This is an old revision of the document!


Electronic piano keybaord

Introducere

Acest proiect Arduino este în esența un joc în care utilizatorul va putea să "cânte" la pian. Proiectul conține o tastatura formată din 7 butoane ce simulează 7 note muzicale ale unui pian, împreună cu un ecran LCD care afișează nota apăsată și un buton separat pentru a selecta unul dintre cele 7 cântece presetate. Scopul proiectului este de a crea o modalitate interactivă și distractivă de a învăța și de a produce muzică folosind tehnologia. Acest proiect este util pentru o varietate de persoane, inclusiv pentru cei care doresc să învețe mai multe despre programare și electronică, dar și pentru cei care își doresc o modalitate distractivă de a produce muzică.

Descriere generală

Tastatura muzicală pe care o construiți se bazează pe placa de dezvoltare Arduino Uno și folosește o combinație de butoane, rezistențe, un potențiometru, un ecran LCD și un buzzer pentru a produce sunetele muzicale. Butoanele sunt utilizate pentru a selecta notele muzicale și sunt conectate la pinii digitali ai plăcii Arduino Uno, iar rezistențele sunt utilizate pentru a limita curentul electric care circulă prin butoane. Potențiometrul este utilizat pentru a controla volumul și este conectat la un alt pin digital de pe placa Arduino. Ecranul LCD este utilizat pentru a afișa nota muzicală selectată de utilizator și este conectat la pinii digitali și analogici ai plăcii Arduino. Buzzer-ul este utilizat pentru a produce sunetele muzicale și este conectat la un alt pin digital de pe placa Arduino. În momentul în care utilizatorul selectează o notă muzicală apăsând butonul corespunzător, placa Arduino va trimite semnalul corespunzător pentru a activa buzzer-ul și a produce sunetul muzical. În același timp, ecranul LCD va afișa nota muzicală selectată. În plus, utilizatorul poate selecta unul dintre cele 7 cântece presetate prin apăsarea butonului separat. Placa Arduino va trimite semnalul corespunzător pentru a produce sunetele muzicale pentru melodia selectată.

Hardware Design

  • Arduino UNO
  • Butoane push
  • LED
  • Poetntiometru
  • Ecran LCD 16×2
  • Buzzer
  • Rezistente
  • Diverse fire

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
  • librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
  • algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
  • (etapa 3) surse şi funcţii implementate

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Export to PDF

pm/prj2023/avaduva/electronic_piano_keyboard.1683380442.txt.gz · Last modified: 2023/05/06 16:40 by iulia_nicole.mihai
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0