This is an old revision of the document!


A.Z.O.R.E.L. - Auto-ZăvORul ELectronic

Introducere

Proiectul `AZOREL` este o incuietoare electronica cu control de acces prin carduri RFID, cu conexiune radio la un hub pentru a fi administrata prin internet. Scopul aceasteia este de a oferi o solutie de securitate pentru birouri, unde este necesara o forma de control a accesului prin chei electronice, revocabile si usor de inlocuit sau chei de acces temporare. Ideea a pornit de la o problema observata: emiterea de chei mecanice pentru un birou este costisitoare si invalidarea unei chei individuale este imposibila fara reinnoirea tuturor cheilor (foarte costisitor). In proiectare sa tinut cont in special de securitate, fiabilitate, logevitate, durata de viata a bateriei si usurinta repararii.

Descriere generală

fig.1: Schema Bloc

Mechanical Design

Incuietoarea este formata din trei componente: modulul principal, modulul remote si yala modificata. Modulul principal este montat pe butuc si realizeaza actionarea si controlul incuietorii. Modulul remote este montat oriunde pe usa, pe exterior pentru usile metalice sau pe interior pe usile non-metalice si realizeaza citirea cardurilor de acces. Acestea sunt conectate intre ele printr-un cablu ce asigura alimentarea si comunicarea. Modulul principal este compus dintr-un motor de curent continuu, cu reductor metalic si hub de cuplaj, doi acumulatori Li-Ion 18650 si placa de control si butonul de acces. Yala este o yala obisnuita cu bila in care au fost incorporati doi senzori hall si un magnet pentru citirea pozitiei limbii yalei si a carui arc de retinere a limbii a fost inlocuit cu unul mai slab pentru a putea fi actionata de motor. Acest design a fost ales pentru a permite inlocuirea usoara a butucului tip fluture (piesa cu probabilitate cea mai mare de defectare) si pentru a permite montarea pe orice usa fara a fi nevoie de modificari majore. Capatul exterior a butucului ramane neschimbat, permitand folosirea cheii mecanice in caz de urgenta sau esec al sistemului.

Hardware Design

Din punct de vedere hardware, proiectul este compus din urmatoarele module: placa de baza (main board) si modulul remote. Placa de baza este un cablaj imprimat custom iar modulul remote un ansamblu format din modulul NRC si LED-uri (rosu, galben, verde) formand un semafor.

fig.2: Schema Electrica

fig.3: Bill of Materials

Software Design

Firmware-ul va este scris in C si dezvoltat in PlatformIO. Acesta este compus din urmatoarele module: modulul de control al motorului, modulul de citire al cardurilor RFID, si modulul de semnale (semafor+buzzer). Citirea cardurilor va fi implementanta prin biblioteca elechouse/PN532.

Rezultate Obţinute

Work in progress

Concluzii

Work in progress

Download

Work in progress

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

pm/prj2024/fstancu/robert.stanca1102.1714399616.txt.gz · Last modified: 2024/04/29 17:06 by robert.stanca1102
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0