This is an old revision of the document!


Voice Command Door Lock

Introducere

Proiectul meu este un sistem de inchidere si deschidere a zavorului unei usi, controlat prin comenzi vocale. Scopul proiectului este de a oferi o solutie simpla pentru sistemul de inchidere si deschidere a usilor pentru persoanele cu diverse dizabilitati , dar si pentru a facilita intrarea in casa cu un bagaj sau carand ceva de exemplu.

Descriere generală

Zavorul se actioneaza prin comenzile “Open” si “Close” prin actuator. Modulul Bluetooth legat la placa Arduino este conectat la telefon si prin intermediul sau sunt trimise comenzile . Zavorul va fi actionat doar la auzirea celor 2 comenzi.

Hardware Design

Aici puneţi tot ce ţine de hardware design:

Lista de piese:

* Arduino UNO
* HC-05 Bluetooth Module
* 4 x 12volt relee
* 2 x BD139 Tranzistoare
* Actuator de blocare a ușilor auto
* 2.2k rezistoare
* 12 Volt Adaptor

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
  • librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
  • algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
  • (etapa 3) surse şi funcţii implementate

Sistemul primește comenzi de la un dispozitiv conectat prin Bluetooth, utilizând modulul HC-05. Comenzile sunt trimise prin intermediul aplicației PuTTY, deoarece iPhone-ul nu suportă conectarea directă la modulul HC-05. Sistemul acționează asupra pinilor 11 și 12 pentru a bloca și debloca sistemul. Dacă există date disponibile pe portul serial, acestea sunt adăugate la variabila 'voice'. Dacă 'voice' are o lungime mai mare decât 0 (semn că s-a primit o comandă), începe verificarea comenzilor. Explicații adiționale:

  • * LED-ul de pe pinul 13: Acesta este folosit pentru a indica primirea de date. Se aprinde atunci când se primesc date și se stinge după procesarea acestora.
  • * Pinii 11 și 12:
  • *Pinul 11 (unlockPin): Folosit pentru deblocarea sistemului.
  • *Pinul 12 (lockPin): Folosit pentru blocarea sistemului.
  • *Comunicare Bluetooth: Se realizează prin modulul HC-05 conectat la pinii 10 și 9 ai Arduino-ului. Comunicarea cu PC-ul se face prin PuTTY deoarece iPhone-ul nu suportă conectarea directă la HC-05.
  • *Aceasta ar trebui să clarifice utilizarea sistemului și funcționarea acestuia, precum și motivul pentru care se folosește PuTTY în loc de o aplicație de pe iPhone.

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Export to PDF

pm/prj2024/vstoica/david.paduretu.1716467670.txt.gz · Last modified: 2024/05/23 15:34 by david.paduretu
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0