This is an old revision of the document!


Tetris Game

Nume: Didoaca Costin

Grupa: 333CA

Introducere

Te-ai aflat vreodata in postura nostalgica si ti-ai dorit sa experimentezi jocurile de odinioara? Acest proiect iti poate satisface dorinta de a juca legendarul joc Tetris. Il poti creea chiar tu folosind un microcontroller Arduino UNO impreuna cu cateva componente: un modul format din 4 matrice 8×8 LED si 3 butoane simple pentru controlul formelor geometrice si plasarea acestora pe “scena” de joc. Proiectul este dedicat si pentru pasionatii jocurilor retro cu minime cunostinte in electronica.Tot ce trebuie sa faci este sa cumperi componentele si sa introduci codul atasat in sectiunea “Download” in aplicatia dedicata Arduino!

Descriere generală

Jucatorul are la dispozitie 4 butoane pe care le foloseste pentru controlul formelor geometrice generate din partea de sus a ultimei matrice. Primul buton este folosit pentru rotirea formei geometrice la dreapta cu 90 de grade, al doilea si al treilea buton controleaza miscarea stanga dreapta a formei geometrice iar ultimul buton da posibilitatea maririi vitezei formei la deplasarea in jos.

Concepte folosite:

  1. GPIO si Intreruperi - Cele 4 butoane sunt legate la un singur pin GPIO pe microcontroller, generarea intreruperilor fiind tratata de interfatarea acestora folosind diode.
  2. UART - Proiectul foloseste interfata seriala UART in loc de display pentru a extrage comenzile date ca input.
  3. SPI - Modulul FC-16 format din 4 matrice de dimensiune 8×8 LED bicolore foloseste chipsetul MAX7219 care comunica cu Arduino prin SPI.

Schema bloc:

Hardware Design

Schema de circuit:

Lista de componente:

  • 1 x Arduino Uno (Plusivo Uno R3)
  • 1 x FC-16 Modul MAX7219 (4x 8×8 LED MAtrix)
  • 4 x Push Button
  • 5 x Resistor 4.7k Ohm
  • 4 x Diode
  • 1 x 5V Phone Charger
  • Wires

Schema electrica:

Mentionez ca este realizata in TinkerCad; pentru a inlocui componenta FC-16 inexistenta in acest mediu de simulare, am inlocuit pinii acesteia cu un Pin Extender de 8 pini (Folosind primii 4 in urmatoarea ordine: CLK, CS, DIN, GND, VCC)

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • mediu de dezvoltare: ArduinoIDE
  • librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
  • algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
  • (etapa 3) surse şi funcţii implementate

GitHub : Tetris Game

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Progres:

Schema Gantt:

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Resurse:

Coding Tetris in Arduino Explained Inspo Tetris Project Interface Multiple Buttons in 1 ARDUINO Input

Export to PDF

pm/prj2024/ccontasel/costin.didoaca.1716137947.txt.gz · Last modified: 2024/05/19 19:59 by costin.didoaca
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0