This is an old revision of the document!


Sistem automatizat de udare a plantelor

  • Toader Mihai-Cristian
  • 332CD
  • Indrumator: Razvan Virtan

Introducere

Proiectul constă în realizarea unui sistem automatizat de udare a plantelor controlat prin intermediul unui microcontrole. Sistemul utilizează senzori de umiditate a solului si temperatura pentru a determina când o plantă necesită apă și o pompă de apă pentru a livra cantitatea necesară de apă direct în sol.

Sistemul este conceput să fie simplu fiind potrivit pentru plante de interior sau pentru micile amenajări de grădină. Utilizatorii pot uda planta manual folosind o interfata simpla si pot citi datele precum umiditatea si temperatura.

Descriere Generală

Utilizatorii vor interacționa cu sistemul de udare a plantelor printr-o interfață de bază prin care vor putea citi factorii de mediu din jurul plantei, cum ar fi temperatura, lumina și umiditatea solului. Acestea vor fi primite prin Wifi de la plăcuță după ce au fost măsurate de senzori. Cand nivelul de umiditate este prea scazut, sistemul va iriga automat planta dupa ce verifica cantitatea de apa din rezervor. In cazul lipsei de apa din rezervor utilizatorul va primi un mesaj prin aplicatie.

Designul Hardware

În realizarea proiectului voi folosi:

-Arduino UNO

-Senzor umiditate sol

-Senzor temperatura si umiditate

-Fotorezistor

-Senzor ultrasonic

-Pompa de apa

-Modul Releu

Mai jos am o schema orientativa a pieselor hardware, va fi inlocuita odata ce ajung ultimele piese si sistemul este pus in functiune.

Designul Software

Descrierea codului aplicației (firmware):

  • Mediu de dezvoltare utilizat (de exemplu, Arduino IDE)
  • Biblioteci și surse terțe parte utilizate (de exemplu, biblioteci de senzori Adafruit)
  • Algoritmi și structuri pe care plănuiți să le implementați
  • (Etapa 3) Surse și funcții implementate

Rezultate Obținute

Discutați rezultatele obținute din implementarea proiectului, inclusiv cât de eficient a fost sistemul în menținerea nivelurilor optime de umiditate a solului și orice provocări întâmpinate în timpul proiectului.

Concluzii

Rezumați performanța generală a sistemului, lecțiile învățate, îmbunătățirile potențiale și aplicabilitatea sistemului pentru diferite tipuri de plante sau medii.

Descărcare

O arhivă (sau mai multe, dacă este cazul) conținând toate fișierele produse în timpul proiectului: coduri sursă, scheme, etc. Includerea unui fișier README, un ChangeLog și un script de compilare și încărcare automată pe microcontroler face întotdeauna o impresie bună.

Fișierele se încarcă pe wiki folosind funcția “Add Images or other files”. Spațiul de nume pentru încărcarea fișierelor ar trebui să fie de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Ionescu Maria, 331CC → :pm:prj2024:cc:ionescu_maria.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care asistentul de proiect poate urmări progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, fișe tehnice, resurse Internet utilizate, eventual grupate pe Resurse Software și Resurse Hardware.

Export to PDF

pm/prj2024/rvirtan/smart_plant_irrigation.1716193581.txt.gz · Last modified: 2024/05/20 11:26 by mihai.toader2707
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0