12. [BONUS - 10p] Trimitere e-mail cu atașament din linia de comandă

Dorim să trimitem din linia de comandă mesaje cu atașament.

În contul utilizatorului bogdan creați o arhivă (în ce format doriți) a directorului /etc/init.d/. Trimiteți arhiva ca atașament într-un e-mail trimis în linia de comandă către adresa voastră.

Pentru trimiterea atașamentului, va trebui să folosiți utilitarul uuencode. Pentru aceasta trebuie să instalați pachetul sharutils:

root@host:~# apt-get install sharutils
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
[...]
Setting up sharutils (1:4.11-1) ...

Pentru indicații legate de trimiterea de atașamente ca e-mail consulați această pagină.

În modul uzual de folosire comanda uuencode primește două argumente cu aceeași valoare (de exemplu store.zip store.zip). Aceasta întrucât primul argument este numele fișierului care este codificat, iar al doilea argument este numele arhivei așa cum apare ea în atașament. Teoretic, este posibil să codifici un fișier și să aibă alt nume în atașament; în practică se folosește același nume, motiv pentru care apar două argumente cu aceeași valoare.

Folosiți opțiunea -s "<subiect>" la comanda mail pentru a preciza subiectul mesajului; înlocuiți <subiect> cu subiectul mesajului. Eticheta în Internet dictează să folosiți subiecte pentru e-mail-uri.

rl/labs/09/contents/12.txt · Last modified: 2023/11/05 13:10 by vlad_iulius.nastase
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0