This is an old revision of the document!


Solar Tracking System

Introducere

Solar Tracking System este un dispozitiv care urmareste miscarea soarelui acesta ajustand pozitia panoului pentru a maximiza productia de energie. Acest lucru este realizat folosind fotorezistoricare detectează lumina solară și controlează direcția în care se îndreaptă panoul solar. Scopul acestui proiect este de a optimiza eficienta sistemelor solare in acest fel permitand panourilor solare sa beneficieze de o expunere mai mare la razele solare din care trebuie sa rezulte o productie mai mare. Acest proiect are potentialul de a aduce numeroase benefici atat utilizatorilor casnici cat si celor industrialii prin cresterea eficientei sistemelor solare ,posibil sa fie destul de scump pentru cele industriale dar este realizabil.

Descriere generală

Proiectul nostru, Solar Tracking System, este un sistem inovator care utilizează tehnologia microprocesoarelor și senzorii de lumină pentru a urmări și a ajusta automat poziția unui panou solar în funcție de mișcarea soarelui pe parcursul zilei. Acest sistem are ca scop maximizarea captării energiei solare și, implicit, creșterea eficienței sistemelor solare.

1. Sensoare de Lumină (Fotorezistori): Fotorezistorii detectează intensitatea luminii solare și transmit aceste date către microprocesor pentru analiză.

2.Microprocesor (Arduino): Microprocesorul primește datele de la senzorii de lumină și calculează poziția actuală a soarelui pe baza acestora. Pe baza acestei informații, microprocesorul generează semnale de control pentru motoarele care vor ajusta poziția panoului solar.

3.Motoare (Servomotoare): Motoarele sunt utilizate pentru a controla mișcarea panoului solar și a ansamblului care îl susține. Ele primesc semnale de control de la microprocesor și rotesc panoul și ansamblul pentru a urmări mișcarea soarelui în timp real.

4.Display LCD: Display-ul LCD afișează informații relevante despre sistem, cum ar fi poziția actuală a soarelui (nord, sud, est, vest), cantitatea de energie produsă și alte date importante.

Hardware Design

Listă de Piese:

Microcontroller (Arduino)

Fotorezistori

Motoare (servomotoare pentru mișcarea panoului solar)

Panou solar

Display LCD

Senzori de temperatură (pentru monitorizarea mediului înconjurător)

Componente electronice (rezistoare, condensatoare, etc)

Conectori și cabluri

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
  • librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
  • algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
  • (etapa 3) surse şi funcţii implementate

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Export to PDF

pm/prj2024/vstoica/robert_daniel.fota.1714698846.txt.gz · Last modified: 2024/05/03 04:14 by robert_daniel.fota
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0