Testul are 5 întrebări grilă. Fiecare întrebare grilă are 4 răspunsuri din care unul singur este corect. Testul durează 10 minute din momentul în care este pornit. Veți primi nota pe test imediat după submiterea răspunsurilor. Nu vi se va transmite răspunsul corect, puteți discuta întrebările la curs.

Testul este activ până marți, 19 mai 2020, ora 23:00.

12 mai 2020: Ne apropiem de finalizarea semestrului de SO. Așa cum am precizat și în calendar, în această perioadă avem următoarele activități:

 • laboratorul 11: Operații I/O avansate (Linux) are loc în perioada 11-15 mai 2020
 • laboratorul 12: Implementarea sistemelor de fișiere are loc în perioada 18-22 mai 2020
 • tema 5: Server web asincron are ca termen duminică, 17 mai 2020, ora 23:55
 • cursul 18: Networking în sistemul de operare are loc, respectiv
  • seria CA: luni, 18 mai 2020, 14:00 - 16:00
  • seria CB: joi, 14 mai 2020, 08:00 - 10:00
  • seria CC: miercuri, 13 mai 2020, 18:00 - 20:00
 • cursul 19: Analiza performanței are loc, respectiv:
  • seria CA: marți, 19 mai 2020, 08:00 - 10:00
  • seria CB: miercuri, 20 mai 2020, 08:00 - 10:00
  • seria CC: miercuri, 20 mai 2020, 18:00 - 20:00
 • lucrarea 4 de curs are loc la începutul cursului 18
 • termenul final de trimitere a temelor este joi, 21 mai 2020, ora 23:55
 • vor mai fi două teste de curs online: una după cursul 17 și una după cursul 18

Examenul final de SO va fi examen oralși va avea loc în datele de mai jos. Studenții care refac disciplina vor fi repartizați în una dintre date. Vom reveni cu detalii de organizare și planificare:

 • marți, 26 mai 2020, seria 3CC
 • miercuri, 27 mai 2020, seria 3CA
 • joi, 28 mai 2020, seria 3CB

În această perioadă (11-22 mai 2020) este deschis formularul de feedback, pe instanța de curs a fiecărei serii pe curs.pub.ro. Vă rugăm să-l completați. Ne ajută să îmbunătățim desfășurarea materiei pe viitor.

11 mai 2020: Lucrarea 4 de curs se va desfășura online, pe platforma Moodle a meta-cursului astfel:

 • luni, 18 mai 2020, seria CA + alții, 14:00 - 08:10
 • joi, 14 mai 2020, seria CB + alții, 08:00 - 08:10
 • miercuri, 13 mai 2020, seria CC + alții, 18:00 - 18:10

Lucrarea va dura 10 minute și va avea 3 întrebări care acoperă cursurile  13, 14, 15, 16 și 17, conform regulamentului . Pentru lucrarea 4 de curs, întrebările vor avea răspuns liber. Pentru accesul la întrebări, aveți nevoie de o parolă de acces pe care o va da titularul de curs prin intermediul platformei Microsoft Teams. Conform regulamentului , fiecare student participă la lucrare la seria din care face parte.

11 mai 2020: Pentru a îmbunătăți cursul de SO, componentele sale și modul de desfășurare, ne sunt foarte utile opiniile voastre. Pentru aceasta, vă rugăm să accesați și completați formularul de feedback de pe site-ul cs.curs.pub.ro. Trebuie să fiți autentificați și înrolați în cadrul cursului.

Formularul este anonim și este activ în perioada 11-22 mai 2020. Rezultatele vor fi vizibile în cadrul echipei cursului doar după încheierea sesiunii. Formularul de feedback este disponibil începând cu 11 mai 2020. Este accesibil la link-ul “Formular feedback” a paginii principale a cursului de SO al seriei voastre pe curs.pub.ro. Nu este în meta-cursul disponibil tuturor seriilor.

Vă invităm să evaluați activitatea echipei de SO și să precizați punctele tari și punctele slabe și sugestiile voastre de îmbunătățire a disciplinei. Feedback-ul vostru ne ajută să creștem calitatea materiei în anii următori și să îmbunătățim disciplinele pe care le veți face în continuare.

