This is an old revision of the document!
Proiectul va realiza diminuarea problemelor dintr-o încăpere atunci când este prezent un incendiu. Acesta va semnala pe un display faptul că un incendiu are loc și pe un card SD va salva toate log-urile relevante pentru evenimentele anterioare(timestamp, temperatură, etc.). De asemenea, printr-un difuzor va avea si un efect de alarmă.
Scopul lui este de a preveni incendiile într-o încăpere.
Am pornit de la ideea de alarmă de incendiu simplu. Elementele de log-uri și de afișare pe un display au venit ulterior pentru a ține evidența evenimentelor.
La acțiunea unui stimul extern pentru senzorul de temperatură se va transmite un semnal către microcontroller. Apoi, software-ul de pe microcontroller va putea transmite către celelalte componente semnale.
Pentru programarea plăcii am folosit Arduino IDE, fără biblioteci specifice Arduino. Singurele biblioteci incluse sunt `<avr/io.h>` și `<util/delay.h>`, în rest s-au folosit funcții implementate manual (fiind un proiect orientat pe software). La baza design-ului software stau laboratoarele de I2C, SPI și datasheet-ul pentru senzorul DHT22, practic am încercat să integrez cât mai mult cod similar cu cel din laborator (plăcile fiind aproape identice). Implementarea ocupa de 2 ori mai putin spatiu decat cea cu biblioteci arduino. Particularități de implementare:
Avand in vedere implementarea low-level si functionalitatea robusta, pot afirma ca proiectul isi atinge toate obiectivele propuse. Natura constructiei si codul compact poate reduce costurile semnificativ, intrucat placuta nu este folosita la capacitate maxima.
Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.