This is an old revision of the document!
La modul general, theremin-ul este un instrument electronic actionat prin apropierea mainilor de doua tije metalice. Functioneaza pe principiul campului electric dintre tije si mainile artistului care formeaza un condensator. Traditional vorbind, theremin-ul urca si coboara in pitch in maniera continua, neavand posibilitatea sa reproduca scari muzicale decat prin intermediul unei actionari precise. Acestea fiind spuse, de la varianta initiala patentata in 1928, au aparut diverse alte implementari, dintre care de interes este cea a firmei de sintetizatoare Moog: https://www.thomann.de/ro/moog_theremini.htm?glp=1&gclid=Cj0KCQjwgLOiBhC7ARIsAIeetVDaKhzZaq6mZ4_InQ-u-zvjAsvgWeDArAeIOMtrJnRAeyeYFO5b75waAhu8EALw_wcB
Acest theremin este capabil sa ia scari muzicale dupa cum este selectat de utilizator, astfel incat, pana si cel mai afon utilizator va suna delicios :)
In acest sens, m-am gandit sa construiesc si eu un theremin capabil de a selecta intre diverse moduri de cantat, insa bazandu-mi implementarea pe senzori ultrasonici in locul antenelor, acesta fiind si elementul de noutate fata de implementarile (mediocre, daca imi este permis) de pe net. De asemenea, este mai ieftin cu vreo 2000 de lei fata de thereminul din link :D
Utilizez 2 Arduino-uri pentru a imi usura viata, avand in vedere ca unul se ocupa cu volumul per total. Primul Arduino se ocupa de functionalitatea de reglare a volumului mapata la distanta dintre mana si senzorul ultrasonic corespunator. Al doilea Arduino se ocupa cu sinteza sunetelor si meniul afisat la inceput.
Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.