Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

so:laboratoare:laborator-12 [2021/02/28 09:20]
teodor_stefan.dutu [Linux] Utilizare Git
so:laboratoare:laborator-12 [2022/05/29 20:59] (current)
maria.mihailescu [Înainte de laborator: Feedback] Fix date
Line 1: Line 1:
 ====== Laborator 12 - Implementarea sistemelor de fișiere ====== ====== Laborator 12 - Implementarea sistemelor de fișiere ======
  
-===== Materiale Ajutătoare ===== 
- 
-  * [[http://​elf.cs.pub.ro/​so/​res/​laboratoare/​lab12-slides.pdf | lab12-slides.pdf]] 
  
 ===== Nice to read =====  ===== Nice to read ===== 
Line 32: Line 29:
 ===== Înainte de laborator: Feedback ===== ===== Înainte de laborator: Feedback =====
  
-Pentru a îmbunătăți cursul de SO, componentele sale și modul de desfășurare,​ ne sunt foarte utile opiniile voastre. Pentru aceasta, vă rugăm să accesați și completați formularul de feedback de pe site-ul ​acs.curs.pub.ro. Trebuie să fiți autentificați și înrolați în cadrul cursului.+Pentru a îmbunătăți cursul de SO, componentele sale și modul de desfășurare,​ ne sunt foarte utile opiniile voastre. Pentru aceasta, vă rugăm să accesați și completați formularul de feedback de pe site-ul ​[[https://​curs.upb.ro|curs.upb.ro]]. Trebuie să fiți autentificați și înrolați în cadrul cursului.
  
-Formularul este anonim și este activ în perioada ​11 mai 2020 22 mai 2020. Rezultatele vor fi vizibile în cadrul echipei cursului doar după încheierea sesiunii. Este accesibil la link-ul ​Formular feedback” a paginii principale a cursului de SO al seriei voastre pe acs.curs.pub.ro. Nu este în meta-cursul disponibil tuturor seriilor.+Formularul este anonim și este activ în perioada ​23 mai 2022 3 iunie 2022. Rezultatele vor fi vizibile în cadrul echipei cursului doar după încheierea sesiunii. Este accesibil la link-ul ​"Formular feedback" ​a paginii principale a cursului de SO al seriei voastre pe [[https://​curs.upb.ro|curs.upb.ro]]**Nu** este în meta-cursul disponibil tuturor seriilor.
  
 Vă invităm să evaluați activitatea echipei de SO și să precizați punctele tari și punctele slabe și sugestiile voastre de îmbunătățire a disciplinei. Feedback-ul vostru ne ajută să creștem calitatea materiei în anii următori și să îmbunătățim disciplinele pe care le veți face în continuare. Vă invităm să evaluați activitatea echipei de SO și să precizați punctele tari și punctele slabe și sugestiile voastre de îmbunătățire a disciplinei. Feedback-ul vostru ne ajută să creștem calitatea materiei în anii următori și să îmbunătățim disciplinele pe care le veți face în continuare.
Line 275: Line 272:
  
 ====== Exerciții ====== ====== Exerciții ======
 +
 +<note important>​
 +În cadrul laboratoarelor vom folosi repository-ul de git al materiei SO - https://​github.com/​systems-cs-pub-ro/​so. Va trebui sa clonați repository-ul pe masinile virtuale folosind comanda: ''​git clone https://​github.com/​systems-cs-pub-ro/​so''​. Dacă doriți să descărcați repositoryul în altă locație, folosiți comanda ''​git clone https://​github.com/​systems-cs-pub-ro/​so ${target}''​.
 +
 +Pentru a actualiza repository-ul,​ folosiți comanda ''​git pull origin master''​ din interiorul directorului în care se află repository-ul. Recomandarea este să îl actualizați cât mai frecvent, înainte să începeți lucrul, pentru a vă asigura că aveți versiunea cea mai recentă. În cazul în care gitul detectează conflicte la nivelul vreunui fişier, folosiți următoarele comenzi pentru a vă păstra modificările:​
 +<​code>​
 +git stash
 +git pull origin master
 +git stash pop
 +</​code>​
 +
 +Pentru mai multe informații despre folosirea utilitarului git, urmați ghidul de la https://​gitimmersion.com.
 +</​note>​
  
