Line Follower Robot

Autor

Introducere

Scopul principal al acestui proiect este de a proiecta cat si implementa un robot capabil sa urmareasca o linie si sa se opreasca atunci cand intalneste un anumit simbol specific eventual sa fie capabil sa ocoleasca obstacolele din drum.

Schema bloc

Schema electrica

Hardware

Componente

  4 x DC Gear Motors
  2 x IR sensor module
  L293N Module
  Wireless Power Source
  Robot Chaises
  Atmega328 Microcontroller
  Jumper Wires
  Breadboard

Utilizare

Am folosit 2 senzori cu reflexie (IR) care aveau ca scop, delimitarea zonei vizibile de zona neagra pentru ca robotul sa recunoasca zona in care trebuie sa execute un viraj. La fiecare moment de timp senzorul arunca o raza care este receptionat de un led infrarusu, daca semnalul nu este receptat inseamna ca s-a atins banda neagra, deoarce aceasta absoarbe toata lumina. Am folosit 4 motoare pentru a directa masina impreuna cu un modul drive motor L293N de unde am setat capacitatea cat si manevrele pe care le poate face masina. Am mai folosit si o sursa externa de curent deoarce motoarele aveau nevoie de mai mult curent + o baterie externa.

Software

La fiecare moment de timp robotul asteapta un semnal de la un de la senzori(PA0, PA1) pentru a recunoaste daca trebuie sa fac stanga sau dreapta, in functie de outputul generat de senzori pot executa urmatoarele manevre: viraj: daca vreau sa virez stanga atunci motoarele din partea stanga vor merge in spate iar cele din dreapta vor merge in fata rezultand o rotire in partea stanga, la fel si pentru partea dreapta. Daca senzorii nu detecteaza negru atunci toate motoarele merg in fata iar daca senzorii au negru pe fiecare input atunci masinuta se opreste.

Poze cu ROBO BOBO

Download

<WRAP center round download 60%> Robo Robo Dodo Bobo

robobo.pdf robobobo.zip

</WRAP>

Jurnal

  • 20.04.2019 - Tema proiectului, lista de piese și schema bloc (Milestone 1)
  • 23.05.2019 - Finalizare tema.

Referinte

pm/prj2019/adragan/1_mai_in_vama.txt · Last modified: 2021/04/14 17:07 (external edit)
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0