Vom publica după sesiune analiza feedback-ului vostru.

Ne interesează în special:

 • Ce nu v-a plăcut și ce credeți că nu a mers bine?
 • De ce nu v-a plăcut și de ce credeți că nu a mers bine?
 • Ce ar trebuie să facem ca lucrurile să fie plăcute și să meargă bine?

Vă mulțumim!

8 mai 2020: Găsiți pe Moodle, pe instanța de curs de SO aferentă fiecăre serii (CA, CB, CC) testul grilă online pentru cursul 15: Dispozitive de intrare/ieșire.

Testul are 5 întrebări grilă. Fiecare întrebare grilă are 4 răspunsuri din care unul singur este corect. Testul durează 10 minute din momentul în care este pornit. Veți primi nota pe test imediat după submiterea răspunsurilor. Nu vi se va transmite răspunsul corect, puteți discuta întrebările la curs.

Testul este activ până miercuri, 13 mai 2020, ora 23:00.

8 mai 2020: Așa cum am discutat și cu reprezentanții seriilor voastre, examenul final de SO va avea loc:

 • marți, 26 mai 2020, seria 3CC
 • miercuri, 27 mai 2020, seria 3CA
 • joi, 28 mai 2020, seria 3CB

Există niște șanse foarte mici de ajustare a acestor date în cazul suprapunerii cu alte examene pentru a evita încărcarea platformelor de evaluare. Rămâne să fie analizate aceste lucruri săptămâna viitoare. Săptămâna viitoare datele vor fi bătute în cuie.

Examenul va fi examen oral. Vom reveni cu detalii legate de desfășurarea sa.

4 mai 2020: Găsiți pe Moodle, pe instanța de curs de SO aferentă fiecăre serii (CA, CB, CC) testul grilă online pentru cursul 14: Sincronizare.

Testul are 5 întrebări grilă. Fiecare întrebare grilă are 4 răspunsuri din care unul singur este corect. Testul durează 10 minute din momentul în care este pornit. Veți primi nota pe test imediat după submiterea răspunsurilor. Nu vi se va transmite răspunsul corect, puteți discuta întrebările la curs.

Testul este activ până luni, 11 mai 2020, ora 23:00.

29 aprilie 2020: Așa cum avem indicat în calendar, nu se vor ține laboratoare în perioada miercuri, 29 aprilie - vineri, 1 mai 2020. Programul cursurilor nu este afectat.

24 aprilie 2020: Notele pentru lucrarea 3 au fost trecute în catalog, iar răspunsurile de referință le găsiți pe wiki. Vă rugăm să le consultați înainte de trimiterea unei eventuale cereri de recorectare.

Cererile de recorectare se vor trimite până miercuri, 29 aprilie 2020, ora 23:55, către Veronica Radu (cu subiectul [SO][Lucrare X] PrenumeNUME - grupa), conform regulamentului.

24 aprilie 2020: Găsiți pe Moodle, pe instanța de curs de SO aferentă fiecăre serii (CA, CB, CC) testul grilă online pentru cursul 13: Fire de execuție. Sincronizare.

Testul are 5 întrebări grilă. Fiecare întrebare grilă are 4 răspunsuri din care unul singur este corect. Testul durează 10 minute din momentul în care este pornit. Veți primi nota pe test imediat după submiterea răspunsurilor. Nu vi se va transmite răspunsul corect, puteți discuta întrebările la curs.

Testul este activ până joi, 30 aprilie 2020, ora 23:00.

13 aprilie 2020: Așa cum avem indicat în calendar, în preajma sărbătorilor de Paște, nu vor fi ținute laboratoare în intervalul miercuri, 15 aprilie 2020 - marți, 21 aprilie 2020. Nu vor fi ținute cursuri în perioada joi, 16 aprilie 2020 - duminică, 26 aprilie 2020, inclusiv cursul de miercuri, 15 aprilie 2020, 18-20, 3CC.

