Echivalări teme

La cursul de sisteme de operare, putem echivala până la 2 puncte din teme pentru participarea la activități tehnice și competiții extracurriculare care au de-a face cu zona de programare low-level și sisteme de operare; în cazuri excepționale, putem echiva până la 3 puncte din teme. Activitatea nu se punctează dacă este parte a proiectului de licență, a altei discipline universitare sau dacă este acoperită deja cu credite într-un alt mod. Activitatea trebuie să se desfășoare pe parcursul semestrului curent (în care se desfășoară și cursul de Sisteme de Operare); nu se echivalează activități desfășurate în afara semestrului (de exemplu, înainte de semestru sau în timpul verii).

Activitățile trebuie să fie activități creative: trebuie să dezvoltați un proiect, un produs, o aplicație, materiale sau să vă pregătiți pentru o competiție în zona de programare low-level și sisteme de operare. Nu se echivalează activități în care vi se predă și în care parcurgeți tutoriale și documentație.

Pentru a putea primi echivalare, studentul în cauză trebuie să aibă cel puțin o temă notată cu cel puțin 5 (din 10). Și să nu aibă teme copiate (care anulează oricum punctajul pe teme).

Echivalarea se face la propunerea unui cadru didactic al facultății, responsabil de activitate. Cadrul didactic va discuta cu Răzvan și îi va trimite informații legate de echivalare. Nu vor exista discuții legate de echivalare între echipa cursului de Sisteme de operare și studenți. În penultima săptămână a semestrului, pentru echivalarea temelor cu punctajul pe activitate va fi nevoie de o evaluare (simplă, în forma unui e-mail) din partea responsabilului acelei activități, cadru didactic al Facultății de Automatică și Calculatoare. Această evaluare va fi trimisă de responsabil către Răzvan.

Pe lângă aceasta, studentul care solicită echivalarea va trimite pe e-mail lui Răzvan un link la codul proiectului (până la data indicată). Dacă nu se dorește tranmiterea link-ului la cod, va discuta pentru o întâlnire pentru parcurgerea codului și aprecierea zonei de programare low-level și sisteme de operare. Subiectul mesajului să fie [SO][echivalare] NUME Prenume, grupa: Titlu proiect.

Pentru e-mail din partea evaluatorului/coordonatorului recomandăm folosirea subiectului [SO] Echivalare teme: <activitate>, unde șirul <activitate> din subiect va fi înlocuit cu numele activității. Mesajul trebuie să conțină:

 • O descriere scurtă (maxim 1 paragraf, o propoziție poate fi suficientă) a activității realizate de studentul/studenții coordonați/evaluați.
 • O estimare a numărului de ore investite.
 • Dacă se dorește, o apreciere informală a activității studentului/studenților.

Dacă sunt mai mulți studenți coordonați/evaluați, este suficientă transmiterea unui singur e-mail.

Echivalarea temelor de se face pentru o singură activitate tehnică/competiție. Dacă participați la mai multe activități tehnice/competiție, puteți selecta doar una dintre aceste activități pentru echivalarea temelor. Se vor echivala până la 2 puncte de teme pentru o singură activitate.

Echivalări teme 2022-2023 semestrul 1

Echivalările vor fi marcate în coloana "Echivalari" din catalog. În cazul în care ați participat la concursuri și nu apăreți pe listă, luați legătura cu responsabilul din facultate. Le vom comunica responsabililor de activități din facultate să completeze informațiile până cel târziu miercuri, 18 ianuarie 2023, ora 23:00, pentru a face echivalarea. Tot până *miercuri, 18 ianuarie 2023, ora 23:00 va trebui să trimiteți link-ul la cod lui Răzvan Deaconescu.

Echivalări teme 2020-2021

Echivalările vor fi marcate în coloana "Echivalari" din catalog. În cazul în care ați participat la concursuri și nu apăreți pe listă, luați legătura cu responsabilul din facultate. Le vom comunica responsabililor de activități din facultate să completeze informațiile până cel târziu luni, 17 mai 2021, ora 23:00, pentru a face echivalarea. Tot până luni, 17 mai 2021, ora 23:00 va trebui să trimiteți link-ul la cod lui Răzvan Deaconescu.

