This is an old revision of the document!


Digital DJ Fader

PREDA Ionut-Darius-Teodor 333CB

Introducere

Prezentarea pe scurt a proiectului:

„Digital DJ Fader” este un controller audio interactiv care permite reglajul volumului pentru două track-uri audio (L & R) cu ajutorul a două fadere fizice (potențiometre), impreuna cu unul aditional pentru a controla volumul. Dispozitivul oferă feedback vizual în timp real folosind o matrice LED pentru efecte vizuale si un display dedicat afișează numele piesei active. Informațiile despre nivelul sonor pot fi trimise către un PC prin interfața UART.

Mi-am dorit să realizez un dispozitiv accesibil, care să simuleze controlul de bază asupra volumului în mixaj audio, cu un feedback vizual atractiv și interactiv. Eu sunt pasionat de partea de echipamente audio, si am considerat ca un astfel de proiect m-ar ajuta sa invat mai multe despre cum functioneaza ele, si ar fi un dispozitiv distractiv pentru petreceri

Proiectul are scop educativ și demonstrativ: este conceput pentru a integra mai multe concepte și periferice întâlnite în sistemele embedded (ADC, PWM, SPI, UART) într-un dispozitiv funcțional, care simulează o parte din funcționalitatea unui setup DJ real.

Descriere generală

O schemă bloc cu toate modulele proiectului vostru, atât software cât şi hardware însoţită de o descriere a acestora precum şi a modului în care interacţionează.

Exemplu de schemă bloc: http://www.robs-projects.com/mp3proj/newplayer.html

Hardware Design

Aici puneţi tot ce ţine de hardware design:

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
  • librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
  • algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
  • (etapa 3) surse şi funcţii implementate

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Export to PDF

pm/prj2025/vstoica/predadarius.1746624763.txt.gz · Last modified: 2025/05/07 16:32 by ionut_darius.preda
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0