 ===== Completare feedback ===== ===== Completare feedback =====
Line 280: Line 290:
 Vă invităm să **evaluați activitatea echipei de SO** și să precizați punctele tari și punctele slabe și sugestiile voastre de îmbunătățire a materiei. Feedback-ul vostru este foarte important pentru noi să creștem calitatea materiei în anii următori și să îmbunătățim materiile pe care le veți face în continuare. Vă invităm să **evaluați activitatea echipei de SO** și să precizați punctele tari și punctele slabe și sugestiile voastre de îmbunătățire a materiei. Feedback-ul vostru este foarte important pentru noi să creștem calitatea materiei în anii următori și să îmbunătățim materiile pe care le veți face în continuare.
  
-<note tip>​Găsiți **formularul de feedback** în partea dreaptă a paginii principale de SO de pe [[https://acs.curs.pub.ro|acs.cs.pub.ro]] într-un frame numit //"​FEEDBACK"//​. Trebuie să fiți înrolați la cursul de SO și să intrati pe pagina asociată seriei voastre (nu pe metaserie), altfel veți primi o eroare de acces.+<note tip>​Găsiți **formularul de feedback** în partea dreaptă a paginii principale de SO de pe [[https://​curs.upb.ro|curs.upb.ro]] într-un frame numit //"​FEEDBACK"//​. Trebuie să fiți înrolați la cursul de SO și să intrati pe pagina asociată seriei voastre ​**(nu pe metaserie)**, altfel veți primi o eroare de acces.
 </​note>​ </​note>​
 Vă mulțumim! Vă mulțumim!
  
 ===== Linux ===== ===== Linux =====
- 
-<note important>​ 
-În cadrul laboratoarelor vom folosi repository-ul de git al materiei SO - https://​github.com/​systems-cs-pub-ro/​so. Va trebui sa clonați repository-ul pe masinile virtuale folosind comanda: ''​git clone https://​github.com/​systems-cs-pub-ro/​so''​. Dacă doriți să descărcați repositoryul în altă locație, folosiți comanda ''​git clone https://​github.com/​systems-cs-pub-ro/​so ${target}''​. 
- 
-Pentru a actualiza repository-ul,​ folosiți comanda ''​git pull origin master''​ din interiorul directorului în care se află repository-ul. Recomandarea este să îl actualizați cât mai frecvent, înainte să începeți lucrul, pentru a vă asigura că aveți versiunea cea mai recentă. 
- 
-Pentru mai multe informații despre folosirea utilitarului git, urmați ghidul de la https://​gitimmersion.com. 
-</​note>​ 
  
 <note important>​Codul va fi scris în fișierul ''​mini.c''​ din directorul ''​1-mini/''​. Pentru fiecare exercițiu decomentați linia ''​TODO''​ corespunzătoare. </​note>​ <note important>​Codul va fi scris în fișierul ''​mini.c''​ din directorul ''​1-mini/''​. Pentru fiecare exercițiu decomentați linia ''​TODO''​ corespunzătoare. </​note>​
- 
  
  
Line 324: Line 325:
  
 <code bash> <code bash>
-mount /​dev/​mapper/​vagrant--vg-root /mnt/my ext4+mount /​dev/​mapper/​vgvagrant-root /mnt/my ext4
 </​code>​ </​code>​
  
-În cazul în care nu lucraţi în maşina virtuală de SO, folosiţi ''/​dev/​sda1''​ în loc de ''/​dev/​mapper/​vagrant--vg-root''​.+În cazul în care nu lucraţi în maşina virtuală de SO, folosiţi ''/​dev/​sda1''​ în loc de ''/​dev/​mapper/​vgvagrant-root''​.
  
 Într-o altă consolă, într-un shell obișnuit, verificați rezultatele folosind comanda: Într-o altă consolă, într-un shell obișnuit, verificați rezultatele folosind comanda:
Line 377: Line 378:
  
  
- 
-===== Soluții ===== 
- 
- ​[[http://​elf.cs.pub.ro/​so/​res/​laboratoare/​lab12-sol.zip | Soluții exerciții laborator 12]] 
  
  
so/laboratoare/laborator-12.1614496803.txt.gz · Last modified: 2021/02/28 09:20 by teodor_stefan.dutu
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0