This is an old revision of the document!


Jocul Nim

Introducere

Acesta este o platforma pentru a juca jocul Nim atat cu un prieten ,cat si contra un calculator. Acest joc este foarte popular in “Game-theory” si sta la baza jocurilor de tipul “impartial game”. Acest joc este util pentru a intelege bazele acestor concepte intr-un mod mai interactiv.

Descriere generală

Cand placuta este pornita, jucatorul va fi intampinat de un meniu in care va selecta modul de joc, single-player sau two-player. Acest lucru se va face prin utilizare joystick-ului stanga dreapta, pentru a schimba modul de joc (care va aparea pe matricea de LED-uri), si intr-un final apasarea butonului pentru a selecta modul ales. Pentru modul single-player se va putea folosi joy-stick-ul sus jos pentru selectarea dificultatii. Dupa aceasta alegere, jucatorul va putea alege formatul jocului (modul in care sunt distribuite betele) folosind joy-stick-ul stanga dreapta si butonul de SELECT

Odata ales jocul, jucatorul aflat la miscare fi indicat de marginea matricii de LED-uri. Acesta va putea folosi joystick-ul pentru alegerea miscarii dorite. Betele afectate vor fi vizibile prin aprinderea si stingerea acestora. Miscarea este executata cu ajutorul butonului SELECT. Intr-un final cand se termina jocul va fi afisat castigatorul jocului, iar placuta se va intoarce in meniul de selectie al modului de joc. De asemenea jocul se mai termina dupa trecerea unui interval de timp fara ca jucatorul sa faca vre-o miscare, jocul fiind declarat castigat de celalt jucator(Fie ca acesta este alta persoana sau calculatorul).

Hardware Design

Lista de componente:

  • Arduino Leonardo
  • Breadboard
  • Matrice LED-uri 8×8
  • Modul Joy-stick
  • Buton
  • Fire de legatura

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
  • librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
  • algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
  • (etapa 3) surse şi funcţii implementate

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Export to PDF

pm/prj2024/ccontasel/matei.costescu.1714934871.txt.gz · Last modified: 2024/05/05 21:47 by matei.costescu
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0