This is an old revision of the document!


Locker

Introducere

În ziua de azi avem nevoie foarte mult de privacy. Avem nevoie ca minim sa putem închide uși, garajuri, bagaje, etc. De aceea am venit cu ideea de un lacăt digital bazat pe Arduino Uno. Acest lacăt este suficient de portabil, vine cu un display lcd mic, un keypad pentru a seta o parolă în calitate de backup și un modul rfid pentru a putea debloca cu ușurință ceea ce avem nevoie. Lockerul în caz de succes va debloca un releu care poate fi conectat la orice device de care avem nevoie pentru deblocare (un motor de exemplu). De asemenea un buzzer și un LED vor confirma deblocarea acestui device.

Descriere generală

Arduino va aștepta input de la keypad sau un semnal de la modulul rfid. Prima data există o procedura de first time setup, în care se introduce parola și se setează chipul de rfid, după care aceste informații sunt salvate in eeprom. Atunci când parola corectă este introdusă sau este apropiat rfid-ul corect, led-ul verde se va aprinde, va suna buzzerul și se va deschide releul. De asemenea există un buton de override destinat utilizării din interior, daca folosim acest lock pentru o ușă sau un garaj.

Hardware Design

Componente folosite:

  1. Arduino UNO R3
  2. Keypad 4×3
  3. LCD 1602 I2C
  4. Modul RFID SPI
  5. Releu 5V
  6. Buzzer Pasiv
  7. LED Verde
  8. Rezistor 1KOhm
  9. 1 Buton

Software Design

Descrierea codului aplicaţiei (firmware):

  • mediu de dezvoltare (if any) (e.g. AVR Studio, CodeVisionAVR)
  • librării şi surse 3rd-party (e.g. Procyon AVRlib)
  • algoritmi şi structuri pe care plănuiţi să le implementaţi
  • (etapa 3) surse şi funcţii implementate

Rezultate Obţinute

Care au fost rezultatele obţinute în urma realizării proiectului vostru.

Concluzii

Download

O arhivă (sau mai multe dacă este cazul) cu fişierele obţinute în urma realizării proiectului: surse, scheme, etc. Un fişier README, un ChangeLog, un script de compilare şi copiere automată pe uC crează întotdeauna o impresie bună ;-).

Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.

Jurnal

Puteți avea și o secțiune de jurnal în care să poată urmări asistentul de proiect progresul proiectului.

Bibliografie/Resurse

Listă cu documente, datasheet-uri, resurse Internet folosite, eventual grupate pe Resurse Software şi Resurse Hardware.

Export to PDF

pm/prj2023/iotelea/locker.1683284620.txt.gz · Last modified: 2023/05/05 14:03 by dan.sirbu
CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported
www.chimeric.de Valid CSS Driven by DokuWiki do yourself a favour and use a real browser - get firefox!! Recent changes RSS feed Valid XHTML 1.0