This is an old revision of the document!
Sistemul de Depunere a Coletelor cu Arduino este un dispozitiv autonom destinat să faciliteze depunerea coletelor într-o cutie specială de către postaș atunci când destinatarul nu este acasă. Proiectul utilizează o placă Arduino pentru controlul funcțiilor sistemului și implementează o serie de senzori și componente pentru detectarea prezenței postașului și deschiderea securizată a cutiei pentru depunerea coletului. Ideea principala: am ales proiectul acesta vrand sa eficientizez primirea coletelor si lovindu-ma personal de problema absentei mele de acasa in momentul primirii acestora.
Permite postașului să depună colete în siguranță în absența destinatarului. Oferă un mod convenabil și eficient pentru gestionarea comenzilor în timpul absenței destinatarului. Asigură securitatea și integritatea coletelor prin controlul accesului la cutie.
Schema bloc:
Lista de piese:
Link catre pagina de git a proiectului : https://github.com/crinabolocan/projectPM
Concepte folosite: senzorul ultrasonic HC-SR04 e folosit pentru a masura distanta pana la obiect; acesta implica trimiterea unui semnal si masurarea timpului pana la receptionarea ecoului, apoi transformarea acestuia in valori numerice discrete. controlul unui servomotor: este setat sa se miste in functie de starea unui buton sau a distantei masurate (<40cm). controlul ledurilor: semn de aprobare + cutie deschisa folosire millis() - gestioneaza temporizarea conectivitatea WiFi si hostingul unui server web: prin utilizarea modulului ESP8266, codul se conecteaza la o retea WiFi si gazduieste un server web ⇒ aplicare a tehnologiei IoT, unde un dispozitiv este accesibil si controlabil prin internet. interfata utilizatorului: controlul LED-ului si al accesului la cutie prin browser web.
Concepte similare folosite in laborator: masurarea semnalelor analogice controlul dispozitivelor de iesire logica de control bazata pe stari si evenimente
Laboratorul 3: Timere, Pulse Width Modulation (PWM) Laborator 4: Analog Digital Convertor (ADC)
Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.