This is an old revision of the document!


Asistent personal

Introducere

Proiectul își propune prezentarea unui asistent personal, care oferă diverse informații și include un sistem de alarmă. Asistentul personal îți detectează prezența și îți va prezenta informații despre starea camerei în care se află pe mai multe pagini, prin care poți naviga cu ajutorul butoanelor. De asemenea, asistentul personal va trece automat în dark mode în momentul în care detectează întuneric în cameră.

Ideea proiectului a pornit de la dorința de a folosi un display E-Paper, care va fi, de asemenea, și centrul de interes al acestuia. Pornind de la acest display, mi-am dorit să construiesc un proiect care să micșoreze timpul petrecut în fața calculatorului, prin afișarea constantă a diferitor informații de interes ale utilizatorului.

Descriere generală

Asistentul personal afișează informațiile necesare pe display-ul E-Paper, pe mai multe pagini, prin care se poate naviga cu ajutorul butoanelor prev și next. Proiectul are la bază un microcontroller ESP32, la care este legat un modul BME280 cu senzori de temperatură, umiditate și presiune, un senzor ultrasonic HC-SR04, un mini difuzor și un fotorezistor. Modulul BME280 este utilizat pentru obținerea informațiilor despre starea camerei, senzorul ultrasonic va detecta prezența utilizatorului și va afișa un mesaj pe display, fotorezistorul asigură trecerea în dark mode, iar mini difuzorul permite incorporarea sistemului de alarme.

700

Hardware Design

Componente folosite:

800

Poze proiect:

Cablajul imprimat a fost realizat folosind un cablaj de cupru dublu placat, clorură ferică și un marker pentru cablaj. Acesta are două linii principale, una pentru 3V3 și una pentru GND, aduse de pe microcontroller și la care sunt legate componentele. Pe cablaj am mutat și circuitele fotorezistorului și difuzorului, pentru care am făcut un amplificator folosind tranzistorul BD139. La baza acestuia am legat pinul 2 al microcontrollerului și o rezistență de 270K, colectorul este legat la un condensator de 1000uF și o rezistență de 1K, iar emitorul este conectat direct la GND.

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
  • librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
  • algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
  • (etapa 3) surse şi funcţii implementate

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Export to PDF

pm/prj2024/sseverin/bianca.popa1106.1716650080.txt.gz · Last modified: 2024/05/25 18:14 by bianca.popa1106
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0