This is an old revision of the document!


SecurityAlarm


Ai ajuns vreodată acasă târziu și urmează să citesti cursurile pentru mâine, dar așteaptă…vezi tu, hârtiile de pe birou sunt răsfoite…Oh, nu! Fratele tău a venit din nou în camera ta să împrumute cateva foi și a lăsat o dezordine totală!

Cum își protejează oamenii proprietăţile, casele, magazinele și așa mai departe?

O alarmă de securitate!


Descriere generala

Cum funcţionează?

  • Display LCD, unde putem vedea starea alarmei(activată sau nu)
  • Senzor PIR pentru a detecta miscarea
  • LED pentru a activa alarma


Caracteristici:

  • Pe LCD initial apare mesajul “Checking”
  • Senzorul PIR detecteaza o miscare
  • Pe LCD, apare mesajul “Intruder in the house” :(


Schema bloc




Schema electrica


Componente hardware:

  • Arduino UNO - Arduino UNO este o placă de dezvoltare open-source realizată pe baza microcontrolerului ATmega328P. Acesta din urmă prezintă un procesor AVR cu o arhitectură de tip RISC (set restrâns de instrucțiuni).

  • LED pentru a se sesiza atunci cand senzorul PIR detecteaza miscare
  • Rezistenta

  • Breadboard de dimensiuni medii

  • Senzor de miscare PIR - Senzorul de mișcare PIR este ideal pentru detectarea mișcării. Acesta poate detecta mișcarea bazată pe schimbări în lumina infraroșie din mediul în care este amplasat.

  • Fire mama-tata, tata-tata


Software Design


Am conectat constantele led_Out si PIR_In la pinii A2, respectiv A1. Pornesc implementarea de la doua functii, functia setup() in care fixez parametrii pentru lcd.begin(), OUTPUT, INPUT si functia loop().
In loop() printez initial “checking ” si chem functia check_For_Intruder(). In acaeasta functie printr-o variabila booleansensorvalue, verific daca senzorul a sesizat o miscare si printez un mesaj corespunzator(“Intruder in the House :( ”).

Functia check_For_Intruder() - cea mai complexa functie a programului, descrisa pe scurt pentru valoarea booleana declarata true: pornesc LED, setez cursorul(0,0), printez primul mesaj “Intruder in the ”, setez cursorul(0,1), printez “House :( ”, aplic un delay.


Biblioteca folosita este #include <LiquidCrystal.h>.


Rezultate obtinute

Piesele asamblate, LED folosit pentru aprindere in cazul in care se detecteaza miscare in proximitate, senzor de miscare care va transmite mesajul, LCD sesizeaza problema.



S-a detectat miscare in apropiere. Display-ul afiseaza “Intruder in the House :( ”, LED ul ramane aprins cateva momente.











Link video:

https://www.youtube.com/watch?v=Dfy6su_8B48

securityalarmadinabasaraba.pdf
Concluzie

O alarma de securitate devine unul dintre cele mai folositoare mecanisme in viata de zi cu zi. Am invatat cum pot construii o alarma, utilizand cateva componenete hardware si cum pot face alarme cat mai complexe, optimizand codul. Am folosit pentru filmare si impresie artistica pe videoclip, un LED verde.


Bibliografie
https://en.wikipedia.org/wiki/Security_alarm
https://ocw.cs.pub.ro/courses/pm/lab/lab1-2021
https://ocw.cs.pub.ro/courses/pm/lab/lab6-2021
https://howtomechatronics.com/projects/arduino-security-alarm-system-project/

pm/prj2021/abirlica/securityalarm.1622823522.txt.gz · Last modified: 2021/06/04 19:18 by adina.basaraba
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0