This is an old revision of the document!


Smart Remote - Bud Liviu-Alexandru 331CA

Introducere

Proiectul “Smart Remote” isi propune sa permita utilizatorilor sa automatizeze actiuni care in mod normal ar avea nevoie de mai multe apasari de buton pe telecomanda, intr-o singura apasare.

Acest proiect a pornit de la faptul ca meniul televizorului de acasa era greu de navigat, iar datorita faptului ca firmare-ul televizorului este Closed-Source, singura metoda cu care puteam rezolva aceasta problema era automatizarea telecomenzii.

Acest proiect cred ca este util in cadrul unui *Smart Home*, deoarece aduce posibilitatea de a automatiza actiuni repetitive, iar in viitor planuiesc sa adaug functionalitatea de a controla telecomanda Smart print intermediul internetului, de la distanta.

Descriere generală

Schema bloc:

Functionalitate:

Utilizatorul selecteaza ca doreste sa inregistreze o secventa de comenzi date de la telecomanda folosind keypad-ul, dupa care introduce numele cu care doreste sa fie salvata secventa. Dupa ce numele a fost introdus Arduino-ul asteapta sa citesaca comenzi din protocolul NEC. Dupa ce comenzile dorite au fost efectuate pe telecomanda inregistrarea poate fi terminata.

Pentru a reda o inregistrare, trebuie selectat ca se doreste efectuarea acestei actiuni, dupa care se poate selecta care secventa salvata se doreste a fi redata.

Hardware Design

Lista de piese:

  1. Placa de dezvoltare compatibila Arduino
  2. Keypad
  3. Display 7 Segmente
  4. IR Receiver
  5. IR Transmitter

Aici puneţi tot ce ţine de hardware design:

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
  • librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
  • algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
  • (etapa 3) surse şi funcţii implementate

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Export to PDF

pm/prj2022/cristip/smartremote.1653745376.txt.gz · Last modified: 2022/05/28 16:42 by liviu_alexndru.bud
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0