Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

pm:prj2023:fstancu:ali.abudal [2023/05/23 17:53]
ali.abudal [Rezultate Obţinute]
pm:prj2023:fstancu:ali.abudal [2023/05/23 18:10] (current)
ali.abudal [Concluzii]
Line 40: Line 40:
  
  
-<note tip> +  * **//​setup()://​** Această funcție este folosită pentru a configura pinii și a atașa o întrerupere la buton. Aici, setăm pinii ca intrări sau ieșiri și, de asemenea, stabilim o comunicare serială cu o viteză de 9600 bauds.
-Etapa Urmatoare +
-</note>+
  
 +  * **//​loop()://​** Aceasta este funcția principală care se repetă în mod continuu după ce este apelată funcția setup(). În acestă funcție, distanța este măsurată prin apelarea funcției measureDistance(),​ iar apoi se schimbă starea LED-urilor și a buzzerului în funcție de distanța măsurată și de starea butonului.
 +
 +  * **//​debounce()://​** Această funcție este folosită pentru a asigura că semnalul de intrare este stabilit și că semnalele nedorite (bounce) sunt ignorate. Folosește un contor și un timp de întrerupere pentru a determina dacă starea butonului ar trebui să se schimbe sau nu.
 +
 +  * **//​measureDistance(int trig, int echo)://** Această funcție este folosită pentru a măsura distanța utilizând un senzor ultrasonic. Generează un puls pe pinul trig al senzorului, apoi măsoară durata acestui puls pe pinul echo al senzorului. Apoi, folosește această durată pentru a calcula distanța în centimetri.
 +
 +  * **//​Funcțiile digitalWrite(),​ analogWrite(),​ tone(), și noTone()://​** Acestea sunt funcții predefinite în Arduino care sunt utilizate pentru a controla starea pinilor digitali și analogici, precum și pentru a genera și opri un sunet pe un pin specific.
 ===== Rezultate Obţinute ===== ===== Rezultate Obţinute =====
  
Line 54: Line 59:
 ===== Concluzii ===== ===== Concluzii =====
  
-<note tip> +Acest proiect a reprezentat o oportunitate extraordinară de a-mi consolida înțelegerea despre interacțiunea dintre partea de hardware și software a unui sistem embedded, în acest caz, un sistem de alarma cu distanță ultrasonică. 
-Etapa Urmatoare + 
-</​note>​+Proiectul a funcționat exact cum mi-am propus, reușind să soluționez toate problemele și bug-urile cu care m-am confruntat pe parcurs. A fost necesară o bună înțelegere a logicii programării și a modului în care aceasta interacționează cu diferitele componente hardware, cum ar fi senzorul ultrasonic, LED-urile și buzzerul. 
 + 
 +În concluzie, acest proiect a fost extrem de instructiv și m-a ajutat să înțeleg mai bine cum funcționează un sistem embedded. Deși a existat o curbă de învățare abruptă, sentimentul de satisfacție obținut după rezolvarea fiecărei probleme și văzând sistemul funcționând exact așa cum am intenționat a fost neprețuit.
 ===== Download ===== ===== Download =====
  
 <note tip> <note tip>
-Etapa Urmatoare+{{:​pm:​prj2023:​fstancu:​abudal_ali_331cb_proiect_pm.zip|}}
 </​note>​ </​note>​
  
 ===== Jurnal ===== ===== Jurnal =====
  
-**29.04.2023**Comandare piese \\ +  * **29.04.2023:** Comandare piese \\ 
-**31.04.2023**Primire piese \\ +  ​* ​**31.04.2023:** Primire piese \\ 
-**07.05.2023**Finalizare partea principala de documentatie pentru prima etapa a proiectului (Introducere,​ Descriere, Schema circuit, Hardware design, Lista componente) \\ +  ​* ​**07.05.2023:** Finalizare partea principala de documentatie pentru prima etapa a proiectului (Introducere,​ Descriere, Schema circuit, Hardware design, Lista componente) \\ 
-**16.05.2023**Asamblare circuit + testare componente hardware \\ +  ​* ​**16.05.2023:** Asamblare circuit + testare componente hardware \\ 
-**23.05.2023**Software design + finalizare proiect+  ​* ​**23.05.2023:** Software design + finalizare proiect
  
  
pm/prj2023/fstancu/ali.abudal.1684853581.txt.gz · Last modified: 2023/05/23 17:53 by ali.abudal
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0