This is an old revision of the document!
Nume proiect
Introducere
Plant Info Collector este un proiect care extrage date despre o planta si trimite date la o aplicatie web care mai departe se ocupa cu manipularea acestora.
Scopul proiectului este acela de a imbina utilul cu placutul, invatand mai bine cum functioneaza un astfel de sistem.
Ideea de baza a fost incercarea de a gasi ceva util, chiar daca nu e atat de complex.
Toti avem plante in casa, uneori ne intereseaza sa stim daca trebuie udate/mutate din cauza luminii, asa ca putem lasa sistemul acesta pornit sa trimita date catre un server si sa le putem folosi cand dorim.
Descriere generală
Sistemul este amplasat langa planta, iar senzorii sunt pusi astfel incat sa extraga date despre planta si ambientul acesteia. Sistemul extrage date o data la un timp ajustabil, default fiind 1 minut, insa poate sa trimita date si la orice moment doreste utilizatorul. Exista 3 butoane si un led instalate pe sistem, 2 dintre butoane sunt folosite pentru a ajusta intervalul la care se trimit date, iar al treilea buton este folosit pentru a trimite datele in momentul apasarii. Led-ul clipoceste de fiecare data cand sunt trimise date. Sistemul se conecteaza Wireless la o aplicatie web care primeste datele extrase de senzori si acestea pot fi folosite oricum. In cazul de fata, acestea vor fi afisate intr-un tabel cu optiunea de a putea fi descarcate ca CSV.
Hardware Design
Aici puneţi tot ce ţine de hardware design:
listă de piese
-
diagrame de semnal
rezultatele simulării
Software Design
Descrierea codului aplicaţiei (firmware):
mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
(etapa 3) surse şi funcţii implementate
Rezultate Obţinute
Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.
Concluzii
Download
O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună

.
Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.
Jurnal
Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.
Bibliografie/Resurse
Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.
Export to PDF