This is an old revision of the document!


Cat feeder

Autor: Ialangi Bianca

Introducere

Proiectul constă într-un dispensar smart pentru hrana pisicilor menit să furnizeze mâncare la intervale fixe, programate de către stăpân. Dispozitivul are la bază un ecran LCD ce ajută la programarea intervalelor de distribuire a mâncării și un senzor ultrasonic ce stabilește cantitatea de hrană ce trebuie furnizată. Această cantitate va fi calculată pe baza volumului cilindric și va putea fi reglată diferit, în funcție de rutina animalelor de companie.

Scopul proiectului este de a crea un dispozitiv menit să ușureze atât viața animalelor, cât și a proprietarilor lor. Există o mare problemă atunci când deținătorul animalului de companie este plecat mai multe zile la rând. “Cat feeder” reprezintă soluția găsită asupra acestui impediment sau mai bine zis un punct de start pentru un dispensar smart pentru hrană. Procesarea datelor va pune in avantaj interacțiunea utlizator-dispozitiv, mulându-se pe cerințele acestuia.

Consider că acest proiect este util deoarece deține o aplicabilitate inevitabilă a posesorilor de animale. Totodată, imi voi putea pune in valoare cunoștințele dobândite în cadrul laboratoarelor într-un mod practic și plăcut.

Descriere generală

Utilizatorul setează cu ajutorul butoanelor legate de ecranul LCD intervalele orare la care dorește să se distribuie mâncarea și cantitatea dorită pentru fiecare masă. Cu ajutorul modulului de ceas, la intervalul configurat, servomotorul se va mișca și mâncarea din suport va ajunge în bolul animalului. Așa cum s-a specificat anterior, cantitatea distribuită poate fi diferită in funcție de preferințele utilizatorului: oră, zile. Cantitatea va fi identificată cu ajutorul calculării volumului cilindric al suportului de mancare, unde senzorului ultrasonic va fi un pion important. Acesta va fi plasat la capătul superior al dozatorului și va identifica la ce distanță se află mâncarea în suport.

Schema bloc

Hardware Design

Listă componente:

  • Arduino UNO
  • ecran LCD
  • senzor ultrasonic
  • modul RTC DS3231 AT24C32
  • motor servo
  • sursă de alimentare
  • butoane

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
  • librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
  • algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
  • (etapa 3) surse şi funcţii implementate

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Export to PDF

pm/prj2022/rstanescu/bianca.ialangi.1652686183.txt.gz · Last modified: 2022/05/16 10:29 by Bianca.ialangi
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0