This is an old revision of the document!
Gheorghe Alexandru - 332CA
Proiectul propune rezolvarea problemelor de control al temperaturii, a luminii si al monitorizarii unei camere cu servere.
Acest sistem a fost gandit pornind de la un simplu termostat, de tipul celor folosite in sistemele de incalzire cu centrala din apartamente. Pentru a asigura o un mediu de exploatare optim, in camerele cu servere trebuie sa se mentina o anumita temperatura. Alaturi de aceasta functionalitate, am ales sa adaug ca modul pentru acest sistem si optiunea de a controla luminile din camera automat, impreuna cu o alarma ce se declanseaza daca temperatura critica este atinsa sau chiar depasita. Toate aceste feature-uri vor putea fi controlate de catre utilizator prin intermediul unei telecomenzi, si datele curente din interiorul camerei vor fi afisate cu ajutorul unui display LCD.
Arduino UNOR3:
Are rolul de a procesa semnalele primite de la senzori si de a comanda motorul, led-urile si ecranul lcd. The brain of the operation.
Senzorul LM35:
Are rolul de a furniza date in legatura cu temperatura din incapere. Foloseste pin-ul Analog 5.
LCD 1602:
Are rolul de a afisa datele procesate de UNO. Foloseste pinii digitali 2, 3, 6, 7, 8, 9 impreuna cu GND si VCC.
Fotorezistor:
Permite definirea pragurilor de iluminare ale camerei prin furnizarea de date in legatura cu cantitatea de lumina. Pin analog (oricare) deoarece fluctueaza tensiunea in functie de cantitatea de lumina.
Buzzer:
Folosit pentru a atrage atentia in cazul unei situatii critice. Pin digital PWM 10 deoarece buzzer-ul e comandat de semnale square.
Led-uri:
Comunica vizual starea sistemului si a camerei monitorizate. Pin digital (oricare) pentru ca am nevoie doar de HIGH/LOW.
Potentiometru:
Regleaza contrast-ul ecranului LCD. Intre Ground si VCC.
Senzor & telecomanda IR:
Permit utilizatorului sa foloseasca sistemul de la distanta. Senzor-ul conectat la pin digital (oricare) deoarece are output digital.
Varianta Beta deoarece mi-a disparut potentiometru, iar fotorezistorii nu mai merg. Ecranul LCD functioneaza, dar nu pot umbla la contrast astfel incat sa se vada si scrisul din cauza potentiometrului (lispa lui mai exact).
Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.