This is an old revision of the document!


Parking Helper

Introducere

Proiectul foloseste senzori ultrasonici pentru a detecta posibile obstacole aflate in fata sau spatele masinii si incearca sa ofera o reprezentare cat mai exacta a locatiei lor prin semnale sonore si vizuale. Scopul proiectului este reducerea dificultatii parcarii unei masini. Sistemul este util, deoarece adesea vizibilitatea soferului masinii este redusa sau conditiile meteo impiedica vizibilitatea.

Descriere generală

Senzorii vor transmite date catre arduino, iar acesta, pe baza datelor primite, va afisa pe ecranul OLED o reprezentare a masinii si a locatiei obstacolelor, va marii sau micsora frecventa semnalului sonor emis de buzzer si va aprinde diverse LED-uri (de culori reprezentativa: rosu, portocaliu, galben, verde) semnificand gradul de apropiere al obiectului de masina.
Detectarea obstacolelor va fi reprezentata de niste linii reprezentative pe ecranul OLED, asemenea undei care detecteaza obiectul. Liniile delimiteaza spatiul de siguranta, acesta fiind spatiul dintre masina si o linie, in spatiul dincolo de linie considerandu-se a fi obstacolul. Daca LED-ul rosu nu este aprins pe ecran se va afisa masina si linii fata-spate reprezentand ce detecteaza senzorul din fata si spatele masinii, daca LED-ul rosu este aprins pe ecran se va reprezenta masina, dar mai mica, si fata sau spatele masinii, depinde de unde se detecteaza un obiect mai apropiat, impreuna cu o linia care semnifica unde
Buzzer-ul va emite un semnal sonor de baza, chiar daca niciun obiect nu s-a detectat, si va creste frecventa acestuia odata cu apropierea obiectului de masina.
LED-uri se vor aprinde pe rand avand urmatoarele semnificatii:

  • verde: nu este niciun obstacol detectat
  • galben: este un obstacol detectat dar nu este aproape de masina
  • portocaliu: este un obstacol detectat si este mai aproape decat in starea galbena
  • rosu: este un obstacol detectat si este foarte aproape de masina

Hardware Design

Lista de piese:

  1. Arduino UNO
  2. 2 senzori ultrasonici
  3. buzzer
  4. 4 LED-uri
  5. ecran OLED

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
  • librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
  • algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
  • (etapa 3) surse şi funcţii implementate

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Export to PDF

pm/prj2023/razvans/parking_helper.1685378120.txt.gz · Last modified: 2023/05/29 19:35 by catalin_ioan.balea
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0