SecurityAlarm


Ai ajuns vreodată acasă târziu și urmează să citesti cursurile pentru mâine, dar așteaptă…vezi tu, hârtiile de pe birou sunt răsfoite…Oh, nu! Fratele tău a venit din nou în camera ta să împrumute cateva foi și a lăsat o dezordine totală!

Cum își protejează oamenii proprietăţile, casele, magazinele și așa mai departe?

O alarmă de securitate!


Descriere generala

Cum funcţionează?

  • Display LCD, unde putem vedea starea alarmei(activată sau nu)
  • Senzor PIR pentru a detecta miscarea
  • LED pentru a activa alarma


Caracteristici:

  • Pe LCD initial apare mesajul “Checking”
  • Senzorul PIR detecteaza o miscare
  • Pe LCD, apare mesajul “Intruder in the house” :(


Schema bloc




Schema electrica


Componente hardware:

  • Arduino UNO - Arduino UNO este o placă de dezvoltare open-source realizată pe baza microcontrolerului ATmega328P. Acesta din urmă prezintă un procesor AVR cu o arhitectură de tip RISC (set restrâns de instrucțiuni).

  • LED pentru a se sesiza atunci cand senzorul PIR detecteaza miscare
  • Rezistenta

  • Breadboard de dimensiuni medii

  • Senzor de miscare PIR - Senzorul de mișcare PIR este ideal pentru detectarea mișcării. Acesta poate detecta mișcarea bazată pe schimbări în lumina infraroșie din mediul în care este amplasat.

  • Fire mama-tata, tata-tata


Software Design


Am conectat constantele led_Out si PIR_In la pinii A2, respectiv A1. Pornesc implementarea de la doua functii, functia setup() in care fixez parametrii pentru lcd.begin(), OUTPUT, INPUT si functia loop().
In loop() printez initial “checking ” si chem functia check_For_Intruder(). In acaeasta functie printr-o variabila booleansensorvalue, verific daca senzorul a sesizat o miscare si printez un mesaj corespunzator(“Intruder in the House :( ”).

Functia check_For_Intruder() - cea mai complexa functie a programului, descrisa pe scurt pentru valoarea booleana declarata true: pornesc LED, setez cursorul(0,0), printez primul mesaj “Intruder in the ”, setez cursorul(0,1), printez “House :( ”, aplic un delay.


Biblioteca folosita este #include <LiquidCrystal.h>.


Rezultate obtinute

Piesele asamblate, LED folosit pentru aprindere in cazul in care se detecteaza miscare in proximitate, senzor de miscare care va transmite mesajul, LCD sesizeaza problema.



S-a detectat miscare in apropiere. Display-ul afiseaza “Intruder in the House :( ”, LED ul ramane aprins cateva momente.











Link video:

https://www.youtube.com/watch?v=Dfy6su_8B48

securityalarmadinabasaraba.pdf

Concluzie

O alarma de securitate devine unul dintre cele mai folositoare mecanisme in viata de zi cu zi. Am invatat cum pot construii o alarma, utilizand cateva componenete hardware si cum pot face alarme cat mai complexe, optimizand codul. Am folosit pentru filmare si impresie artistica pe videoclip, un LED verde.


Bibliografie
https://en.wikipedia.org/wiki/Security_alarm
https://ocw.cs.pub.ro/courses/pm/lab/lab1-2021
https://ocw.cs.pub.ro/courses/pm/lab/lab6-2021
https://howtomechatronics.com/projects/arduino-security-alarm-system-project/

pm/prj2021/abirlica/securityalarm.txt · Last modified: 2021/06/04 19:19 by adina.basaraba
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0