Sistem îngrijire plante

Gherase Crina-Andreea 332CC

Introducere

Acest proiect reprezintă un sistem inteligent de a avea grija de plante. Consider ca este util deoarece oamenii pot pleca liniștiti în vacante, fără sa isi omoare plantele.

Descriere generală

Pompita de apa ce uda plantele cand umiditatea din sol este prea scazuta. De asemenea, va exista si un ecran ce anunta temperatura si daca este una potrivita sau nu.

Hardware Design

Lista piese: -placuta, -breadboard, -fire, -pompa, -ecran, -releu -senzor de umiditate a solului, -senzor de temperatura

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
  • librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
  • algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
  • (etapa 3) surse şi funcţii implementate

Se includ bibliotecile necesare: LiquidCrystal_I2C.h pentru controlul display-ului LCD prin I2C și dht.h pentru lucrul cu senzorul DHT11. Se declară obiectele și variabilele necesare: dht DHT pentru citirea datelor de la senzorul DHT11, DHT11_PIN pentru specificarea pinului la care este conectat senzorul, și water pentru citirea nivelului apei din senzorul de sol. În funcția setup(), se inițializează comunicarea serială prin Serial.begin(9600), se inițializează și se activează iluminarea display-ului LCD prin lcd.init() și lcd.backlight(), se afișează un mesaj de bun venit pe LCD, se setează modurile pinilor 3 și 6 pentru controlul releului și citirea senzorului de sol. În funcția loop(), se citește nivelul apei din senzorul de sol prin water = digitalRead(6), se citește temperatura și umiditatea din senzorul DHT11 prin DHT.read11(DHT11_PIN), și se afișează aceste valori pe display-ul LCD prin lcd.print(). Se verifică nivelul apei și se controlează starea releului: dacă nivelul apei este ridicat (semnal HIGH), se oprește releul prin digitalWrite(3, LOW), altfel, se activează releul prin digitalWrite(3, HIGH). Se introduce o întârziere de 400 milisecunde cu delay(400) înainte de a relua bucla.

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Rezultatul este un sistem de îngrijire plante. https://youtube.com/shorts/7UQUMHGJF7I?feature=share

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

proiectpm.zip

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Export to PDF

pm/prj2023/ndrogeanu/sistemingrijireplante.txt · Last modified: 2023/05/29 14:37 by crina.gherase
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0