În această perioadă NU vom ține 2 instanțe de curs pentru fiecare serie. Adică NU vom ține cursuri:

 • miercuri, 15 aprilie 2020, 18-20, 3CC
 • joi, 16 aprilie 2020, 8-10, 3CB
 • luni, 20 aprilie 2020, 14-16, 3CA
 • marți, 21 aprilie 2020, 8-10, 3CA
 • miercuri, 22 aprilie 2020, 8-10, 3CB
 • miercuri, 22 aprilie 2020, 18-20, 3CC

Sărbători fericite și mini-vacanță odihnitoare!

12 aprilie 2020: Găsiți pe Moodle, pe instanța de curs de SO aferentă fiecăre serii (CA, CB, CC) testul grilă online pentru cursul 12: Fire de execuție.

Testul are 5 întrebări grilă. Fiecare întrebare grilă are 4 răspunsuri din care unul singur este corect. Testul durează 10 minute din momentul în care este pornit. Veți primi nota pe test imediat după submiterea răspunsurilor. Nu vi se va transmite răspunsul corect, puteți discuta întrebările la curs.

Testul este activ până miercuri, 22 aprilie 2020, ora 23:00.

10 aprilie 2020: Găsiți pe Moodle, pe instanța de curs de SO aferentă fiecăre serii (CA, CB, CC) testul grilă online pentru cursul 11: Securitatea memoriei.

Testul are 5 întrebări grilă. Fiecare întrebare grilă are 4 răspunsuri din care unul singur este corect. Testul durează 10 minute din momentul în care este pornit. Veți primi nota pe test imediat după submiterea răspunsurilor. Nu vi se va transmite răspunsul corect, puteți discuta întrebările la curs.

Testul este activ până joi, 16 aprilie 2020, ora 23:00.

8 aprilie 2020: Lucrarea 3 de curs se va desfășura online, pe platforma Moodle a meta-cursului astfel:

 • 13 aprilie 2020, seria CA + alții, 14:00 - 14:10
 • 15 aprilie 2020, seria CB + alții, 08:00 - 08:10
 • 13 aprilie 2020, seria CC + alții, 18:00 - 18:10.

Lucrarea va dura 10 minute și va avea 3 întrebări care acoperă cursurile 9, 10, 11 și 12, conform regulamentului. Pentru lucrarea 3 de curs, întrebările vor avea răspuns liber. Pentru accesul la întrebări, aveți nevoie de o parolă de acces pe care o va da titularul de curs prin intermediul platformei Microsoft Teams. Conform regulamentului, fiecare student participă la lucrare la seria din care face parte.

4 aprilie 2020: Notele pentru lucrarea 2 au fost trecute în catalog, iar răspunsurile de referință le găsiți pe wiki. Vă rugăm să le consultați înainte de trimiterea unei eventuale cereri de recorectare. Cererile de recorectare se vor trimite până miercuri, 8 aprilie 2020, ora 23:00, către Veronica Radu (cu subiectul [SO][Lucrare X] Prenume NUME - grupa), conform regulamentului.

3 aprilie 2020: Găsiți pe Moodle, pe instanța de curs de SO aferentă fiecăre serii (CA, CB, CC) testul grilă online pentru cursul 10: Analiza executabilelor și proceselor.

Testul are 5 întrebări grilă. Fiecare întrebare grilă are 4 răspunsuri din care unul singur este corect. Testul durează 10 minute din momentul în care este pornit. Veți primi nota pe test imediat după submiterea răspunsurilor. Nu vi se va transmite răspunsul corect, puteți discuta întrebările la curs.

Testul este activ până vineri, 10 aprilie 2020, ora 23:00.

Have fun!

26 martie 2020: Găsiți pe Moodle, pe instanța de curs de SO aferentă fiecăre serii (CA, CB, CC) testul grilă online pentru cursul 9: Memoria virtuală.

Testul are 5 întrebări grilă. Fiecare întrebare grilă are 4 răspunsuri din care unul singur este corect. Testul durează 10 minute din momentul în care este pornit. Veți primi nota pe test imediat după submiterea răspunsurilor. Nu vi se va transmite răspunsul corect, puteți discuta întrebările la curs.

Testul este activ până joi, 2 aprilie 2020, ora 23:00.

Have fun!

