Introducere

 Acest proiect reprezinta realizarea unei masini de tip line-follower. Acest device se va deplasa urmarind o linie de culoare neagră, luand anumite decizii la intreruperea acesteia sau in cazul unei intersectii de astfel de linii.
 
 Ideea proiectului mi s-a parut curioasa si totodata un challange interesant. Idealul acestui device nu va fi sa poata termina un "circuit" cat mai repede, ci de a prezenta un model care ar putea fi imbunatatit prin adaugarea unui hardware mai performat, insa cu aceleasi principii de baza.
 
 Consider proiectul isi indeplineste utilitatea in acumularea unor informații elementare in ceea ce privește partea de hardware, dar și pentru înțelegerea flowului datelor: colectarea lor de către senzori și transmiterea lor către motoare prin intermediul microcontroller-ului și al driverului.
 
 

Descriere Generala

Schema bloc aferentă proiectului:

Descriere schema bloc:

3 senzori cu infrarosu si anume: L(left), R(right), C(center). Vor returna 1(True) dacă suprafața deasupra căreia se află este neagră, 0(False) dacă este albă. Rezultatele măsurate de către aceștia sunt trimise către microcontroller apoi acesta va face legătura între senzori și driver-ul de motoare, trimițând semnalul respectiv. Motoarele sunt conectate la driver, driverul învartindu-le în funcție de semnalele primite de la senzori. Senzorii si Microcontrollerul sunt conectati la alimentare.

Hardware Design

Piesele necesare realizării proiectului:

 1. Placă de bază(realizată la laborator)
 2. Kit robot ce include șasiu, 2 motoare, 2 roți, etc.
 3. Modul senzori de linie, pentru detectarea liniei negre ce trebuie urmarita
 4. Driver pentru motoare, de tip dual
 5. Adaptor USB pentru placă
 6. Fire conectoare (tată-mamă, tată-tată, mamă-mamă)
 7. Baterie externă pentru alimentarea plăcii si a motoarelor(driverului)
 8. Șuruburi și piulițe

Schema Electrica

Bibliografie

pm/prj2019/rbarbascu/andrei_dina.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0