This is an old revision of the document!


Bomb Game

Introducere

Proiectul constă în dezvoltarea unui joc interactiv bazat pe dezamorsarea unei bombe simulată, similar cu jocul "Keep Talking and Nobody Explodes". Jucătorii trebuie să rezolve diverse module (mini-jocuri) într-un timp limitat și să evite să facă trei greșeli, pentru a dezamorsa bomba. Fiecare greșeală va fi semnalizată prin aprinderea unui bec roșu, iar rezolvarea corectă a unui modul va fi indicată de un bec verde. Scopul jocului este de a testa și îmbunătăți abilitățile de lucru în echipă și de rezolvare a problemelor sub presiune. Acest joc este util atât pentru distracția participantilor, cât și pentru dezvoltarea abilităților menționate.

Bomba NU va exploda dacă jucătorul nu reușește să o dezamorseze.

Proiectul NU are scopul de a încuraja construirea unei bombe propriu-zise sau orice obiect asemănător, fiind la bază doar o idee de joc.

Descriere generală

Componentele principale:

LED Display: Afișează timpul rămas până la “explozia” bombei.

Butoane de Control: Includ un buton de start pentru inițierea timerului și un buton de reset pentru a începe jocul de la început.

Indicatori Luminoși: Trei becuri roșii care se aprind când jucătorul comite o greșeală și becuri verzi care indică rezolvarea corectă a fiecărui modul.

Emițător sunet: Un buzzer care scoate sunet ce poate fi interpretat drept cod Morse.

Modulele de joc:

Modulul Buton: Jucătorii trebuie să apese un buton când anumite cifre apar pe timer.

Modulul Culori: Jucătorii reacționează la un bec care luminează în patru culori diferite și trebuie să apese câteva butoane în ordine corectă.

Modulul Fire: Involvă diverse fire colorate care trebuie tăiate conform indicațiilor din manualul jocului.

Modulul Morse: Acest modul include o boxă care emite un cod Morse. Jucătorii trebuie să traducă mesajul Morse și să apese un buton specific de un număr de ori corespunzător traducerii. De asemenea, modulul include un buton de resetare a contorului pentru numărul de apăsări și un buton de trimitere (submit) pentru a confirma selecția.

Fiecare jucător va avea acces la un manual fizic în format PDF pentru a consulta instrucțiunile necesare rezolvării fiecărui modul în timpul jocului.

Hardware Design

Aici puneţi tot ce ţine de hardware design:

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
  • librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
  • algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
  • (etapa 3) surse şi funcţii implementate

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Export to PDF

pm/prj2024/rvirtan/marian.irimia2708.1714338573.txt.gz · Last modified: 2024/04/29 00:09 by marian.irimia2708
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0