21 martie 2020: Pentru a recompensa efortul vostru din timpul semestrului, echipa de SO, cu sprijinul celor de la Bitdefender, va acorda următoarele distincții:

 • 6 distincții pentru implicarea în activitățile de curs
 • 18 distincții pentru implicarea în activitățile de laborator
 • 15 distincții pentru implementarea temelor
 • 3 distincții pentru rezultatele de la examen
 • 1 distincții pentru implicarea în comunitate pe lista de discuții.

Studenții cu cele mai bune rezultate vor fi recompensați la finalul semestrului cu diplome, pin-uri și tricouri.

20 martie 2020: Găsiți pe Moodle, pe instanța de curs de SO aferentă fiecăre serii (CA, CB, CC) câte un test grilă pentru:

 • cursul 6: Planificarea execuției
 • cursul 7: Gestiunea memoriei
 • cursul 8: Gestiunea memoriei. Memorie virtuală

Fiecare test are 5 întrebări grilă. Fiecare întrebare grilă are 4 răspunsuri din care unul singur este corect. Un test durează 10 minute din momentul în care este pornit. Veți primi nota pe test imediat după submiterea răspunsurilor. Nu vi se va transmite răspunsul corect, puteți discuta întrebările la curs.

Toate cele trei teste de mai sus sunt active până vineri, 27 martie 2020, ora 23:00.

Fiecare test de curs valorează 0.1 puncte și se adună ca punctaj bonus notei obținută din lucrările de curs (prin aceste teste de curs veți putea acoperi eventualele lucrări la care nu luați maxim).

Have fun!

17 martie 2020 Pe întreaga perioadă a desfășurării online a cursurilor de la materia Sisteme de Operare, vom pune pe Moodle câte un test grilă pentru fiecare curs susținut online.

Un test grilă va avea 5 întrebări și va acoperi materia acoperită de un curs predată online. Fiecare test valorează 0.1 punct și se adună ca punctaj bonus notei obținută din lucrările de curs (prin aceste teste de curs veți putea acoperi eventualele lucrări la care nu luați maxim).

Un test va fi activ timp de o săptămână și, o dată pornit, va dura 10 minute. Testele se vor găsi pe Moodle, pe instanța de curs aferentă fiecărei serii (pentru fiecare curs, va exista un test grilă per serie: CA, CB, CC).

17 martie 2020 Lucrarea 2 de curs se va desfășura online, pe platforma Moodle a meta-cursului astfel: - 24 martie 2020, seria CA + alții, 08:00 - 08:10 - 25 martie 2020, seria CB + alții, 08:00 - 08:10 - 25 martie 2020, seria CC + alții, 18:00 - 18:10.

Lucrarea va dura 10 minute și va avea 3 întrebări care acoperă cursurile 5, 6, 7 și 8, conform regulamentului. Pentru lucrarea 2 de curs, întrebările vor avea răspuns liber. Pentru accesul la întrebări, aveți nevoie de o parolă de acces pe care o va da titularul de curs prin intermediul platformei Microsoft Teams. Conform regulamentului, fiecare student participă la lucrare la seria din care face parte.

16 martie 2020 Începând de la laboratorul 04: Semnale punctajul pe laboratorul de SO va fi compus din 2 părți: prezența activă la laborator (pe Microsoft Teams) și punctaul obținut pe testul de laborator.

Testul de laborator se va susține pe acs.curs.pub.ro, pe metacursul Sisteme de operare (CA, CB, CC). Testul va fi de tip grilă, va conținte 5 întrebări cu câte 4 variante de răspuns dintre care una singură corectă. Testul valorează 1 punct din cele 12 care pot fi obținute maxim pe un laborator. Acel punct se obține doar dacă veți răspunde corect la cel puțin 3 din 5 întrebări. Testul va dura 10 minute.

Testul se va activa în fiecare marți seară, ora 20:00, va conține întrebări din laboratorul care tocmai s-a încheiat și va fi activ timp de o săptămână.

Cu alte cuvinte, mâine 17 martie 2020, ora 20:00 se va activa primul test de curs și va conține 5 întrebări din laboratorul 04: Semnale și se va încheia marți 24 martie 2020, ora 20:00.

16 martie 2020 Găsiți pe wiki capitolul 05: Gestiunea memoriei și capitolul 06: Memoria virtuală ce vor fi discutate la curs în săptămânile 16-20 martie 2020 și 23-27 martie 2020. Găsiți link-uri pe acs.curs.pub.ro.