Echivalări teme 2019-2020

Echivalările vor fi marcate în coloana "Echivalari" din catalog. În cazul în care ați participat la concursuri și nu apăreți pe listă, luați legătura cu responsabilul din facultate. Le vom comunica responsabililor de activități din facultate să completeze informațiile până cel târziu luni, 18 mai 2020, ora 23:00, pentru a face echivalarea. Tot până luni, 18 mai 2020, ora 23:00 va trebui să trimiteți link-ul la cod lui Răzvan Deaconescu.

Echivalări teme 2018-2019

Echivalările vor fi marcate în coloana "Echivalari" din catalog. În cazul în care ați participat la concursuri și nu apăreți pe listă, luați legătura cu responsabilul din facultate. Le vom comunica responsabililor de activități din facultate să completeze informațiile până cel târziu luni, 20 mai 2019, ora 23:00, pentru a face echivalarea. Tot până luni, 20 mai 2019, ora 23:00 va trebui să trimiteți link-ul la cod lui Răzvan Deaconescu.

Echivalări teme 2017-2018

Echivalările vor fi marcate în coloana "Echivalari" din catalog. În cazul în care ați participat la concursuri și nu apăreți pe listă, luați legătura cu responsabilul din facultate. Nu trimiteți e-mail-uri către echipa de SO (decât în cazul în care sunt responsabili de activități). Le vom comunica responsabililor de activități din facultate să completeze informațiile până cel târziu luni, 21 mai 2018, ora 23:00, pentru a face echivalarea.

Echivalări teme 2016-2017

Echivalările sunt marcate în coloana "Echivalari" din catalog. În cazul în care ați participat la concursuri și nu apăreți pe listă, luați legătura cu responsabilul din facultate, indicat mai jos. Nu trimiteți e-mail-uri către echipa de SO (decât în cazul în care sunt responsabili de activități). Le vom comunica responsabililor de activități din facultate să completeze informațiile până cel târziu luni, 22 mai 2017, ora 23:00, pentru a face echivalarea.

Echivalări teme 2015-2016

Echivalările sunt marcate în coloana "Echivalari" din catalog. În cazul în care ați participat la concursuri și nu apăreți pe listă, luați legătura cu responsabilul din facultate, indicat mai jos. Nu trimiteți e-mail-uri către echipa de SO (decât în cazul în care sunt responsabili de activități). Să discutați cu responsabilii din facultate să ne trimită aceste date până cel târziu marți, 31 mai 2016, pentru a face echivalarea.

 • Innovation Labs (responsabil din facultate, Mihai Bucicoiu)
 • Robochallenge (responsabil din facultate: Daniel Rosner, Ștefan Mocanu)
 • Linux Embedded Challenge (responsabil din facultate: Laura Vasilescu)
 • MobilPro
 • Outreachy Program (responsabil din facultate: Laura Vasilescu)
 • ACM (responsabil din facultate: Traian Rebedea)
 • Competiții de tip CTF (Capture the Flag) (responsabil din facultate: Răzvan Deaconescu)
 • EESTEC Competition for Android
 • GSoC (patch-uri acceptate în perioada de aplicare) (responsabil din facultate: Laura Vasilescu)
 • ImagineCup (responsabil din facultate: Mihai Bucicoiu)
 • Hard & Soft Suceava (responsabil din facultate: Andrei Voinescu)

Echivalări teme 2014-2015

 • Innovation Labs
 • ACM
 • Ambient Intelligence
 • Natural Language Processing
 • Outreachy Program
 • Robochallenge
 • Hard & Soft Suceava
 • ONIS
 • Cluster Management
 • Freescale Cup

Echivalările sunt publicate în catalog (sheet-ul “Echivalari”).

Echivalări teme 2013-2014

Următoarele activități au fost acceptate pentru echivalarea cu teme:

 • Participarea la Innovation Labs (faza de mentoring)
 • RoboChallenge
 • ACM
 • Activitate în cadrul proiectului vmchecker (contribuții partea de backend: procese, virtualizare, etc.)
 • Freescale Cup
 • Olimpiada Națională de Informatică pentru Studenți (participarea la runda finală)
 • MobilPRO
 • Upstream Challenge (contribuții pe aspecte legate de SO: procese, virtualizare, thread-uri, etc.)
so/meta/echivalari.txt · Last modified: 2023/01/16 15:33 by razvan.deaconescu
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0