Smart-Intersaction

Banica Alexandru Cristian 334CC

Introducere

Acest proiect își propune să îmbunătățească siguranța și eficiența intersecțiilor rutiere prin utilizarea tehnologiei inteligente. Intersecțiile inteligente sunt intersecții care folosesc tehnologie pentru a îmbunătăți fluxul de trafic și siguranța. Proiectul se bazează pe o rețea de senzori care monitorizează intersecția și colectează date despre traficul de pe toate direcțiile. Aceste date sunt prelucrate și pe baza lor se pot lua decizii în timp real pentru a coordona semafoarele și a optimiza traficul. Am pornit de la ideea de eficientizare a traficului. Pornind de la asta am îmbunătățit totul adăugând și controlul traficului de către echipajele speciale prin intermediul unei telecomenzi, controlul trecerilor de pietoni direct de către aceștia.

Descriere generală

Intersecția va consta în 4 semafoare pentru mașini cât și 8 pentru pietoni. La fiecare capăt al trecerii de pietoni fiind câte un semafor ce informează pietonul dacă se poate trece sau nu. Fiecare trecere are la capătul acesteia câte un buton ce solicită culoarea verde. Prin intermediul unui timer și monitorizarea nivelului traficului prin intermediul senzorilor de proximitate, culorile semafoarelor se vor schimba în funcție de acești factori. De asemenea, echipajele speciale dispun de o telecomandă ce poate controla în caz de urgență culoarea semafoareleor.

Hardware Design

Lista componente:

  • Arduino UNO R3 ATM328p
  • Senzor Proximitate
  • Telecomanda IR
  • Modul IR
  • Butoane
  • Led-uri
  • Fire
  • Shift Register

Schema electrica

Software Design

Intersectia se bazeaza pe nivelul de trafic care exista. Se prezinta 2 stari diferite. Starea 1 este starea implicita, stare ce poate fi ceruta atat de catre un buton aflat la trecerea de pietoni cat si de catre butonul 1 de pe telecomanda IR. Asemanator pentru starea2, poate fi ceruta de la butonul aflat la trecerea de pietoni cat si de butonul 2 de pe telecomanda. Senzorii de proximitate detecteaza nivelul traficului (tot ce este mai aproape de 100 unitati) si incrementeaza counter-ul specific benzii de circulatie si se alterneaza traficul in functie de asta.

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

https://youtu.be/dsI_Yn94mHI

Concluzii

Proiectul poate imbunatatii traficul in orasele mari prin alterarea semafoarelor. In acest mod se pot prevenii blocajele din trafic. Prin intermediul acestui proiect mi-am consolidat informatiile invatate in cadrul laboratorului si am devenit familiar cu parte de Hardware.

Download

Jurnal

Bibliografie/Resurse

pm/prj2023/ndrogeanu/smart-intersaction.txt · Last modified: 2023/05/29 15:45 by alexandru.banica00
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0