This is an old revision of the document!


Lumino-X

Introducere

“Lumino-X” este un sistem avansat de iluminare care folosește tehnologie LED RGB pentru a crea un mediu adaptabil și confortabil în orice încăpere. Proiectul integrează un senzor de mișcare PIR și un senzor de lumină, alături de un ceas real-time (RTC) pentru a ajusta culoarea și intensitatea luminii LED-ului RGB în funcție de ora din zi și de prezența umană. Scopul “Lumino-X” este de a optimiza consumul de energie în timp ce oferă o iluminare adecvată pentru sănătatea și confortul utilizatorilor.

Prezentarea pe scurt a proiectului vostru:

  • ce face
  • care este scopul lui
  • care a fost ideea de la care aţi pornit
  • de ce credeţi că este util pentru alţii şi pentru voi

Descriere generală

Lumino-X este un sistem automatizat de iluminare care utilizează LED-uri RGB pentru a ajusta lumina dintr-o încăpere în funcție de prezența umană și ora din zi. Proiectul integrează un senzor de mișcare PIR și un senzor de lumină ambientală, alături de un modul RTC DS3231, pentru a oferi iluminare adaptată nevoilor utilizatorilor și pentru a promova economia de energie. Cu “Lumino-X”, lumina se ajustează dinamic: stimulează trezirea dimineața, sprijină productivitatea pe timpul zilei și favorizează relaxarea seara, închizându-se automat în timpul nopții sau în absența activității. Aceasta tehnologie este ideală pentru locuințe, birouri și alte spații, combinând confortul cu eficiența energetică într-o soluție de iluminare inteligentă și accesibilă.

O schemă bloc cu toate modulele proiectului vostru, atât software cât şi hardware însoţită de o descriere a acestora precum şi a modului în care interacţionează.

Exemplu de schemă bloc: http://www.robs-projects.com/mp3proj/newplayer.html

Hardware Design

Aici puneţi tot ce ţine de hardware design:

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
  • librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
  • algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
  • (etapa 3) surse şi funcţii implementate

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Export to PDF

pm/prj2024/fstancu/cristian.creciun.1715877407.txt.gz · Last modified: 2024/05/16 19:36 by cristian.creciun
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0