14 martie 2020: Notele pentru lucrarea 1 au fost trecute în catalog, iar răspunsurile de referință le găsiți pe wiki wiki. Vă rugăm să le consultați înainte de trimiterea unei eventuale cereri de recorectare. Cererile de recorectare se vor trimite până miercuri, 31 martie 2020, ora 23:00, către Veronica Radu (cu subiectul [SO][Lucrare X] Prenume NUME - grupa), conform regulamentului (din cauza situației actuale, am extins deadline-ul pentru cererile de corectare).

11 martie 2020: În conformitate cu decizia UPB, vom desfășura activitățile didactice (cursuri, laboratoare) online în perioada 12-31 martie 2020.

Vom folosi Microsoft Teams, link-ul pentru echipa de SO este acesta. Îl puteți accesa folosind contul de pe curs.pub.ro.

11 martie 2020: Pentru foarte probabilele activități online pe care le vom desfășura la cursul de Sisteme de operare, vom folosi Microsoft Teams. Puteți folosi varianta din browser sau varianta desktop.

Pentru a accesa echipa “Sisteme de operare (CTI, ACS, UPB)” unde vom desfășura activitățile, folosiți link-ul acesta. Vom filma cursul de azi, miercuri, 11 martie 2020, 18:00-20:00, PR001 de la seria 3CC și va fi disponibil pe canalul “Curs SO 3CC”.

2 martie 2020: În acest an, pentru transferul la o altă semigrupă, se vor respecta regulile pentru laborator, cu mențiunea că nu va fi nevoie de acordul ambilor asistenți, ci va fi nevoie ca fiecare student să trimită un email către Răzvan Deaconescu, cu subiectul: [SO][Cerere de transfer] NUME Prenume - grupa.

29 februarie 2020: Prima lucrare de curs va avea loc pe 4 martie, 5 martie și 9 martie 2020:

 • Miercuri, 4 martie, ora 18:00, sala PR001: Seria CC + alții
 • Joi, 5 martie, ora 08:00, sala PR001: Seria CB + alții
 • Luni, 9 martie, ora 14:00, sala EC002: grupa 331CA + alții
 • Luni, 9 martie, ora 14:00, sala EC105: grupele 332CA, 333CA, 334CA, 335CA, 336CA

Lucrarea de curs va dura 10 minute, va include 3 întrebări și va acoperi cursurile 1, 2 si 3. Conform regulamentului, fiecare student participă la lucrare la seria din care face parte.

Cererile de recorectare se vor trimite după publicarea soluțiilor pe wiki, până joi, 12 martie, ora 23:55, către Veronica Radu (cu subiectul [SO][Lucrare X] Prenume NUME - grupa), conform regulamentului.

24 februarie 2020: Salutare!

Vă informăm că acum vă puteți auto-înrola pe moodle la cursurile per serie de la Sisteme de Operare. Vă rugăm să le spuneți și colegilor voștrii că se pot auto-înrola.

18 februarie 2020: În atenția studenților care refac materia.

În mod implicit, punctajul pe anul universitar 2018-2019 se resetează la 1 octombrie 2019. Dacă nu absolviți materia în cadrul anului universitar 2018-2019, va trebui să o refaceți complet în cadrul anului universitar 2019-2020.

Dacă doriți, veți putea păstra punctajul pe componentele de laborator ale materiei (laborator și/sau teme). Nu puteți păstra punctajul pe componentele de curs (lucrări de curs și examenul final).

Studenții care doresc să-și păstreze punctajul, trebuie să lase un mesaj pe acest thread, până la data de 8 martie 2020.

16 februarie 2020: Cursurile de Sisteme de Operare încep din prima săptămână și au loc astfel:

 • CA - luni, ora 14:00 în sala EC105
 • CB - miercuri, ora 08:00 în sala PR001
 • CC - luni, ora 18:00 în sala EC105

Laboratoarele încep de miercuri, 19 februarie 2020 și vor avea loc în sălile EG106, EG306 și EG207.

so/meta/anunturi.txt · Last modified: 2020/08/26 16:02 by dragos_florin.costea
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0