This is an old revision of the document!
Acest proiect este inspirat de iubitorii de animale, care, desi ar face orice pentru cainii sau pisicile lor, nu suporta sa curete dupa ele. In cadrul acestui proiect, ne vom concentra strict asupra felinelor. Desi pisicile sunt in general mai curate decat cainii, curatarea litierei poate fi o corvoada pentru stapan. Dar, exista o solutie! Automatizarea procesului de curatare, cu scopul de a mai simplifica treburile omului.
Pentru a crea o litiera cu autocuratare, se va introduce o trapa, care se va deschide la intervaluri stabilite de catre user, aruncand continutul intr-un sac asezat sub litiera. Sistemul functioneaza astfel incat sa nu porneasca in momentul in care o pisica se afla la intrarea litierei, si este menit sa raporteze lipsa unei pungi. Odata ce punga se umple, stapanul trebuie doar sa o ridice si sa o arunce la gunoi.
Functionalitatea aparatului se bazeaza pe alegerea unui interval de timp catre user cu ajutorul a doua butoane (in scopul incrementarii sau a decrementarii numarului de ore/zile). Astfel, prin intermediul unui ecran LCD, se pot seta numarul de ore sau zile peste care se va activa sistemul.
Odata ce s-a stabilit un intervalul, sistemul intra intr-o stare de Wait pana in momentul in care trece perioada aleasa. Se face astfel o tranzitie catre modul Active, moment in care intai verifica daca pisica se afla la intrarea litierei prin intermediul unui Senzor ultrasonic. In caz afirmativ, produce un sunet folosind un Buzzer pentru a o alunga si intra intr-o scurta perioada de sleep pntru a verifica din nou. Altfel, va intra in starea de Cleaning.
Cand incepe curatarea, baza litierei, care e proiectata ca o trapa, se va deschide (actiune realizata de un Servomotor, pentru a elimina continutul intr-un container asezat sub litiera. Containerul trebuie sa contina inauntru o punga, pentru ca stapanul sa o poata ridica usor si a o arunca instant la gunoi. Aparatul este menit sa detecteze daca containerul lipseste printr-un senzor ultrasonic, si va raporta acest lucru prin intermediul unui Buzzer inainte de a incepe curatarea si la fiecare 5 minute cat timp e in starea de Wait.
Odata ce s-a terminat etapa de curatat, automatul intra din nou in starea de Wait si se continua ciclul.
De asemenea, este important de mentionat ca user-ul poate opri automatul din starea de Wait printr-un buton, trecandu-se in starea de Stop, timp in care se asteapta stabilirea unui nou interval de curatare.
Lista de componente:
Schema in Tinkercad
Github: https://github.com/mnast20/Proiect-PM
Fişierele se încarcă pe wiki folosind facilitatea Add Images or other files. Namespace-ul în care se încarcă fişierele este de tipul :pm:prj20??:c? sau :pm:prj20??:c?:nume_student (dacă este cazul). Exemplu: Dumitru Alin, 331CC → :pm:prj2009:cc:dumitru_alin.
Surse folosite in scopul completarii temei: