BT Car

Email: andrei.vatavu097@gmail.com

Introducere

Proiectul consta in construirea unei masinute controlate cu ajutorul unui smartphone. Ceea ce m-a motivat sa aleg acest proiect a fost faptul ca voiam sa imi construiesc propria masinuta teleghidata inca de cand eram mic.

Descriere generală

Masinuta va putea merge inainte si inapoi cu ajutorul a doua motoare ce vor actiona rotile din spate, si sa vireze cu ajutorul unui servomotor ce va fi montat la rotile din fata.

Hardware Design

Schema bloc:

Lista de piese & materiale:

  • Microcontroller ATmega 324
  • Modul Bluetooth HC-05
  • Driver de Motoare Dual L9110S
  • 2 motoare DC pentru tractiunea spate
  • Servomotor SG90 pentru directie
  • Baterie 9V

Schema Electrica

Software Design

Pentru aputea transmite comenzi catre masinuta am creat o aplicatie andoid ce se conecteaza la modulul bluetooth instalat. La apasarea unui buton aplicatia trimite un caracter catre masinuta, iar pe baza acelui caracter masinuta incepe sa faca o anumita actiune, cand se ridica degetul de pe buton se trimite catre masinuta un alt caracter ce ii zice sa opreasca o actiune. De exemplu pentru ca masinuta sa mearga inainte se trimite caracterul 'F' in momentul in care a fost apasat butonul, cand se ia degetul de pe buton, se trimite caracterul 'f', iar masinuta se va opri.

Rezultate

Download

Bibliografie/Resurse

Documentația în format PDF

pm/prj2019/ostiru/rc-car.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0