This is an old revision of the document!
Heart Rate Monitor
Introducere
Proiectul implică dezvoltarea unui dispozitiv portabil de monitorizare a ritmului cardiac. Scopul principal al dispozitivului este de a înregistra diverse statistici legate de ritmul cardiac pe durata unor activități fizice, cum ar fi sesiuni de workout sau fitness.
Ideea acestui proiect a pornit de la dorința de a oferi sportivilor amatori o modalitate accesibilă și ușor de utilizat pentru a monitoriza și înțelege mai bine impactul activităților fizice asupra corpului lor.
Acest dispozitiv este util pentru oricine dorește să obțină feedback instantaneu despre starea sa de sănătate cardiovasculară în timpul exercițiilor, permițând ajustări ale intensității pentru maximizarea beneficiilor antrenamentului.
Descriere generală
Dispozitivul de monitorizare a ritmului cardiac funcționează astfel:
Inițierea monitorizării: Utilizatorul pornește sesiunea de monitorizare a pulsului apăsând butonul conectat la Arduino. Acest moment marchează începutul perioadei de activitate fizică.
Colectarea datelor: Îndată ce sesiunea este inițiată, senzorul de puls începe să înregistreze ritmul cardiac al utilizatorului prin intermediul unor LED-uri cu infraroșu și a unui fotodetector, și transmite aceste date la placa Arduino în timp real. De asemenea, un LED RGB va semnala utilizatorului daca pulsul nu are o valoare optima.
Procesarea și stocarea datelor: Datele de la senzor sunt colectate și procesate continuu de Arduino pe durata activității.
Încheierea monitorizării: Utilizatorul finalizează sesiunea de monitorizare apăsând din nou butonul. Acest lucru indică sfârșitul perioadei de activitate și inițiază procesul de afișare a datelor.
Afișarea statisticilor: În momentul încheierii sesiunii, Arduino procesează datele finale și le afișează pe display-ul LCD prin intermediul adaptorului I2C. Statisticile afișate includ ritmul cardiac minim/mediu/maxim, durata totală a sesiunii sau HRV (variabilitatea ritmului cardiac). Aceste informații oferă utilizatorului o perspectivă detaliată asupra performanței sale cardiace pe durata activității.
Hardware Design
Listă de piese:
În următoarele scheme, senzorul MAX30102 este reprezentat printr-un LED roșu și un fototranzistor (gruparea de pe partea stângă a breadboard-ului).
Model Tinkercad:
Schematic:
Stadiu curent:
Software Design
Descrierea codului aplicaţiei (firmware):
mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
(etapa 3) surse şi funcţii implementate
Rezultate Obţinute
Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.
Concluzii
Download
O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună

.
Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.
Jurnal
Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.
Bibliografie/Resurse
Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.
Export to PDF