This is an old revision of the document!


PaperFolds

Introducere

NUME: Roșu Armand-Alexandru

GRUPA: 331CD

Proiectul va consta într-o aplicație cu instrucțiuni spre realizarea a diverse origami-uri. Instrucțunile vor fi redate pe un display sub forma unor imagini, insoțite de un mesaj text și de un semnal sonor (cum ar fi o melodie pe fundal). Utilizatorul va apăsa pe diverse butoane pentru a alege ce origami vrea să realizeze, pentru a trece de la o imagine la alta, pentru a reveni la ecranul principal sau pentru a primi un mesaj text spre a citi ce are de făcut la pasul respectiv.

Descriere generală

Robotul conține în primul rând o placuță arduino, ce este alimentată de la un port USB al laptop-ului meu. Din pinii de power, pleacă un cablu cu 5V către o linie + a breadboard-ului și una cu GND către cea - minus alăturată. Tot de aici mai pleacă și una cu 3V3, către cealaltă linie +. Din analog 0-3, pleacă câte unul către fiecare buton, care apoi merg tot spre 5V.

Display-ul are urmatoarele porturi astfel conectate: GND la GND, VCC la 5V, SCL la digital 13, SDA la 11, RES la 8, DC la 9, CS la 10 și BL în aer. Cardul SD este similar, acesta având următorii pini: GND la GND, 3.3V la 3V3, 5V la 5V, CS la 2, MOSI neconectat, SCK tot la 13, MISO la 12 și GND la GND.

Amplificatorul este alimentată de la un port USB separat (pinii power având în paralel și un condensator), are două boxe (fiecare cu câte un condensator înseriat) și pinii L, G, R, legați la pinul 3, ground, respectiv tot pinul 3.

Schema bloc:

Hardware Design

Acestea sunt piesele pe care va trebui să le utilizez:

  • arduino
  • ecran LCD
  • breadboard
  • cabluri
  • butoane
  • card SD
  • boxe
  • amplificator

Schemă electrică:

Software Design

Biblioteci folosite:

  • SPI.h (folosită pentru comunicarea cu dispozitivele de tip SPI)
  • SD.h (pentru lucrul cu cardul SD)
  • TFT.h (pentru lucrul cu display-ul)

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Export to PDF

pm/prj2024/cpatru/armand.rosu.1716726487.txt.gz · Last modified: 2024/05/26 15:28 by armand.rosu
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0