05. [15p] Tabela rutare

În VPC Dashboard, alegem secțiunea Route Tables și opțiunea Create Route Table.

Fiecare VPC are o tabela de rutare default (Dați tabelei de rutare default numele student<X>_DEFAULT_RTB). Deja există și trebuie redenumită. Inițial, name tag-ul ei este gol.

Dorim să creăm o altă tabelă de rutare. Denumim tabela de rutare: student<X>_RTB și alegem VPC-ul creat la Exercițiul 1.

Mai departe vom modifica această tabelă de rutare pentru a pointa către IGW. Din partea de jos a paginii, alegem secțiunea Routes → Edit routes → Add route (destinație 0.0.0.0/0, target Internet Gateway si o sa va apara o intrare de tip student<X>_IGW pe care o selectati) → Save routes.

În acest moment tabela de rutare nu este asociată niciunui subnet (verificăm în secțiunea de jos Subnet Associations), deci toate subnet-urile create în VPC sunt asociate aceleiași tabele de rutare (default route table).

Ne dorim ca doar instanțele din subnetul public să aibă acces la Internet prin IGW (Edit subnet associations → Alegem subnetul student/<X>_192.168.$X$.192_PUBLIC → Save).

Până aici doar instanțele create în subnet-ul public, asociat IGW vor avea acces la Internet. Ne dorim ca și instanțele pe care le vom crea în subnet-urile private (respectiv Red, Green, Blue) să aibă acces la Internet.

rl/labs/aws/contents/05.txt · Last modified: 2023/11/05 12:01 by vlad_iulius.nastase
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0