This is an old revision of the document!


Height measurement device

Introducere

Proiectul reprezintă un dispozitiv care poate măsura cu acuratețe înălțimea persoanei care stă sub acesta. Mi s-a părut interesantă folosirea senzorilor într-un mod care ține de mai mult decât doar mișcare, iar astfel obținem o unealtă folositoare pentru colectarea de date, fie într-un scop mai larg (măsurarea mediei de înălțime a unui sample group) fie unul mai simplu (observarea creșterii unui copil și asigurarea că aceasta are loc în parametri normali). Aceste date vor putea, după, să fie accesate și organizate printr-o aplicație .

At the time of writing, mă gândesc și la implementare de diverse metode de centralizare al datelor, de ex. realizarea unor grupuri de înățlime pentru a determina unde se încadrează înălțimea măsurată în media de vârstă.

Descriere generală






Inițial, senzorul laser va înregistra înălțimea la care se află față de sol. Printr-un calcul de forma hsol - hobiect vom obține înălțimea dorită (h reprezintă distanța de la senzor la sol, respectiv obiect). La plasarea unui obiect/individ sub senzor, led-ul și buzzer-ul se vor activa, indicând detecția acestuia, iar display-ul va afișa înălțimea. Prin apăsarea unui buton, se vor trimite datele obținute prin Bluetooth pe aplicație, unde vor putea fi accesate în mod convenabil. Microcontroller-ul este center piece-ul ce leagă toate acestea.

Ideal, realizez cererea datelor tot prin aplicație, deoarece poziționarea butonului ar putea fi inconvenientă. În acel caz, butonul ar putea fi folosit pentru resetarea înălțimii față de sol în caz că dispozitivul este mutat.

Hardware Design

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Export to PDF

pm/prj2024/tdicu/maria.movileanu.1714943079.txt.gz · Last modified: 2024/05/06 00:04 by maria.movileanu
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0